Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#381 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 February 2006 - 08:26 PM

И на мен не ми се иска но няма как просто,пък и тя е такава партизанка от всичките бели 90% са нейна заслуга утре отивам да купувам нови стелки и чехли познайте защо w) w) w)

#382 Потребителят е офлайн   briz bein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2006 - 02:02 PM

здравейте!
имам самоедче на 3.5 месеца и сам безкрайно доволна, че притежавам такова изключително животинче
все още съм малко запозната с породата и срещам трудности в отглеждането на мъничето , но искрено се надявам, че някой би ми помогнал с повечко информация

#383 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 05 February 2006 - 04:39 PM

Здравейте !!!
Тук сме .. не само аз, но и цяла банда приятели на самоед ! Разбира се, че ще ви помогаме с каквото можем, а вие не се притеснявайте да питате !!!

Ние днес цял ден на снега .. времето вън е чудно, вали тихо и не е студено, поне за мен ! Иначе на Кевин, както установих, никога не му е студено ! Обичам, когато парка е бял и пуст, снега е все още пресен, няма кал. Обичам това време super
Как бяхте днес ? Разказавайте !

Прикачени файлове

#384 Потребителят е офлайн   sekulski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2006 - 08:26 PM

Ние днес излизахме няколко пъти,то на това готино време как да не му се радваш :))Подкачахме по снега като скакалец :) r)

#385 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2006 - 08:34 PM

Да, много интересно се движат .. на подскоци d) Как е бебето в снега ? Яде ли сняг ?
Ние забиваме нос, вдигаме сняг и ядем .. странни са. Легна в снега и се въргаля, не успях до го снимам обаче ..

Имам проблем .. като е сняг, и забравя всичко. Никаква команда не помага ! Като няма сняг, добре .. но защо като падне сняг, не идва, само се гони около мен. Знае, че трябва да дойде, обръща се, като го викам и .. все едноми казва - хайде, още, още .. едва се прибрахме.
Обичам сняг, той е толкова щастлив .. super

#386 Потребителят е офлайн   sekulski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2006 - 09:56 PM

И ние днес излизахме 4-5 пъти навънка,то на това време не

#387 Потребителят е офлайн   puppie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 February 2006 - 09:41 AM

Вчера купихме на Ранд два големи пакета храна, Friskies и Darling, и на гърба и на двата пакета пише, че има витамини D,C,E,калций и фосфор. И се чудя дали да продължавам да му давам допълнително калций към яденето?Или този в гранулите е достатъчен?
П.С. Ние още не можем да излизаме, щото трябва да чакаме още седмица след ваксината! s) Дано да остане сняг дотогава!

#388 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 February 2006 - 10:47 AM

Friskies e компромис.
Darling - личното ми мнение е, че тази храна не е подходяща за самоед.

Нутра нугегетс, Бош, Адванс, Роял Канин - това са хубави храни. Лично избягвам Роял Канин, причините съм ги описал по горе, ако прочетеш темата. Купувай храна за подрастващи кучета.

При добра храна и добавка към храната - SA 37 или Айриш Кал, мисля, че калция е излишен.

Когато поотрасне, ще го видиш как се развива. Можеш към 5 или 6 месец да му направиш изследвания за съотношението Калций/ Фосфор - то ще си покаже.

Ранд ... красиво име ! Разкажи за него, ще се радваме и да го видим. А сняг ще има. Бебето е малко още, спокойно ... ще се оглежда като зайче на снега и ще тича след теб. b)

#389 Потребителят е офлайн   sekulski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2006 - 11:09 AM

Здравейте
Искам да ви питам какъв шампоан да взема за кучето и колко често да го къпя ? victoryVVV ;) Hey Briz_bein чакам да ми отговориш.

#390 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2006 - 11:30 AM

dog.bg това куче ме побърква!Страхотно е! w) w) w) w) Голям красавец.Но да не пропускам снежните вихрушки на everest.Незнам как ще се разделиш с едното.
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#391 Потребителят е офлайн   puppie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 February 2006 - 11:36 AM

Ох, ми не знам, снощи наште са ходили до МЕТРО и са накупили някви храни, и сега не мога да ги хвърля! Като ходихме на лекар той каза да му давам някакви витамини Калций+, каза че са много подходящи и аз от тях давам! A Darling ще я закараме на село, там ще намерят на кого да я дадат! b)
В момента съм много доволна как се развива, нашишкавял е с едно килце за близо седмица, сега по-прилича на самоед! Преди ми беше жал да го тледам, беше клечица! И нз защо, ама почва да си сменя козината, може би е на повече от 3 месеца, а само така да са ми казали!
Преди малко го изведох само пред входа,за да види снега, ама мина един помияр и Ранд се разтрепера! Не изглеждаше толкова въодушевен и се сви до мене, ама тва му беше първото излизане все пак! cl)
Иначе предпочитам да сложа негова снимка след повечко време, когато е по-хубав и малко по-дебел, щото сега още не е за пред камерата!Като характер обаче е страхотен и много див, не се спира! d)

#392 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 February 2006 - 12:23 PM

Цитат

Здравейте
Искам да ви питам какъв шампоан да взема за кучето и колко често да го къпя ? victoryVVV ;) Hey Briz_bein чакам да ми отговориш.

Ще се опитам да ти обесня ...
За къпането на самоед има две важни неща

1. Пази косъма
Самоед е куче с самоочисващ косъм. Подобен косъм има примерно бялата мечка. Космената покривка е от два слоя - подкосъм - много гъст и къс, и основен косъм - дълъг. Подкосъма пази кожата. Допълнително в основата на косъма се образува много тънък филм от мазнина, която не дава на водата примерно да достига до кожата. Затова дори и в сняг, за кучето няма опасност, то е пригодено за живот в крайния север, там, където всеки ден тегли в снега, но влагата не достига до кожата му и даже и при минусови температури.
Честото къпане с шампоан или сапун води до отнемане на слоя мазнина, който е в основата на подкосъма. Това вреди на косъма.
Затова - с вода можеш да го миеш всеки ден, да му измиеш лапките, отдолу, където се е нацапал - няма проблем. Но в шампоан или сапун - не се препоръчва често къпане, в смисъл поне на два месеца. Често се среща информацията, че самоед се къпе четири до шест пъти годишно.

2. Къпи само с хубави шампоани ! Ползвай шампоан за бели кучета !

След къпане задължително разресвай и добавяй балсам. Ползвам масло от норка, отразя се супер !

3. Ако искаш твоя самоед да изглежда добре - РЕСАНЕ !

Решеш поне, поне два пъти седмично. Но не отгоре, отгоре, а решеш подкосъма. Хващаш, обръщаш, започваш да решеш .. решеш в посока към главата, самоеда трябва да изглежда чист, пухкав, като току що навалял сняг !

#393 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 February 2006 - 12:48 PM

FIN CH Samarite Imperial Prince - куче, което много, много харесвам ! w)

Прикачени файлове

#394 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2006 - 04:36 PM

Цитат

FIN CH Samarite Imperial Prince - куче, което много, много харесвам ! w)

Има защо да го харесваш w)
User's Signature

Качена снимка

#395 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2006 - 04:55 PM

Ей какъв сняг така ми се иска да ги искарам навън че чак ме е яд и аз се надявам поне един сняг да хванем с мъничетата но май няма да стане.
Иначе сме супер.Мерси Dog за къпането и ресането тъкмо мислех да те питам и аз.
И добре дошло новото ни попълнение и се надявам че може би скоро ще направим една бяла разходка w) w) w)

#396 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 February 2006 - 04:59 PM

Цитат

Цитат

FIN CH Samarite Imperial Prince - куче, което много, много харесвам !  w)

Има защо да го харесваш w)

Да ... има.
Повечето като теб харесват картинки ... предполагам, че си решила, че го харесвам защото изглежда добре на снимка. А не е така. Харесвам го, защото по някакъв начин това куче олицетворява моя идеал за самоед ... прекрасна глава, изражение, очи, уши ... говори. Красив е, по самоедски красив, с този чист идеал на породата, който впечатлява. Пряк потомък на велики английски шампиони, може би най доброто от породата.... За мен това е идеал ... за теб картинка. Това е разликата.
Той е живата история на самоедския род, или поне едната част ... Всъщност, както и при останалите кучета, така и при самоедите има различти линии на развъждане. Някои кучета изглеждат по един начин, други по друг ... различните развъждания са дали отпечатък. Но ... идеални кучета няма. Всеки се стреми и търси собствения си идеал и това, което иска да види.

Но това куче ... просто ми харесва. Надявам се един ден да го видя и на живо, надявам се. w)

#397 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2006 - 05:00 PM

Цитат

dog.bg това куче ме побърква!Страхотно е! w) w) w) w) Голям красавец.Но да не пропускам снежните вихрушки на everest.Незнам как ще се разделиш с едното.

Това ми е болна тема и незнам наистина как ще стане така свикнах с двамата че не искам да си помислям дори,а и тя е два пъти по игрива и дива като малка лисичка е та за това е кръстена Лиса. w)

#398 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2006 - 05:07 PM

Цитат

Повечето като теб харесват картинки ... предполагам, че си решила, че го харесвам защото изглежда добре на снимка

Не съм специалист но просто самото излъчване ми харесва.

Цитат

Това ми е болна тема и незнам наистина как ще стане така свикнах с двамата че не искам да си помислям дори,а и тя е два пъти по игрива и дива като малка лисичка е та за това е кръстена Лиса. 

Поне другото кученце ще ти остане опора.
User's Signature

Качена снимка

#399 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2006 - 05:45 PM

d) Надявам се че няма да ми се расърдите ако публикувам още две снимки не го обръщам на фотогалерия просто не се Здържам много са ми сладки и толкова пухкави и толкова ги обичаме w) w) w)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Lsaaaa.jpg (35.89K)
    Брой сваляния: 267

#400 Потребителят е офлайн   everest Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2006 - 05:48 PM

Имам ги и мокрички (изкъпани) но не е за хора със слаби сърца w) w) w)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Robin.jpg (36.65K)
    Брой сваляния: 253

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема