- (8 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Съвет за корекция на агресия ? Телетакт
Публикувано: 02 September 2011 - 09:22 PM
Понеже изгубих доста време в обучение, което не даде пълни резултати, решил съм да си купя телетакт (ел. нашийник) .
Притеснявайки се да не увредя нервната система на кучето...Ако някой има личен опит ,моля да сподели повече.
Благодаря.
Публикувано: 02 September 2011 - 09:36 PM

и
техните собственици

Публикувано: 02 September 2011 - 09:52 PM

Електронният нашийник в ръцете на нищо не разбиращ може да е много опасен. В Сащ много работи може да са разпространени, но в повечето държави от европейския съюз тези нашийници са забранени със закон.
Ако човек няма добре изградена връзка с кучето и не разбира причините за нежеланото поведение, както и ако кучето не разбира защо го коригират и електронният нашийник няма да помогне.
http://www.ehow.com/...ock-collar.html
Публикувано: 03 September 2011 - 10:53 AM
Записах я на училище за коригиране на това поведение,и училището даде някакъв резултат,макар и не 100%-во покорство.
Но схемата беше следната-при засичане на обекта(куче),я поставям да седне,като привличам вниманието и с бисквитки,не и ги давам,а само и я показвам,да подуши какво държа в ръката си.И при всяко поглеждане към вървящото към нея куче ,или опит да отклони вниманието си от бисквитката,коригирам с повод-душач с къси,резки подръпвания и отпускам.И така докато кучето ни отмине.Награждавам само тогава,когато не е реагирала по никакъв начин при разминаването.
Това бях започнала да отработвам още преди да я запиша на школата и там продължихме да работим по този вариант.
Аз също се бях замислила за ел.нашийник,но специалистът категорично го отхвърли ,с думите че при тази порода кучета един такъв нашийник само би влошил нещата.
Публикувано: 03 September 2011 - 11:20 AM
П.П. Има един доста показателен случай,защо не трябва да го ползвате без знание,преди време един познат реши да го ползва,без опит,кучето му не идвало под команда,той натиснал за корекция,в момента в който кучето дошло,познайте какво стана с командата"ела тук",животното никога повече не пожела да я изпълни.За това по добре,работете с други методи,отколкото с тази джаджа.
Аролски,"евала" за съвета ,който даде,нямам думи просто

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 03 September 2011 - 12:07 PM
ATANASOVA, в 03 September 2011 - 08:53 AM, написа:
Записах я на училище за коригиране на това поведение,и училището даде някакъв резултат,макар и не 100%-во покорство.
Но схемата беше следната-при засичане на обекта(куче),я поставям да седне,като привличам вниманието и с бисквитки,не и ги давам,а само и я показвам,да подуши какво държа в ръката си.И при всяко поглеждане към вървящото към нея куче ,или опит да отклони вниманието си от бисквитката,коригирам с повод-душач с къси,резки подръпвания и отпускам.И така докато кучето ни отмине.Награждавам само тогава,когато не е реагирала по никакъв начин при разминаването.
Това бях започнала да отработвам още преди да я запиша на школата и там продължихме да работим по този вариант.
Аз също се бях замислила за ел.нашийник,но специалистът категорично го отхвърли ,с думите че при тази порода кучета един такъв нашийник само би влошил нещата.
То като е тръгнало на боб

Публикувано: 03 September 2011 - 01:14 PM

Публикувано: 03 September 2011 - 01:19 PM
koniarska, в 03 September 2011 - 11:20 AM, написа:

Не разбирам какво му е на съвета ми ? Ако кажа елате да ви помогна - ще има пак се рекламираш пак не знам си какво и други глупости от този сорт.
В youtube - много от американските треньори на кучета пускат онлайн уроци, които могат да бъдат полезни.
Сега ще питаш кои са тези треньори - ще спомена само двама - Фред Хасан ( който е от Sit mean Sit ) една от най - големите фирми за обучение на кучета в САЩ. Само да добавя, че Фред работи почти само с използването на такъв тип нашийник.
А другият е - Зак Джордж - който е треньор на Анимал Планет.

и
техните собственици

Публикувано: 03 September 2011 - 01:42 PM

Публикувано: 03 September 2011 - 02:35 PM
За нашийника съм абсолютно съгласна с koniarska, може да влоши положението, примерно в този случей в грешния момент кучето може да направи грешна асоциация и да стане още по-агресивно.
Както пише в линка който постнах - агресията породена от страх е най-непредвидима и опасна. Потърсете доказан специалист преди да е станала беля с друго куче или недай си боже човек!
Публикувано: 03 September 2011 - 02:40 PM
Хм, това с бисквитката едва ли ще ми помогне -- породата често има проблем със задържането на вниманието и интереса към нещо(дори храна) - и в моя случай това е от ранна възраст. Дори и добре обучените Дого, които съм гледал в You Tube, проявяват тази тенденция. А и съм сигурен, че ако кучето се окаже послушно и изпълнително ,то това е при отделни индивиди.
Например, знам, че в обучението на служебни немски овачарки се избират само 2-3 кучета от 10 , въпреки признатите и вродени качества - послушание и възприемчивост.
С нашийник-душач , в присъствието на минаващо куче ...Или ще ми счупи някой пръст , или ще се дави доста от ефекта на нашийник и пак ще налита.Но все пак ще пробвам .Просто това са много темпераментни и упорити кучета и болката трябва да е доста силна, за да има резлутат. А и както знаете , мъжките кучета почти винаги са по-доминатни от женските.
Публикувано: 03 September 2011 - 02:46 PM
koniarska, в 03 September 2011 - 01:42 PM, написа:
Не е нужно и тази тема да се оспамва. Имаме си тема за говорилня

Съгласен съм, че ако не се използва правилно ефекта става страшен, но не е нужно мен да учите.
След като има толкова професори пък покажете на Ferino как да го използва и готово. Стига с простотията

Айде лек и успешен ден

и
техните собственици

Публикувано: 03 September 2011 - 03:01 PM
Айде, понеже си много отворен,да те питам,на дого или на пит или на стаф как ще правиш корекция с такъв нашийник,след като дори и на най високата степен не го отразяват,говоря за повечето представители на тези породи?Другото,което е ,този нашийник не се използва постоянно,като го свалиш кво правиш,т.е. стопанина дето си е купил тази джаджа?Това нали знаеш от какво зависи?Или пак ще кажеш,че се заяждам.Поне ,като искаш да си изкарваш хляба с това се поинтересувай,стига писа наизуст, че ни е писнало от псевдо треньори.

Публикувано: 03 September 2011 - 03:10 PM
Айде със здраве, не искам да спяма темата

и
техните собственици

Публикувано: 03 September 2011 - 03:20 PM
Arolski9111, в 03 September 2011 - 01:10 PM, написа:
Айде със здраве, не искам да спяма темата

Никъде не съм писала,че съм треньор, нито си предлагам услугите в нета срещу заплащане.Не съм велика и никога не съм била,просто умея да слушам и чета хората,които разбират много повече от мен.По голяма част от нещата ги знам от опит с моето куче,от бездомните/питове и подобни,които съм спасявала/ и не само от тези породи.Винаги съм отворена за нови неща,както и за дебат с хора,които имат нещо в главата си знаят какво вършат.Никога не съм се надценявала и никога не съм смятала,че съм съм нещо повече от другите.Казах ти го и преди, сам започваш да се закопаваш.

- (8 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »