Dog.bg Форуми : Каква порода ще ми препоръчате?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Каква порода ще ми препоръчате?

#501 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 23 September 2010 - 11:56 AM

Показване на мнениетоLG9, в 23 September 2010 - 02:51 AM, написа:

Показване на мнениетоvanass, в 22 September 2010 - 09:33 PM, написа:

здравейте
искам да си взема малко кротко и спокойно куче, което да не е нужно да разхождам много и да не ми съсипе мебелите. в нов малък апартамент сме а работата ми е доста ангажираща. иска ми се и да не се скубе много. бихте ли ми препоръчали порода.
благодара предварително

Друга порода освен плюшено не мога да ви препоръчам.

+1 :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#502 Потребителят е офлайн   kamazadjiq Икона

Публикувано: 26 September 2010 - 06:21 PM

Здравейте! В момента съм така да се каже в период на предварително проучване. Искам да си взема куче, като много ме влече към ротвайлер. До тук съм си изяснил нещата долу-горе. Нещото което ме притеснява е, че на всякъде пише, че ротвайлерът не е подходящ за първо куче. Изчетох доста теми от форума на НКР, но все още не съм взел еднозначно решение. Относно мен мога да кажа, че съм със стабилен и доста уравновесен характер, издържащ на стрес и напрежение... с две думи не съм с лабилна психика. От тук нататък в главата ми изникват доста въпроси:
-Подходящо ли е ротвайлерчето да се гледа в двустаен апартамент?
-Разходки от порядъка на около час сутрин и два до три часа вечер достатъчни ли са за ротчо?
-Подходящо ли е да седи сам около 8-9 часа на ден?
-От съфорумци от раздела на НКР разбрах, че за храна са необходими около 100-150 лв което не е проблем. Естествено не на всичко може да се направи предварителен разчет но месечния бюджет за кучо ще варира до около 200 лв. Това достатъчно ли е?

Отворен съм за всякакви други предложения като предпочитанията ми са в средните породи. По принцип като изключим посещенията ми в офиса през делничните дни през останалото време нямам кой знае какви ангажименти и смятам, че ще мога да отделям доста време за кучо, включително искам да се занимавам със спортна дресура BH и IPO.

#503 Потребителят е офлайн   crime Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 September 2010 - 09:55 AM

Ти си идеален кандидат стопанин за куче! Мисля, че каквото куче да си вземеш, ще му осигуриш всичко нужно. Не съм специалист по ротвайлерите, но си мисля че времето което можеш да отделиш за интензивна разходка е добро ;) Важното е да имаш желание и отдаденост и всяко едно куче ще е добре :md_064: Много ми е радостно, когато има хора, които разбират, че кучето освен за "гушкане" или "перчене" е и задължение което ако си го направиш хоби е едно приключение :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#504 Потребителят е офлайн   TheGreatOne Икона

Публикувано: 27 September 2010 - 07:10 PM

Не знам дали е точно по темата, но да попитам...
Тея дни ще си взимам едно кученце, само че ме притеснява нещо: кученцата от кучилото са малки на 45 дена, засега само на снимка съм ги гледал, и ги видях, че са на двор (хубав, с много хубава тревичка) само, че ме притесни, че малките си играеха с един пинчер... А още нямат първа ваксина...
Впрочем, кога трябва да се сложи тая първа ваксина, и много ли е притеснително като малките имат контакт до други кучета и са на двор? Родителите си бяха при тях...

И още нещо: търсих из форума, ама не намерих, като го взема кученцето искам всичко да му е готово - креватче, купички, играчки и т.н. може ли някоя тема за това как трябва да обзаведем къщичката на новодошлия "гост"? :)

#505 Потребителят е офлайн   crime Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 September 2010 - 08:14 PM

Не съм специалист, но наистина е притеснително, че си играят с друго куче на двор.... и на 45 дни са достатъчно големи за първа ваксина - защо не са им сложили! Задължително след като го вземете отидете на ветеринар за обезпаразитяване външно и вътрешно и го наблюдавайте, нека минат 3-4 дни преди ваксината, за да не му се отслаби имунната система от стреса при смяна на дома! А за аксесоарите - то е удоволствие, знам че ако го свикнете от съвсем малко да си спи на определено място, няма да имате проблеми с желанието да се гушка при вас. Осигурете най-добре закрита къща и да е достатъчно голяма за размерите му като голямо! Първите дни може да му слагате бутилки с топла вода да имитират майката, за да не плаче много!
Вземете му някаква играчка - попитайте в магазина коя е подходяща за бебе от породата ви, вземете му най-добре храната която е яло до сега или поне малко от нея и постепенно смесвайте с желата от вас храна, за да няма стомашни проблеми. Има вероятност малко да страда и да не иска да яде веднага, но това се нормализирва много бързо. Изберете му наистина хубава храна особено докато е малко, която да отговаря на нуждите на породата!
Ние така направихме като взехме нашето куче, но е хубаво да се консултирате с ветеринар преди да го вземете и да му кажете, че е гледано на двор до сега и т.н.т.

Късмет с мъничето.... това е цяло приключение :)
User's Signature

Качена снимка

#506 Потребителят е офлайн   fergieb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2010 - 08:51 PM

Здравейте само след два месеца/за мен са много/ ще се сдобия с пинчерче което ще обожавам.Избрах породата защото е изключително подходяща за мен и това което ще осигуря на учета.Не казвам че като е малко няма да имам грижи напротив но живея в апартамент и едно голямо куче не би се чувствало добре в апартамент а не искам много космато куче.Пинчерът е идеален.Исках бигъл но разходките които иска все пак е гонче де са много.Пинчера с един или два часа на ден е готов.Докато бигъла иска много разходак търпение за обучение защото при тях е трудно и е малко опасно голямо куче да стои в апартамента като ни няма тежко е и ще прави много пакости.За мен времето което трябва да чакач до 3 декеммври/рождения ми ден е прекалено много цели два месеца но като се замисля те ще изтекат бързо.Който чете това съобщение искам да го помоля ако може за малко инфо но не дами каже виж в форума или да ми здавате сайт а да ми отговори на тези въпроси.

Лесно ли се научава на хигиенни навици пинчера?

Ще му стигат ли около два часа разходки на ден?

Зимата нуждае ли се от дрешки или нещо да го топли?

Толкова е мъничко/да го кастрирам ли/?

Това засега а за храната легълцето и другите аксесоари ще питам като си го получа.
Благодаря предварително.

#507 Потребителят е офлайн   crime Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 September 2010 - 07:54 AM

Според мен всяко куче се учи лесно на хигиенни навици, докато е у вас, изберете подходящо място, постелете го с памперс - за кучета или хора, или с някакъв вестник или плат (моето пишкаше на мокетена постелка в банята) и всеки път като го усетите, че му се дохожда заведете го там и го изчакайте докато е готово! Това ще се случва най-често след като е яло и най-вече веднага след като се събуди! Отделете малко време, за да му дадете основите! Не казвам, че няма да има и инцидентни случаи, но трябва постоянство! Моята Марта е в процес на учене да пишка навън, но ако не може да се сдържи, определено си ходи на това място!

2 часа на ден сигурно ще му стигнат ако са разделени докато е малко на 3 разходки ако имате възможност, а когато порастне на 2 (поне)! Но съм сигурна, че толкова ще се забавлявате, че тези 2 часа ще станат 3 и т.н.т. :)

За кастрирането, пишете в търсачката кастриране и прочетете мненията - те са много има и лекарски! Аз лично моето ще си го кастрирам! Според мен има повече плюсове отколкото минуси, освен ако не искате бебета!
Това е! Късмет!
User's Signature

Качена снимка

#508 Потребителят е офлайн   cholio Икона

Публикувано: 23 November 2010 - 02:58 PM

Какво куче да си взема?
Здравейте :rc_036:
Тъй като бюджета ни е ограничен :flagbg: сме се спрели на три породи;хъски,бигъл и бретон епаньол.Като се има на предвит че живеем в малък апартамент , хъскито почти съм го отписъл.
Моля за помощ и съвет.
Благодаря ви предварително :ba_025:

#509 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 23 November 2010 - 03:06 PM

Рзгледай раздела ''Без дом'' там има много кучовци без дом,които търсят някой да им даде дом.Някои от тях имат порода други не,но всички те чакат някой да ги осинови и да ги обича.При това съвсем безплатно :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#510 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 November 2010 - 03:09 PM

Това е като Каква кола да си взема? Спряла съм се на Пежо, Ауди и Порше, обаче Поршето почти съм го отписала...
Мдааа, в крайна сметка ще си взема това, което мога да поддържам и да харчи малко и май няма да е нито едно от трите, дефакто и вие вземете си куче, което може да отглеждате пълноценно!
Поздрави!

#511 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 23 November 2010 - 03:10 PM

Въпреки, че има няколко такива теми, които може да погледнете, ще е трудно някой да реши вместо вас. Хубаво е , че искате да си вземете куче , дори е страхотно, НО с ограничен бюджет ще ви е трудно, тъй като не сте написали до колко можете да дадете няма да предполагам, ако решите да купувате куче от развъдник (което е най - добрият вариант) , няма да ви излезе евтино за нито една от трите породи....ако реште да го вземете от борса, което не е за препоръчване, тъй като в голяма част от случайте животните са болни, пак ще ви излезе скъпо....те продават и на по - високи цени от развъдниците. Колкото до породите - сте си избрали доста енергични кучета, хъски - в малък апартамент няма да е добра идея , те са доста диви, да ги нарека така, в малко жилище ще им е някак неудобно..въпреки , че имах една съученичка преди години , която гледаше хъски в двустайно апартаментче ,просто го изкарваха по 3 пъти на ден, но после се преместиха в къща....бигъл, може да живее в апартамент, но те са по активни и от хъскитата, те са луди глави, имам наблюдения върху няколко и са невероятно енергични, трябват им мноого разходки , колкото до епанола, нямам лично наблюдение върху тях , но в кучешката площадка в която ходим има един сладур, собственика му каза, че слушал, но бил и тохй много енергичен ..... може би трябва да помислите за още възможности като породи ... все пак успех и дано намерите вашето куче, а всъщност то може да бъде и осиновено
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#512 Потребителят е офлайн   cholio Икона

Публикувано: 23 November 2010 - 04:18 PM

Рових се доста във форума,но не попаднах на подобна тема.Но поне разбрах че най добре е да си вземем куче от стопанин а не от зоомагазин.Колкото до израдходването на енергията на :dog: ние сме четиричленно семейство и няма да е проблем да го разхождаме по 3-4 пъти на ден.

#513 Потребителят е офлайн   strugel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Възпитание, обучение и спорт със немско овчарско куче

Публикувано: 23 November 2010 - 06:27 PM

.
User's Signature

If you wanna' be the best, first, you've gotta' take out the best..

#514 Потребителят е офлайн   strugel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Възпитание, обучение и спорт със немско овчарско куче

Публикувано: 23 November 2010 - 06:27 PM

Показване на мнениетоcholio, в 23 November 2010 - 03:23 PM, написа:

Рових се доста във форума,но не попаднах на подобна тема.Но поне разбрах че най добре е да си вземем куче от стопанин а не от зоомагазин.Колкото до израдходването на енергията на :dog: ние сме четиричленно семейство и няма да е проблем да го разхождаме по 3-4 пъти на ден.

радвам се, че ще се грижите за него и най-важното ще го обичате.. каквото и куче да си вземете се пригответе за много по голями разходи до сега.. НЕ ВЗИМАЙТЕ куче от зоомагазин или БОРСА........... вече много хора се опракаха от това.. най добре се с стопанина на даденото куче, поговорете с него, вижте родителите и тогава решавайтее..
УСПЕХ и не забравяйте

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

If you wanna' be the best, first, you've gotta' take out the best..

#515 Потребителят е офлайн   petrunov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2010 - 07:03 PM

Знам, че търсите породисто кученце, но като добър "търговец" ще гледам и аз да си пробутам стоката :ab_041:

Вижте това видео:: http://www.youtube.c...h?v=2mRSPOMj7cA

И двамата са безпородни песове - малкото е женско и има нужда от дом! Ако в някой момент си промените мнението за породистите кучета, имайте я в предвид - ще ви излезе безплатно, с хигиенни навици, обезпаразитена и първа ваксина поставена. Скиташе се самичка из парка и търсеше някой да и помогне.

Аз също бях тръгнал да взимам породисто куче, преди да си взема Бер - голямото куче от видеото.

Каквото и да правите, проучете добре как седят нещата с породистите кучета. Не взимайте от магазин и борса, както ви казаха и други. Имайте предвид, че истински породистото куче обикновено е резултат на строга селекция, струва хиляди левове и се купува от развъдник или поне е потомък на родители с родословие (тези в магазините и борсите общо взето не са такива, до колкото съм запознат).

#516 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 23 November 2010 - 07:08 PM

не се лъжете да купувате от обява,демек от хора,които ще ви покажат и майката и бащата и то в домашна обстановка.Така подпомагате безкрайните квартални скачки и създаването на мелези приличащи на дадена порода.Всичко това е с цел лесна печалба.Почакайте не бързайте с избора си ,следете темата без дом там винаги излизат нови и нови кучета има кокерчета,чау-чау,болонки и други кучета разбира се.Спасете живот,а не пълнете джобовете на такива алчни за пари хора,които са примамливи на цена и на думи като елитни родители,шампиони и тем подобни глупости.
Осиновете животно в нужда!!!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#517 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2010 - 01:13 PM

Относно хъски в двустаен апартамент...то и в гарсониера-все тая.Какво си мислят някой-че ще препуска като кавалерия и трябва да му осигурим 4 стаен апартамент за целта ли?Ха!Това е порода,която тича максимално километри на ден с минимална умора.Какво трябва да ни говори това?Да му осигурим изразходването на енергията....навън.После спи по килимите и пей сърце.Бигълът пък е ловна порода-все ще търси плячка и кой знае...може да я припознае и в дома си.Ако сте гледали редовно сериите с Цезар Милан,ще сте забелязали,че един път се яви проблем с хъски срещу 5 други случая с бигъли.Съответно да се замислим и дали ще можем да се справим с породата като възпитание,не само като грижи и пространство на жилищна площ.А ако хъски са диви като порода-какви да са самоедите?Сега се сещам,че точно в епизод на "Говорещия с кучета" имаше случай с няколко проблемни кучета декоративна порода,който се шириха в огромна къща на два етажа.Когато Цезар попита стопаните им кога за последно са извеждани навън,те отговориха нещо от сорта,че къщата била голяма,те тичали много из нея и....последно преди месец са излизали до...пощенската кутия извън къщата.Уау!Каквато и порода да си избере,то ще е куче,И като такова първо съветвам да се запознаете с нуждите на животното и после с породата в частност!Подчертавам-животно.Не дете,не човешко същество и нека да не го забравяме,че оттам идват после доста поведенчески проблеми.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#518 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 December 2010 - 01:42 PM

Ако един човек си задава въпроса "Каква порода куче да си взема?" Моят съвет е да дотича до найй-близкия магазин за играчки. Там продават най различни кучета интеракктивни. Джафкат, лаят, махат опашка, идват по команда и още какво ли не! Бонуси не искат разходки, не искат вода, не искат храна и най-важното не искат ВНИМАНИЕ! Просто буташ бутона на "ОФФ" и пак си свободен неангажиран човек. И по готското от цялата работа е, че ще се сдобието с такова прекрасно "куче" само за 40-50лв. И целия ви разход по него ще са някакви си батерии. ПО ефтино и от обявите и няма риск "кучето" да бъде болно и т.н. Успех на бъдещите "кучкари"!
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#519 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 03 December 2010 - 01:45 PM

Показване на мнениетоMeto, в 03 December 2010 - 12:47 PM, написа:

Ако един човек си задава въпроса "Каква порода куче да си взема?" Моят съвет е да дотича до найй-близкия магазин за играчки. Там продават най различни кучета интеракктивни. Джафкат, лаят, махат опашка, идват по команда и още какво ли не! Бонуси не искат разходки, не искат вода, не искат храна и най-важното не искат ВНИМАНИЕ! Просто буташ бутона на "ОФФ" и пак си свободен неангажиран човек. И по готското от цялата работа е, че ще се сдобието с такова прекрасно "куче" само за 40-50лв. И целия ви разход по него ще са някакви си батерии. ПО ефтино и от обявите и няма риск "кучето" да бъде болно и т.н. Успех на бъдещите "кучкари"!

Качена снимка

#520 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 December 2010 - 02:07 PM

Показване на мнениетоelsss, в 23 November 2010 - 02:15 PM, написа:

Колкото до породите - сте си избрали доста енергични кучета, хъски - в малък апартамент няма да е добра идея , те са доста диви, да ги нарека така, в малко жилище ще им е някак неудобно..въпреки , че имах една съученичка преди години , която гледаше хъски в двустайно апартаментче ,просто го изкарваха по 3 пъти на ден, но после се преместиха в къща....бигъл, може да живее в апартамент, но те са по активни и от хъскитата, те са луди глави, имам наблюдения върху няколко и са невероятно енергични, трябват им мноого разходки , колкото до епанола....

Хах, обемни кучета - голямо жилище, малки - в малко. Моите са средна порода - северняци и се чувстват добре в средно голям апартамент. /без да ща съм уцелила размера/ С две тричасови разходки на ден.
А колкото до "епанола", което стъкленото ми кълбо подсказа - спаньол ще да е...., достатъчно внимание и игри, и ще е като всяко друго куче.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

• (32 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни