Самоед
Публикувано: 05 February 2006 - 02:02 PM
имам самоедче на 3.5 месеца и сам безкрайно доволна, че притежавам такова изключително животинче
все още съм малко запозната с породата и срещам трудности в отглеждането на мъничето , но искрено се надявам, че някой би ми помогнал с повечко информация
Публикувано: 05 February 2006 - 04:39 PM
Тук сме .. не само аз, но и цяла банда приятели на самоед ! Разбира се, че ще ви помогаме с каквото можем, а вие не се притеснявайте да питате !!!
Ние днес цял ден на снега .. времето вън е чудно, вали тихо и не е студено, поне за мен ! Иначе на Кевин, както установих, никога не му е студено ! Обичам, когато парка е бял и пуст, снега е все още пресен, няма кал. Обичам това време super
Как бяхте днес ? Разказавайте !
Прикачени файлове
-
DSC_0043.jpg (10.72K)
Брой сваляния: 243
Публикувано: 05 February 2006 - 08:34 PM
Ние забиваме нос, вдигаме сняг и ядем .. странни са. Легна в снега и се въргаля, не успях до го снимам обаче ..
Имам проблем .. като е сняг, и забравя всичко. Никаква команда не помага ! Като няма сняг, добре .. но защо като падне сняг, не идва, само се гони около мен. Знае, че трябва да дойде, обръща се, като го викам и .. все едноми казва - хайде, още, още .. едва се прибрахме.
Обичам сняг, той е толкова щастлив .. super
Публикувано: 06 February 2006 - 09:41 AM
П.С. Ние още не можем да излизаме, щото трябва да чакаме още седмица след ваксината! s) Дано да остане сняг дотогава!
Публикувано: 06 February 2006 - 10:47 AM
Darling - личното ми мнение е, че тази храна не е подходяща за самоед.
Нутра нугегетс, Бош, Адванс, Роял Канин - това са хубави храни. Лично избягвам Роял Канин, причините съм ги описал по горе, ако прочетеш темата. Купувай храна за подрастващи кучета.
При добра храна и добавка към храната - SA 37 или Айриш Кал, мисля, че калция е излишен.
Когато поотрасне, ще го видиш как се развива. Можеш към 5 или 6 месец да му направиш изследвания за съотношението Калций/ Фосфор - то ще си покаже.
Ранд ... красиво име ! Разкажи за него, ще се радваме и да го видим. А сняг ще има. Бебето е малко още, спокойно ... ще се оглежда като зайче на снега и ще тича след теб. b)
Публикувано: 06 February 2006 - 11:36 AM
В момента съм много доволна как се развива, нашишкавял е с едно килце за близо седмица, сега по-прилича на самоед! Преди ми беше жал да го тледам, беше клечица! И нз защо, ама почва да си сменя козината, може би е на повече от 3 месеца, а само така да са ми казали!
Преди малко го изведох само пред входа,за да види снега, ама мина един помияр и Ранд се разтрепера! Не изглеждаше толкова въодушевен и се сви до мене, ама тва му беше първото излизане все пак! cl)
Иначе предпочитам да сложа негова снимка след повечко време, когато е по-хубав и малко по-дебел, щото сега още не е за пред камерата!Като характер обаче е страхотен и много див, не се спира! d)
Публикувано: 06 February 2006 - 12:23 PM
Цитат
Искам да ви питам какъв шампоан да взема за кучето и колко често да го къпя ? victoryVVV ;) Hey Briz_bein чакам да ми отговориш.
Ще се опитам да ти обесня ...
За къпането на самоед има две важни неща
1. Пази косъма
Самоед е куче с самоочисващ косъм. Подобен косъм има примерно бялата мечка. Космената покривка е от два слоя - подкосъм - много гъст и къс, и основен косъм - дълъг. Подкосъма пази кожата. Допълнително в основата на косъма се образува много тънък филм от мазнина, която не дава на водата примерно да достига до кожата. Затова дори и в сняг, за кучето няма опасност, то е пригодено за живот в крайния север, там, където всеки ден тегли в снега, но влагата не достига до кожата му и даже и при минусови температури.
Честото къпане с шампоан или сапун води до отнемане на слоя мазнина, който е в основата на подкосъма. Това вреди на косъма.
Затова - с вода можеш да го миеш всеки ден, да му измиеш лапките, отдолу, където се е нацапал - няма проблем. Но в шампоан или сапун - не се препоръчва често къпане, в смисъл поне на два месеца. Често се среща информацията, че самоед се къпе четири до шест пъти годишно.
2. Къпи само с хубави шампоани ! Ползвай шампоан за бели кучета !
След къпане задължително разресвай и добавяй балсам. Ползвам масло от норка, отразя се супер !
3. Ако искаш твоя самоед да изглежда добре - РЕСАНЕ !
Решеш поне, поне два пъти седмично. Но не отгоре, отгоре, а решеш подкосъма. Хващаш, обръщаш, започваш да решеш .. решеш в посока към главата, самоеда трябва да изглежда чист, пухкав, като току що навалял сняг !
Публикувано: 06 February 2006 - 12:48 PM
Прикачени файлове
-
Samarite_Imperial_Prince_f.jpg (23.02K)
Брой сваляния: 282
Публикувано: 06 February 2006 - 04:55 PM
Иначе сме супер.Мерси Dog за къпането и ресането тъкмо мислех да те питам и аз.
И добре дошло новото ни попълнение и се надявам че може би скоро ще направим една бяла разходка w) w) w)
Публикувано: 06 February 2006 - 04:59 PM
Цитат
Цитат
Има защо да го харесваш w)
Да ... има.
Повечето като теб харесват картинки ... предполагам, че си решила, че го харесвам защото изглежда добре на снимка. А не е така. Харесвам го, защото по някакъв начин това куче олицетворява моя идеал за самоед ... прекрасна глава, изражение, очи, уши ... говори. Красив е, по самоедски красив, с този чист идеал на породата, който впечатлява. Пряк потомък на велики английски шампиони, може би най доброто от породата.... За мен това е идеал ... за теб картинка. Това е разликата.
Той е живата история на самоедския род, или поне едната част ... Всъщност, както и при останалите кучета, така и при самоедите има различти линии на развъждане. Някои кучета изглеждат по един начин, други по друг ... различните развъждания са дали отпечатък. Но ... идеални кучета няма. Всеки се стреми и търси собствения си идеал и това, което иска да види.
Но това куче ... просто ми харесва. Надявам се един ден да го видя и на живо, надявам се. w)
Публикувано: 06 February 2006 - 05:00 PM
Цитат
Това ми е болна тема и незнам наистина как ще стане така свикнах с двамата че не искам да си помислям дори,а и тя е два пъти по игрива и дива като малка лисичка е та за това е кръстена Лиса. w)
Публикувано: 06 February 2006 - 05:07 PM
Цитат
Не съм специалист но просто самото излъчване ми харесва.
Цитат
Поне другото кученце ще ти остане опора.
Публикувано: 06 February 2006 - 05:45 PM
Прикачени файлове
-
Lsaaaa.jpg (35.89K)
Брой сваляния: 267