Dog.bg Форуми : 8 бебета търсят помощ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

8 бебета търсят помощ новородени в кашон

#141 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 July 2011 - 10:56 AM

Здравйте,

Мадам си намери прекрасно семейство в Германия, което иска да я осинови. Вече ми пратиха сканиран подписания договор. Ще ходят на почивка и на 01.09.2011 се връщат в ДЕ и искат Мадам ако може още на другия ден при себе си. :ae_085: :af_089:

Как става изпращането натам? Писах на Animal Transport Bulgaria. Страшно бързо ми отговориха с няколко оферти. До Дюселдорф няма директни полети и съответно цената е 450 Евро някъде без клетката. До Франкфурт е по евтино, но ще ми трябва после транспорт до Дюселдорф.. Идеи? Помощ в събирането на паричките също ще трябва :dh_188:

#142 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2011 - 08:23 PM

Здравейте,

оказа се, че Мадам повлече крак и Худини също ще бъде осиновен в Германия от приятелско семейство на Мадам. Намерихме придружител за него за 11.08. и цената ще е по нормална - до колкото разбрах 85 Евро. Клетката обаче струва 105 Евро (ако някой знае къде можем да намерим по евтина... моля да каже) Размера би трябвало да е 81х56х58 - така ми го изчислиха... Ще се пробваме да върнем клетката и да я използваме после при Мадам.

Няма да се справим без малко помощ :dh_188: Чипчета също трябва да сложим, другото всичко го имаме вече. Ако някой може да отдели малко трохички ще сме много благодарни, малките също. Направо не мога да повярвам на шанса, който имат :smile:

#143 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 July 2011 - 08:53 AM

Май най-ефтината подходяща по размери клетка онлайн е http://www.shop.zoom...1-55-58-sm.html
Разпитай дали някой ен може да ти даде назаем.

Толкова ли са големи прасчовците вече?! По колко кг са?
User's Signature

Качена снимка

#144 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2011 - 09:03 AM

Че са прасчовци, прасчовци са :wub: По 10 кг. парчето сме :ab_041: и към 38-40 см. при холката. Така ми го изчислиха, аз още не мога да се ориентирам кое как се мери.

Мерси за линка :rc_036:

#145 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 July 2011 - 09:08 AM

Порови за изискванията, по спомен - май трябваше да има 5см над главата за височина.
User's Signature

Качена снимка

#146 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 July 2011 - 09:04 AM

Проверих, тази клетка, която си пуснала е екстра за нас, но как ще съберем 200 лв. незнам :dh_188: Пътуването и чипа ще са още 200. Иначе говорих да върнем клетката после и да я ползваме за Мадам, така че като цяло разходите да спаднат.

Отново ще напомня, че ни трябва помощ. Ние не можем да поемем всичко, защото в къщи още чакат 5 деца за своя шанс. Стигнахме до тука и малките разстът чудесно, а са си кученца вече и имат нужда от доста грижи. Направихме ваксинките за бяс сами, но още ги изплащаме, за пътуването можем да отделим най-много 1/3 от сумата и то пряко сили :dh_188:

#147 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2011 - 10:09 AM

След като ще се връща клетката, дали някой не може да ви услужи с клетка назаем?
И друго не ми стана ясно. Ако тези две семейства са приятелски, няма ли вариант двете кученца да пътуват заедно?
Така пътят сигурно ще излезе по-изгодно.

#148 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 July 2011 - 10:14 AM

Не може, защото по различно време могат да ги поемат, а ние няма как да организираме превоз за двете едновременно от летището във Франкфурт до Дюселдорф.

Сумати варианти премислихме докато го натъкмим така :( За клетка назае разбира се също сме благодарни. Въпроса е, че при второто пътуване не се знае вече кога може да се върне. Но за това на 11.08 можем да уредим да се върне клетката към края на месеца.

#149 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2011 - 09:52 AM

Резервацията на Худини отпадна, самолета бил друг тип :eg_033: Писна ми вече..

Сега търсим и транспорт и помощ за осигуряването.. Хич не знам какво ще правя сега, а него го чакат с нетърпение... :dh_188:

#150 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2011 - 09:22 AM

На нашия хоризонт нищо ново.. няма транспорт, няма и средства :dh_188: По тъжно не ми е било от много време. Малките имат нужда от много внимание и разходки, точно сега, когато растът, а ние можем да им осигурим една на ден през седмицата... така и с хигиенните навици сме до никъде. Ако някой може да е приемен стопанин за месец примерно на Доротея ще ни е от огромна помощ..

Тука малко снимки, да видите какво пропускате :md_064:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#151 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2011 - 10:44 AM

Веси, АPC организират често транспорти - защо не попиташ как може да се включиш в такъв транспорт! За клетка дали от там не могат също да ти услужат или дадат под наем - като се разтоварят кученцата сигурно си прибират празните клетки за наобратно!

Пращам днес малко парична помощ :md_064: ! Не сме в София, но като се върнем септември, може да помагаме чат пат с разходки! Вие в кой квартал живеете? Може и други да се включат в помощта с разходките - това е много времезаемащо занимание и сигурно най-много ви тежи като сте в апартамент!

#152 Потребителят е офлайн   Lory Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 August 2011 - 10:26 PM

Нямам възможност да ви помогна за гледането на бебчетата, но просто исках да кажа колко съм възхитена от вас и смелостта да се грижите за тези 8 бебушора! Това, което правите, е наистина прекрасно и малцина биха имали търпението, желанието и не биха се отказали при първата финансова пречка :) Прекрасно е да видиш, че още има такива любящи и безкористни хора! :rc_036: :rc_036:

#153 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 August 2011 - 11:32 AM

Мърфи, мерси много - направо ми върна надеждите, че съвсем се бях депресирала и отчаяла :rc_036:

Говорих с ARS Не знаят още дали ще могат да ни включат, т.е. дали ще имат място за нас. Казаха ми в понеделник да звънна, тогава ще знаят.
Там транспорта е 200 лв. на кученце, а аз най вероятно ще пращам Худини и Шави (при нея още не е 100% сигурно, но стискайте палци да я вземат). За транспортни клетки забравих да попитам. Приятелка може да осигури 1 голяма, но те казаха, че е забранено 2 кученца в една клетка, та сега мисля.. не знам от тях дали ще можем да ползваме.

За Мадам продължавам да търся, защото нея от 2.09 могат да я поемат.

Като капак на всичко вчера Мадам, Шави и Доротея се сбиха за играчка. За секунда докато стигна до тях Мадам беше лошо ухапана, та търчахме по доктори. Сега сме с обръсната буза и теме и правим промивки и слагаме антибиотик всяка сутрин и вечер. Големичка е раната, кожата е доста пробита и разбрана..

Та такива ми ти патила при нас. Стискайте ни палци да се уредим с транспорт и ако някой може да помогне малко... :rc_036:

#154 Потребителят е офлайн   Lory Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 August 2011 - 12:41 PM

А говорили ли сте с бъдещите собственици за "поделяне" на разходите по транспорта? все пак това не е задължително да се осигурява напълно от вас :)

#155 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 August 2011 - 10:26 PM

Lory в обявата бях писала, че бъдещия осиновител няма финансови задължения, съответно и транспортните разходи. Има хора, които на гърба на животинките правят измами, а и нямаме особено добра репутация навън. Много се притеснявах да не си пропилеят шанса малките за това. Ако сега почна да искам пари, може да решат, че все пак не сме сериозни.. Иначе на всеки осиновител съм казала, че ще е от голяма помощ ако участват с разходите.

Стопанката на Мадам каза, че ако не намерим придружител за нея, ще поеме разликата до каргото. Това не е малка сума, но за нас си остава пак сериозната част от 85 Евро и 100 Евро за клетка, ако пътува с придружител.

Стопаните на Худини подпитаха, но нищо повече.

На Шави имам някакви надежди, че ще помогнат малко, но още нищо и там..

Утре ще слагаме чипчета на тримата. Много се надявам на АРС, да видим. Паричките обаче още не сме събрали. Ние повече от 100 лв. трудно ще отделим, защото само за храна ни отиват към 250 на месец, без останалите неща.. :dh_188:

#156 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 05 August 2011 - 11:41 PM

Освен да шервам насам натам, за сега друго не мога да направя.
Дано скоро се съберат парите и тази дълга, трудна, но прекрасна приказка завърши със своя хубав край.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#157 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 August 2011 - 04:47 PM

Сега гледах твърди чанти за пътуване - горе долу 100 лв за животни до 20 кг. Мърфи имаше такава, но я подарих на АРС.

#158 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2011 - 06:43 PM

За съжаление ако животното пътува със самолет е необходимо да бъде в транспортен бокс със съответно необходимите размери - такива са изискванията на авиокомпаниите.
User's Signature

Качена снимка

#159 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 August 2011 - 10:46 AM

Хораааа,

имам позитивен отговор за 2 кученца - Худини и Шави ще могат да пътуват. Подробности още не знам, малко по късно. Адски се вълнувам, направо свят ми се вие :ab_041: :af_089: :ab_041:

Само да съберем паричките, дано още някой помогне, че в събота сложихме чипчета на 3-мата хилигани и 120 лв хвръкнаха...

Охх, ще пиша повече, като ми обяснят подробно от АРС какво трябва да имаме и прочие. Стискайте палци :ae_085:

#160 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 August 2011 - 10:54 AM

Супер, браво, много се радвам!

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8