KaiZen, в 20 October 2010 - 05:13 PM, написа:
Добре, разбирам... само си мисля, че има и Breed class.
Все пак, основния ми въпрос беше - според вас, това кутре носи ли белезите на породата или не?
Аз имам два избора - породисто(но не ми се чака) или това кутре например. Малко е вулгарно да му се търсят пари, но както и да е, да кажем, че цената му е справедлива, ако изглежда и наживо толкова добре и ако видя, че бащата е добър представител на породата(породата общо казано, не ме захапвайте, имам предвид едър и красив).
Ако има в момента кутрета за закупуване, моля да получа цени на лично съобщение.
Иначе, мога да взема малкия дундьо и да си го гледам. Разбира се, той ще бъде кастриран, както е и уличната ми мъжка котка, точно поради факта, че не желая да съм отговорен за съдбата на малки сладури, които да живеят по улиците.
Удоволствито да отгедаш породно животно, да израстваш и да се интересуваш от породата, от възможностите за бъдещо развитие, да се усетиш съпричастен към една голяма група хора, занимаващи се с това в целия свят, да мечтаеш и да се бориш за него, да доживееш да видиш внуци и правнуци, които други хора извеждат гордо на изложби и да застанеш до тях и да виждаш в очите им очите на твоето куче, което толкова обичаш ... парите нямат никакво значение, защото то ще има бъдеще, по различно от това малките му да живеят на улиците и да ги търсиш по изолатори ... как мислите, дали не си струва ?
Вие явно сте отговорен човек и разбирате за какво става дума. Защо тогава ще награждавате с пари този, който е бил безотговорен ? Защо ще го награждавате по този начин, с даване на пари, след като той не си е кастрирал кучетата, а трябва вие да му причинявате това ?
По добре осиновете някое бебе от приют, разходете се до Богров, може да видите и в форума ни Без дом - има страхотни бебочета, може някое да ви легне на сърцето.
Но ако искате куче от породата самоед - разпитайте, изчакайте, избирайте както с сърце, така и с разум - ще живете с това куче дълги години и то ще бъде част от семайството ви, за добро или за лошо. И ще имате общо бъдеще, нека мечтата за него бъде красива и истинска, един ден, живот и здраве, да порасне, да му намерите добра женска, да имате малки с родословия, които да отидат и да радват други хора, истински фенове на породата - така породата ни ще я има, само така. Това малко ли е ? Ако ви се вижда малко, ще ви кажа - много е ! Трудно е ! Много е по лесно да кажеш майната му на порода и да си въдиш и да продаваш, без да кастрираш, пък каквото ще да става ... само казвате - малките да живеят на улицата ... и награждавате това, което вие сам не бихте направили ...
Заповядайте на специалката ни, надявам се там да има кучета от нашата порода, запознайте се с хора, вижте, преценете. Поставете на първо място не само вашето желание, а и породата, на която сте фен.
И ще намерите правилния отговор.