Dog.bg Форуми : Самоед

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (162 Страници) +
  • « Първа
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самоед

#3081 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 18 October 2010 - 03:19 PM

Моля, прочетете правилата на този форум - тук.

След като не ви интересува породата самоед, не спамете по темата.

Предварително благодаря за разбирането.

Качена снимка

#3082 Потребителят е офлайн   renink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 October 2010 - 03:40 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 18 October 2010 - 01:24 PM, написа:

Моля, прочетете правилата на този форум - тук.

След като не ви интересува породата самоед, не спамете по темата.

Предварително благодаря за разбирането.

Качена снимка

Много се извинявам, но това че не съм писала в този форум не значи,че не ме интересува породата. Аз също си имам в къщи едно такова диваче.

#3083 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 October 2010 - 10:40 AM

Усмихвам се ... форумните писачи са много, хората с траен интерес към породата са малко. От кои сте вие, не зная ... но то по кучетата си личи, не по писането в форуми.

Кое е вашето кученце, от кой развъдник е и кои са родителите му ?

#3084 Потребителят е офлайн   renink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 19 October 2010 - 10:59 AM

Показване на мнениетоdog.bg, в 19 October 2010 - 08:45 AM, написа:

Усмихвам се ... форумните писачи са много, хората с траен интерес към породата са малко. От кои сте вие, не зная ... но то по кучетата си личи, не по писането в форуми.

Кое е вашето кученце, от кой развъдник е и кои са родителите му ?

Не сме с родословие,но ако реша да си взема втори Самоед задължително ще е от развъдник.Важното е,че много си я обичам и засега нямам проблеми с нея./здравословни/А иначе правеше много бели,както повечето бели мечета.
Приятен ден от мен

#3085 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Маркетинг, Реклама, Компютри, Котки и Кучета...
Публикувано: 20 October 2010 - 03:38 PM

Здравейте,
Решил съм и аз да си взема едно кученце, всъщност от доста време искам, но чаках да ми се избистри породата.
Е, реших се - Самоед искам.
Намерил съм един красавец. Типична обява в нета. Майка и баща с родословие, синчето уж без(засега). Това мен не ме касае толкова. В смисъл самия документ. Притесняват ме евентуални здравословни проблеми с кученцето, защото много се привързвам, а приятелката ми в пъти повече.
Може ли съвет, дали това кученце е самоедче? Аз пак бих го взел, но просто ми се иска да чуя и вашето мнение.
Още един въпрос - имам котка. Почти на две години, 6 кг улична подобрена, доста агресивен мъжкар. Какви проблеми бих могъл да очаквам. В миналото съм гледал куче и котка, но онази котка беше много толерантна женска, а кучето - възрастна болонка.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!

#3086 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 October 2010 - 03:48 PM

Как се казват родителите на кученцата?!
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#3087 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 October 2010 - 04:07 PM

Как развъдчика определя дали кученце е Шоу клас или Пет клас?
Естествено, че в пет клас влизат кученца които не покриват стандарта на породата ...
Какъв е най-често срещания компонент, който не покриват бебетата ...
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#3088 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 October 2010 - 04:29 PM

Съжалявам, лагна форума и направих двоен пост.
User's Signature

#3089 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 October 2010 - 04:30 PM

Показване на мнениетоnadety90, в 20 October 2010 - 12:53 PM, написа:

Как се казват родителите на кученцата?!

Ами не знам, не попитах. Ще ходя сигурно да го видя наживо в почивните дни и тогава ще потърся тази информация. Имената да кажем ще ги взема, но все пак, това кученце ми изглежда доста добре.
Четох из форума доста днес и не разбирам... Какво означава "родословие няма изкарано". Нали и двата родителя са с родословие? Или се заплаща допълнително?

Каква все пак е реалната цена на самоед от развъдник? Може и да отделя парите, но някакси не мога да намеря информация.
Колко всъщност струва? Има ли в момента кученца?

И по въпроса за котката ако може някакъв опит да споделите. Не искам което и да е от двете животинчета да нарани другото!
User's Signature

#3090 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 October 2010 - 04:45 PM

1-во родителите трябва да имат родословия. Показани на лист (оригинал). Носят името на развъдника от който са взети например Сноу Сиси ... VERON OF SNOW SISI
Не носят ли такива имена, то те не са родословни. Можеш да видиш развъдниците за самоед в България и чужбина.
Българските са: "Славена фон Бранддорф"- гр. София "Сноу Сиси"- гр. Плевен - Силвия Нинова "Патриция Алба"- гр. София- Оля Радева "Esciman sam"- гр. Перник "Samynorth"- гр. Петрич NORTH ANGELS -гр.София
Извинявам се, ако съм изпуснала някой... не е умишлено..
Ако майката и бащатата носят след своето име, името на развъдника то те са родословни.
Има друго обаче, някой кучета са родословни, но не се позволява да се разплождат т.е. имаме два класа Пет и Шоу.
За да имат кученцата родословие, трябва да се регистрира развъдник. От там съответно се плаща такса на кученцата.. ( обяснявам ти не в подробности, а най-важното) и на тях им се изважда родословие, ако разбира се са спазени всички условия казани по-горе (има още многооо многоо неща за обяснение :) всичко казано до тук е накратко)
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#3091 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 October 2010 - 05:08 PM

Добре, разбирам... само си мисля, че има и Breed class.
Все пак, основния ми въпрос беше - според вас, това кутре носи ли белезите на породата или не?
Аз имам два избора - породисто(но не ми се чака) или това кутре например. Малко е вулгарно да му се търсят пари, но както и да е, да кажем, че цената му е справедлива, ако изглежда и наживо толкова добре и ако видя, че бащата е добър представител на породата(породата общо казано, не ме захапвайте, имам предвид едър и красив).
Ако има в момента кутрета за закупуване, моля да получа цени на лично съобщение.
Иначе, мога да взема малкия дундьо и да си го гледам. Разбира се, той ще бъде кастриран, както е и уличната ми мъжка котка, точно поради факта, че не желая да съм отговорен за съдбата на малки сладури, които да живеят по улиците.
User's Signature

#3092 Потребителят е офлайн   lozev_1976 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 05:23 PM

Здравей , KaiZen !
Радвам се че си се спрял на породата самоед !
Но прочете ли колко наследственни болести има, колко изследвания трябва да се направят на родителите преди евентуалното заплождане ! :tb_195: Прочети за "Тазобедрената Дисплазия "
Провери в развъдник Лавиня Алпи за свободни бебета !

#3093 Потребителят е офлайн   SnowWhite Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 05:39 PM

Неможе всеки да отдели по 1000 лева за куче и от развъдник може да има болно (съдба) ако го изгубиш или недай си боже му стани нещо.Тази пари после как да ги прежалиш всеки според възможностите си

#3094 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 October 2010 - 06:46 PM

До колкото съм запозната, някой от развъдниците дават срочно изплащане .. тогава когато аз взимах кученце незнаех, че има такава алтернатива ..
Моето куче е без родословие, няма болести ... поне засега .. Бащата е едър красавец(родословен), но уви Алек е дребеннн спрямо родословните мъжкари :) Сам си решаваш .. :)
Второто ми куче :) ще е родословно ! :) При положение, че има алтернатива .. :) като "изплащане" парите не са проблем :)
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#3095 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 October 2010 - 06:47 PM

Показване на мнениетоSnowWhite, в 20 October 2010 - 05:44 PM, написа:

Неможе всеки да отдели по 1000 лева за куче и от развъдник може да има болно (съдба) ако го изгубиш или недай си боже му стани нещо.Тази пари после как да ги прежалиш всеки според възможностите си

Я се засрамете ! Значи като го купите за 200 лева и го загубите, майната му после ... ще ги прежалите .. парите !

Като отивате да си купувате обувки, света ще обърнете да търсите кой е производител. Дрехи няма да отидете да си купите от циганите на битака, за телевизор - да не говорим, дето са вещи ... ама щом е за куче, което е живо същество - влачите от битаци и пазари и на никой не му пука !

И никой не иска да осинови бебе от приютите, все на "породни" се налита !

Eто това храните, на това правите пазар и на това сте потребители !

Порода куче се купува от развъдник, регистиран в FCI ! Не заради човешкото ви его - вижте ме, аз искам "самоед" и си го "обичам", а заради доброто на породата и за доброто на кучетата, не на хората !

Ако нямате пари за породно животно - направете едно добро дело, ако имате сърце - осиновете кученце от приют или изолатор, ще получите невероятна истинска и неподправена кучешка обич, такава, каквато може да ви даде само едно куче. И пак ще го обичате, и то пак ще бъде не по малко равноправен член на семейството ви.

Но не хранете мелницата на безконтролното развъждане ! Защото то ... никой не въди мелези и никой не продава мелези, все "породни" са ! Все порода, все ... за все такива, дето уж "обичат" породата - важи за всички породи, не само за тази !

Отново, с големи букви, за доброто не на хората, а на кучетата :

ПОРОДА КУЧЕ СЕ КУПУВА ОТ РАЗВЪДНИК, РЕГИСТРИРАН В FCI !

#3096 Потребителят е офлайн   SnowWhite Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 07:07 PM

Аз искам порода куче не искам някои с извинение помиар . И няма да го забравя като го загубя просто казвам че си си скъсал парите .и аз данего зимам от такива и аз нз как да ги нарека затвори .Аз си го зимам от хора които си имат 2 кучета в тях и като роди женската продават .....

#3097 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 October 2010 - 07:10 PM

Показване на мнениетоKaiZen, в 20 October 2010 - 05:13 PM, написа:

Добре, разбирам... само си мисля, че има и Breed class.
Все пак, основния ми въпрос беше - според вас, това кутре носи ли белезите на породата или не?
Аз имам два избора - породисто(но не ми се чака) или това кутре например. Малко е вулгарно да му се търсят пари, но както и да е, да кажем, че цената му е справедлива, ако изглежда и наживо толкова добре и ако видя, че бащата е добър представител на породата(породата общо казано, не ме захапвайте, имам предвид едър и красив).
Ако има в момента кутрета за закупуване, моля да получа цени на лично съобщение.
Иначе, мога да взема малкия дундьо и да си го гледам. Разбира се, той ще бъде кастриран, както е и уличната ми мъжка котка, точно поради факта, че не желая да съм отговорен за съдбата на малки сладури, които да живеят по улиците.

Удоволствито да отгедаш породно животно, да израстваш и да се интересуваш от породата, от възможностите за бъдещо развитие, да се усетиш съпричастен към една голяма група хора, занимаващи се с това в целия свят, да мечтаеш и да се бориш за него, да доживееш да видиш внуци и правнуци, които други хора извеждат гордо на изложби и да застанеш до тях и да виждаш в очите им очите на твоето куче, което толкова обичаш ... парите нямат никакво значение, защото то ще има бъдеще, по различно от това малките му да живеят на улиците и да ги търсиш по изолатори ... как мислите, дали не си струва ?

Вие явно сте отговорен човек и разбирате за какво става дума. Защо тогава ще награждавате с пари този, който е бил безотговорен ? Защо ще го награждавате по този начин, с даване на пари, след като той не си е кастрирал кучетата, а трябва вие да му причинявате това ?

По добре осиновете някое бебе от приют, разходете се до Богров, може да видите и в форума ни Без дом - има страхотни бебочета, може някое да ви легне на сърцето.

Но ако искате куче от породата самоед - разпитайте, изчакайте, избирайте както с сърце, така и с разум - ще живете с това куче дълги години и то ще бъде част от семайството ви, за добро или за лошо. И ще имате общо бъдеще, нека мечтата за него бъде красива и истинска, един ден, живот и здраве, да порасне, да му намерите добра женска, да имате малки с родословия, които да отидат и да радват други хора, истински фенове на породата - така породата ни ще я има, само така. Това малко ли е ? Ако ви се вижда малко, ще ви кажа - много е ! Трудно е ! Много е по лесно да кажеш майната му на порода и да си въдиш и да продаваш, без да кастрираш, пък каквото ще да става ... само казвате - малките да живеят на улицата ... и награждавате това, което вие сам не бихте направили ...

Заповядайте на специалката ни, надявам се там да има кучета от нашата порода, запознайте се с хора, вижте, преценете. Поставете на първо място не само вашето желание, а и породата, на която сте фен.

И ще намерите правилния отговор. :ba_025:

#3098 Потребителят е офлайн   SnowWhite Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 07:24 PM

Някои тогава неможе ли да ми каже орентировачно какви са цените на кучетата в Сноу Сиси или поне вие за какви $ сте ги зимали

#3099 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 October 2010 - 07:27 PM

цена никой няма да ти каже, освен развъдника :) Моето, ако ти кажа за каква цена го взех ще паднеш .. :) Ще спестя тази информация :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#3100 Потребителят е офлайн   SnowWhite Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 08:04 PM

:mg_062: :af_089: :af_089:

• (162 Страници) +
  • « Първа
  • 153
  • 154