Самоед
Публикувано: 01 March 2007 - 10:32 AM
Лошо, че няма микрочип, то е ясно че вие ще си го познаете, но как се доказва че това е точно вашето куче, в случай че намерилите го искат да го задържат....Но това са бели кахъри.
НЕ се отчайвайте, според мен е много вероятно да се намери ако просто е изчезнал...по-сложно ако някой нарочно го е направил да изчезне. Помолете хората да с оглеждат за новопоявил се самоед в квартала, парка, градинката и т.н Трудно ще остане незабелязан по такива места където хората се знаят.
Ако подозирате че оште е по улиците наоколо може да пробвате номера с оставянето на ваша дреха примерно на мястото където е изчезнал или наоколо и често да се навъртате там, както правят с ловните кучета. Не съм запозната с обонянието на самоедите обаче...
Ако подозирате че е още е по улиците наоколо може да пробвате номера с оставянето на ваша дреха примерно на мястото където е изчезнал или наоколо и често да се навъртате там, както правят с ловните кучета. Не съм запозната с обонянието на самоедите обаче...
Стискам палци!
Публикувано: 01 March 2007 - 10:49 AM
Искам да попитам дали все още има такива пазари за животни на времето на Битака продаваха разни крадени животни...и ако има къде са тези места?
Лично аз преди години от там купих едно коли за 20лв от едни цигани но не го бяха хранили и се биши обезводнило..живя само 4 дни и не успяхме нито собственицити да открием нито да го спасим...въпре,че ветеринаря направи всичко възможно..
Публикувано: 01 March 2007 - 11:04 AM
Цитат
Искам да попитам дали все още има такива пазари за животни на времето на Битака продаваха разни крадени животни...и ако има къде са тези места?
Лично аз преди години от там купих едно коли за 20лв от едни цигани но не го бяха хранили и се биши обезводнило..живя само 4 дни и не успяхме нито собственицити да открием нито да го спасим...въпре,че ветеринаря направи всичко възможно..
Нямах предвид разходките около вас, а принципно, където и да е.
Според мен е добре да се предупредят кучкарите принципно, не само кварталните. Ако изведнъж в другия край на града се засели ново самоедче, при това не бебе, на някой ще му направи впечатление. Но трябва да са предупредени че е изчезнало такова, не всеки чете тази тема.
Пускай обяви където се сетиш, в темата за Бенджи има адреси... И примитивните хартиени по дърветата не са за подценяване, не всеки ползва интернет s)
Публикувано: 01 March 2007 - 08:50 PM
Тези кучета "самоедите" са много добри кучета, но си мислят че като избягат ще могат да се грижат сами за себе си.Аз също имам самоед, но тъй като сме в къща той живее навън и е много мръсен, аз съм на 10 години и гледам да му подържам козината колкото мога,но то преди го е гледала някаква жена и тя го е хранила добре но не го е решила и сега опашката му е цялата сплъстена и през лятото ще го позтрижеме и ще го изкъпеме и ще стане много хубав.
Feia надявам се да си намериш кучето,ако е покрай училище "Индира Ганди" като се прибирам от у-ще ще се отглеждам за това куче.
О, забравих.Честита баба марта на всички нека да са ви живи и здрави вашите животинки както и вие!!!
Feia пожелавам ти късмет! 1super

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 01 March 2007 - 10:29 PM
Фея, стискам палци скоро да намерите вашия любимец!!
Дано не е откраднат,а е някаде на гости за малко! super best Преди време аз лично имах такова гостенче - боксер за няколко часа.Бях отишла да храня котката на мои приятели,които бяха извън града и на входа ме посреща боксерче ,сякаш само мен ме е чакало -влезна с мен в апартамента,нахраних го,пи вода,огледа обстановката и започна да се заиграва с мен-все едно си е в къщи(между мременно котката беше избягала на балкона c) ).Вече се чудех какво да правя,когато явно чу свирката на стопаните си и се запъти към вратата.Излязохме и те бяха отвън!
ДАНО е някаде при добри хора и скоро ви се обадят!!!!!!
Публикувано: 02 March 2007 - 12:02 AM
Прикачени файлове
-
post_29_1172786540.jpg (49.26K)
Брой сваляния: 49
Публикувано: 02 March 2007 - 12:19 AM
vendulin, надявам се на същото. Няма кой да остави самоед да скита по улиците. Дано хората, които са го прибрали, видят някъде обява и се обадят. Дано.
С мартеничка сте, вижда се ! 1super
Ето и от мен една снимка с мартеничка !
Прикачени файлове
-
DSC_0014.jpg (10.86K)
Брой сваляния: 72
Публикувано: 02 March 2007 - 12:35 AM
Публикувано: 02 March 2007 - 12:48 AM
Явно въпросния шеф си е взел ново куче, за съжаление. Не зная .. аз лично не мога да си представя куче от нашата порода да е вързано на синджир, но има хора, които и така си гледат кучетата. Не е за охраната, то самоед и охрана ... е смешно, нашата порода не е за охрана, кучето с удоволствие ще посрещне всеки, толкова сме дружелюбни и добри.
Явно има хора, които ги гледат така. Все пак поне са гледани и имат някакъв дом и храна. Доколко имат любовта на човека, е друг въпрос, аз лично не мисля, че е достатъчно мястото за спане, храната и разходки отвреме на време. Но ... някои обичат да притежават. Дано човека, на когото са да им обръща внимание.
Публикувано: 02 March 2007 - 10:01 AM
Каква охрана? Та те и двамата дават толкова целувки w)
Както и да е и да се говори с този човек нищо няма да се постигне. Дано някой ден има закон, който да може да отнема кучето от такива собственици.
Публикувано: 02 March 2007 - 06:44 PM
Още нещо,много лошо ще неправите, ако пострижете кучето ,и то точно през лятото,козината на сомоедите е така устроена,че подкосъма играе роля на терморегулатор,в смисъл ,че зимата държи топло ,а през лятото хладно.Кожата на самоедите е много чуствителна и без тази термозащита(козината му) кучето е изложено на голям риск,лятото може да получи топлинен удар.
П.п имаш ли снимки на самоедището си,ако имаш прати да му се порадваме
Публикувано: 02 March 2007 - 07:36 PM
УРААААА
Туко що го прибрах..обадиха ми се едни хора..в другия край на Люлин..гледали го 2 дни..мислели в събота да го водят на село защото им бил малък апартамента...сина им не давал да звъннат..но питаха за наградата и...звъннаха
СПАЙКИ Е В КЪЩИ!!!!