Кастрация
Публикувано: 15 April 2011 - 11:51 AM
Публикувано: 16 June 2011 - 10:14 PM
мина фалшивата бременност и отидохме пак при ветеринарите.Насрочихме ден и час за операция.
Влизаме в кабинета и започвам да попълвам разни документи.
Казвам им: "Погледнете я все пак, за да сме сигурни, че не е разгонена".
И Йоли пак разгонена, този път 2-3 месеца по-рано :(
Сега пие хормонални хапчета, за да можем да я оперираме. Много и е трудно, тъжна е и умърлушена.
И на нас ни е трудно, пак трябва да чакаме, да се притесняваме, а отдавна трябваше да сме забравили, че е имало операция...
Стискайте ни палци в края на месеца всичко да е ок и операцията да мине леко!
Поздрави от нас - Алекс, Бо и Йоли!
Публикувано: 25 June 2011 - 07:06 AM
Публикувано: 25 June 2011 - 01:37 PM
Yo-li, в 25 June 2011 - 05:06 AM, написа:
След час ще сме при ветеринарите.
Стискай палци всичко да е ок този път, и Йоли да не я боли. А на нас ни трябва кураж, въпреки, че много се старая да мисля позитивно и да съм спокойна.
Поне знаем, че сме при най-добрите ветеринари

Е това за най-добрите ветеринари е безспорен факт.
И понеже вече знам, че всичко е ок ще спра да стискам палци.
Публикувано: 25 June 2011 - 10:52 PM
благодарим за подкрепата, която винаги получаваме от вас. Операцийката на Йоли мина успешно и сравнително бързо. В нашата ситуация се видя, че Йоли е имала усложнение като киста, срастване и уголемена матка. Това, освен че доведе до чести разгонвания /по-рано с около 2 месеца/, подкрепи и прогнозата за силно затруднено раждане. При предишния ни преглед се оказа, че за пореден път е преждевременно разгонена и й предписаха хормонални лекарства за подтискане на процеса. Благодарение на тях днес имахме възможност да я кастрираме и въпреки терапията матката й беше уголемена спрямо нормалното. Кученцето продължава да излиза от упойката, не е много координирано и тепърва /вече 13-се часа по-късно/ започва да се осъзнава. Предстоят ни още 5-10 дена в които да я следим, но се надяваме това да си заслужава и да й даде по-спокоен живот. :)
Решението за кастрацията не беше лесно, знаехме че и нея ще я боли, но го направихме в каузата на спокойните й и щастливи години на старини.
Публикувано: 26 June 2011 - 01:36 PM
Yo-li, в 25 June 2011 - 08:52 PM, написа:
благодарим за подкрепата, която винаги получаваме от вас. Операцийката на Йоли мина успешно и сравнително бързо. В нашата ситуация се видя, че Йоли е имала усложнение като киста, срастване и уголемена матка. Това, освен че доведе до чести разгонвания /по-рано с около 2 месеца/, подкрепи и прогнозата за силно затруднено раждане. При предишния ни преглед се оказа, че за пореден път е преждевременно разгонена и й предписаха хормонални лекарства за подтискане на процеса. Благодарение на тях днес имахме възможност да я кастрираме и въпреки терапията матката й беше уголемена спрямо нормалното. Кученцето продължава да излиза от упойката, не е много координирано и тепърва /вече 13-се часа по-късно/ започва да се осъзнава. Предстоят ни още 5-10 дена в които да я следим, но се надяваме това да си заслужава и да й даде по-спокоен живот. :)
Решението за кастрацията не беше лесно, знаехме че и нея ще я боли, но го направихме в каузата на спокойните й и щастливи години на старини.
Поздравления за правилно решение, което взехте. При тези усложнения, ако не го бяхте направили със сигурност Йоли нямаше още дълго да е с вас. По-добре няколко дни дискомфорт, но после много щастливи съвместни години.
Да я нацелувате от мен. И да я доведеш Алекс, тя да си поиграе с приятелчетата, а ние с теб да си побъбри за какво ли не

Публикувано: 26 June 2011 - 03:09 PM
lidiya, в 26 June 2011 - 01:36 PM, написа:
Yo-li, в 25 June 2011 - 08:52 PM, написа:
Поздравления за правилно решение, което взехте. При тези усложнения, ако не го бяхте направили със сигурност Йоли нямаше още дълго да е с вас. По-добре няколко дни дискомфорт, но после много щастливи съвместни години.
Да я нацелувате от мен. И да я доведеш Алекс, тя да си поиграе с приятелчетата, а ние с теб да си побъбри за какво ли не

Лиде, твойта приятелка е нацелувана щедро! :)
Днес е малко по-адекватна, даже излизахме навън с цел акане, което очакваме с нетърпение.
За хората, които не знаят, ходенето по голяма нужда е ключово след излизане от пълна упойка. Важно е да проработят червата, които също са били упоени. Сега помагаме с прясно мляко това да се случи.
Само да се възстанови изцяло и ще дойдем с най-голямо удоволствие - Йоли да полудува, а ние да почерпим

Публикувано: 11 August 2011 - 07:22 PM
Искам да помоля за препоръка относно подходяща храна за кастрирано йорки. Терри го кастрирахме по медицински причини и тъй като по моя вина зимата се позастояхме и нямахме време за дълги разходки започна малко да надебелява. Досега го хранех с Роял Канин, но от вет клиниката ми казаха, че явно му идва по-калорична и поради липсата на движение е взел да напълнява. Днес огледах в зоомагазин аккво предлагат, но повечето храни се водят диетични или лайт и са насипни, а аз искам запечатани пакети, които да не са по 50 кила. Затова ще съм ви благодарна за съвет.
Публикувано: 11 August 2011 - 11:10 PM

Публикувано: 12 August 2011 - 08:53 PM
Doni M, в 11 August 2011 - 05:22 PM, написа:
Искам да помоля за препоръка относно подходяща храна за кастрирано йорки. Терри го кастрирахме по медицински причини и тъй като по моя вина зимата се позастояхме и нямахме време за дълги разходки започна малко да надебелява. Досега го хранех с Роял Канин, но от вет клиниката ми казаха, че явно му идва по-калорична и поради липсата на движение е взел да напълнява. Днес огледах в зоомагазин аккво предлагат, но повечето храни се водят диетични или лайт и са насипни, а аз искам запечатани пакети, които да не са по 50 кила. Затова ще съм ви благодарна за съвет.
Екануба също имат храна за кастрирани кучета
Публикувано: 13 August 2011 - 09:55 PM

Публикувано: 13 August 2011 - 10:13 PM
Doni M, в 13 August 2011 - 07:55 PM, написа:

Eукануба има храна и за капризни кучета, има храна и за проблемна кожа и козина.
,
Публикувано: 28 January 2012 - 05:05 PM
Макс е на 8 месеца. От няколко седмици у дома е ад. Той се разгони и освен, че се клати на всички гости, започна и да маркира у дома, но най-вече стана ужасно агресивен. Искам веднага да уточня, че Макс никога не е бит. Качва се на спалнята и ако поискам да влезя в стаята почва да ръмжи, да лае, хвърля се да хапе. Не ме пуска в леглото. Вечер ми е трудно да си легна. Вече ухапа мъжа ми без да е предизвикан. Понякога решава, че някой стол е негов и само да се приближиш към него и почва да лае и хапе. А понякога както си лежи, изведнъж скача и почва да ръмжи и лае. По-късно се осъзнава и идва да ни целува и да се извинява. Даже близа поне 10 мин. ухапания пръст на мъжа ми. Като отидохме на ветеринар, той ми каза, че това е заради разгонването и препоръча кастрация. Аз съм много склонна да го направя, защото така или иначе няма да размножаваме Макс. Но се чудя каква промяна в повечението му ме чака. Моля за съвет и кога е най-подходящо да направя операцията - аз мисля да изчакам да стане на годинка. Правилно ли мисля?
Публикувано: 28 January 2012 - 11:21 PM
Публикувано: 29 January 2012 - 12:06 PM
Според мен кучето Ви просто е решило, че то определя правилата в дома Ви и затова се получава така. Но най- добре си сменете ветеринарния лекар като за начало.
Кастрацията е нещо хубаво, така че при всички случаи няма да сбъркате, ако е направена при свестен лекар.
Успех и бъдете по- упорити с дребосъка, според мен проблема е във възпитанието

Публикувано: 29 January 2012 - 04:09 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 04 February 2012 - 02:47 PM
Между другото нито аз, нито мъжът ми сме имали куче, така че определено и ние се учим!
Публикувано: 04 February 2012 - 04:33 PM