Dog.bg Форуми : Нещо за чиповете и рака

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нещо за чиповете и рака Оцени темата: ****- 3 Гласове

#101 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 June 2011 - 11:53 AM

Да де, тъкмо това имах предвид - по-добре аз да ида, отколкото да изпратя други :md_064: Виж, за притискането с близките не се бях замислила, сега ще има върху какво да размишлявам :md_064:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#102 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 24 June 2011 - 12:00 PM

Показване на мнениетоwind, в 24 June 2011 - 11:53 AM, написа:

Да де, тъкмо това имах предвид - по-добре аз да ида, отколкото да изпратя други :md_064: Виж, за притискането с близките не се бях замислила, сега ще има върху какво да размишлявам :md_064:

~eti wnimatelno , не почвай да мислиш , мислено е преди теб .
Виж ИЛИ<ИЛИ съм писал .... беее женски акъл .
:md_064: :af_089:
http://www.youtube.c...h?v=SSR6ZzjDZ94

#103 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 June 2011 - 01:01 PM

Още малко информация за размишление - за wind

Показване на мнениетоwind, в 15 June 2011 - 03:55 PM, написа:

....
За ваксините също много се пише, за вредите от тях. Със сигурност има и ползи...
Но понеже държа на естественото и природното, доколкото мога да го постигна в този консуматорски свят (за съжаление, и в най-дивия и необитаем остров да отида да живея, пак няма да мога да избегна последиците от "цивилизацията"), затова и аз ще си плащам глобите, ако някой се сети да ме глобява.....
...
Аз си подписвам, че не искам да ме ваксинират...

Ползата от ваксините, плюс всичко друго, е в това, че кучетата ( а и хората) не се разболяват от заразната болест и, освен че сами не боледуват - и не разнасят заразата. Така са практически сведени до минимум опасностите да се разболее някой от болест, фатална за мнозина преди ерата на масовите имунизации.

Изводът - за да имаш възможност да избираш дали да тровиш организма си (или този на кучето си) с ваксини, като при това си относително спокойна, че вероятността да се разболееш от опасна, даже смъртоносна болест е минимална - останалите трябва да се ваксинират безропотно, без да умуват доколко това е "природосъобразно".
Иначе - тежко и горко на всички!

Само и единствено като тема за размисъл...
Сори за офф-а!
:rc_036:

#104 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 June 2011 - 01:10 PM

Показване на мнениетоrimela, в 24 June 2011 - 01:01 PM, написа:

безропотно

Нищо не трябва да се прави безропотно. Винаги и за всичко трябва да се пита и търси информация защо, как, кога, с какво, как, дали... И тогава да се взимат решения.
Ако правим нещата безропотно - то тогава горко ни.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#105 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 24 June 2011 - 04:26 PM

Цитат

Ако правим нещата безропотно - то тогава горко ни.

+1

За ваксините - не съм убедена, че ако не се правят, ще измрем, примерно масово от едра шарка. Епидемии възникват, когато хигиената е лоша и по други, основно социално обусловени причини.
В тази връзка - докато бях ученичка, задължително на всички ученици, всяка година се правеха едни болезнени инжекции - гама глобулин. След години се доказа, че освен други вреди, тези инжекции са предизвикали безплодие при доста голям процент жени. Разбира се, в България не бе обявено официално.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#106 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 24 June 2011 - 05:32 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 24 June 2011 - 12:00 PM, написа:

беее женски акъл .

По-добре женски, отколкото никакъв (както е при голяма част от мъжете :md_064: )
User's Signature

#107 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 24 June 2011 - 06:07 PM

Показване на мнениетоrimela, в 24 June 2011 - 01:01 PM, написа:

Само и единствено като тема за размисъл...
Сори за офф-а!
:rc_036:

И аз само като тема за размисъл :md_064:

Инквизицията навремето е преследвала и наказвала строго хора, които дръзвали да не вярват и да опровергават нейни постулати. Един пример - "И все пак тя се върти", приписвано на Галилео Галилей. Сега истината е, че тя се върти :) Възможно е след време да се (д)окаже нещо друго, но поне засега се върти.

До неотдавна антибиотикът се смяташе за напълно задължителен и предписван почти при всички случаи. Сега се свири отбой - само в краен случай, че се оказа, че не е толкова безвредно да се взема антибиотик.

