Dog.bg Форуми : Ружа и "цветните" бебета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ружа и "цветните" бебета кучешка история

#41 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни,природа,
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 17 August 2011 - 08:06 PM

Тъй,имам 50 лв. и мога да ги пренасоча,само кажете на коя сметка да ги пратя и кога. :ba_025:
User's Signature

Life Sucks,And Then You DIE!
We're spinning round on this ball of hate,there's no parole, there's no great escape.
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!

#42 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 August 2011 - 08:41 PM

Ружа и аз благодарим от сърце ,че и помагате да стане "модерна". :ha_081: :rc_036: Ще гледам час по-скоро да свършим тази работа,ще опитам да се организирам за събота,сега поне е спокоен и безлюден района ,ще може да се възстанови на спокойствие.Аз естествено вече се напрегнах ужасно...толкова животинки вече заведох за кастрация,и всеки път го преживявам :dh_188:

Арха,ще пиша на ЛС да видим как да стане с паричките:)
User's Signature

Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2011 - 10:04 PM

Ще отложим кастрацията с няколко дена,защото в района на Ружа точно сега започнаха да копаят и да слагат някакви тръби.Всичко е разкопано.Има и машини и копачи с лопати,които хич не ми вдъхват доверие:( Днес работиха до към 18 часа и доста ме затрудниха с храненето.Добре че Ружицата се беше изнесла с домочадието в храсталаците на баира и добре че ме надуши и сама дойде.Че аз и не смея да я викам от страх да не дойдат и двете с Джера и да стане битка.Прикачена снимка
Ядохме до самото общежитие ,което за щастие беше безлюдно.Прикачена снимка
После раздадох по една кожена солетка и чакахме скрити да си тръгнат работниците ,та да могат да пият вода,защото носех бутилки ,но не и съдове.Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

Ада си беше от другата страна на общежитието,тъжна и самотна.
Прикачена снимка Прикачена снимка
Джера има все по-големи мераци да ме следва,вече трудно я възпирам.

За Гари нямам думи да се оплача колко досаден и прилепчив е станал,на всичкото отгоре и мрънка нон-стоп.Не знам как успява,но без проблем се внедрява при всяко куче- и мъжко ,и женско-него никое куче не го гони и бие.Прикачена снимка

ПС: Оказа се че кучешките гранули са много привлекателни и за гълъбитеПрикачена снимка,котките също ги похапват Прикачена снимка,оказа се че отнякъде непрекъснато се появяват нови и нови кучета в района Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2011 - 09:51 PM

Днес Ада я нямаше :dh_188: Горкото сираче....Дано да е добре и да успее да се върне "у дома".
Джера май не става за майка,много шета из района...
За разлика от нея Ружка е перфектната мама,като залепена е за децата си,нищо че са вече големи,и постоянно играе с тях.
User's Signature

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 August 2011 - 01:27 PM

Вчера с триста зора успях да нахраня и двете групи без да имат проблеми помежду си.Проблемът е изцяло мой- като тръгна да наливам вода в шишетата Джера задължително ме придружава до чешмата и не мога с нищо да я разубедя да не ме следва,колкото и да се карам и заплашвам.След нея обаче се помъква и Ада...Гари си е просто задължителен,а сега до чешмата ме чака и ново куче...хич не е добре,там постоянно си минават хора да си наливат вода,а 4 кучета накуп е дразнеща гледка за повечето от тях. :dh_188:
С мераците и на двете групи да ме изпратят до в къщи някак се справям засега,но вчера и двете кучани след минимално изчакване явно бяха решили все пак да ме последват и са се срещнали някъде по трасето- усетих по звуците от сблъсъка при срещата :dh_188:
На Ружа нищо и нямаше- все пак ме откри зад блока, а Джера ще я видя днес.
Обаче нощеска се събудих от кучешки лай,ръмжене и вой и какво да видя- на тревичката пред блока Ружа с цялото си домочадие,Гари(естествено,къде без него) ,а към тях се присламчил и един клепчо -5-6 месечен.Докопали метлата на бабите дето стои до входа и си играеха,разнасяйки я насам-натам,доста шумно при това.На сутринта ги нямаше,бяха се изнесли,само метлата беше на трески :dh_188:
Голям проблем се задава май,дано да не се повтори,защото всяко куче което се завърти около нас изчезва мистериозно,въпреки че не мога да разбера кой и по какъв начин го прави...

Получих от Арха парите за кастрация на Ружа( благодаря, iglub :rc_036: )и само ще изчакам да свършат с разкопаването в нейния район,надявам се до няколко дена да е приключило вече.Скоро Ружка ще е модерна.
User's Signature

Качена снимка

#46 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 August 2011 - 10:07 PM

Приключенията на Ружа- 2-ра част

Не знам как е успяла да го направи,но в момента Ружа и сие (демек с домочадието си) се намират в детската градина зад блока в който живея... :ud_009: Тази детска градина е с масивна ограда- зидария плюс решетки и сега няма излизане, поне до утре,докато отключат вратите... :dh_188: Най-вероятно са влезли преди да заключат вратите и са се спотайвали някъде... :r_181: А аз напразно ги издирвам цяла вечер в района им и когато се прибирах вече случайно видях каква са я свършили.Катерих се през оградата да им занеса вода и храна,но нямаше начин да ги изнеса оттам.Много са се шашнали,милите,дано не стресират някой сутринта,а и тях дано да не ги стресират.
Хулиганки :dry:
User's Signature

Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 August 2011 - 12:57 AM

Чери, хич не е добре - сега те знаят къде живееш и ще се довлачват за хапване и галене! Надушили са те и те причакват!
Хич не ти е лесно, лелее!

#48 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 August 2011 - 07:44 AM

Ружа е рядко умна кучица,дано се "разберем" :dh_188: Знае че не бива да ме следва и като се скарам по-сериозно изпълнява :md_064: Няма да и се получи да чака пред нас,че имам много "мили" съседи :dh_188:
Иначе цяла сутрин дебна от терасата какво ще стане :r_181: и излизането мина безпроблемно и незабелязано- щом Ружа усети че има раздвижване в двора тихо и спокойно се изсули :ae_085: Не ме е чакала пред блока,тръгна си :smile:
User's Signature

Качена снимка

#49 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 August 2011 - 10:39 PM

Сагата продължава....
Тази вечер Ружа пак се оказа заключена в детската градина :ud_009: Този път много се ядосах,реших да не им нося нито храна,нито вода,та като помизерстват една нощ да им минат мераците към това място...
Обаче в градината ходят и деца да играят(,прескачат през оградата) и днес от терасата ги видях че гонят с камъни Ружа и бебетата,а те няма къде да избягат :eg_033: Та ходих да се разправям ,обясних им че кучетата са заключени и няма как да излязат колкото и да ги гонят,че са добри и не хапят.И ми стана жал да ги оставя без водица :dh_188: ,какво да правя като съм мека душа- сипах им и някоя гранулка,макар че бяха толкова стреснати милите,че грам интерес не проявиха...
Ама ме е яд на който заключва вратите- толкова ли не може да види че има неканени посетители,та това са 3 кучета,при това дребните тичат и играят...
Дано да е било за последно,че направо не знам какво да правя :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 August 2011 - 11:17 PM

Ако ги храниш там - ще продължат да идват.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#51 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 August 2011 - 01:07 AM

Да,и аз като анализирам ситуацията стигнах до извода- никаква храна извън "тяхното" място.Даже няма въобще да се появявам там,стига да не прекалят пак хлапетата нещо....имам отлична видимост от терасата на 4-ти етаж :dry:

Надявам се утре да заключат вратите преди да са се промъкнали. :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#52 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 August 2011 - 10:23 PM

Неприятностите с Ружа продължават :dh_188: След като прекара 2 нощи заключена в двора на детската градина,накрая "се светна" коя е правилната страна на оградата и се паркира с домочадието си зад блока.През деня не правеха кой знае какво впечатление,защото спяха в тревата,обаче нощеска почнаха войните с другите квартални кучета.В резултат се събра наказателен отряд по прогонване на нашествениците -група мъже с подръчни средства- камъни,пиратки и тояги.
Успях да закарам Ружа до "нейното " си място (оказа се че ходи перфектно на повод).Нези обаче е изчезнала в суматохата:dh_188:
Надявам се да я намеря и Ружа да не продължава да идваповече.Утре мисля да я кастрирам ако намеря превоз.
Джера е с болно ухо,постоянно си тръска главата и скимти като я натисна на дясното ухо.Имам широкоспектърен антибиотик,дадох и а утре ще се консултирам с вет какви капки да слагам.Ада я няма трети ден вече :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 August 2011 - 06:24 PM

Днес кастрирах Ружа,и тъкмо навреме- била е тръгнала да се разгонва :dh_188:
Толкова се бях шашнала и гипсирала (не мога и не мога да претръпна с тия кастрации :dh_188: ) че първоначално не забелязах че не са и сложили марка,а бях изрично предупредила че искам...Наложи се да се върнем и да и я сложат след като беше вече излязла от упойка :dh_188: ,горката ми тя,то си е болезнено.
Оставих я вече на крака и адекватна на "нейното си място" и горещо се моля да не вземе да дойде тая нощ.Успях да намеря и Нези,с контузено краче,примряла от глад и жажда,и я носих на ръце през половината град.Сега са там и трите,с много гранулки и вода,дано поне тази нощ да останат там на спокойствие.
Насипах и на Джера много гранулки и се надявам да не се срещат за да има кавги.
Стискайте ни палци поне 3 дена,че Ружа ми влезе много под кожата,особено като се убедих че 100% е била домашна.
User's Signature

Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 August 2011 - 06:35 PM

Снимките са отпреди кастрацията,после въобще не се сетих за фотоапарата.На следващите снимки ще е с жълта обичка :md_064:
Специално за нея купих повод и нашийник и пак да я похваля-ходи перфектно.Малко се шашка от фотоапарата обаче,затова изглежда притеснена.

Прикачена снимка Прикачена снимкаПрикачена снимка

а това е съвсем прясно изхвърлено момиченце :dh_188: много социално и игриво...колко ли ще оцелее... :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2011 - 05:52 PM

Не мога да намеря Ружа :dh_188:
Вчера вечерта минах повторно,там си бяха всичките,не поиска да яде,само пийна водица.Тази сутрин- ни вест,ни кост,нито от Ружа,нито от малките.И около нас ги нямаше и около техния си район също.
Следобеда успях да открия малките под пейките на едно квартално заведение,прибрах ги.
Нези има рани- от бузата и е откъснато цяло парче,Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка и на крачето също.Прикачена снимка
Но иначе е весела,яде,закача се Прикачена снимка Прикачена снимка

Умирам си от притеснение за Ружа :dh_188: Пак излизам да я търся,само че не знам вече къде,всичко обиколих :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#56 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 August 2011 - 09:12 PM

Не съм писала няколко дена за Ружа,най-вече защото имах усещането че е безсмислено...Имах усещането че едва ли някой даже ще забележи че темата на Ружа изчезва някъде назад....Надявах се някой да попита за нея...ама и без да питате ще пиша ,защото мъката ме изгаря и няма с кой да споделя.
Ружа се появи още в неделя вечерта,оттогава си стои в района и уж всичко беше наред,а днес я намерих цялата разпрана отдолу :dh_188: Конците си стоят,но кожата е поддала и целия разрез зее( а разреза е големичък :dh_188: )
Не успях да намеря кола за по-рано от утре след работа,но успях да докарам лекар на място да я види.Според него положението не е толкова страшно,защото вътрешния шев държи и раната е чиста .Не препоръча да я шием там на място,защото вече се стъмваше и защото след упойката Ружа би била много беззащитна,а в района има много кучета....Не настоях,сама видях дупки от кучешки зъби по кожухчето на Ружа,не искам да поема риска да я разкъсат нощеска.
Сега ми е изтръпнало и страшно как ли ще я заваря утре :dh_188: Тия кастрации ми скъсяват живота направо,все нещо се усложнява,ще психявам вече :dh_188:
Стискайте ни палци да не стане някоя беля до утре , докато я отремонтираме :dh_188:

Другите са добре.Купих на Джера мазило за ухото,сякаш има леко подобрение,не го тръска вече толкова.
Дребните са добре,раните на Нези заздравяват.
User's Signature

Качена снимка

#57 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2011 - 07:45 AM

Ох, Чери, толкова ми е мъчно за теб и всичките ти подопечни. Знам - видяхме на място, колко усилия изискват всички тези грижи, колко любов влагаш и колко често, за съжаление, се случват ужасни неща. С dikari си говорихме вчера, че колкото повече се опитва човек да помага, толкова по-пълна му става черната хроника и толкова по-негативен става. А ти все още пазиш и позитивизъм и енергия заради ТЯХ.

Не исках да пиша, защото съм на много лошо място и съм много черногледа. Но не издържах като прочетох поредния абсурд.

Питам се - какво можем да направим още? Ами нищо. И това е отчайващо... Даваш най-доброто от себе си, че и в пъти повече, но просто като няма къде да ги прибереш след кастрацията, като няма как глупчовците да се опазят сами?

Ти си сред тези няколко души, на които много се възхищавам и имам за пример тук. Недей да мислиш, че никой не ги мисли - тук сме много хора, които четем и се чудим как да помогнем, но ... Често се връщам към твоите теми в чудния край, за да си вдъхна увереност, че има смисъл.

Важното е, че Ружа е като цяло добре и й стискам палци! А на теб - Качена снимка
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#58 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 September 2011 - 08:04 AM

Чери, всичко четем и всичко забелезваме, но как може някой да помогне. След кастрация трябва да преспиват животните някъде иначе си е чист късмет.Сега как ще й се затвори раната според лекаря, тя ще я ближе и как ще стане това. Просто не пиша, защото нямам какво да кажа, за мен усилията ни са отчайващи опити за спасяване на обречени.
Политиките на общините са изтребване и кастрирани или не, животните рано в повечето случаи, много рядко по-късно свършват и отиват в по-добрия свят.
Много късмет на Ружа, дано някой я вземе!
User's Signature

Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2011 - 08:32 AM

Аз не смея да попитам, да ти кажа всеки път отварям темичката със свито сърце! Докато самите кучовци не разберат, че не е хубаво да скитосват, като им носиш храна - абе много си е опасно!
И Ада не съм я забравила да знаеш, като не пишеш - не си я намерила сигурно, та какво да питам :dh_188: !
Дано я намерите - а с местна упойка не може ли да я зашие дока? Уфффф! Мислех си, ако се добереш до някакво старо колело и самар на старо - като ти потрябва - буф кучето в торбата, на гръб и с колелото - сигурно ми е налудничева идеята, ама.....
Как би ти дошла една кола в помощ....

#60 Потребителят е офлайн   iglub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2011 - 09:21 AM

И аз чета и отварям със свито сърце всеки път темата, защото мен, дето даже не съм ги виждала тия кученца, ми се къса сърцето, а не смея дори да си помисля какво ти е на теб.
А безнадеждността е навсякъде и борбата с нея става все по-трудна...

• (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни