Dog.bg Форуми : Ружа и "цветните" бебета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ружа и "цветните" бебета кучешка история

#1 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 June 2011 - 09:48 PM

С мама Ружа се сблъсках на 09 май.Прикачена снимкаТогава тя още не беше мама и още беше безименна.Имаше огромен,почти влачещ се до земята корем,отворена рана на гърба,а очите и бяха събрали всичката мъка на света.Срещнах я на мястото където забелязах навремето Шая- поредната изтормозена животинка.В някоя от темите си и побликувах снимката тогава,имах си предчувствие че пак ще се срещнем.......Е,не ме излъга предчувствието......
Преди седмица я намерих- обикаляше около кофите,обезумяла от глад,вече без корем,с провиснали цицки.Посрещна ме все едно цял живот е била моето куче- доверчива и благодарна за всяко зрънце мизерена гранула.
Прикачена снимка Прикачена снимка
След 2-3 дена успях да я локализирам и да я поглезя с манджичка( винаги я предпочитат пред гранулата)
А не след дълго открих и потомството и- родила е на паркинг,под стълбите на квартален пощенски клон.
Ами сега :dh_188: Реших да я кръстя Ружа,защото не само е цъфнала и вързала,ами и обилен плод дала. :dh_188:
Малките са на около двайсетина дена,родени са не по-рано от 10 май.Разнороцветни мъничета,скупчени на мърдаща космата топка под стълбите.Засега не знам колко са женските и колко мъжките,но всички ще получат имена на цветя.Приемам предложения всякакви :tb_195: Голям букет ще стане ,защото бройката е голяма- цели 9 :ud_009: Излиза че за едното даже няма цицка,горкото :ud_009:
От пощенския клон роптаят ,искали са да ги "изгребат" изпод стълбите,но засега им се е разминало.Докога ли?
Скоро ще започнат да щъпуркат и ще стане страшно.Защото мястото си е паркинг :dh_188: Отчаяно се мъча да измисля къде да ги подслоня,но нищо не ми хрумва,за съжаление :dh_188:
Ружа е спокойна че има кой да я храни и дори не подозира каква грижа ми създаде. :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2011 - 10:41 PM

А това са бебоците.Днес за първи път дружно изпълзяха изпод стълбите,гладни и плачещи за мама.
Ружа е вече обезпаразитена,за бебите още се колебая дали не е рано :dh_188: Купих им кисело мляко и извара,много бяха гладни,а Ружа налита да им яде тя млякото :dry:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 June 2011 - 09:42 PM

Никакъв интерес към Ружа,а все се надявах някой поне да попита какво става нея и за бебетата....Само дето са ме изтипосали в една друга тема като лош пример за "подхранващ" безотговорен малоумник,та сега освен всичките други притеснения се чувствам и виновна.Ми виновна съм че не мога да отмина,да забравя,да не мисля и да не ми пука.Виновна съм че нямам къде да ги прибера а са ми все в мислите....Как не я срещнах тая Ружа поне месец по-рано,та сега да няма 9 невинни страдащи същества :dh_188:
Поне не могат да ме обвинят че заради мен,подхранващата,е там кучето,то си е било в района от 2-3 месеца,ама нали не ми е по маршрута,не съм я видяла навреме.А тя е добра,добра,социална,очевидно домашна.Поредната натирена.Обречена....
Днес я преместихме,барабар с бебетата на мястото където се грижех за пухлите.Не е идеално,но по-подходящо така и не намерих.Там поне е на края на града,сравнително безлюдно е.
Малките растат като гъби,плъзнаха чевръсто вече, и беше въпрос на време да ги премажат на паркинга,отделно съвсем сериозно им замисляха "екскурзия "до реката.
Ружа е изключително умно и разбрано куче,с почти човешки поглед,никакви проблеми нямаше с преместването и и с пътуването с кола.Само малко се притесни и стресна,милата.от непознатата обстановка.
Гадното е че две от кученцата днес липсваха,най-красивите,Орхидея(Дея) и Закум(Заки).Дано не са се заиграли деца с тях и да са ги оставили после където им падне....Ще обикалям няколко дена,разбира се,ако са там някъде ще ги намеря.
Скоро ще ги наснимам и представя индивидуално.Аз вече ги опознах всичките,имам си 4 момиченца - Роза,Незабравка(Нези),Дея и Астра. И 5 момченца- Заки,Фикус(Фики),Гербер(Бери),Божур(Божо) и Папрат(Папи).

Гадното е че вече съм в новия офис и не мога да си ползвам обедната почивка.Пеша не става,прекалено далече е.Мога да ходя само след работа,а бебета с едно хранене дневно не могат да карат.Засега все още сучат,но скоро ще трябва да ядат попари.На около месец са.Много пъти напразно съм търсила помощ е нашия град,вече не се и надявам :dh_188: Каквото мога сама ще направя.
Утре почвам с обезпаразитяването на бебоците.После ще ги наснимам,ще печатя и лепя обяви.Дано извади късмет поне някое.
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 June 2011 - 10:10 PM

Това са изчезналите

Заки
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

и Дея
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

Горките....Помислете за тях с добро,дано да са прибрани някъде,а не сами,гладни и изплашени,а ако не са- стискайте палци още утре да ги намеря и отведа при мама.
Цяла седмица всичките си бяха накуп,точно днес,в дена на преместването изчезнаха :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 June 2011 - 10:19 PM

Чери, за пореден път, :rc_036: !

Всичките цветни бебета са хубави, но тези двамата наистина се открояват. Стискаме палци и на лапите (при мен има 12 лапи, всички пращат положителна енергия).
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#6 Потребителят е офлайн   Veronika13 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 June 2011 - 10:33 PM

Стискам палци на бебоците и мама, и дано липсващата двойка да се появи още утре! Щом са срещнали теб, значи късметът им вече е проработил. Остава да са здрави и скоро за всички да има домове.
Чери, мислим ви цялата група. И чакаме хубави новини!
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 June 2011 - 09:58 PM

Благодаря за окуражителните думи ,добрите мисли и стиснатите палчета :vb_024: Имаме 50% резултат- днес намерих Дея.След целодневно безрезултатно издирване,надвечер реших да мина пак оттам и се натъкнах на група деца разнасящи мъничето.Грабнах я и бегом при мама Ружа,която даже не разбра нито че децата и са по-малко,нито че и върнах едното.Аз и не го афиширах,де,за всеки случай...Та вече са 8 бебоците,обезпаразитени отвсякъде (без Дея,на която утре и предстои) .Дано намеря утре и Заки.
Положението засега е под контрол,мама Ружа е вече спокойна и доволна,обиколи и разузна района и вече си има си любимо място,където стои на пост,а дечковците си имат покрив и мекичко застлано ъгълче ,което веднага оцениха,заспивайки в най-различни блажени и размазани пози :zz_225: А аз се оказах без батерии за фотоапарата,та затова ще продължа с представянето на бандата по изрезки от стари снимки.

Започвам с Роза.Прикачена снимка Прикачена снимка
Тя ми е слабост,защото е едно оранжево пухкаво меченце,весело и любопитно.Напомня ми за пухлите,макар че те на тази възраст бяха опърпани сиви мишлета :xc_049:

Другото "мече" в групата е Божо.Той е тъмничък,с бели гърдички,ще стане едър и рунтав.

Следва Незабравка- Нези,от незабележима,както мислех в началото поради невзрачния и цвят,но сега определено знам ,че няма начин човек да не забележи Нези,прекалено е чаровна и нежна,някакси ти грабва сърцето неусетно
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 June 2011 - 10:01 PM

Продължаваме представянето със следващата,последна дама в групата- Астра :wub:Прикачена снимка
Астра е нежна,дребна,черничка с бели ръкавички и гърдички.Днес,докато спеше сънуваше нещо и много смешно джавкаше насън :ab_041:

Следват три почти еднакви хулигани.Прикачена снимка
Това са Папи,Фико и Бари.В началото трудно ги разпознавах,ама вече няма начин да ги сбъркам :db_046:

Папи има кльощаво дупе и тъъъничка миша опашчица,освен това е малко кривокрак гледан откум дупето.Много е пъргав и оправен
Фико е почти същия,тях вместо по физиономиите,за да ги различа им гледам дупарите :ab_041:

Бари е преобладаващо беличък Прикачена снимка Прикачена снимка
Тримата,приличащи на мама юначета са си основали партия на тройната коалиция,и общо взето все се движат заедно,даже спят заедно.Надявам се скоро да успея да им направя хубави индивидуални снимчици.

И накрая да завърша с мама Ружа,която постоянно бута кратунка за галене и е едно невероятно умно и разбрано куче :wub:
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 June 2011 - 08:26 PM

За съжаление и днес не намерих Заки :dh_188: Голямо търсене падна,но напразно.....
Мама Ружа и цветната детска градина се чувстват превъзходно,мястото очевидно много им хареса.
Единствено ме притесняват новопоявилите се графити по стените,очевидно младежи ходят там да рисуват със спрей....дано са свестни и не закачат кученцата.

Успях да изцедя няколко снимки от старите батерии на мама-героиня.Като гледам в какво състояние са и циците ми иде да ревна :dh_188:

Приучавам дребните да хапват разкиснати гранули.Вече вместо да ми смучат пръстите искат да ги сдъвчат :md_064:
За съжаление от утре ще мога да ходя само веднъж дневно,след работа.Докато сучат малките добре,ами после :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 June 2011 - 02:30 AM

Днес закъснях малко и Ружа тръгнала да ме търси....и дребните след нея.. :dh_188:
Като ги видях на пътя пред студентското общежитие адски се притесних.Веднаха ги върнах обратно,помогнаха ми 4 момичета студентки.Ружа е адски социална,малките и те,радват се на хората и това може да им изиграе лоша услуга...
Бебетата вече налитат на манджичка,предпочитат месце пред млекце :md_064: Мама Ружа им ръмжи и не дава да пипат нейната манджа.Гранули никой от цветното семейство не предпочита,макар че купих бебешки.Днес при наличие на гранули ,Ружа беше тръгнала да обикаля кофите и да проси пред близкото заведение :dh_188:
Обаче куча има неистов страх от спринцовка или от мириса на себацил.Забелязах още вчера,че като извадих спринцовката да я мажа и тя сви опашка и избяга.Успях само малко да я мацна и оставих за днес,а днес пак се стресира.Малко я насилих и я намазах,и после не искаше въобще да ме доближи.Ама аз нали съм нахална,прихлещих я,дълго я галих и ми прости :md_064:
Бебоните растат като гъби,вече са големи отворковци,борят се,ръмжат и подскачат и са невероятно жизнени и сладки :wub: Само дето ми се плаче като гледам циците на мама Ружа :ud_009: ,вече тече кръв от тях и се чудя как изобщо търпи това куче...
Утре обещавам снимки на бебоци :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 June 2011 - 10:08 PM

Време е за малко "бебешки "снимки.
Започвам с дамите

Дея,нежната принцеска :wub:
Прикачена снимка

Роза,сладкото меченце
Прикачена снимка

Астра,замислената мечтателка
Прикачена снимка

и Нези,палавото дребосъче
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   alexinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 June 2011 - 10:25 PM

Чудесни са!А Вие,Чери,Вие просто сте ангел!Късмет на мъниците! :re_037:

Това мнение е редактирано от alexinia: 15 June 2011 - 10:27 PM

#13 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 June 2011 - 10:31 PM

и сега момченцата :db_046:

Божо
Прикачена снимка

Папи
Прикачена снимка

Фико
Прикачена снимка

и Бари
Прикачена снимка

Дребните вече са много подвижни,тичат насам натам,закачат се помежду си,борят се постоянно и ту някой ръмжи страховито,ту след малко пищи за помощ.

тук Бари се опитва да спи,а Роза му дъвче ухото
Прикачена снимка

тук Нези е приклещила Божо Прикачена снимка, аслед уморителната борба е добре да се пийне глътка вода Прикачена снимка.... и да се свършат някои неотложни нужди Прикачена снимка :dry:
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   alexinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 June 2011 - 10:53 PM

Милите!Толкова са прекрасни!И невинни...Дано имат повечко късмет и да намерят домове.А майчицата е герой като Вас.Стискам палци. :rc_036:

#15 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 June 2011 - 10:31 AM

Мама Ружа по цял ден виси пред студентските общежития с поглед вперен в отворените прозорци ,маха опашка и чака някой нещо да и подхвърли.Очевидно тоя номер работи,защото отказа да яде гранулите ми и има претенции за "нещо по-така".
Двама от дребосъците,Бари и Фико,вчера бяха тръгнали след нея,и те чакаха под прозорците :dh_188: ,а обратния път към "къщи"не знам дали им е по силите :dh_188:Пренесох ги обратно.
Ружа ,след вуншното обезпаразитяване придоби фобия към всякакви предмети в ръцете ми,включително и фотоапарат.Затова снимките и вече изглеждат винаги така- бегом в обратна посока.

Иначе докато съм с празни ръце ми се радва,гали се и даже се катери по мен.Вече сме с каишка,а скоро ще и купя и адресник чрез който с името си ще гарантирам че тя е обезпарзитявана редовно,ще бъде кастрирана щом състоянието и позволи и ваксинирана против бяс.Също така гарантирам,че мама Ружа няма да ухапе никой човек,нито дори кучето му,в момента тя си пази кученцата само от други кучета,но не и от хора,на които охотно позволява да ги пипат,а дори и нежелани в близост кучета не хапе,а само се ежи,и ръмжи предупредително,но без опасна агресия.

Дечковците са добре.Пак ги пудрих,защото забелязвам че се почесват,въпреки че не съм видяла досега бълха по тях.
Роза ме притеснява,от 2 дена няма апетит и коремчето е празно.Не е обезводнена,правих теста с кожата.Дано не е нещо сериозно.
Останалите ядат здраво,особено Фико ще ми отнесе пръстите,а Астра е с огромен корем,не знам дали е от храна или има и обитатели вътре,но още е рано за второто обезпаразитяване.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 June 2011 - 09:40 PM

Поздрави от "цветенцата" :db_046: Те са вече големи отворковци,шетат здраво,борят се,ръмжат и тичат насам-натам и после заспиват където им падне.Жега им е тези дни,та не ходят да спят на застланото ъгълче в къщурката,а полягат на цимента и около водата.Прикачена снимка

Това им е "къщурката".В нея имат застлано меко легло в ъгъла,ама не мога да снимам колко сладко спят там,защото е тъмно и не ми работи светкавицата.Прикачена снимка

Наслагала съм много съдове с вода,за тях има по-плитки,ама те предпочитат да се навъртат около "мамините"Прикачена снимка

Чувала съм,че кученцата от едно кучило могат да имат бразлични бащи :dry: Вероятно някакси инстинктивно дребните разбират кои са от една кръвна група и кои са полу-братя и сестри,ама се групират постоянно,черно -белите са си все в комплект,рунтавките и те....
Знам че няма как да е вярно,ама ми е интересно как се получава :ud_009: ...може би наследяват различен темперамент
,характер....

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 June 2011 - 12:51 AM

Вярно е. Кучките отделят яйцеклетки след заклещване. А могат да се заклещят с различни и много кучовци. Така че могат да са от всеки един, успял да се докопа до Ружа.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2011 - 12:48 PM

Не са хубави новините около семейството на мама Ружа.Снощи липсваха трима посерковци- Божо,Астра и Фико.
Търсих ги и в близката и в далечната околност напразно.Днес помолих приятелка да ги нагледа на обяд и тя ми се обади че е намерила Астричка умираща,вероятно бутната от кола....Има паркинг пред общежитието,а Ружа като ходи да проси храна и дребните тръгват след нея :eg_033: После заспиват кое където намери,някои и под колите...
Сега Астра умира ,а мама Ружа ходи до нея и и носи храна в устата си :dh_188: След работа,ако е жива още ще я водя на лекар.Нямала е видими наранявания,нито кръв,може и нещо друго да е....Не знам за какво да се моля,да е жива докато се прибера или да са свършили мъките и :rf_011:
Ружа е окървавена по задния крак,или се е била с някое куче,или е от гърдичките,които също кървят...
Има цяла купчина гранули насипана в къщичката,има и накиснати гранули, но въпреки това Ружа ходи да моли за храна,а малките се лепят по нея да сучат.
Довечера ще опитам да направя заграждение в дупката на мрежата,така че бебетата да не могат да излизат,отдавна го мислех,само ме спираше опасението,че ако въпреки това някое успее да излезе няма да може после да се прибере...
Ех,мъка.....
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2011 - 01:47 PM

Астричка вече е звездичка на небето :dh_188: Отиде си мъничка и невинна...Намерих я мъртва :dh_188:
Божо и Фико не намерих,ни живи,ни умрели....
Останаха петима , 3 момиченца и 2 момченца.До вчера.Обезпаразитих ги вътрешно за втори път.
Днес не знам колко ще заваря....
На мама Ружа някакво момче,студентче , имаше мераци да и купува кебапче с отрова.Как да и обясня да не ходи пред общежитията,как? Не че пречи нещо,седи и върти опашка,нито досажда ,нито лае...само търси място под слънцето и тя,горкичката.Мазахме циците,дано и поолекне малко.Невероятна майка е,яде каквото и подавам в устата и после ходи при кученцата и повръща,да има за тях....

Огромни благодарности от "цветното семейство" за (archy) за дарената храна :ha_081: :rc_036: Скоро ще я получа и ще има снимчици на доволно хапващи муцунки:)))Поне апетит не им липсва :))))
Благодарим сърдечно и на Василики :hb_027: ,която изпрати чрез Sarah Marina :rc_036: 20 евро за мама Ружа.Понеже засега успявам да ги изхраня,ще си запазим паричките за ваксинки,които ще ни трябват по-нататък.
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2011 - 03:21 PM

Защо не му кажеш на това студентче, че ако нещо се случи на Ружа, следващия ще е той, назависимо дали е виновен или не :eg_033:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

• (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни