Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#3001 Потребителят е офлайн   TheGreatOne Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 28 September 2010 - 08:49 PM

Едно въпросче имам...

След няколко дни ще взимам кученце от тази великолепна порода. На 50 дена е. Обаче в момента е на двор заедно с родителите и останалите кученца... И не знам колко е чистичко. Та искам да попитам, кога мога да го изкъпя? Може ли още като го взема или е прекалено малко... Какви са ми алтернативите за почистване, ако не стане с вода?

Моля за съвет!

Поздрави!

#3002 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 September 2010 - 10:35 PM

ресане :) .. По принцип бебешката козина не се чисти лесно като :) на голям самоед :) Повярвай ми :) ще се молиш да завали сняг :) за да стане по-чист :)
Изчакай го да свикне с новата обстановка ..:) и сам прецени, но е хубаво да изчакаш малко ..
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#3003 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 September 2010 - 10:36 PM

През октомври месец предстоят за сега 2 срещи :)
Пловдив
и
София
Няма уточнени дати :)
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#3004 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 29 September 2010 - 02:11 PM

Показване на мнениетоTheGreatOne, в 28 September 2010 - 08:54 PM, написа:

Едно въпросче имам...

След няколко дни ще взимам кученце от тази великолепна порода. На 50 дена е. Обаче в момента е на двор заедно с родителите и останалите кученца... И не знам колко е чистичко. Та искам да попитам, кога мога да го изкъпя? Може ли още като го взема или е прекалено малко... Какви са ми алтернативите за почистване, ако не стане с вода?

Моля за съвет!

Поздрави!

Доколкото зная, в момента няма бебета самоеди в клуба. Така че внимавайте от къде какво си вземате, най добре - изчакайте и си вземете породно куче с необходимите му документи.

Ако обичате една порода, не подкрепяйти междусъседските размножавания !

#3005 Потребителят е офлайн   Survivor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2010 - 08:13 PM

здравейте на всички :re_037: Все още не мога да повярвям че видях Кевин на живо и искам да кажа че е невероятен :wub: :wub: Страшно много харесваме нашия татко :ab_041: поздрави :ae_085:

#3006 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2010 - 10:03 PM

Среща Пловдив ще се състои на 09.10.2010 година от 13:00h в "Розариума"
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#3007 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2010 - 08:58 PM

Здравейте на всички,
Извинявам се предварително за този пост и се надявам да не бъда нахокан за неточното му място, но целта е да помогна (ем) на едно "нещастно" кучо. Та моя много близка приятелка, която има много голямо куче кръстоска някаква между голямо куче и още по голямо такова хихихи, та този сладак голям кучо, който е на 1 година ако не се лъжа някъде има голям проблем. Когато нещо гръмне било то гръмотевица, фоерверк или каквото и гърмящо да е нещо той замръзва на едно място и започва да трепери като лист и след това е трудно да го преместиш на една педя разтояние. Моля ви дайте съвет как да се справи с това, защото се е подлудила. Да не говорим че покрай коледа и нова година кучо не излиза с дни навън и нито ходи до тоалетна нито яде от ужаса от пиратките. Благодаря ви предварително.
User's Signature

Не се отказвай от една мечта, само защото ще е нужно много време, за да я постигнеш. Времето така и така ще мине. Понякога големите мечти изискват и големи жертви!

#3008 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2010 - 09:24 PM

http://forum.dog.bg/...?showtopic=2847
http://forum.dog.bg/...82%D0%BA%D0%B8/

#3009 Потребителят е офлайн   Калоян Кирилов Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 October 2010 - 09:28 PM

Моя симпатяга е на 51 дена. И явно му идва времето, ама къса се да гризка. Каквото хване, не подбира. Това е нормално нали така, че му се карам от време на време... ама дано не се сърди много... пусти зъбки дано израстат скоро... :dh_188:

#3010 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2010 - 11:01 AM

Растат зъбки. Качена снимка

Приемете го за нормално, въпреки че не трябва да му става практика да гризка каквото намери. Нека да си има "свои" неща, с които да се забавлява. Прекратявайте незабавно всички нежелани "игри" с кабели, домакински пластмасови прибори, дървени неща, чехли, обувки и подобни.