Преди години масово пръскали с ДДТ вярвайки, че носи много ползи. След което го забраняват заради доказани вреди, но в някои по-бедни държави са продължавали да го ползват доста след забраната (сега нямам информация дали го ползват все още).

Или: онова, което в даден етап мнозинството твърди и проповядва за истинно и полезно, не винаги е истинно и полезно.
User's Signature

#108 Guest_gorbyron_*

• Група: Гости

Публикувано: 24 June 2011 - 06:13 PM

Показване на мнениетоwind, в 24 June 2011 - 05:32 PM, написа:

Показване на мнениетоemilvr, в 24 June 2011 - 12:00 PM, написа:

беее женски акъл .

По-добре женски, отколкото никакъв (както е при голяма част от мъжете :md_064: )

Ами като си избирате имена, провокиращи асоциации в съвсем друга насока... :md_064:

#109 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 June 2011 - 07:02 PM

Не мога да оспоря нищо от написаното по-горе от wind.
Трънлив е пътят към познанието, а пътят пък към ада е осеян с добри намерения, а и с не дотам добри. :smile:

Мисълта ми беше, че нещата следва да се преценяват по целесъобразност за конкретния случай, а не изхождайки от идеологеми като "природосъобразност".

В случая с ваксините - говоря за сериозни болести с доказан ефект от имунизацията, а не за свински, кокоши и прочее .... хм, грипове.
Примерът на gabipap за едрата шарка не е съвсем удачен - точно тази болест, отнела милиони човешки живота, е ликвидирана окончателно в световен мащаб, и то благодарение на тотална имунизация, организирана от небезизвестната в нашия форум Световна здравна организация.
Уикипедия

А за ваксините и безплодието - и сега ромките вярват в това и не си ваксинират "чаветата", оттам и епидемии тръгват от ромските махали...

Не ръкопляскам на всяка идея на властта да ни товари с нови задължения, като това с чиповете на кучетата ни, най-вече защото за момента те са абсолютно безполезни, но и на гражданско неподчинение няма да тръгна само защото може би евентуално, по общи съображения, са вредни, без да има сериозни доводи за такова твърдение.
Еднозначна идентификация за всяко куче трябва има - без нея няма как да се реши нито един от наболелите "кучешки проблеми", като начало този с така шумно обсъжданата отговорност на стопанина му.

Алтернатива на чипа е татуировка. Или може би ушна марка - като на кравите?
Някак не си го представям...

Както и да е, всеки си знае за себе си.
Поздрави и успех в дебатите!
:ae_085:

#110 Потребителят е офлайн   BIBIRON Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 June 2011 - 07:14 PM

За ваксините - никой никъде в света не споменава, че ако си се ваксинирал срещу нещо, напр.грип, няма да се разболееш от него. Ваксината създава в организма антитела срещу вирусите, "попаднали" в телата ни след заразяване. Тези антитела се оформят в "бойни групи", преграждащи пътя на вируса, като по този начин намаляват в голяма степен неговата вирулентност, т.е. неговата способност да поразява. Така ваксината може да не предпази от самото заразяване, но спомага за поддържането на заболяването само в руслото на нормалното протичане, без усложненията, които обикновено биха могли да го съпътстват. Разбира се всичко зависи и от общото имунобиологично състояние на съответния индивид, а ваксината създава и допълнителен имунитет към определени вирусни щамове.
Ами я си представете ухапване от бясно животно!!! Какво правим, ако отречем противобясната ваксина ?!?! Имала съм възможност да видя човек в краен стадий на бяс - не искам да описвам картинката.
Затова - нека не отричаме действието на ваксините. Необходимостт са, особено в този живот , който живеем и в който всеки един психичен стрес води до неминуем срив на имунната ни система. Все са някаква, макар и малка защита.
А за любимците ни - как да ги научим да не душат дупетата на себеподобните си , да не ближат "петната" по земята, да не си врат носовете навсякъде - каквато и хигиена ние да спазваме тях категорично трудно ще предпазим от заразяване, освен ако не направим поне опит чрез ваксинацията - да осигурим и тяхното и нашето спокойствие.

#111 Guest_gorbyron_*

• Група: Гости

Публикувано: 24 June 2011 - 08:58 PM

нещо за ваксините

#112 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2011 - 04:42 PM

Wind твойте твърдения са отровни и опасни за всяко мислещо с-во.
Което и да хфанеш е невярно .
1- за концлагерите - еврейте са били превзели банковата сма и икономиката на Германия ,
направили са германците роби в собств. им държава ...
Вкарали са ги в трудови лагери ,иначе са щяли също да измрат при военните действия , или да ги саботират отвътре -... война .
Когато на фронта г. армия са почнали да обядват по 20 слънчогл семки за обяд ,
тогава са измряли от глад и лагеристите .
2 - К. църква е била и още е права за космогонията ,
и Мойсей си го е описал правилно преди 40 века ..
Галилео е просто луд , слънцето не е център на вселената .
Съдили са го по съвсем др. причини ...
3- ДДт е заместено от хиляда други препарата се га , че и по- вредни ...
4- и всички по- натам .
само мътиш главите на хората . :md_064:
За ваксините - "вака " :ab_041: може и да си права ...

#113 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 25 June 2011 - 08:26 PM

Показване на мнениетоgorbyron, в 24 June 2011 - 06:13 PM, написа:

Ами като си избирате имена, провокиращи асоциации в съвсем друга насока... :md_064:

E, провокират се онези, които няма с какво да осМИСЛЯТ, че зад един ник може да е и мъж, и жена, които няма с какво да научат чужди думички като Male/Female и които не разбират от окончания за мъжки и женски род в българския език. :md_064: Аз нямам такъв проблем, някои от срещуположния пол сигурно се провокират :md_064:

Показване на мнениетоgorbyron, в 24 June 2011 - 08:58 PM, написа:

Много интересна статия. Без да съм чела подобна информация, ваксинирам кучетата си на 3 години. Ето, не съм крайна, гледам да съм в златната среда. Ваксинирам на 3 години, защото производителите на ваксини срещу бяс пишат, че ваксината осигурява защита за 3 години.

Бясът ме стряска, че ... голяма част от хората в Бг са побеснели. :md_064:

Еmilvr - четенето между редовете е за хора с фантазия. Интерпретации - колкото искаш :re_037:
User's Signature

#114 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2011 - 08:30 PM

Радвам се че не приемаш закачките сериозно :af_089:
Поздравления :ab_041:

#115 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 June 2011 - 11:53 AM

Само вметка - едрата шарка не е напълно изчезнала. Има я в лабораториите като щамове. И се държи като защита или атака на био оръжие. А съвсем наскоро се доказа, че дори в супер развитите страни като САЩ (например) сигурността на тези лаборатории не е съвсем на високо ниво. Така че не се доверявайте толкова лесно, че еди коя си болест била заличена. Има си ги, просто не се допускат епидемии и бързо ги елиминират.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#116 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 08:02 PM

Да довметна :ab_041: , тази шарка се отглежда в контейнери с циркулираща ч. кръв.
Добавят се по малко антибиотици постепенно ,за 2 г. вирусите мутират :ae_085: .

това става в среда от пластмасови порести гранули , кръвта се изтача , гранулите се изсушават , и издържат по десетки години , а бомба ги пръска над цял окръг .
Кофти военни номера :af_089:

#117 Потребителят е офлайн   Nike09 Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 07 July 2011 - 10:49 PM

Моят сладур Найки все още няма чип и нямам намерения да му слагам.Жал ми е!Дори и да е безболезнено,пак, самоедчето ми ще мине през вет кабинета ако е на 10 метра по-далеч. :dog:
Според мен някои чипове може да причинят рак. :wb_052:
User's Signature

I love my dog

#118 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 08 July 2011 - 08:53 AM

По закон сте задължени да поставите чип,ако ви спрат за проверка какво правите?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#119 Потребителят е офлайн   Nike09 Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 08 July 2011 - 11:32 AM

Мислила съм по тоя въпрос СУПЕР МНОГО пъти и винаги когато Найки не е пред очите ми и не го намирам съжалявам, че няма чип.
Досега не са ни проверявали.
Ако ще заминаваме на почивка извън България ще трябва да му се сложи.
User's Signature

I love my dog

#120 Потребителят е офлайн   sunshinegirl Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2011 - 04:04 PM

Как ли пък не съм си чипирала кучето,да му вкарвам разни глупости,за какво?-Да не изчезне,ами има каишки за тази работа.Прекалено рисковано е за живота му!
User's Signature

Много обичам кучета

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни