Dog.bg Форуми : Спешно и НЕОТЛОЖНО измъчено булоноподобно си търси дом!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Спешно и НЕОТЛОЖНО измъчено булоноподобно си търси дом! мъничък... и добър... от гр. Дупница

#41 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 31 May 2011 - 09:47 AM

Мои приятели могат да го приютят в СОфия докато го приберем оттам в края на седмицата. Съжалявам за забавянето, но не можах да се организирам по-рано. Ако приятелите на Елена могат да го откарат до София, ще предложа телефон за контакт с човека, който ще го поеме там.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#42 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 June 2011 - 09:19 AM

Какво се случи? Уредихте ли транспортирането?
Аз имам пътуване София - Стара Загора на 10 юни....

#43 Потребителят е офлайн   elenakostova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2011 - 11:49 AM

Да, уредихме транспорт. Всъщност куриерска фирма Лео Експрес. Не е приятно, но пак е нещо. Момчето го е взело сутринта. Очаквам и неговото мнение тук. Благодаря за отизвчивостта на всички ви. Без вас нищо нямаше да стане.
Очаквам в близко време хубави снимки на добре гледано куче.
User's Signature

Dogs have masters. Cats have staff.

#44 Потребителят е офлайн   Trollferd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 June 2011 - 02:20 PM

Значи, сладура е вкъщи... Нахранен и напит, адски любвеобилен, щастлив и енергичен. Трябва му само една баня и ще е шест плюс. След малко излизаме на първата ни разходка.
Иначе козината му изглежда в леко лошо състояние и не спира да се чеше и хапе, но се надявам с внимание и грижи да се подобри в най-скоро време. Много е сладък, не мога да се отлепя от него вече няколко часа. =]

Качена снимка

User's Signature

You bring me sugar...

#45 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 June 2011 - 02:28 PM

Честито!

Отидете на лекар - дано да е само алергия от бълхите. Но все пак проверете.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#46 Потребителят е офлайн   kino Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2011 - 02:29 PM

Ех, ура и пак ура! Браво! Желая успех, щастлив живот заедно и завинаги приятели! Н :af_089: е подценявайте териерската му жилка, може да стане малко "закачлив" и шумничък спрямо други, подхождайте с отговорност и внимание и всичко ще е прекрасно! Ще чакаме още снимки и разкази.Дано това с чесането премине, но вие си знаете ,ще се прегледате и така.Много целувки на тази сладка болоно-териерска муцунка!

#47 Потребителят е офлайн   kino Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2011 - 02:31 PM

Оппа - аз ли не чета от нетърпение или още си няма име?

#48 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 June 2011 - 02:32 PM

Можете да помолите Арха за съвети относно възпитание и всичко останало - тя се е доказала като отговорен стопанин :ba_025:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#49 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2011 - 09:05 AM

Чудесно!!! :af_089:

Ето с колко малко желание, много доброта ...е и късмет де, може да се промени един живот !

Всъшност, всичко зависи от нас .:ae_085:

#50 Потребителят е офлайн   kino Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2011 - 10:48 AM

С нетърпение чакам разкази за душичката.И най-вече - как ще се казва този смел мъж, който пропътува с куриерска фирма, за да стигне до стопанина си.Как се държи вкъщи, самичък дълго ли стои и снимчици, ако може! :aa_002:

#51 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,природа,
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 03 June 2011 - 10:06 AM

Оф...съжалявам,че чак сега се включвам,но нямах възможност по-рано. Радвам се,че са се развили добре нещата. Аз все пак имам намерение да се срещна с младия стопанин и да си побъбрим. :md_064:
User's Signature

Life Sucks,And Then You DIE!
We're spinning round on this ball of hate,there's no parole, there's no great escape.
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!

#52 Потребителят е офлайн   Trollferd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 June 2011 - 12:08 PM

Определиха го за Гленофималтериер или нещо подобно. Иначе наистина е доста гръмогласен. Не знам защо, но всяка вечер, след като се угаси осветлението към 2-3 започва да лае без причина. Надявам се да се отучи от този навик, понеже тук си нямам проблеми, но не знам как ще е в Пловдив. А относно името - Чейс.
User's Signature

You bring me sugar...

#53 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 June 2011 - 12:16 PM

Трябва да го коригирате докато е време. Тук има треньор и хора с опит. Питайте, пишете, има и теми за възпитание и обучение,може да питате и там.
User's Signature

Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 03 June 2011 - 12:33 PM

Глено...какво? :ab_041: Никога пък не бях чувала за такова жАвотно.. Има ли значение дали е някаква порода или не? Толкова е сладък и рошав. Името Чейс е много хубаво. :ba_025:

Писах ти и на лични.

Колкото до лаенето...може да го е страх от тъмното. Той къде спи?
User's Signature

We're spinning round on this ball of hate,there's no parole, there's no great escape.

#55 Потребителят е офлайн   Trollferd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 June 2011 - 06:35 PM

Ами ту на леглото, ту под него. Не може да си намери място.

Иначе, за съжаление имам лоша новина. След като се прибрах имах лек конфликт и разногласия с родителите си относно палето. Явно имат други разбирания и в крайна сметка ме насметоха как мога да взема случайно куче от изолатор/приют/улицата. Колкото и да им обяснявам те си знаят тяхното и не склоняват. И така се оказва, че мога да съм му временен стопанин, но не и постоянен. Кучето си е в много добро здравеословно състояние, супер любвеобилно и игриво. Единствено трябва утре да ида до ветеринаря да го намаже с някакъв разтвор, понеже на места има нещо като гъбички/обриви.
Адски сконфузно и неприятно ми е. Имам чувството сякаш съм предал него и хората, които ми го повериха. :(

User's Signature

You bring me sugar...

#56 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 June 2011 - 06:52 PM

Кучето очевидно не е родено улично, а загубено или хвърлено домашно. Вие го взимате изкъпано от дом, не от улицата. Моите две кучета са от улицата, едното беше без козина. непрекъснато вадя от изолатора и го водя в къщи и са пълни с бълхи,кърлежи, вонящи на урина исмрад След дни само стават прекрасни животни и после ги осиновяват. Вижте темата-Преди и сега, всяко куче може да сатне красиво.
Жалко наистина, имахте голямо желание. Поне Пловдив е близо и пишете на Деси, дано го вземе тя.Кученцата от магазин или разплодени в къщи, няма гаранция че ще са здрави и без паразити.Вие учите за медицинско лице и вие трябва да ги убедите, докажете им го с примери оттук. Ето ви линк към сайта на Анимал Рескю ,http://arsofia.com/bg/
нека видят какви интелигентни и известни хора осиновяват кучета от приюти, вече това е и въпрос на престиж и цивилизованост. Дано малко помогна с убеждаването.Макар че щом куч не е желан, по-добре да иде на друго място, където да го оценят и обичат всички.
User's Signature

Качена снимка

#57 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 03 June 2011 - 07:05 PM

Eee...първо мислех да кажа,че много бързо са дали кучето,после се зарадвах,че е добре и сега....

Ти не говори ли с родителите си преди това? То за това не се бързаааа...... Ще можеш ли поне да го задържиш,докато му се намери постоянен дом? И само се моля тоя номер с родителите...да не е номер...защото нещо не ти харесва кученцето....И такива случаи сме имали,не малко при това....

И какво от това,че е от улицата?Било е домашно някога... Ти не познаваш ли родителите си,че да знаеш как ще реагират? Можеше да ги послъжеш,че е от приятел,на когото кучето е родило....Да кажеш някаква измислена териерска порода...и готово...Току-виж го бяха заобичали даже....
User's Signature

#58 Потребителят е офлайн   elenakostova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2011 - 09:16 PM

Лошо... лоша ситуация. Ами сега? Бяха ми писали двама човека от тук и две жени от обявата от бездом.инфо. Може би да се обърна към тях? Да пусна нова обява? Но аз харесах ТОЗИ стопанин!
Аз наистина бях преценила момчето като най-подходящ, защото е спокоен, разумен. Веднага ми спечели симпатиите. Но той не е виновен, ако родителите му са против.
Мисля, че трябва известен адаптационен период - стопанинът да свикне с кучето и кучето с него. Но това какво мисля аз няма съвсем никакво значение.
Важното е да се намери дом...
User's Signature

Dogs have masters. Cats have staff.

#59 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 03 June 2011 - 09:34 PM

Важното е, когато се появява ново куче в дома, да бъдат уведомени всички, които живеят в този дом. Също така да са съгласни да вземат куче, както и точно това куче.
Имайте го предвид, за да не се случи отново.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#60 Потребителят е офлайн   Trollferd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 June 2011 - 10:29 PM

Значи кучето е повече от прекрасно - миловидно и гальовно, лигави се по детински. Научено е да стиска и ходи по нужда само на вън. Не прави поразии, въобще няма какво да се желае от него. А пък след банята стана чисто беличък, пухкав и сресан. Трябва му малко време на хубава храна, витамини и прочее и ще стане едно малко бижу.
Верно е, че нашите в началото реагираха остро, като го видяха някакъв измъчен и проскубан, но малко по-късно им стана жал за него. Разбрахме се, че може да остане неопределен период, седмица-две-три, докато се намери случайно някой да го гледа наистина.
Лично аз не бих искал да се разделям с него... За две вечари в моето легло го чувствам така сякаш е израстнал в семейството. Почти сигурен съм, че родителите ми ще склонят за това време и малко или много ще се привържат към него, но не бих искал да рискувам съдбата му върху едно "почти сигурен".
В край сметка, колкото и да им говоря те си имат своите възгледи за нещата. А пък и не взимат толкова на сериозно думите ми, имайки се предвид с какъв скептицизъм гледат на специалността. Поредните овце от стадото, които се хващат на реклами и обяви от сорта на "Истински породисти и перфектно здрави кучета, само тук и само в нашия развъдник" или пък апелите "Уличните кучета са бум на зарази и мястото им е еди къде си".
Относно говоренето и предупреждението за кучето - аз им споделих, че смятам да си взема и ще си взема и те бяха съгласни. Просто не съм казал за Чейс и днес с целия си ентусиазъм го прибрах вкъщи, но не получих очакваното посрещане. Както и да е...
Arha, мога да им замажа очите без проблем, но после ще ми е гузно и ще ме гризе съвестта относно тази лъжа.

P.S. В общи линии за сега предлагам да остане вкъщи и да се погрижа за цялостното му възстановяване. Така или иначе започна да свиква и прави жални физиономии и издава приглушени и тъжни звуци при всяко мое изчезване. В най-скоро време ще ъпдейтна с новини.

User's Signature

You bring me sugar...

• (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема