Dog.bg Форуми : Кастрация

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кастрация

#41 Потребителят е офлайн   kino Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 April 2011 - 11:51 AM

Доколкото съм гледала по телевизията /но не гарантирам, че е така/, всъщност, в този т.нар. КОД по цифрите се определя - държава, град /може би/ и най-вероятно кабинет или някакъв номер /като този на лекарите на практиката им/ на съответният вет, поставил чипа ,ама не съм сигурна.Да, името на собственика - няма. Пълна каша. Е, ние имаме медальони и какво ли не , а и дано не ни се налага някакъв проблем да изниква.

#42 Потребителят е офлайн   Yo-li Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 June 2011 - 10:14 PM

Приятели,
мина фалшивата бременност и отидохме пак при ветеринарите.Насрочихме ден и час за операция.
Влизаме в кабинета и започвам да попълвам разни документи.
Казвам им: "Погледнете я все пак, за да сме сигурни, че не е разгонена".
И Йоли пак разгонена, този път 2-3 месеца по-рано :(
Сега пие хормонални хапчета, за да можем да я оперираме. Много и е трудно, тъжна е и умърлушена.
И на нас ни е трудно, пак трябва да чакаме, да се притесняваме, а отдавна трябваше да сме забравили, че е имало операция...
Стискайте ни палци в края на месеца всичко да е ок и операцията да мине леко!
Поздрави от нас - Алекс, Бо и Йоли!

#43 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2011 - 08:34 PM

Алекс какво стана с кастрацията на Йоли?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#44 Потребителят е офлайн   Yo-li Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 June 2011 - 07:06 AM

Лиде, днес е денят!
След час ще сме при ветеринарите.
Стискай палци всичко да е ок този път, и Йоли да не я боли. А на нас ни трябва кураж, въпреки, че много се старая да мисля позитивно и да съм спокойна.
Поне знаем, че сме при най-добрите ветеринари :ba_025:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#45 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2011 - 01:37 PM

Показване на мнениетоYo-li, в 25 June 2011 - 05:06 AM, написа:

Лиде, днес е денят!
След час ще сме при ветеринарите.
Стискай палци всичко да е ок този път, и Йоли да не я боли. А на нас ни трябва кураж, въпреки, че много се старая да мисля позитивно и да съм спокойна.
Поне знаем, че сме при най-добрите ветеринари Качена снимка

Е това за най-добрите ветеринари е безспорен факт.

И понеже вече знам, че всичко е ок ще спра да стискам палци.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#46 Потребителят е офлайн   Yo-li Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 June 2011 - 10:52 PM

Привет,

благодарим за подкрепата, която винаги получаваме от вас. Операцийката на Йоли мина успешно и сравнително бързо. В нашата ситуация се видя, че Йоли е имала усложнение като киста, срастване и уголемена матка. Това, освен че доведе до чести разгонвания /по-рано с около 2 месеца/, подкрепи и прогнозата за силно затруднено раждане. При предишния ни преглед се оказа, че за пореден път е преждевременно разгонена и й предписаха хормонални лекарства за подтискане на процеса. Благодарение на тях днес имахме възможност да я кастрираме и въпреки терапията матката й беше уголемена спрямо нормалното. Кученцето продължава да излиза от упойката, не е много координирано и тепърва /вече 13-се часа по-късно/ започва да се осъзнава. Предстоят ни още 5-10 дена в които да я следим, но се надяваме това да си заслужава и да й даде по-спокоен живот. :)

Решението за кастрацията не беше лесно, знаехме че и нея ще я боли, но го направихме в каузата на спокойните й и щастливи години на старини.

#47 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2011 - 01:36 PM

Показване на мнениетоYo-li, в 25 June 2011 - 08:52 PM, написа:

Привет,

благодарим за подкрепата, която винаги получаваме от вас. Операцийката на Йоли мина успешно и сравнително бързо. В нашата ситуация се видя, че Йоли е имала усложнение като киста, срастване и уголемена матка. Това, освен че доведе до чести разгонвания /по-рано с около 2 месеца/, подкрепи и прогнозата за силно затруднено раждане. При предишния ни преглед се оказа, че за пореден път е преждевременно разгонена и й предписаха хормонални лекарства за подтискане на процеса. Благодарение на тях днес имахме възможност да я кастрираме и въпреки терапията матката й беше уголемена спрямо нормалното. Кученцето продължава да излиза от упойката, не е много координирано и тепърва /вече 13-се часа по-късно/ започва да се осъзнава. Предстоят ни още 5-10 дена в които да я следим, но се надяваме това да си заслужава и да й даде по-спокоен живот. :)

Решението за кастрацията не беше лесно, знаехме че и нея ще я боли, но го направихме в каузата на спокойните й и щастливи години на старини.

Поздравления за правилно решение, което взехте. При тези усложнения, ако не го бяхте направили със сигурност Йоли нямаше още дълго да е с вас. По-добре няколко дни дискомфорт, но после много щастливи съвместни години.
Да я нацелувате от мен. И да я доведеш Алекс, тя да си поиграе с приятелчетата, а ние с теб да си побъбри за какво ли не Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   Yo-li Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 June 2011 - 03:09 PM

Показване на мнениетоlidiya, в 26 June 2011 - 01:36 PM, написа:

Показване на мнениетоYo-li, в 25 June 2011 - 08:52 PM, написа:

Привет,

Поздравления за правилно решение, което взехте. При тези усложнения, ако не го бяхте направили със сигурност Йоли нямаше още дълго да е с вас. По-добре няколко дни дискомфорт, но после много щастливи съвместни години.
Да я нацелувате от мен. И да я доведеш Алекс, тя да си поиграе с приятелчетата, а ние с теб да си побъбри за какво ли не Качена снимка

Лиде, твойта приятелка е нацелувана щедро! :)
Днес е малко по-адекватна, даже излизахме навън с цел акане, което очакваме с нетърпение.
За хората, които не знаят, ходенето по голяма нужда е ключово след излизане от пълна упойка. Важно е да проработят червата, които също са били упоени. Сега помагаме с прясно мляко това да се случи.
Само да се възстанови изцяло и ще дойдем с най-голямо удоволствие - Йоли да полудува, а ние да почерпим :beer:

#49 Потребителят е офлайн   Doni M Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2011 - 07:22 PM

Здравейте,

Искам да помоля за препоръка относно подходяща храна за кастрирано йорки. Терри го кастрирахме по медицински причини и тъй като по моя вина зимата се позастояхме и нямахме време за дълги разходки започна малко да надебелява. Досега го хранех с Роял Канин, но от вет клиниката ми казаха, че явно му идва по-калорична и поради липсата на движение е взел да напълнява. Днес огледах в зоомагазин аккво предлагат, но повечето храни се водят диетични или лайт и са насипни, а аз искам запечатани пакети, които да не са по 50 кила. Затова ще съм ви благодарна за съвет.
User's Signature

Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   fery Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2011 - 11:10 PM

Virbac calorie regulation-с тази храна сваляме излишните килограми.След като постигна желаното тегло храня с Virbac light-с него задържаме желаните килограми.Редувам двете храни напоследък. Има ги по 3 кг. чувалчета.Eukanuba също има много добра храна за кучета склонни към напълняване, но при нас не дава резултат.Всичко е строго индивидуално.Трябва да пробвате,за да разберете коя храна се отразява добре на кучето ВИ.Успех!! :ba_025:

#51 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2011 - 08:53 PM

Показване на мнениетоDoni M, в 11 August 2011 - 05:22 PM, написа:

Здравейте,

Искам да помоля за препоръка относно подходяща храна за кастрирано йорки. Терри го кастрирахме по медицински причини и тъй като по моя вина зимата се позастояхме и нямахме време за дълги разходки започна малко да надебелява. Досега го хранех с Роял Канин, но от вет клиниката ми казаха, че явно му идва по-калорична и поради липсата на движение е взел да напълнява. Днес огледах в зоомагазин аккво предлагат, но повечето храни се водят диетични или лайт и са насипни, а аз искам запечатани пакети, които да не са по 50 кила. Затова ще съм ви благодарна за съвет.

Екануба също имат храна за кастрирани кучета
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#52 Потребителят е офлайн   Doni M Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 August 2011 - 09:55 PM

Лидия, Фери благодаря ви за препоръките! Ще ги разгледам на място още утре. Преди се мъчехме да минем на Еукануба, но не я прояде тая храна, може би защото е по-капризен :zz_020: Все пак исках някой, който е преминал през това да ми помогне със съвет, а не да купувам нещо на сляпо. Още повече, че и за козината е важно каква ще е храната доколкото знам. :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2011 - 10:13 PM

Показване на мнениетоDoni M, в 13 August 2011 - 07:55 PM, написа:

Лидия, Фери благодаря ви за препоръките! Ще ги разгледам на място още утре. Преди се мъчехме да минем на Еукануба, но не я прояде тая храна, може би защото е по-капризен Качена снимка Все пак исках някой, който е преминал през това да ми помогне със съвет, а не да купувам нещо на сляпо. Още повече, че и за козината е важно каква ще е храната доколкото знам. Качена снимка

Eукануба има храна и за капризни кучета, има храна и за проблемна кожа и козина.
,
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   askora Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Interests:йоркширски териери и всички останали кучета:))))))))))))))

Публикувано: 28 January 2012 - 05:05 PM

Здравейте,
Макс е на 8 месеца. От няколко седмици у дома е ад. Той се разгони и освен, че се клати на всички гости, започна и да маркира у дома, но най-вече стана ужасно агресивен. Искам веднага да уточня, че Макс никога не е бит. Качва се на спалнята и ако поискам да влезя в стаята почва да ръмжи, да лае, хвърля се да хапе. Не ме пуска в леглото. Вечер ми е трудно да си легна. Вече ухапа мъжа ми без да е предизвикан. Понякога решава, че някой стол е негов и само да се приближиш към него и почва да лае и хапе. А понякога както си лежи, изведнъж скача и почва да ръмжи и лае. По-късно се осъзнава и идва да ни целува и да се извинява. Даже близа поне 10 мин. ухапания пръст на мъжа ми. Като отидохме на ветеринар, той ми каза, че това е заради разгонването и препоръча кастрация. Аз съм много склонна да го направя, защото така или иначе няма да размножаваме Макс. Но се чудя каква промяна в повечението му ме чака. Моля за съвет и кога е най-подходящо да направя операцията - аз мисля да изчакам да стане на годинка. Правилно ли мисля?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#55 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2012 - 07:12 PM

Ветеринар Ви е казал, че мъжкото Ви куче е разгонено?!?
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#56 Потребителят е офлайн   askora Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 January 2012 - 11:21 PM

Да, каза ми го. Аз също бях чела, че не се разгонват, а са винаги готови щом има разгонена женска. Но всичките ми проблеми с Макс - ръмжене, хапане, лаене, маркиране отново у дома, започнаха с появата на клатене по всичко що ми дойде на гости. А това пък започна, огато макия стана на 7 месеца и половина.

#57 Потребителят е офлайн   didi_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 January 2012 - 12:06 PM

От това, което съм чувала (не претендирам, че съм специалист) клатенето при мъжките е форма на доминация. Също както присвояването на части от апартамента, мебели и така нататък.
Според мен кучето Ви просто е решило, че то определя правилата в дома Ви и затова се получава така. Но най- добре си сменете ветеринарния лекар като за начало.
Кастрацията е нещо хубаво, така че при всички случаи няма да сбъркате, ако е направена при свестен лекар.

Успех и бъдете по- упорити с дребосъка, според мен проблема е във възпитанието :ba_025:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#58 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2012 - 04:09 PM

Много се извинявам предварително, че се бутам в този подфорум.Харесвам тази порода, но принципно се занимавам с проблеми кучета-хъскита разглезени и после давани за осиновяване по ред различни причини.За да се справя с тях, почнах доста да се интересувам как се подчинява куче да слуша Шефа си.То няма значение каква е породата общо взето, а как ти го възпитаваш.Разликата е само в килограмите, защото друго си е 27 кг. говедо, високо 64 см. при холка да ти скочи в гръб изненадващо с цел да те доминира-т.е. да те покрие.Казвам Ви го в прав текст-дали сте свобода на кучето си до степен, че в йерархията у дома Ви то се изживява като номер едно и според него вие сте тези, които трябва да му се подчинявате.Пример- леглото е на Шефа и щом той не Ви дава да лягате, значи че за Шеф се определя той.Поправка- вменили сте му го, като не сте му показвали чие е това легло и че само благоволявате той да се качва при Вас, а не обратното.С клатенето е същото- хормоните вече са му в епогея си, почва да се чувства мъжкар и водач на глутница, почва да определя правила и след като явно останалите на ги спазват- т.е. вие, следват и приложените от поста Ви санкции, както едно куче водач ги разбира.Кастрацията не е панацея, ако не наложите правила за спазване и не му покажете кой командва у Вас парада.Той демонстрира и териториална агресия, която няма да бъде овладяна с една кастрация.Имате два проблема всъщност-невъзпитавано правилно куче, което е в пубертет.Дори и сега да го кастрирате, хормоните ще стихнат до 4 месеца напълно, така че не разчитайте само на това.Аз изчаках моето куче да направи 20 месеца, за да го кастрирам, и през това време работих върху липсата на възпитание с много упражнения и мотивация.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#59 Потребителят е офлайн   askora Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 February 2012 - 02:47 PM

Абсолютно сте прави! Преди седмица намерих една много хубава статия в този сайт за агресията при кучетата. Оказа се, че действително - без да искаме - сме показали на Макс, че е водачът на глутницата. Веднага започнах да изпълнявам съветите на статията и ...о, чудо...за два часа той се успокои. Не, че е на 100 % същото кротко лигле, но вече много повече слуша. Започнах да го дресирам, спрях да му давам да ляга при мен по всяко време, учс го на команди. Спря да ни лае като лягаме, от време на време пак почва, но аз веднага го изкомандвам "Легни" или "Седни" и той се подчинява и се спира. Определено много още има да се учим, но поне видяхме, че проблема е в нас - стопаните- а не в кученцето ни. Ние все пак ще го кастрираме, защото няма да го размножваме. Но проблемите ни определено не са от хормоните. Благодаря за верните съвети, които ми дадохте по- горе. Много ще се радвам, ако продължите с тях и ми напишете най-честите грешки, които се правят от стопаните.
Между другото нито аз, нито мъжът ми сме имали куче, така че определено и ние се учим!

#60 Потребителят е офлайн   tri Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 February 2012 - 04:33 PM

При нас единственото непослушание се състои в това 4е ако детето или мъжът ми станат от дивана тои запо4ва да ги лае,Немога да си го обесня и това си е-винаги му се карам но ефект няма.Аз ако стана не ме лае но при тях двамата незнам защо така се полу4ава.Знае 4е не трябва да ги лае но сякаш отвътре му идва да се изджафка.

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни