Dog.bg Форуми : Каква порода ще ми препоръчате?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Каква порода ще ми препоръчате?

#561 Потребителят е офлайн   Amigo's Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 April 2011 - 02:21 PM

Сетих се.....Унгарско Пули - По характер са живи, темпераментни и интелигентни. Козината им е дълга и гъста, със характерни плитки, които се срещат и при комондора. Тя може да бъде бяла или черна.
Мъжките индивиди тежат между 13 и 15 кг и са високи между 39 и 45 см. Женският е 10-13 кг на 36-42 см. Имат квадратно тяло, кръгла глава, кафяви очи, висящи уши и завита на гърба опашка. В началото пулитата са използвани като овчарски кучета. Козината му е със специално покритие, непропускащо вода. По-късно започва да се използва и като ловно куче
User's Signature

Човешките същества, които не оставят след себе си велики постижения, а само низ от малки добрини, не са пропилели живота си.

Качена снимка

#562 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2011 - 06:34 PM

Имате ли идея евентуално да вземете от чужбина?Защото толерите са просто невероятни,както каза“.Едно толерче би било прекрасен избор.Аз също съм направо влюбена И в тази порода.Качена снимкаКачена снимка

#563 Потребителят е офлайн   Pretty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 07 April 2011 - 07:52 PM

Показване на мнениетоmi6eto_i_ashley, в 07 April 2011 - 12:54 PM, написа:

Показване на мнениетоPretty, в 06 April 2011 - 04:24 PM, написа:

А защо не и някое овчарско куче. Да речем Бордер Коли - умно , красиво , поддава се изключително лесно на обучение , и е много енергично.Може да се води по планина страшно много се привързва към стопаните.Въобще качествата на това куче са безброй много !!
Успех :smile: :smile:

Pretty, кажи от опита с Бордър Коли... да не ми се наложи да купувам и стадо с кучето?! Имам ги за едни от най-енергичните...

Енергични са, но до такава степен ,че не е нужно чак стадо да взимаш :ab_041:
Иначе да енергични са,но са малко особен чешит кучета.Какво имам впредвид.Много са умни и много силно се привързват към собственика си.И постоянно трябва да ги ангажираш с нещо защото ако след разходка се прибере не достатачно уморен почва да играе с играчки.Ако няма играчки става страшно.Миналото ми изяде къщата докато разбера че всичко това го прави от скука.
Така че те са чудесни кучета това ми е любимата порода.Но трябва да им усигуряваш постоянна занимавка. :dog:
Ето снимка на моето кученце :mg_062:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#564 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2011 - 11:16 AM

Пред бордър коли и брадато коли , в случая според мен би спечелило шелти :ba_025: а защо не и коли (ако искат малко по едро куче)
Малки с дьлга козина , прекрасен темперамент ,интелигентни,лесно обучаеми и една -две идеи не толкова експлозивно енергични както бордьр колито :wb_052:(за него лично смятам , че не е куче за всеки,просто кучето ще скучае,ако стопаните не са сьвсем наясно с какво са се захванали)
Или австралийска овчарка...
User's Signature

Качена снимка

#565 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Retrievers, AGILITY
Публикувано: 08 April 2011 - 12:07 PM

Ново 20- Еnglish Springer Spaniel

Незнам защо, но си представям, че по кучето ще има бяло... :)
User's Signature

The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!
Качена снимка

#566 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2011 - 12:09 PM

http://www.eurobreed...er_spaniel.html - Развъдници в цяла Европа за тази порода .

#567 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 April 2011 - 12:32 PM

Честно казано си представям ето това :if_147:

Качена снимка

С големината на голям кокер... :happy:
User's Signature

Качена снимка

#568 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 April 2011 - 01:15 PM

Новата ми любов- Sussex spaniel :wub:
User's Signature

Качена снимка

#569 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2011 - 01:32 PM

Показване на мнениетоmi6eto_i_ashley, в 08 April 2011 - 01:15 PM, написа:

Новата ми любов- Sussex spaniel :wub:

Много са готини!Онзи ден разглеждах видовете шпаньоли и на мен много ми харесаха тези. :) Качена снимкаКачена снимка
А като това черно-бялото кученце ние имахме 15 години.Много бях малка и не помня откъде го взехме,но Майкъл беше страхотен.Куче с характер.10 кила беше,горе-долу като кокер.Много хубаво и готино кученце.Още ми липсва страшно.....И ние искаме след известно време да си вземем пак такова,но не знаем откъде.Беше като малък бобтейл с дълга опашка.

#570 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 April 2011 - 03:06 PM

Не, че ще откажа още съвети, но мисля, че намерих това, което търся!!! Това е тя- SUSSEX SPANIEL!!! :mg_062: :ha_081:

Качена снимка

Започвам търсенето, ако има някой да помага- да помага!!! :gm_168:
User's Signature

Качена снимка

#571 Потребителят е офлайн   Pretty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 09 April 2011 - 08:11 PM

Кученцето найстина е много хубаво.
Успех и дано да намериш такова,и да му се радвате дълго време :db_046:
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#572 Потребителят е офлайн   NewDay Икона

Публикувано: 12 June 2011 - 10:09 PM

Здравейте!
Нов съм във форума, на 15 години и нашите най-после ми позволиха да си взема куче (ураа :D). Това ще стане тази есен (знам, че е доста рано, но искам да разуча породите, които ще ми препоръчате и да бъда подготвен ако възникнат проблеми)
Все още се чудя каква порода да избера, а ето и условията, които мога да предложа - кучето ще живее в двор, ще има колибка, редовно хранене и т.н.
Мога да му отделям по няколко часа на ден (разбирайте над 2-3).
Моето желание е породата да е средна на ръст (немска овчарка, хъски и подобните) и да се държи добре с МНОГО малки деца (съседите имат дете на около 2 г.)
За сега съм се насочил към немска овчарка, но проблемът е, че не знам как ще се държи с непознати и деца.
Благодаря ви предварително и съжалявам ако съм объркал категорията, в която да сложа темата. :)

#573 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2011 - 10:33 PM

Ще се държи така както го научиш ... понеже имате съседи с малко дете ти препоръчвам, ако колибата му е близко до тях или оградата която ви дели ... да си вземеш куче от порода Хъски ... не за друго ами просто защото не може да му чуеш гласа... Докато стария ми НОК лаеше за щяло и нещяло ... котка като види ... човек като минава...

Нека някой друг сподели за порода която не лае и вие за щяло и нещяло ... понеже ми е интересно аз лично знам само за Хъски ...
User's Signature

Качена снимка

#574 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 June 2011 - 10:38 PM

НОК си е с инстинкт да пази дома и стопанина,но е адски мил и любвеобилен с деца.Както го свикнеш,гледай да няма отрицателни емоции от децата докато е малко да го скубят,да го дърпат или да го замерят с камъни или пръчки и да не крещят да го дразнят и всичко ще е ок.Моите се разтапят като ни спре някое дете да пита дали може да ги пипне щото знаят,че ще ги галят и раздават езици на малките същества. :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#575 Потребителят е офлайн   NewDay Икона

Публикувано: 12 June 2011 - 10:54 PM

Благодаря ви за бързия отговор :)
Мисля, че с прескачането на оградата няма да имаме проблем тъй като тя е висока колкото мен (към 170-175)
Също така мисля, че даскалката по немски има хъски, така че мога да я поразпитам. :D

#576 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 June 2011 - 11:54 PM

моите 2м ги скачат кат перце.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#577 Потребителят е офлайн   NewDay Икона

Публикувано: 13 June 2011 - 06:18 AM

Уау, не знаех, че могат да скачат толкова :ud_009:
А някой може ли да ми каже от къде мога да се сдобия с някоя от гореспоменатите породи? :smile:

#578 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2011 - 08:40 AM

Хъски е средна,а немска овчарка-едра порода.Отдели малко време да попрочетеш не само за външния вид на всяка една порода,но и за нрава им,за какво са били селектирани,от какво ще имат нужда...В този форум,в "без дом" раздела има доста кучета,които и биха били подходящи за двор,и приличат на куче по екстерионите си качества на това,което търсиш.Мой съвет-не си взимай хъски.От скука в двора ще рови,копае,върлува и бяга.Не си мисли,че можеш да обезопасиш-това е една от най-своенравните породи с независим дух,без инстинкти на пазач и действа предимно в свой интерес,особено ако не е добре обучено на команди.Отделно такова обучение не е лесно за човек,който е на тази хрехка възраст и без опит във възпитанието на куче изобщо.Дай шанс на някое,което вече си търси дом.Но каквото и куче да си вземеш,то ще трябва да бъде разхождано поне веднъж дневно за минимум час извън пределите на двора.Ежедневно да се работи за въпитание и послушание,защото ще е каквото ти сам си го направиш.За да си вземеш куче от порода,рускуваш или от някоя обява или зоомагазин животно с куп потенциални болести на цена средно 300 лв,или куче от легитимен развъдник,който ти гарантира,че майката и бащата са изследвани предварително за генетично предавани болести и поколението им ще е здраво,отговарящо на стандартите за породата,с родословие и право на участие в изложби.Тогава цената на такова куче е поне двойно.В двора то не трябва да е на верига,да има колиба,гарантираща му заслон от студ и пек,трябва,ако е бебе,и на двор да не стъпва,докато не му минат ваксините.Тогава и храната трябва да под режим на порцион и интервал,докато не отрасне поне до годинка,да съдържа необходимите хранителни,витаминни и минерални вещества за правилното му израстване,или да му се дава гранулирана,но от клас Джуниър,която струва поне 7 лв.на кг.Насочвам те към раходите,които родителите ти трябва да покриват,докато не си в състояние да го правиш с лични финансови средства.Започва се едно обгрижване като време и средства,сякаш имате бебе в дома и го правите за него.Кучето е огромна радост,но и отговорност.Надявам се бъдещото куче в дома ви да получи адекватни грижи и внимание,да ви радва до естествения край на дните си и всички да сте щастливи!
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#579 Потребителят е офлайн   NewDay Икона

Публикувано: 13 June 2011 - 01:30 PM

Нали точно за това създадох темата - писал съм какви условия мога да предложа, а искам запознатите да ми кажат, какви породи кучета биха могли да живеят нормално при тях и евентуално ако си намеря да си взема.
Аз не съм казвал, че задължително ще си взема хъски или немска овчарка за да ги разучавам подробно, просто ги дадох за примери.
А за храната през първата годинка- две също знам, че трябва да е по-специална и съм се подготвил и за това.
Още при вземането ще посетя ветеринар за да ми кажат кога и какви ваксини трябва да му се сложат и т.н.
Извинявам се ако е станало някакво объркване. :)

#580 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2011 - 07:26 PM

Ако ще си взимаш хъски или немска овчарка,кучето трябва да е с родословие,за да е дадената порода иначе само ще наподобява нея.Ако не можеш да отделиш достатъчно пари за родословно куче,най добре посети приют и ще останеш изненадан ,колко красиви,мили и добри кучета и кученца има! :ba_025:

• (32 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни