Dog.bg Форуми : Съвет за корекция на агресия ?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Съвет за корекция на агресия ? Телетакт Оцени темата: ***** 1 Гласове

#1 Потребителят е офлайн   ferino Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 September 2011 - 09:22 PM

Имам доста своенравно мъжко куче , което показва агресия към някои хора и най-вече кучета, не се отзовава при повикване и т.н.
Понеже изгубих доста време в обучение, което не даде пълни резултати, решил съм да си купя телетакт (ел. нашийник) .
Притеснявайки се да не увредя нервната система на кучето...Ако някой има личен опит ,моля да сподели повече.
Благодаря.

#2 Потребителят е офлайн   drag_86 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 September 2011 - 09:32 PM

И аз имам такъв проблем само дето моето си ме слуша защото почнахме обучението от малко.Каква порода е кучето и на колко е?

#3 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 02 September 2011 - 09:36 PM

За ел.нашийниците, няма да му увредиш нервната система ( има степени за сила на тока ) в САЩ са доста разпространени и доста ефективни. Така, че ако не си сигурен как да го използваш - в youtube има много клипове да се консултираш.
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2011 - 09:38 PM

Чувала съм, че електронният нашийник не се използва за агресия, особено в ръцете на неспециалист вероятно само ще влоши нещата! Потърсете специалист, който да тренира кучето с вас.

#5 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2011 - 09:52 PM

Аролски, сериозно? Това ли са ти съветите към хората които търсят съвет -търси си клипчета в youtube, гледай Сизър Милан :wacko:
Електронният нашийник в ръцете на нищо не разбиращ може да е много опасен. В Сащ много работи може да са разпространени, но в повечето държави от европейския съюз тези нашийници са забранени със закон.
Ако човек няма добре изградена връзка с кучето и не разбира причините за нежеланото поведение, както и ако кучето не разбира защо го коригират и електронният нашийник няма да помогне.

http://www.ehow.com/...ock-collar.html

#6 Потребителят е офлайн   ferino Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 September 2011 - 01:43 AM

Благодаря за отговорите .
Ами кучето е мъжко Дого Аржентино на 3 год .

#7 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2011 - 10:53 AM

А аз имам женско дого на 1.6 г.и проблема ми е горе-доло като твоя,с разликата че на хора не налита,но при среща с куче става ад...
Записах я на училище за коригиране на това поведение,и училището даде някакъв резултат,макар и не 100%-во покорство.
Но схемата беше следната-при засичане на обекта(куче),я поставям да седне,като привличам вниманието и с бисквитки,не и ги давам,а само и я показвам,да подуши какво държа в ръката си.И при всяко поглеждане към вървящото към нея куче ,или опит да отклони вниманието си от бисквитката,коригирам с повод-душач с къси,резки подръпвания и отпускам.И така докато кучето ни отмине.Награждавам само тогава,когато не е реагирала по никакъв начин при разминаването.
Това бях започнала да отработвам още преди да я запиша на школата и там продължихме да работим по този вариант.
Аз също се бях замислила за ел.нашийник,но специалистът категорично го отхвърли ,с думите че при тази порода кучета един такъв нашийник само би влошил нещата.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 03 September 2011 - 11:20 AM

Ел.нашийника,няма да ви реши проблемите,напротив при неправилно използване от неспециалист може да ги задълбочи.За това не правете това сами у дома без професионалист!С гледане няма да разберете как работи,да не говорим,че в повечето случай,ако изпуснете момента се получава обратен ефект.
П.П. Има един доста показателен случай,защо не трябва да го ползвате без знание,преди време един познат реши да го ползва,без опит,кучето му не идвало под команда,той натиснал за корекция,в момента в който кучето дошло,познайте какво стана с командата"ела тук",животното никога повече не пожела да я изпълни.За това по добре,работете с други методи,отколкото с тази джаджа.
Аролски,"евала" за съвета ,който даде,нямам думи просто :eg_033:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#9 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 03 September 2011 - 12:07 PM

Показване на мнениетоATANASOVA, в 03 September 2011 - 08:53 AM, написа:

А аз имам женско дого на 1.6 г.и проблема ми е горе-доло като твоя,с разликата че на хора не налита,но при среща с куче става ад...
Записах я на училище за коригиране на това поведение,и училището даде някакъв резултат,макар и не 100%-во покорство.
Но схемата беше следната-при засичане на обекта(куче),я поставям да седне,като привличам вниманието и с бисквитки,не и ги давам,а само и я показвам,да подуши какво държа в ръката си.И при всяко поглеждане към вървящото към нея куче ,или опит да отклони вниманието си от бисквитката,коригирам с повод-душач с къси,резки подръпвания и отпускам.И така докато кучето ни отмине.Награждавам само тогава,когато не е реагирала по никакъв начин при разминаването.
Това бях започнала да отработвам още преди да я запиша на школата и там продължихме да работим по този вариант.
Аз също се бях замислила за ел.нашийник,но специалистът категорично го отхвърли ,с думите че при тази порода кучета един такъв нашийник само би влошил нещата.

То като е тръгнало на боб :ab_041: Опитайте да не спирате със сядане пред дразнителя .Получава се едно ''вторачване'' в проблема,което понякога води до излишна фрустрация.
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 03 September 2011 - 01:14 PM

ние също имаме проблем с агресията към кучетата. Аз също както Атанасова го слагам да седне. До това умозаключение стигнах сама, но го правя когато другото куче е още далеч и наближава. За да може да запазим това спокойно състояние, седнал, докато дойде другото. При нас бе и понякога още е невъзможно да се разминем с някои кучета и е немислимо да го дърпам да ходи, а той да се дърпа към кучето, защото в един момент успява да надделее. Обаче забелязвам на моменти, че като види друго, направо сяда. Не знам дали се задълбава проблема. Според мен или поне аз така се надвям, да започне някога си да асоциира другото куче с командата седни. Освен това Арчи (аляски маламут, на който обучението започна на > 3 год.) не изпитва агресия в момента на преминаване на другото куче. Или поне не явно изразена. След година на това обучаване, забелязвам, че ги и игнорира. Но ако се появи ново куче, непознато, се стига до изправяне на задни лапи......грозна гледка, понякога ми трябват няколко секунди, за даго умиря и да го кротна да седне.
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 03 September 2011 - 01:19 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 03 September 2011 - 11:20 AM, написа:

Аролски,"евала" за съвета ,който даде,нямам думи просто :eg_033:

Не разбирам какво му е на съвета ми ? Ако кажа елате да ви помогна - ще има пак се рекламираш пак не знам си какво и други глупости от този сорт.
В youtube - много от американските треньори на кучета пускат онлайн уроци, които могат да бъдат полезни.
Сега ще питаш кои са тези треньори - ще спомена само двама - Фред Хасан ( който е от Sit mean Sit ) една от най - големите фирми за обучение на кучета в САЩ. Само да добавя, че Фред работи почти само с използването на такъв тип нашийник.
А другият е - Зак Джордж - който е треньор на Анимал Планет.
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 03 September 2011 - 01:42 PM

Не,няма да питам кои са тези треньори повечето съм ги гледала.Но да съветваш човек да си купи ел нашийник и само чрез гледане да го използва е тъпо и непрофесионално.Има ситуации ,в които е абсолютно противопоказно използването на ел нашийник,ако човека Х купил си такъв мисли,че е ок и го използва се получава обратния ефект,за това говоря.В САЩ наистина го използват много,но повечето треньори работят със стопаните,като показват кога и как да се използва.Това не е нашийник,който се използва постоянно,той е за корекция за даден вреден навик ако така мога да се изразя и не се използва,ей така.Дадох ти пример с команда ела тук, човека преценил,че щом кучето не идва ще го коригира,да ама не,в този момент кучето решило да тръгне и какво получихме нищо.Да доразкажа историята,кучето като чуеше командата ела тук,приклякваше,напикаваше се от страх и беж да го няма.За това говоря.И за това не е редно да се дават такива съвети.Това е моето непрофесионално виждане.
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2011 - 02:35 PM

Проблемът на човека си е достатъчно сериозен за гледане на клипчета и съвети по форуми.
За нашийника съм абсолютно съгласна с koniarska, може да влоши положението, примерно в този случей в грешния момент кучето може да направи грешна асоциация и да стане още по-агресивно.
Както пише в линка който постнах - агресията породена от страх е най-непредвидима и опасна. Потърсете доказан специалист преди да е станала беля с друго куче или недай си боже човек!

#14 Потребителят е офлайн   ferino Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 September 2011 - 02:40 PM

Благодаря ви.
Хм, това с бисквитката едва ли ще ми помогне -- породата често има проблем със задържането на вниманието и интереса към нещо(дори храна) - и в моя случай това е от ранна възраст. Дори и добре обучените Дого, които съм гледал в You Tube, проявяват тази тенденция. А и съм сигурен, че ако кучето се окаже послушно и изпълнително ,то това е при отделни индивиди.
Например, знам, че в обучението на служебни немски овачарки се избират само 2-3 кучета от 10 , въпреки признатите и вродени качества - послушание и възприемчивост.
С нашийник-душач , в присъствието на минаващо куче ...Или ще ми счупи някой пръст , или ще се дави доста от ефекта на нашийник и пак ще налита.Но все пак ще пробвам .Просто това са много темпераментни и упорити кучета и болката трябва да е доста силна, за да има резлутат. А и както знаете , мъжките кучета почти винаги са по-доминатни от женските.

#15 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 03 September 2011 - 02:46 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 03 September 2011 - 01:42 PM, написа:

Не,няма да питам кои са тези треньори повечето съм ги гледала.Но да съветваш човек да си купи ел нашийник и само чрез гледане да го използва е тъпо и непрофесионално.Има ситуации ,в които е абсолютно противопоказно използването на ел нашийник,ако човека Х купил си такъв мисли,че е ок и го използва се получава обратния ефект,за това говоря.В САЩ наистина го използват много,но повечето треньори работят със стопаните,като показват кога и как да се използва.Това не е нашийник,който се използва постоянно,той е за корекция за даден вреден навик ако така мога да се изразя и не се използва,ей така.Дадох ти пример с команда ела тук, човека преценил,че щом кучето не идва ще го коригира,да ама не,в този момент кучето решило да тръгне и какво получихме нищо.Да доразкажа историята,кучето като чуеше командата ела тук,приклякваше,напикаваше се от страх и беж да го няма.За това говоря.И за това не е редно да се дават такива съвети.Това е моето непрофесионално виждане.

Не е нужно и тази тема да се оспамва. Имаме си тема за говорилня :ab_041: В този форум каквото и да каже човек все сте недоволни.
Съгласен съм, че ако не се използва правилно ефекта става страшен, но не е нужно мен да учите.
След като има толкова професори пък покажете на Ferino как да го използва и готово. Стига с простотията :ae_085:
Айде лек и успешен ден
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 03 September 2011 - 03:01 PM

Ами ти започна със съветите,гледайте клипчета,едва ли не купете си такъв нашийник и няма проблем,че и каквото и да станело кучето нямало да се увреди.Дрън,дрън та пляс.Глупости са това.Дадох пример,но що ли да го прочетеш.
Айде, понеже си много отворен,да те питам,на дого или на пит или на стаф как ще правиш корекция с такъв нашийник,след като дори и на най високата степен не го отразяват,говоря за повечето представители на тези породи?Другото,което е ,този нашийник не се използва постоянно,като го свалиш кво правиш,т.е. стопанина дето си е купил тази джаджа?Това нали знаеш от какво зависи?Или пак ще кажеш,че се заяждам.Поне ,като искаш да си изкарваш хляба с това се поинтересувай,стига писа наизуст, че ни е писнало от псевдо треньори. :eg_033:
User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 03 September 2011 - 03:10 PM

Да бе г-жо Конярска разбрах, че сте велика - само едно не разбрах след като съм аматьор за вас защо се опитвате да водите спор с мен? И псевдо треньор сте Вие !
Айде със здраве, не искам да спяма темата :ba_025:
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2011 - 03:16 PM

Ако не си псевдо треньор -отговори на въпростите "професионалисте"!

#19 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 03 September 2011 - 03:20 PM

Показване на мнениетоArolski9111, в 03 September 2011 - 01:10 PM, написа:

Да бе г-жо Конярска разбрах, че сте велика - само едно не разбрах след като съм аматьор за вас защо се опитвате да водите спор с мен? И псевдо треньор сте Вие !
Айде със здраве, не искам да спяма темата :ba_025:

Никъде не съм писала,че съм треньор, нито си предлагам услугите в нета срещу заплащане.Не съм велика и никога не съм била,просто умея да слушам и чета хората,които разбират много повече от мен.По голяма част от нещата ги знам от опит с моето куче,от бездомните/питове и подобни,които съм спасявала/ и не само от тези породи.Винаги съм отворена за нови неща,както и за дебат с хора,които имат нещо в главата си знаят какво вършат.Никога не съм се надценявала и никога не съм смятала,че съм съм нещо повече от другите.Казах ти го и преди, сам започваш да се закопаваш. :smile:
User's Signature

#20 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 03 September 2011 - 03:21 PM

Показване на мнениетоLenard, в 03 September 2011 - 03:16 PM, написа:

Ако не си псевдо треньор -отговори на въпростите "професионалисте"!

Няма, да ти е гадно ! :re_037:
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

• (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема