- (6 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
!!! ~ Наредба ~ Столична община ~
Публикувано: 14 April 2011 - 04:54 PM
Абсолютно се забранява и отглеждането на улични псета в междублокови пространства, градинки, паркинги и по входове на блокове. Глобата за това ще е от 100 до 200 лв. за първо нарушение и до 500 лв. за второ. “Ще се глобява съответната етажна собственост или човекът, за който се докаже, че храни животните”, обясни съветникът Атанас Черешаров (ГЕРБ). Наредбата забранява разхождането на домашни любимци на детски площадки, градинки и дворове на учебни заведения. Кучетата трябва да се водят на повод 1,50 м, а не както беше в първоначалния вариант на наредбата - 80 см. Разходки без каишка се разрешават само на определените от районните кметове места.
Искам да знам - в крайна сметка, гласувано ли е окончателно или не ?!?
В момента не го виждам и в страницата на СТОЛИЧНА ОБЩИНА ....
Цитирам в. "Труд" от 13 -ти април 2011 г.
Е-е-е-ееееееееееее, в АБСУРДИСТАН - ЖИВЕЕМ, в АБСУРДИСТАН - ЩЕ УМРЕМ !!!
МОЛЯ, ЗА ИНФОРМАЦИЯ ПО ВЪПРОСА !!!
В момента не го виждам и в страницата на СТОЛИЧНА ОБЩИНА ....
Цитирам в. "Труд" от 13 -ти април 2011 г.
Е-е-е-ееееееееееее, в АБСУРДИСТАН - ЖИВЕЕМ, в АБСУРДИСТАН - ЩЕ УМРЕМ !!!
МОЛЯ, ЗА ИНФОРМАЦИЯ ПО ВЪПРОСА !!!
Публикувано: 14 April 2011 - 05:49 PM
И аз бих искала да знам дали е прието.
Като изключим грозното обръщение "псета", с другото съм съгласна. Само не знам как ще се доказва кой се грижи за тези кучета, как ще се проверява...
Като изключим грозното обръщение "псета", с другото съм съгласна. Само не знам как ще се доказва кой се грижи за тези кучета, как ще се проверява...

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 14 April 2011 - 05:58 PM
Стига сте подскачали на всяка журналистическа изцепка. Сто хиляди теми станаха за една и съща наредба заради сто хиляди чули-недочули.
Доколкото разбрах такова нещо със забрана за хранене на бездомници не е обсъждано в СОС. А забрана "да се отглеждат кучета в междублокови пространства и етажна собственост" има от сто години. Едно е да "отглеждаш куче", друго - да храниш бездомно куче, което не е твоя собственост.
Доколкото разбрах такова нещо със забрана за хранене на бездомници не е обсъждано в СОС. А забрана "да се отглеждат кучета в междублокови пространства и етажна собственост" има от сто години. Едно е да "отглеждаш куче", друго - да храниш бездомно куче, което не е твоя собственост.
Публикувано: 14 April 2011 - 08:28 PM
Тия съвсем се побъркаха
, ако това наистина е вярно не мога да си представя, какво ще се случи с всички бездомници
- няма приюти, няма начин да се справим с популацията, и като няма и кой да ги храни, какво ще се случи? Аз постоянно храня четири/пет кучета и е много лесно доказуемо, че съм именно аз тази - всички в околовръст знаят, а къде да ги дяна? Това е голяма недомислица и дано да е само вестникарска шега, защото иначе не ми се мисли 

Публикувано: 15 April 2011 - 10:08 AM
ИЗТЕГЛЕТЕ СИ ПЪЛНИЯ ТЕКСТ НА НАРЕДБАТА ОТ ТУК:
http://sofia.bg/smet/naredba2011.doc
sofia.bg
Всички над 10 килограма с наморник.
няма да стане
http://sofia.bg/smet/naredba2011.doc
sofia.bg
Всички над 10 килограма с наморник.

няма да стане

Публикувано: 15 April 2011 - 12:44 PM
Не знам доколко е достоверно, но току що съобщиха по радиото че Наредбата е вече факт, т.е. е гласувана.
Що се касае до задължението за намордници ви препоръчвам да се консултирате с вашия вет и да измислите някаква безобидна здравна причина, кучето да не носи намордник. Наредбата освобождава такива кучета, ако представите документ, че е вредно за здравето на кучето. Провокация към вашата изобретателност.
Много са интересни текстовете, касаещи разходването на средствата получени от събраните глоби, такси и данъци. Прочетете ги, щото аз като ги прочетох моментално взех решение и придобих необходимата мотивация защо да не спазвам наредбата (или да я заобикалям). Хайде успех в борбата с администрацията. Аз вече я започнах.
Що се касае до задължението за намордници ви препоръчвам да се консултирате с вашия вет и да измислите някаква безобидна здравна причина, кучето да не носи намордник. Наредбата освобождава такива кучета, ако представите документ, че е вредно за здравето на кучето. Провокация към вашата изобретателност.
Много са интересни текстовете, касаещи разходването на средствата получени от събраните глоби, такси и данъци. Прочетете ги, щото аз като ги прочетох моментално взех решение и придобих необходимата мотивация защо да не спазвам наредбата (или да я заобикалям). Хайде успех в борбата с администрацията. Аз вече я започнах.
Публикувано: 15 April 2011 - 12:46 PM
Да,прочетох наредбата и видях.Не трябваше да бързам.Но думите ми са за тези,които употребяват тази дума с лоши чувства.
А за опитните цели...
А дали стрес от намордник би било причина?Моето куче се парализира още от първия пък,когато опитахме да му сложим.Изпитва направо ужас.Мога,ако се наложи,да покажа,че наистина силно се стресира.Не иска даже да ходи.Никога не му слагаме намордник,няма защо,той се радва на хората,не ги хапе,естествено.

А за опитните цели...

А дали стрес от намордник би било причина?Моето куче се парализира още от първия пък,когато опитахме да му сложим.Изпитва направо ужас.Мога,ако се наложи,да покажа,че наистина силно се стресира.Не иска даже да ходи.Никога не му слагаме намордник,няма защо,той се радва на хората,не ги хапе,естествено.
Публикувано: 15 April 2011 - 01:49 PM
Това над 10 кг - ок, ще го спазвам, няма къде да ходя...
Но не може ли поне ограничението да не засяга млади животни до 1 година? Куче на 3 месеца нашата порода като правило вече надхвърля 10 кг тегло, а има нужда от активна социализация, игра, общуване с други хора и себеподобни, което с нон-стоп намордник просто няма как да стане. Да не говорим че излизане и игра навън за бебе 3-4 месеца само и изключително с намордник е ... тъй де. Аз не живея в къща с двор, откъдето да си извеждам кучето само за годишната вакцина, моето куче е компаньон в градски условия, и в качеството на такова от бебе животни-компаньони имат нужда от нормални условия за възпитание и социализация, та да пораснат и да се отгледат като адекватни компаньони. По този начин, слагане на намордник навсякъде навън на младо и все още в процес на обучение и социализация животно, при някои бебета може да доведе до съвсем нежелателни резултати - с намордник няма как животното да носи топки и пръчки, защото във всеки един район отделени площи за площадки няма. С една алея в Южен парк няма как да стане. Донякъде то е в разрез с други точки в наредбата: хем съм длъжна да му осигуря на животното нужните условия и пространство (което се отнася и до разходките навън, пълноценно движение е абсолютно необходимо условие за да е отгледано едно животно здраво и щастливо), хем реално погледнато НЯМА в града места, където мога да го пусна свободно. Чета че навсякъде на обществени места кучето трябва да е с повод и намордник, освен тези места, които не са посочени за разходка. Де факто такива места, посочени за разходка, в цяла София няма.
Само да не ни натикат в някои клетки 2 на 3 метра, че не ми се мисли...
Другото е ясно. Намордници си имаме бол, ще си му слагаме, няма начин. Ако наистина и отпадне забраната на превоза в градския транспорт като цяло изобщо не изглеждат зле нещата.
Но не може ли поне ограничението да не засяга млади животни до 1 година? Куче на 3 месеца нашата порода като правило вече надхвърля 10 кг тегло, а има нужда от активна социализация, игра, общуване с други хора и себеподобни, което с нон-стоп намордник просто няма как да стане. Да не говорим че излизане и игра навън за бебе 3-4 месеца само и изключително с намордник е ... тъй де. Аз не живея в къща с двор, откъдето да си извеждам кучето само за годишната вакцина, моето куче е компаньон в градски условия, и в качеството на такова от бебе животни-компаньони имат нужда от нормални условия за възпитание и социализация, та да пораснат и да се отгледат като адекватни компаньони. По този начин, слагане на намордник навсякъде навън на младо и все още в процес на обучение и социализация животно, при някои бебета може да доведе до съвсем нежелателни резултати - с намордник няма как животното да носи топки и пръчки, защото във всеки един район отделени площи за площадки няма. С една алея в Южен парк няма как да стане. Донякъде то е в разрез с други точки в наредбата: хем съм длъжна да му осигуря на животното нужните условия и пространство (което се отнася и до разходките навън, пълноценно движение е абсолютно необходимо условие за да е отгледано едно животно здраво и щастливо), хем реално погледнато НЯМА в града места, където мога да го пусна свободно. Чета че навсякъде на обществени места кучето трябва да е с повод и намордник, освен тези места, които не са посочени за разходка. Де факто такива места, посочени за разходка, в цяла София няма.
Само да не ни натикат в някои клетки 2 на 3 метра, че не ми се мисли...
Другото е ясно. Намордници си имаме бол, ще си му слагаме, няма начин. Ако наистина и отпадне забраната на превоза в градския транспорт като цяло изобщо не изглеждат зле нещата.

Чау - кучето, близнало небето...
- (6 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »