Каква порода ще ми препоръчате?
Публикувано: 25 May 2006 - 07:15 PM
Публикувано: 25 May 2006 - 08:09 PM
Цитат
Какво?С извинения ама стафа не е за всеки.Пит була сьщо.Ако този човек не се справи?Какво ще стане?Ще ни оплюват пак породата,а недаи си Боже да я забранят.Извинявам се,но човек незнаещ нищо за Питоподобните няма да се справи с тях.Аи малко мислете с тия глави бе?!
между другото няма кучата като питоподобните.Ако ще 20 НОК да си имал няма да ти помогне
ПИТ БУЛ И СТАФ СА НАИ ПРОБЛЕМНИТЕ КУЧЕТА.АКО ПОПАДНАТ В НЕПРАВИЛНИ РЬЦЕ ЩЕ Е ФАТАЛНО.
после породата била такава
Извинявам се ако сьм убидил някого,но това си е чистата истина.
Публикувано: 25 May 2006 - 09:17 PM
Публикувано: 25 May 2006 - 09:26 PM
aleksander,
първият въпрос според мен е - защо искаш куче?
- за компания в разходки и излети (дори дълги преходи в планината);
- за лов;
- за домашен любимец - кротко си четеш до камината ;) и поглаждаш гърба на кучо;
- за пазач (верига на шията и двор на село);
- за бодигард (сътс специлно обучение);
- за овчарско куче
- друго... (какво)
По-лесно е да се препоръча порода според тези изисквания, отколкото по килограми и дължина на косъма. Все пак не поръчваш компаньонка за уикенда... cheers

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 25 May 2006 - 09:28 PM
Най-важно обаче наистина е защо искаш куче. В зависимост от това по-лесно ще намериш подходящото. Късмет!
Поздрави!

Неуспехът не означава,че си пропилял времето си,а че имаш причина да започнеш отначало.
Публикувано: 25 May 2006 - 09:34 PM
Прикачени файлове
-
____2.jpg (50.27K)
Брой сваляния: 133

Неуспехът не означава,че си пропилял времето си,а че имаш причина да започнеш отначало.
Публикувано: 26 May 2006 - 08:50 AM

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 26 May 2006 - 09:16 AM
Публикувано: 26 May 2006 - 09:33 AM
Да се препоръчва малиноа, САО, доберман и стаф за първо куче е меко казано несериозно. Моля ви да мислите малко преди да напишете каквото ви щъкне на ума.
aleksander:
1. няма такова куче, което да пробягва по 40км. на ден. Има много активни породи, но никоя няма да издържи на подобно натоварване, камо ли ежедневно;
2. късия косъм не означава къща без козина - късите косъмчета също се забиват по всички дрехи и са трудни за почистване;
3. за да можем да ти препоръчаме някоя конкретна порода трябва да кажеш малко за начина си на живот и най-вече, както е казала danny - да знаем за какво ти трябва то;
(Скосената задница за мен е сложен въпрос. Ако зад него се крие въпрос "Немска или Източноевропейска овчарка да взема?" - не мога да ти отговоря. Тук има подфорум за НОК, където е обсъждан въпроса - разгледай.)
Според класацията на Стенли Корен за кучешката интелигентност (също обсъждана във форума, потърси за подробности) "най-умните" породи се класират така:
(в скоби съм написала свои най-общи наблюдения за породите, от тях съм гледала №2, 3 и 4.)
1. Бордър коли (хиперактивни, негледаеми в апартамент)
2. Пудел (активни, изобретателни, не пускат козина, всички размери)
3. НОК (много сериозни, нелесни за обучение кучета)
4. Голдън Ретривър (прекрасни приятели, съвършено добри и кооперативни)
5. Доберман (много сериозни, нелесни за обучение кучета)
6. Шелти (малки, хитри, адаптивни)
7. Лабрадор Ретривър (прекрасни приятели, съвършено добри и кооперативни)
8. Папильон (отлични компаньони, елегантни и малки)
9. Ротвайлер (много сериозни, нелесни за обучение кучета)
10. Австралийска овчарка (хиперактивни, негледаеми в апартамент)
С изключение на Папильона всички кучета от челната десятка са подходящи за работа и обучение. Но аз поне не бих взимала Бордър коли, НОК, Доберман, Ротвайлер или Австралиец, защото тези кучета са твърде голяма отговорност. Въпрос на личен избор. Пудел, ретривър или шелти - това са изключителни умници, прекрасни за общуване и социализиране кучета, адаптивни, подвижни, весели животни.
Моля те, кажи повече за това какво ще търсиш в кучето си.
Публикувано: 26 May 2006 - 09:34 AM
Цитат
хахахахаха b) ...а не!!! паднах!!!! Чафи....голямо super best super best от мен!!!
абе хора...вие пържола в Била ли избирате или куче? NNN

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!
Публикувано: 26 May 2006 - 09:41 AM
Цитат
1. няма такова куче, което да пробягва по 40км. на ден.
Има, имааа d) . Но също не препоръчвам за първо куче.
Присъединявам се към insult и danny: Уточни за какво ще ти служи това куче:
Компаньон? Охрана? Състезания? Спорт? Лов?
Обикновено човек иска четириногият му приятел да му е пратньор в повече дейности, но поне уточни приоритетите.
Помисли за темперамента също. Дали ще се лепи за теб като ваденка и няма да може да мръдне без да му кажеш или пък ще си има собствено мнение и интереси до голяма степен зависи от породата. Дали ще размахва дружелюбно опашка на непознати? Това може да те дразни или, напротив, да ти харесва. Ще контактува ли с деца?
Наблегнал си на външния вид в своите изисквания. Той не е без значение, но е далеч по-маловажен от темперамента и предназначението на кучето.
Колкото до скосената задница - за едни породи е предимство, за други недостатък. Има си стандарти.
Ако ме питаш за лично мнение: при НОК са прекалили.
Публикувано: 26 May 2006 - 05:15 PM
Поздрави и успех с кучо ;)
П.С. Незнам кой го е изчислил това за 2000 лв първата година обаче му кажи, че има една бира от мен. Това трябва да е страшен математик тоз човек super best
Публикувано: 26 May 2006 - 05:19 PM
1. Кучето ще бъде навсякъде с мен.
2. Искам да изпълнява всички мои команди, които ще бъдат сложни и много, затова искам да бъде с мнооооооогггггггооооооо голям умствен капацитет.
3. А за разходките, аз ще карам или в планината или на пътя велосипед, а кучето ще подтичва след мен.
Това достатъчно ли е

Вход

Горе
Цитиране +