Кое е вашето кученце ?

#3011 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2010 - 12:18 PM

Показване на мнениетоnadety90, в 28 September 2010 - 10:41 PM, написа:

През октомври месец предстоят за сега 2 срещи :)
Пловдив
и
София
Няма уточнени дати :)

Среща на породата има на 6 ноември - Специализирана изложба на пета породна група. Там ще бъдат представителите на породата.

Всичко останало е някакви сбирки на бели кучета, които може и да приличат на самоед, но не се знае какви са или кои са родителите им, без документи за произход. Не посещавайте такива срещи, те се използват за сгледа, за търсене на "партньор" - неща, които не са насочени към запазване на породата, а към нейното разрушаване. Още повече че така харесваното от вас кученце за "връзка", нищо чудно да се окаже ваше братче, сестриче или друго неизвестно поколение на някой от родителите на вашето куче - не казвайте, че е невъзможно, напълно възможно е, още повече че хората си харесват обикновенно "своя" тип ...

Така че тези, които имат кучета без документи - заповядайте на специалката или да погледате, или да се явите за експертна оценка. Бъдете отговорни стопани и помогнете на породата, която казвате че обичате - не размножавайте !

#3012 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2010 - 01:10 PM

Изключително много ме дразниш вече Дог :) хахах явно имаш наплив на сексуални разбирания, далеч от нашите представи ! Извинявам се, ако звучи обидно, но в такава светлина се представяш!!!
ВЪпросните срещи не са с ЦЕЛ запознанство и разплод :)
Срещите са с цел ИГРИ и ЗАБАВЛЕНИЯ :0 на бели кученца :) .. + самоеди :) и техните собственици :)
Срещата в Пловдив ще се проведе на 10.10.2010 от 13:00 в "Розариума"
За повече инфо на ЛС :)
п.с- дата се смени, заради прогрозите за времето!
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#3013 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2010 - 04:31 PM

Съгласен съм с Надети дог. Да не говорим че най лесно е да се установи кой за какво е отишъл. Аз си имам родословие на моето куче, а ако съм решил да го чифтосъм с който и да е едва ли някой ще ме спре, но целта на срещите е да се видим и запознаем и собсственици и кучета, а не да се подлагаме на разплод както едните така и другите все пак сме зрели хора. Не може с лека ръка да поставяш всички под общ знаменател.Само затова че си организираме срещи не значи че сме "извън закона".
User's Signature

Не се отказвай от една мечта, само защото ще е нужно много време, за да я постигнеш. Времето така и така ще мине. Понякога големите мечти изискват и големи жертви!

#3014 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2010 - 10:43 PM

Всеки с интересите си. Както виждам, на никой не му е интересна специалката, няма въпроси кой ще съди, от колко часа и къде - по интересна е "среща" на кучета с неизвестен произход. И не поставям никой под един знаменател, знаменателя и числителя в случая е породата, а тя отсъства в случая, така че резултата е равен на 0.

Иначе - ако решите да си пускате кучето на който и да е, никой не може да ви спре. И това е вярно. Спиране може да има само в човешкото съзнание, но за това трябва нещо повече от "аз имам самоед с педигри". Трябва уважение към кучето, което имате, преклоление пред породата и сто години развъждане, пред труда на стотици развъдчици, благодарение на които тези кучета все още ги има.

Дори и да имате куче с родословие, ако вие не членувате в клуба, ако не посещавате изложби, за да може и вие, и кучето ви да трупа опит, за да се представя по добре, ако не покриете изикванията за разплод - кастрирате и се радвате на кучето си. Да имаш породно куче не е само - " да имам", а задължение и отговорност, която трябва да се осъзнава.

Искренно се надявам да видя малкия на специалката и го запомнете - там са истинските фенове и приятели на породата, не по паркове, градинки и кьошета. Там, на ринга е истината за породата и за кучетата, там и само там можете да видите миналото, настоящето и бъдещето на тази порода.

Но както казах - всеки с интересите си. Дано вашите надхвърлят парковите такива, големия ринг ви очаква.

#3015 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2010 - 11:42 PM

Който ходи по изложби си знае и кой ще съди, и така нататък. Незнам твоето куче НЕиграе ли с други?!?!?! Не се ли социализира, чрез игри .. :) Защо питам ли ? Защото явно ти е чуждо това нещо ... Да в миналото, ако не се лъжа на тези срещи са мъкнали и бебета с цел продан, кучки с цел заплождане... Сега ЯВНО не е така .. СТрашно неподготвено мнение и обидно КЪМ собствениците на САМОЕДИ и бели кучета. Като модератор също не е присъщо да даваш мнения отностно кой къде да ходи.
Нека да ви представя посетителите на срещата:
1. Азар от NORT ANGELS
2. Зевз от Lavinja Alpi
3. Джия от SNow Sisi
4. Belluchi Royal Snow Amazing Flake
5. Рори ( без родословие) евентуално
6. Алек ( без родословие) 100%
7. Aби (без родословие) евентуално.

С една дума :) само моето е неродословно от 100% присъстващите. Според мен собствениците на родословната част трябва да получат извинение от теб Дог.бг, защото с тези думи ти ти изкарваш безотговорни и представи си разрушаващи породата хора ... Нямам думи .. Срам за модератора... Досега не съм посещавала форум, в който модератора да дава ценни "съвети" без въобще да знае за какво иде реч ... Да не говорим, че даже и не си поправя държанието спрямо потребителите .. след като ЯВНО е сгрешил в мнението си ..

Известна съм със своя ЛОШ характер в самоедския форум. Незнам само, защо ме предизвикваш тук?! Какъв ти е проблема с мен и защо си мислиш, че ти винаги си прав?( това се подразбира от втория ти пост по темата)
Нека спра до тук, за да не стана по-груба от обичайното ...
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#3016 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2010 - 11:22 AM

Моя характер е усмихнат, приветлив, самоедски. Да имаш лош и нервен характер не е хубаво, така човек не може да се учи, решава че той винаги е прав, опитва се да се налага, а и характера на стопанина се предава и на кучето, но това е друга тема.

Социализацията не е епизодично действие, а всекидневно такова. Тя не може да се извършва чрез епизодични срещи, но поне термина сте го научили. И такива срещи не помагат за социализацията на кучетата, напротив, но това няма как да го разберете.

Отново ще ви го напиша - срещите на породата се наричат специализирани изложби. Всичко извън това създава у хората, независимо кои са и какви са, нагласи за общност извън клуба, стеснява кръгозора им за породата до няколко представителя, гради грешна представа, че всяко бяло куче е като тяхното и това води до безсмислени заплождания на кучета без документи.

И не се притеснявам да давам мнение кой къде да ходи - родословните кучета трябва да ходят на изложби. Тяхното място е на изложбения ринг. След това да ходят където си искат, то си е работа на хората къде, как и с кого да се виждат. Но ние имаме два пъти в годината специалка и мястото на всички кучета с педигри и отговорни стопани е там. Напълно разбирам, че такива "срещи" изместиха изложбите, защото са по лесни, защото за тях не се иска специална подготовка и възпитание, не се иска хендлинг, ресане, представяне, няма оценки.

Отново за такива срещи - трудно ще разберете това, което ще ви напиша, но то не е към вас, защото това не ви интересува и засяга, засяга собствениците на родословни кучета, които имат желание да ходят на изложби. Когато има такива срещи, кучетата привикват, колкото и странно да звучи. Привикват, че като има много кучета, те ще са свободни, ще тичат, ще играят. Когато отидат на изложби, където трябва да стоят плътно до стопаните си, те започват да нервничат, да не ходят добре в ринга, да се дърпат. За да бъдат подготвени добре, трябват два пъти повече усилия, време и нерви. За това, ако посещавате такива срещи, ползвайте ги не за игра на кучето, а за тренировка на кучето си - половин до един час кучето на къс повод или в клетка, след това някой да поеме ролята на съдия, вие правите обиколки около него в изложбено темпо и с изложбен повод, стойка, след това половин час отново на къс повод, след това отново тренировка с "съдия" и чак след това пускайте кучето си да тича и играе свободно. Това ще помогне и ще създаде навици на кучето, които ще ви бъдат от полза при неговото представяне.

#3017 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2010 - 12:03 PM

За съжаление кучето ми има типичен самоедски характер :) колкото и странно да ти изглежда въпреки, че не е от аристократичен вид (нека това не се приема грубо). Странно, че не е прихванал от мен, което показва, че самоедското в него надделява :) Социализацията на кучето започва в най-ранна възраст :) и за съжаление съм виждала много несоциализирани кучета, които се крият зад краката на собственика треперещи от страх .. ПО принцип това не е типично за самоеда като цяло :) Странно :) това мойто бяло куче и по това си прилича с твоето .. :)
Ще допълня и още нещо :) Дог за твое страшно разочарование :) ... Бащата на Алек си е родословен и няма да споменавам неговото име :) за да не накърня :) някой развъдник :) Именно заради това .. Кинологията няма развитие в България ... Сега предполагам ще кажеш, че развъдника неможе да следи кученцата си непрекъсното след тяхната продажба :) май тука куцат нещата :) и този контрол трябва да се засили, за да се оправят нещата ..
Освен това на българина като цяло ми липсват много неща .. Да кажем решавам аз да си купя куче .. :) Къде търся ?! Отивам до вет. кабинет, до зоомагазин и хоп ето ти куче :) .. друг вариант :) модерен може да го наречем :) цъкам сайт за обяви :) продажба на кученце и хоп :) ето ти куче .. Откъде хората можем да знаем, за понятие като Кинология, за родословни кучета, за развъдници и още по трудното нещо да ги различаваме от фермите. Неможе всеки да предположи, че всичко това съществува. :)
Рекламата на развъдниците е почти нулева .. половината сайтове въобще не са актуални.. Куцо и сакато пускат обяви, родословие, чип а у .. Един обикновен човек, който няма в обкръжението си кучкари, как да разбере за всичко това ?!
С тези си думи не оправдавам себе си, тъй като на мен ми бе обяснено всичко във форума на самоед .. :) От там нататък аз направих своя избор :) За съжаления и цените за тези кученца не са по джоба на всеки, но както повечето казват " ако толкова много го искаш, може да събереш пари и тогава". Реално аз да кажем цифра ... 500 евро например .. със заплата от 400лв. на месец :) оставяме сметките :) ток, вода, парно .. и теб подобни, прибавяме и семестър два пъти в годината по 450лв. :) Нека сметнем приблизително, че за събирането на 1000лв. ми трябват 3-4 години ?! Именно това води до купуването на безпородни кучета :) Не казвам, че цената е висока за този вид услуги, развъдниците са поставили правилната цена, но в България като цяло :) стандарта на нашето население :) .... е далеч от тази цифра :) По логиката :) (не моята) АЗ не трябва да си купувам кученце, защото след като немога да купя, немога да го храня качествено и т.н. ;) Самоеда си има своите изисквания за храна. Странно аз с такава малка финансова възможност :) как храня кучето си с висок клас храна ( няма да споменавам името, за да не излезне като реклама) лесно и просто :) .. С малко късмет и хъс :) .. я намираш на складова цена различаваща се от тази по магазините :)
Скоро няма да стигнем европееца :) то е ясно :) ..
Неможеш да се сърдиш на хората, които нямат твоята възможност, че са направили такъв избор ..
Повярвай ми и аз да можех :) и мойто куче щеше да е родословните :) Живот и здраве :) в близкото бъдеще :) да успея да си имам и родословно.
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#3018 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2010 - 12:43 PM

Е .. нямате толкова лош характер. Качена снимка

#3019 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2010 - 12:57 PM

може позитивния х-р на кучето да се е прехвълил върху мен :) знам ли ...
Мисля да спрем до тук :) иначе до консенсус е явно, че няма да стигнем ..
:)
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#3020 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2010 - 02:26 PM

Показване на мнениетоnadety90, в 05 October 2010 - 01:02 PM, написа:

може позитивния х-р на кучето да се е прехвълил върху мен :) знам ли ...
Мисля да спрем до тук :) иначе до консенсус е явно, че няма да стигнем ..
:)

Което е много жалко за консенсуса. В крайна сметка истината е една - кучето, породата и породното развъждане. Друга истина няма.

Дано един ден да достигнете до нея, тогава ще има и съгласие.
Качена снимка

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема