Dog.bg Форуми : Спешно и НЕОТЛОЖНО измъчено булоноподобно си търси дом!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Спешно и НЕОТЛОЖНО измъчено булоноподобно си търси дом! мъничък... и добър... от гр. Дупница

#61 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 June 2011 - 11:08 PM

Показване на мнениетоTrollferd, в 03 June 2011 - 09:29 PM, написа:

Значи кучето е повече от прекрасно - миловидно и гальовно, лигави се по детински. Научено е да стиска и ходи по нужда само на вън. Не прави поразии, въобще няма какво да се желае от него. А пък след банята стана чисто беличък, пухкав и сресан. Трябва му малко време на хубава храна, витамини и прочее и ще стане едно малко бижу.
Верно е, че нашите в началото реагираха остро, като го видяха някакъв измъчен и проскубан, но малко по-късно им стана жал за него. Разбрахме се, че може да остане неопределен период, седмица-две-три, докато се намери случайно някой да го гледа наистина.
Лично аз не бих искал да се разделям с него... За две вечари в моето легло го чувствам така сякаш е израстнал в семейството. Почти сигурен съм, че родителите ми ще склонят за това време и малко или много ще се привържат към него, но не бих искал да рискувам съдбата му върху едно "почти сигурен".
В край сметка, колкото и да им говоря те си имат своите възгледи за нещата. А пък и не взимат толкова на сериозно думите ми, имайки се предвид с какъв скептицизъм гледат на специалността. Поредните овце от стадото, които се хващат на реклами и обяви от сорта на "Истински породисти и перфектно здрави кучета, само тук и само в нашия развъдник" или пък апелите "Уличните кучета са бум на зарази и мястото им е еди къде си".
Относно говоренето и предупреждението за кучето - аз им споделих, че смятам да си взема и ще си взема и те бяха съгласни. Просто не съм казал за Чейс и днес с целия си ентусиазъм го прибрах вкъщи, но не получих очакваното посрещане. Както и да е...
Arha, мога да им замажа очите без проблем, но после ще ми е гузно и ще ме гризе съвестта относно тази лъжа.

Може ли да попитам тоз монолог за пред кой точно трябва да провърви?!
За пред тебе си и твоята съвест, за пред информираните ти родители, за пред познати, за пред кой?!!
Ти на каква възраст си бе човек?!А звучеше така обнадеждаващо и вдъхновяващо в началото...
И ти ще ми ставаш ветеринарен лекар...Ужас... :ud_009:

Комплименти на всички,които успяха да запазят самообладание, в името на прекрасното животно, което не се знае, знае ли се...
Наистина му пожелавам от сърце на малкото бижу :wub: , да намери точното място и неговия си Човек, който да го дари с безусловна, неподправена и истинска любов...Без ама, дали, ако и т.н... :ae_085:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#62 Потребителят е офлайн   Trollferd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 June 2011 - 11:33 PM

Предполагам е много лесно да говориш от страни, когато не си зависим от никого, не разчиташ на някой да те издържа и сам взимаш решенията в живота си и водиш битките си. Всеки може да съди този до него, без да е запознат с фактите.
Аз отстоявам позициите си до някаква степен, независимо от ситуацията. И мога да кажа (без значение, кой какво мисли), че палето няма да свърши на улицата. Това че може да не съм крайният му стопанин, не означава че не го дарявам с любов или внимание.
Относно какъв лекар ще стана, времето ще покажа. Лично на мен ми стига да знам, че до някаква степен съм предотвратил подобна ситуация:

Показване на мнениетоelenakostova, в 31 May 2011 - 05:20 AM, написа:

С дълбоко прискърбие съобщавам на всички, които са се трогнали от съдбата на Чапи, че днес той отново ще се върне на улицата.

=]
User's Signature

You bring me sugar...

#63 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2011 - 12:04 AM

Знаеш ли бих те посъветвала да не губиш време в предположения, а да се замислиш, наистина какво искаш и дали не е вече време да започнеш да си отстояваш позициите :md_064: ...Все пак не обсъждаме някои панталон, който е излязъл или не е бил на мода!!!
Хайде със здраве и стискам палци наистина от сърце да успееш да се пребориш за това, което 'евентуално' искаш истински :ae_085:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#64 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 June 2011 - 08:13 AM

Айде сега, не всички сме безгрешни.
Преценило е нeправилно момчето, но добре, че не е решил да го изхвърли, а ще го задържи до следващите стопани.

Реално ако не беше той, кучето щеше да е на улицата. Факт - не мисля, че постъпи разумно и никак добре, че не е преценил ситуацията правилно, но рално в момента това куче не е на улицата заради него.

Вместо да обяснявате и сочите с пръст, това винаги е по-лесно, помогнете да се намери постоянен дом на животното.

#65 Потребителят е офлайн   lucy60 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Имам 3 кучета,3 котки, 10 дегута и плаващ брой риби :)

Публикувано: 04 June 2011 - 08:30 AM

Показване на мнениетоansf, в 04 June 2011 - 06:13 AM, написа:

Айде сега, не всички сме безгрешни.
Преценило е направилно момчето, но добре, че не е решил да го изхвърли, а ще го задържи до следващите стопани.

Реално ако не беше той, кучето щеше да е на улицата. Факт, че не мисля, че постъпи разумно и не е добре, че не е преценил ситуацията правилно, но рално в момента това куче не е на улицата заради него.

Вместо да обяснявате и сочите с пръст, това винаги е по-лесно, помогнете да се намери постоянен дом на животното.

Така мисля и аз. Той тепърва ще се развива като човек и лекар и ще помогне на много от нас, освен това отвори сърцето си с много желание. Нека е за негов урок да обмисля всяко нещо предварително.
Кученцето сега е добре и има време да му се намери спокойно стопанин, но аз съм сигурна, че нещата и при Trollferd ще се променят, защото знам, че това кученце ще разтопи и сърцата на родителите му.

#66 Потребителят е офлайн   elenakostova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2011 - 09:08 AM

Според мен той все още е в едно колебание. Не знае точно как да постъпи.
Едно време, спомням си, когато взехме първата си котка. Майка ми беше категорично против, защото малкото правеше бели и т.н. Но с времето така омекна, че към днешна дата не можеме без животинка вкъщи. (Тук ли е мястото да спомена, че същото коте си отиде съвсем младо (на 5 год.) заради модерните тогава сухи храни, които се оказа, че са АБСОЛЮТНО противопоказни за мъжки животни! Днес наблягаме на домашната храна! )
Комуникацията с него сме водили на лични и във фейсбук, за да се спести излишния флууд. Доста се изписа и изговори помежду ни. Макар че трябваше да се вземе светкавично решение, не мисля, че сгреших, като му го поверих. Единствено ме притесняваше възрастта му, но младите хора не могат ли да бъдат грижовни, независимо, че днес повечето са...
Аз също не живея сама и знам какво е да си между менгемето.
User's Signature

Dogs have masters. Cats have staff.

#67 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 June 2011 - 09:14 AM

Само една вметка относно "заради модерните тогава сухи храни, които се оказа, че са АБСОЛЮТНО противопоказни за мъжки животни!"

Всяка една НЕКАЧЕСТВЕНА гранула е абсолютно противопоказна за ВСЯКО животно, независимо пол и възраст. Едно време нямаше качествени гранули. Уискас и Педигри НЕ са качествени.

Качествената гранула не е противопоказна, защото не съдържа само пепел, а и месо, витамини и всички необходими вещества за животното.

"Днес наблягаме на домашната храна! " - това е чудесно, стига да нямате предвид човешка храна и да знаете как да вложите всичко необходимо за животното в това, което готвите. :ba_025:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#68 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,природа,
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 04 June 2011 - 09:34 AM

Акхам....Да се върнем на темата за кучетооо,аааа...? :md_064:

Между другото и некачествените гранули и човешката храна са опасни... Всичко много зависи...

Тааа...таковата...Тролферд,голяма работа,ако си послъгал...Ако е за спясяването на живот,съвестта ти ще замълчи и ще се направи на ударена.

Колкото до родителите....пф....нищо не си видял! Ако знаеш с моите как съм и до днес на нож. Тотално бяха против да си взема куче. Един единствен път си отидох с нея (когато беше само тя де,сега са ... няколко..:ab_041: ) и все едно бях им закарала и аз не знам какво... Моите родители много обичат животни...ама да не са им в къщата.. Повече не съм водила куче у дома. Рядко се и прибирам... Казала съм им,че работя,за да си издържам животните и да не им искам на тях пари за изхранването им. Това не ги омилостивява особено,но вече се примириха,че когато реша да направя нещо,просто го правя.

Кажи на родителите си,че да имаш куче ти е мечта. Обичаш животни,за това и учиш ветеринарна. Кажи им,че си готов да си намериш работа,за да издържаш любимеца си. Кажи им,че ще трябва да го търпят,само през ваканциите. Кажи им,че ако не го искат и ти ще си седиш с него в Стара Загора и няма да се прибираш често. Поне майка ти,която определено ще иска да си те вижда,може и да се предаде и да убеди и баща ти. Не зная кой е по-строгия в семейството,ама ти се прицели в по-благо настроения... :md_064:
User's Signature

Life Sucks,And Then You DIE!
We're spinning round on this ball of hate,there's no parole, there's no great escape.
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!

#69 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 June 2011 - 10:21 AM

Показване на мнениетоArha, в 04 June 2011 - 08:34 AM, написа:

Кажи на родителите си,че да имаш куче ти е мечта.

Насила хубост не става /имам предвид родителите/. Когато човек е самостоятелен - дом и финанси, вече е друга работа.
Важното е, че кучо не е на улицата. Той е атрактивен, със сигурност ще има много желаещи за него. Внимавайте на кого го давате, за да не се окаже в крайна сметка пак на улицата.

#70 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 04 June 2011 - 10:26 AM

Показване на мнениетоnort2005, в 04 June 2011 - 08:21 AM, написа:

Показване на мнениетоArha, в 04 June 2011 - 08:34 AM, написа:

Кажи на родителите си,че да имаш куче ти е мечта.

Насила хубост не става /имам предвид родителите/. Когато човек е самостоятелен - дом и финанси, вече е друга работа.
Важното е, че кучо не е на улицата. Той е атрактивен, със сигурност ще има много желаещи за него. Внимавайте на кого го давате, за да не се окаже в крайна сметка пак на улицата.

То може и да не става,ама все пак родителите му трябва да уважават неговите мечти и желания. Какво,като го издържат?! Не го притежават? Тая реплика "Докато те издържам,ще правиш,каквото ти кажа .." ми е дошла до гуша .. Той е личност и има право на собствен живот и желания...
User's Signature

We're spinning round on this ball of hate,there's no parole, there's no great escape.

#71 Потребителят е офлайн   Sarah Marina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2011 - 10:43 AM

По-скоро смятам, че не родителите са фактора.
Мисля, че това, че кучето има кожен проблем и се чеше непрекъснато, че лае безпричинно посред нощ ( вероятно има и друго), са притеснили момчето. Родителите са алиби.
Нормално е да е притеснен и стресиран човека, ако до сега не е имал животинка в къщи. И ако първата има проблеми, с които не знаем как да се справим.
В момента, в който малкото се успокои от сърбежите и помогнем на момчето да се справи с лаенето, когато не само на външен вид е безкрайно мила душица, но и общуването носи радост без стрес - това момче за нищо на света няма да се раздели с Чейс.
Аз смятам, че е нормално да е паникьосан, това е първата му животинка. Няма значение тук колко добро или не, сърце има някой.
Не съм компетентна колкото хората, които от години се занимават с много кучета, те ще кажат най-добре как да се помогне, за да се успокои малкото.
За кожният проблем мога да попитам и аз или да пратя лекарство, ако няма в наличност там.
Едно рамо е нужно тук, и то не е в посока съгласието на родителите.
Успех на момчето и кучето!

#72 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 June 2011 - 10:52 AM

Тук има добри лекари, просто трябва да се прегледа животното. Може да е алергия от бълхите вън, лесно минава. Чакам ДесиД да каже какви намерения има, за да действаме нататък. Няма да остане на улицата такова добро момче.Красив, с хигиенни навици, всичко ще е наред.Просто малко търпение.
User's Signature

Качена снимка

#73 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 04 June 2011 - 10:57 AM

Aма вие почти изкарахте момчето малоумно... :md_064: Животните не са предмети и разбира се,че ще има някои неща,които ще трябва да се коригират и пооправят. Ама той това трябва да го знае,защото е записал ветеринар да става...

Колкото до чесането,съгласна съм с Дикари,че е алергия от бълхи,което пък толкова лесно и бързо се оправя,че няма какво да го коментираме даже. С баня и обезпаразитяване кученцето ще свети. А за лаенето...всичко е ново за него,може още да го е страх...Време трябва за всичко. С търпение почти всичко е постижимо... :md_064:
User's Signature

#74 Потребителят е офлайн   Trollferd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 June 2011 - 12:06 PM

Не виждам смисъл да се обяснявам... Аз съм директен, ако имах личен проблем с кучето и държанието му щях да кажа - Не мога да се справя, не го искам, не съм готов да го гледам и тн. По тази тема спирам до тук, понеже колкото и реда да изпиша все ще има недоволни, мрънкащи, съдещи и прочее.

Току що се връщаме от ветеринар. Направиха му контролен преглед и му взеха кожна проба от едно от засегнатите места, която прегледаха под микроскоп. Оказа се, че има сравнително рядък вид подкожни паразити и за това на тези места му е опадала козината. Докторът каза, че още от първото третиране нещата ще се подобрят, но като цяло лечението трябва да продължи някъде към 3 седмици.
Сложиха му Кортизем ML и Стронгхолд 30 мг. И ми дадоха да го мажа ежедневно.
Иначе относно възрастта - към 5 месеца (между 4 и 6). Сменил си е резците, остава да смени и кучешките. Тежи 4 кг. и като цяло е напълно здраво куче.

User's Signature

You bring me sugar...

#75 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 04 June 2011 - 12:13 PM

БравУ. :ba_025: Начи,кученцето е здравичко,като изключим паразитчетата,дето ще бъдат изтребени...

Аз честно да ти кажа,тайничко се надявам вашите да се попривържат към него и да се смилят и да ти го оставят... Толкова е мил и сладък. Трябва да се трогнат беееее...:dh_188:
User's Signature

#76 Потребителят е офлайн   Trollferd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 June 2011 - 12:14 PM

О, те се трогват, стига да не им е в къщата. =]
User's Signature

You bring me sugar...

#77 Потребителят е офлайн   Sarah Marina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2011 - 12:15 PM

Неприятно ми стана, че Arha се опита да тълкува думите ми и вероятно смени смисъла ( на пръв поглед ), на казаното от мен.
Естествено, че не те съдя и не мрънкам.
По-скоро, опитах да помогна.
Ти си знаеш най-добре.

#78 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 04 June 2011 - 12:19 PM

Показване на мнениетоTrollferd, в 04 June 2011 - 10:14 AM, написа:

О, те се трогват, стига да не им е в къщата. =]

Дааам,като моите.... :dry:
User's Signature

#79 Потребителят е офлайн   Trollferd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 June 2011 - 01:56 AM

Невинният поглед след баня.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

You bring me sugar...

#80 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 05 June 2011 - 09:24 AM

Показване на мнениетоSarah Marina, в 04 June 2011 - 10:15 AM, написа:

Неприятно ми стана, че Arha се опита да тълкува думите ми и вероятно смени смисъла ( на пръв поглед ), на казаното от мен.

Ъъ...това сега го видях... Нищо не се опитвам,моля.... Просто така ми се стори,а и ако не забеляза,коментарът ми беше шеговит... Няма нужда от тънкообидност,защото нищо лошо не съм казала.... :smile:

Леле,какъв невинен и наивен поглед има... :wub:
User's Signature

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни