Самоед
Публикувано: 04 August 2007 - 03:20 PM
От доста време посещавам форума, но днес се регистрирах..
Първоначално се бях спрял на Сибирско хъски, но майка ми категорично каза "Не", защото я е страх от такъв тип породи.. bl)
Мина известно време и видях едно бяло пухкаво създание и .. w)
Поинтересувах се и ми казаха, че породата е Самоед.. r)
Сетих се веднага за форума и потърсих.. Прегледах всяка една страница и всички снимки и мога да кажа, че кучетата ви са страхотни.. nok 1super w)
Бих искал и аз да притежавам 1 женски представител на породата на около 2 месечна възраст d) Но незнам от къде мога да си намеря такова животинче.. s)
Не е нужно да е с родословие, защото едва ли ще мога да ходя по изложби с него.. Просто искам да е малко бяло женско самоедче, обезпаразитено, ваксинирано и с паспортче w) Мога да отделя около 400лв. не повече за да ми останат пари и за храни,купички,играчки и тем подобни консумативи, които всяко едно бебе-куче се нуждае.. r)
Дали ще успея да намеря или да ми кажете от къде да си взема такова животинче..
П.П. Добре че след 25 дни имам Рожден ден и нашите заради това склониха да ми вземят Самоедче.. b) ;)
Поздрави, Ники ! d)
Публикувано: 04 August 2007 - 04:49 PM

В приятелството няма породи!
Публикувано: 04 August 2007 - 05:01 PM
Цитат
Не че нещо ама съм момче.. NNN fow n)
Ами 1000 лева наистина са ми много... Както казах няма значение дали е от развъдник и е 100% чист самоед , въпреки това ще си го обичам и ще се грижа за него.. nok cheers
Публикувано: 04 August 2007 - 05:13 PM
За съжаление ще трябва да ви разочаровам - не можете да намерите куче от породата самоед на такава цена. Може би някое, което като бебе наподобя на самоед, но когато порасне, то няма да прилича на куче от породата.
Единствения съвет, който мога да ви дам е да осиновите някое кученце, може и да има бяло - вижте темата Без дом. Ще имате прекрасен приятел, на когото ще можете да отдадете вашата любов и грижи.
Имайте търпение и не бързайте. Не слагайте своето собствено его - искам сега и веднага - пред самото куче. По добре бъдете търпелив, отидете на една или две изложби, огледайте, вижте, разпитайте, интересувайте се от породата и тогава вземете решение откъде и как.
Иначе - нашите кучета са такива, красиви и омагьосващи, грабващи окото и човек веднага се влюбва в тях. Но те са такива благодарение на поколения хора, водещи и селектиращи тази порода, избирайки най доброто от най доброто за продължители на самоедския род. Благодарение на техния труд и на кучета легенди, еталон и породност и слънчев, самоедски характер днес имаме запазено това, което е самоед днес. Ако наистина тази порода е в сърцето ви - не бързайте, избирайте умно и внимателно, с разум и сърце.
Ето и снимка на един мой любимец, запомнете го и нека неговия образ ви води в търсенето. w)
Поздрави и успех !
Прикачени файлове
-
51.jpg (14.14K)
Брой сваляния: 204
Публикувано: 04 August 2007 - 05:15 PM
Цитат
За съжаление ще трябва да ви разочаровам - не можете да намерите куче от породата самоед на такава цена. Може би някое, което като бебе наподобя на самоед, но когато порасне, то няма да прилича на куче от породата.
Единствения съвет, който мога да ви дам е да осиновите някое кученце, може и да има бяло - вижте темата Без дом. Ще имате прекрасен приятел, на когото ще можете да отдадете вашата любов и грижи.
Имайте търпение и не бързайте. Не слагайте своето собствено его - искам сега и веднага - пред самото куче. По добре бъдете търпелив, отидете на една или две изложби, огледайте, вижте, разпитайте, интересувайте се от породата и тогава вземете решение откъде и как.
Иначе - нашите кучета са такива, красиви и омагьосващи, грабващи окото и човек веднага се влюбва в тях. Но те са такива благодарение на поколения хора, водещи и селектиращи тази порода, избирайки най доброто от най доброто за продължители на самоедския род. Благодарение на техния труд и на кучета легенди, еталон и породност и слънчев, самоедски характер днес имаме запазено това, което е самоед днес. Ако наистина тази порода е в сърцето ви - не бързайте, избирайте умно и внимателно, с разум и сърце.
Ето и снимка на един мой любимец, запомнете го и нека неговия образ ви води в търсенето. w)
Поздрави и успех !
1super
Публикувано: 04 August 2007 - 05:21 PM
Мисля че ще изчакам това кучило.. cheers
Какво беше нужно за да участва кученцето на изложби и състезания?? r)
Публикувано: 04 August 2007 - 05:26 PM
Цитат
Самоеда е същия тип порода като хъскито. Близки са по много неща, като се абстрахираш от външния им вид. Или външния вид е проблема, че аз това не го разбрах добре.

JulyVell Siberians
Публикувано: 04 August 2007 - 05:29 PM
Цитат
Цитат
Самоеда е същия тип порода като хъскито. Близки са по много неща, като се абстрахираш от външния им вид. Или външния вид е проблема, че аз това не го разбрах добре.
Еми да не и харесват на майка ми на външен вид.. Понеже си е страхлива и..
Пък самоеда и харесва.. bl)
Публикувано: 04 August 2007 - 05:38 PM
Цитат
Не е така. Има хора, които избират, избират и все не могат да изберат и когато си изберат, се оказва, че не е това, за което са мечтали или искали.
За хубавите неща е нужно и нещо, което се нарича - КЪСМЕТ. Понякога .. той те спохожда, понякога не.
Правилния избор идва при правилно дефинирани цели - какво търсиш и защо. Но е и въпрос на шанс, късмет, както и правилно гледане.
За участие в изложби - кучето да има родословие и вие да сте член на клуб Северни кучета.
Попитайте за името на женското куче. Можете да проверите и в Плевен, там има развъдник за самоед Сноу сиси, ако ви интересува, ще ви пратя телефона. Момичето се казва Силвия, има едно много хубаво женско куче - Райси Сноу Сиси, поне ще можете да се видите с нея и да говорите.
Мъжки самоед от Пловдив - попитайте кой е и дали не е Гранд Снежное Танго.
На колко сте години, ако не е тайна ?
Публикувано: 04 August 2007 - 08:52 PM
Ще питам за имената и ще ти кажа ! ;)
Публикувано: 04 August 2007 - 09:25 PM
Цитат
Добри съвети за покупка на куче - тук.
На лична поща имате координати на развъдника.
За имената питай ... b)
Благодаря ти ! cheers
Дали сега ще има малки?? n) s)
Като се върна от Румъния ще се свържа с нея ! ;)
Публикувано: 04 August 2007 - 09:48 PM
Иска доста грижи .. няма куче, което да не иска, но при самоед има допълнителни грижи за козината - къпане, ресане, хубава храна. Линее ... хвърчат косми навсякъде, въобще това е куче с дълга козина, ако живее в апартамент, пригответе се да имате косми навсякъде - е, отстраняват се лесно. Ако го гледате на двор, ще направите най голямата грешка, ако го вържете на синджир или го ограничите вързан в колибка - той не е създаден за това.
Не мислете, че ще се разхождате с него без повод. Не е немска овчарка, трудно се обучава при изпълнение на команди - не, не че не ги научава, научава ги и ги схваща много бързо, но бързо му омръзва, не обича непрестанните повторения, често се обръща и в очите му четеш - е, сега пък това защо ? Ами не искам, ето, бягам, хвани ме .. b) Бързо се привързва, но в същото време често е недоверчив - трябва много да се работи, за да може да изградиш връзка с него и той да ти има доверие.
Въобще си е приключение да имаш самоед. Трябва да си готов за това. Коренно различен е у дома и навън. Това е общително куче, с свое собствено разбиране за света и своето място в него. Живял винаги близо до хората, той винаги се стреми да бъде близо до тях. Кевин в къщи ми е невероятно спокоен, не лае, почти не издава звук, освен едни такива негови си звуци - хъм, хъм .. по интонацията му се разбираме. Не лаят, не са пазачи, но често вият. Лаят не е басов, а е по скоро в по висока тоналност. Не обичат да са сами или да са изолирани - примерно вие да сте в едната стая, той да е заключен в другата. Ако вратата му е отворена, и може да дойде да ви види, ще си отиде пак в неговата си стая или ако му кажете, ще стои на прага на стаята, достатъчно му е да вижда хората и е спокоен. Но ако е затворен - не е много съгласен. b)
Такива неща. Ако имате въпроси, питай ;)
Публикувано: 04 August 2007 - 10:08 PM
Нямам търпение да стана притежател на 1 представителка на породата...
Една жена ми писа че има 8 породисти бебета (2 женски и 6 мъжки) и я питах за имената на родителите и чакам отговор може пък да я знаеш.. r)
Публикувано: 04 August 2007 - 11:42 PM
Сега ще се отклоня малко от темата, та ако искате не го четете, ако искате го изтриите.
Мечтата ми да си имам хъски се зароди мноого отдавна. Сега съм на 14 години, може би преди 2 години за първи път реших, че искам бебче, като се колебаех между две породи. Хъски и чау. Разгледах внимателно индивидите, до които имах достъп, тоест кучетата, които срещах в парка. Тогава бях много неинформирана относно северните породи. Но се влюбих в тях, още в мига, в който едно хъски ме погледна. Такъв поглед няма никъде, уверявам ви. Толкова спокоен и самоуверен, и топъл. В този миг се "запалих". Бях завладяна от манията да имам хъски. Тогава не знаех, че има развъдници от които можеш да си вземеш куче. Дори не се бях интересувала от къде сме взели немската ни овчарка.
Запознах се по-добре с нравът им и тогава пламна истинската ми любов към северните породи. Харесвам това, че са самоуверени и фактът, че винаги имат собствено мнение. Аз можех да взема голъднче, но въпросът беше там, че предпочитах нещо като мен, свободолюбиво и непокорно.
И знаете ли, много време се колебаех от кой развъдник за го взема. Първо се лутах между българските, после открих най-добрият според мен Wowf point и изгарях от желание бебето ми да е от там.
Започнах да събирам пари, тъй като оговорката с родителите ми беше, че това ще си е нещо изцяло мое и трябва сама да си го "извоювам". Тъй и тъй, не си го извоювах сама, но това е друг въпрос r) . Та, много исках да си взема точно от този развъдник, знаех точно какво очаквам, знаех точно как искам да изглежда моето куче, представях си го, сънувах го. То беше кафяво, тъмно кафяво, с кафеви очи и гледаше като... като хъски. Общо взето приличаше на Немо. Но не точно. Трябваше обаче още доста да почакам за такова куче. И бях готова.
Свързах се с развъдник от България, просто да попитам за бъдещите кучила и там ми отговориха "Чакаме потвърждение, че Secret Style of Wolf Point е бременна. Бащата е Trishamar's Hot Diggity Dawg.". Wowf point.... Когато видях родителите, това беше достатъчно за да бъда сигурна, че моето кученце ще е точно от тях. Както казах, още не беше сигурно, че Стили е бременна, но аз бях сигурна. Чаках още поне 4 месеца. И тогава то се роди. На 26 юни. Най-страхотното бебе на света. Не беше кафяво. Не беше кучето от мечтите ми. То просто надминаваше всичките ми очаквания. Не зная как бих могла дори да се надявам на такова бебе, обаче беше факт, това бебе щеше да е моето бебе. Когато го видях, когато го поех в ръцете си.. неописуемо е... То взе да ме целува. Не си спомням да съм имала по-хубав момент. Многото падащи звезди, които бях видяла през тези сигурно 2 години, изпълниха обещанието си.
Сега имам най-прекрасното бебе. Доказах на себе си, че мечтите се сбъдват, стига човек да има търпение.
Също се уверих за пореден път, че за хубавите неща трябва време.
През тези две години, аз бях виждала много малки хъскита, но нито дено не предизвикваше у мен такива емоции каквито успя да предизвика моето бебе.
Самоедите не са трудна порода. Нищо не е трудно. Стига сърцето ти да е голямо и пълно с любов към любимата порода.
А който не обича своенравните същества изобщо да не помисля за самоед. Човек просто трябва да е влюбен във всеки "недостатък" на породата.

В приятелството няма породи!
Публикувано: 05 August 2007 - 01:35 AM

Гледайте филма EARTHLINGS, заслужава си!!!