Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#1461 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 01 March 2007 - 10:32 AM

И според мен е прибран, няма как да не хване окото на някой. КОето има и добра страна, няма да е по улиците. Пускаите обяви по паркове и градинки, този някой все ще трябва да го разхожда. И дано случите на добросъвестни хора, които са го намерили.

Лошо, че няма микрочип, то е ясно че вие ще си го познаете, но как се доказва че това е точно вашето куче, в случай че намерилите го искат да го задържат....Но това са бели кахъри.

НЕ се отчайвайте, според мен е много вероятно да се намери ако просто е изчезнал...по-сложно ако някой нарочно го е направил да изчезне. Помолете хората да с оглеждат за новопоявил се самоед в квартала, парка, градинката и т.н Трудно ще остане незабелязан по такива места където хората се знаят.

Ако подозирате че оште е по улиците наоколо може да пробвате номера с оставянето на ваша дреха примерно на мястото където е изчезнал или наоколо и често да се навъртате там, както правят с ловните кучета. Не съм запозната с обонянието на самоедите обаче...

Ако подозирате че е още е по улиците наоколо може да пробвате номера с оставянето на ваша дреха примерно на мястото където е изчезнал или наоколо и често да се навъртате там, както правят с ловните кучета. Не съм запозната с обонянието на самоедите обаче...

Стискам палци!
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#1462 Потребителят е офлайн   Feia Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 March 2007 - 10:49 AM

Балкон ни гледа точно към училищиня двор...В Квартала има около 20 кучкара които се оглеждат за него плюс всички хора от магазините в квартала...лошото , е че ако е закаран някъде няма как някой да го разхожда тук.

Искам да попитам дали все още има такива пазари за животни на времето на Битака продаваха разни крадени животни...и ако има къде са тези места?

Лично аз преди години от там купих едно коли за 20лв от едни цигани но не го бяха хранили и се биши обезводнило..живя само 4 дни и не успяхме нито собственицити да открием нито да го спасим...въпре,че ветеринаря направи всичко възможно..

#1463 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 March 2007 - 10:53 AM

Feia погледни тук в темата за Бенджи-изгубеният АСТ там има полезна информация какво би могла да направиш тук .много съжелявам за случилото се стискам палци да има щастлив край.Успех

#1464 Потребителят е офлайн   Mister Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 10:56 AM

Знам, че има подобен пазар /продават рибки, зайчета, кокошки, котки, може би и кучета/ някъде зад Театър София, по посока Подуене, но не можаха да ми го обяснят.
Ходело се преди обяд там и май в събота.
Но не ми се струва вероятно...

#1465 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 01 March 2007 - 11:04 AM

Цитат

Балкон ни гледа точно към училищиня двор...В Квартала има около 20 кучкара които се оглеждат за него плюс всички хора от магазините в квартала...лошото , е че ако е закаран някъде няма как някой да го разхожда тук.

Искам да попитам дали все още има такива пазари за животни на времето на Битака продаваха разни крадени животни...и ако има къде са тези места?

Лично аз преди години от там купих едно коли за 20лв от едни цигани но не го бяха хранили и се биши обезводнило..живя само 4 дни и не успяхме нито собственицити да открием нито да го спасим...въпре,че ветеринаря направи всичко възможно..

Нямах предвид разходките около вас, а принципно, където и да е.

Според мен е добре да се предупредят кучкарите принципно, не само кварталните. Ако изведнъж в другия край на града се засели ново самоедче, при това не бебе, на някой ще му направи впечатление. Но трябва да са предупредени че е изчезнало такова, не всеки чете тази тема.
Пускай обяви където се сетиш, в темата за Бенджи има адреси... И примитивните хартиени по дърветата не са за подценяване, не всеки ползва интернет s)
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#1466 Потребителят е офлайн   Feia Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 11:14 AM

Пуснах обяви в още няколко сайта, във вестник Позвънете, по радиото и много обяви хартиени със снимка по спирки,блокове,магазини,автомивките ....

#1467 Потребителят е офлайн   sekulski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 01:01 PM

Здравейте и Честита Баба Марта на всички във форума.Fеia дано в наи скоро време ни зарадваш че си открила кученцето.

#1468 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 01 March 2007 - 01:55 PM

Fеia, дано, дано всичко да зъвърши добре !

Честита Баба Марта на всички фенове ! victoryVVV

Имате ли снимки на самоедчетата с мартенички ? Хайде да ги видим, може ли ? b)

#1469 Потребителят е офлайн   sibirski samoed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 03:06 PM

Ами върнаха ни я едни добри хора от Алдомировци!!!Тя беше спряла да яде и само като ни видя така се зарадва!!! w) w) w)

#1470 Потребителят е офлайн   Рамона Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Животните; кучета - немски овчарки... : )

Публикувано: 01 March 2007 - 08:50 PM

Feia искам да те питам в кое училище си го изгубила? да не е в "Индира Ганди".

Тези кучета "самоедите" са много добри кучета, но си мислят че като избягат ще могат да се грижат сами за себе си.Аз също имам самоед, но тъй като сме в къща той живее навън и е много мръсен, аз съм на 10 години и гледам да му подържам козината колкото мога,но то преди го е гледала някаква жена и тя го е хранила добре но не го е решила и сега опашката му е цялата сплъстена и през лятото ще го позтрижеме и ще го изкъпеме и ще стане много хубав.

Feia надявам се да си намериш кучето,ако е покрай училище "Индира Ганди" като се прибирам от у-ще ще се отглеждам за това куче.

О, забравих.Честита баба марта на всички нека да са ви живи и здрави вашите животинки както и вие!!!

Feia пожелавам ти късмет! 1super
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#1471 Потребителят е офлайн   vendulin Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 10:29 PM

Честита баба Марта на всички!!!Бъдете здрави!!!
Фея, стискам палци скоро да намерите вашия любимец!!
Дано не е откраднат,а е някаде на гости за малко! super best Преди време аз лично имах такова гостенче - боксер за няколко часа.Бях отишла да храня котката на мои приятели,които бяха извън града и на входа ме посреща боксерче ,сякаш само мен ме е чакало -влезна с мен в апартамента,нахраних го,пи вода,огледа обстановката и започна да се заиграва с мен-все едно си е в къщи(между мременно котката беше избягала на балкона c) ).Вече се чудех какво да правя,когато явно чу свирката на стопаните си и се запъти към вратата.Излязохме и те бяха отвън!
ДАНО е някаде при добри хора и скоро ви се обадят!!!!!!

#1472 Потребителят е офлайн   vendulin Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 12:02 AM

Може да не се вижда добре ,но сме с мартеници !

Прикачени файлове

#1473 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 March 2007 - 12:19 AM

Рамона, дай го някой ден да го оправя кученце, не бързайте да го острижете. Ако може, разбира се, ще го изкъпя и нареша. Тогава е красота, удоволствие да го гледаш.

vendulin, надявам се на същото. Няма кой да остави самоед да скита по улиците. Дано хората, които са го прибрали, видят някъде обява и се обадят. Дано.

С мартеничка сте, вижда се ! 1super

Ето и от мен една снимка с мартеничка !

Прикачени файлове

#1474 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 12:35 AM

Сигурно ще разваля на доста хора любители на тази порода деня...Нали помните самоедът от автокъщата...той е още там, но не е сам a) Има ново, вързано бяло самоедче на видими 3-4 месеца s) Защо? Толкова ли няма бездомни големи кучета за охрана? Тъжно е...

#1475 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 March 2007 - 12:48 AM

Valia & Kara, тогава ходиха и се оказа, че кучето не е за охрана, бе на собственика на автокъщата и охраната каза, че го разхождат редовно, хранят го и го гледат, защото е любимец на шефа.

Явно въпросния шеф си е взел ново куче, за съжаление. Не зная .. аз лично не мога да си представя куче от нашата порода да е вързано на синджир, но има хора, които и така си гледат кучетата. Не е за охраната, то самоед и охрана ... е смешно, нашата порода не е за охрана, кучето с удоволствие ще посрещне всеки, толкова сме дружелюбни и добри.

Явно има хора, които ги гледат така. Все пак поне са гледани и имат някакъв дом и храна. Доколко имат любовта на човека, е друг въпрос, аз лично не мисля, че е достатъчно мястото за спане, храната и разходки отвреме на време. Но ... някои обичат да притежават. Дано човека, на когото са да им обръща внимание.

#1476 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 10:01 AM

Дог, това с разходките ме съмнява. Преди да спомена за случката съм виждала да го разхождат, един единствен път. А в този парк съм била по всяко време, само не късно вечер към 9-10, но пролетта и това ще стане. Човек да се занимава в тях не съм виждала.
Каква охрана? Та те и двамата дават толкова целувки w)
Както и да е и да се говори с този човек нищо няма да се постигне. Дано някой ден има закон, който да може да отнема кучето от такива собственици.

#1477 Потребителят е офлайн   sibirski samoed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 12:38 PM

Боже самоед и то вързан - това си е чист грях!!!

#1478 Потребителят е офлайн   krasko_kj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 06:44 PM

Рамона,искам да ти кажа,че проблема със сплъстената козина може да се реши много по лесно,вземи си купи някакво масло(примерно от норка,сусамово,оф..имаше и други ,но не се сещам,)сусамово има и в "човешките"аптеки,по 2 лв е,та разтваряш една лъжица от маслото в 1 л,вода и пръскаш с пулверизатор(с това с което се моят прозорци,естествено много добре измито)в корените на козината,решеш и четкаш кучето много добре,след няколко часа пак решеш и четкаш и на другия ден няма да има и следа от заплетена козина.
Още нещо,много лошо ще неправите, ако пострижете кучето ,и то точно през лятото,козината на сомоедите е така устроена,че подкосъма играе роля на терморегулатор,в смисъл ,че зимата държи топло ,а през лятото хладно.Кожата на самоедите е много чуствителна и без тази термозащита(козината му) кучето е изложено на голям риск,лятото може да получи топлинен удар.

П.п имаш ли снимки на самоедището си,ако имаш прати да му се порадваме

#1479 Потребителят е офлайн   Feia Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 07:36 PM

НАМЕРИ СЕЕЕЕЕЕЕ!!!!
УРААААА

Туко що го прибрах..обадиха ми се едни хора..в другия край на Люлин..гледали го 2 дни..мислели в събота да го водят на село защото им бил малък апартамента...сина им не давал да звъннат..но питаха за наградата и...звъннаха

СПАЙКИ Е В КЪЩИ!!!!

#1480 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 March 2007 - 07:43 PM

Цитат

НАМЕРИ СЕЕЕЕЕЕЕ!!!!
УРААААА

СПАЙКИ Е В КЪЩИ!!!!

victoryVVV