Dog.bg Форуми : Английски булдог - говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (147 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Английски булдог - говорилня

#181 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 February 2008 - 09:16 PM

Елена, лицемерието ти просто е безгранично. Подготвила съм един достатъчно дълъг отговор, но незнам дали си заслужава да го пусна или ще е по-добре да си замълча на приказките ви както правех през последните години. Ако го пусна знам, че бомбата ще избухне, на която ти сама сложи таймера да цъка...така, че остави клавиатурата за малко върни си лентата назад и помисли дали си струва това, което ще напишеш.

#182 Потребителят е офлайн   Valeri Peev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 09:30 PM

Катя, ти или не четеш добре постингите или не ги разбираш, а може и да не искаш да ги разбереш. Продължаваш да отправяш закани, заплахи и обиди, непредизвикани с нищо. Продължаваш да говориш за "Вие" и "Вас", въпреки че те помолих да не ни слагаш под общ знаменател. Не съм си позволил нито една обидна дума или квалификация, за разлика от теб. Тук вече е въпрос на възпитание.
Искам да те помоля да извадиш "Фактите", с които заплашваш, много те моля!

#183 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 09:35 PM

не, не заплашвам. просто казвам, че празнословия тук няма. чета много добре валери, но за съжаление пак конструкцията я няма

#184 Потребителят е офлайн   Valeri Peev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 09:37 PM

По въпроса за гузността:
Ние започнахме да обсъждаме едно куче. Теб, Катя, никой не те е споменал. Как иначе можем да си обясним злобата и агресията, която се изля от теб, освен с "Гузен негонен бяга"???
Никой не те е споменал, а ти започваш да се обясняваш, при това съвсем не по темата. Всички останали се опитват да бъдат конструктивни, а ти нападаш хората и им даваш обидни квалификации.

Аз съм изумен. Явно си имаш проблеми.

#185 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 09:43 PM

ми като те гледам и ти не си се спрял...щом смяташ, че имам проблеми какво се занимаваш с мен тогава??А като гледам и не спираш да ме споменаваш в попстовете си- противоречиш си :rolleyes:

MOD: belissima, ти си тази, която непрекъснато дава квалификации и нагрубява останалите. И това е последното ти предупреждение.

#186 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 10:12 PM

добреее, явно, че след като мода продължава да избира кого да си санкционира без никаква оправдателна селекция темата за мен тук е приключена - ако някой наистина държи да отговаря за каквото и да е било по подетата дискусия можем да я довършим във форум където там поне хората имат възможност да си изказват проблемите до край
Живи и здрави!

#187 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 11:03 PM

Стоп!, участието ми Ви тази безмислена полемика, която се започна, се прекратява!Имах доброто желание, да стигнеме наистина, до едни добри взаимоотношения, но явно не се получава и решението, което взех за себе си преди две години, да прекъсна всякакъв диалог с тебе, е било абсолютно правилно!Само за един ден, прочетох и разбрах толкова много лоши неща за себе си, че чак се учудвам,как за толкова години, никой не ми ги казал!Благодаря ти, че ми отвори очите, каква е моята същтност! :blink: Не ми остава нищо друго,освен да си посипя,главата с пепел!!! ;D , вече го направих!  ;D Надявам се, сега вече да се успокоиш и разговора ни, да е станал конструктивен!
Просто нямам думи и млъквам!Явно колкото и да искаш, щом от отсрещтната страна не се поема, няма смисъл от повече приказки!Сигурно за някои е по-изгодно да се правят на обидени! Валери,с тебе сме водили такива спорове,/слава богу не сме стигали до обидни епитети/,разбира се всички свързани със селекцията и развъждането и въпреки всичко се уважаваме / поне аз тебе /,защото когато започнах преди 8 години, с тази не лесна,за развъждане и отглеждане порода, ти беше до мене и слава богу!В последствие и между нас се разразиха спорове,но определено конструктивни,защото както при тебе,така и при мене, нещата вървят напред и това ме радва!
За останалите почитатели на този форум, вече ме познавате отчасти,поне като ник-нейм,а надявам се, за в бъдеще и лично!Надявам се, да продължим стойностните диспути и за напред!
С уважение:Елена или /Style Bullet /

#188 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 11:14 PM

Както вече подчертах нито имам комплекси нито ме гони параноята. Всичко се базира в случая на факти, които са много, но ще се опитам да обобщя конкретните неща за да не се превърнат думите в безкрайни приказки от 1001 нощ.

Да, Елена в началото беше безкрайно добронамерена когато бях в образа на поредният клиент...каручката се преобърна когато явно заявих намеренията си за развъдна дейност тогава се превърнах незнайно защо в пречка...

По повод Белла. За да не съм голословна и за да защитя твърдението си, че смятам, че се прикриваш зад някакъв параван ето ти писмо с добронамерена препоръка към опасенията ми за дефектите на кучето с което се сдобих. Само да подчертая, че отдавна ги приех и както си личи от запложданията до момента и следващото й заплождане, което възнамерявам да й бъде последното ако изобщо се случи се старая да поправя нечии недоразумения, които отдавна в прогресиращите развъдници не са толкова често срещано явление....към писмото отговор на Докторката на опасенията ми, че Белла държи твърде високо ушите ето какво получих от човек, който е Професионалист, Милее за породата и т.н използвани клишета и не на последно място СЪДИЯ на 2ра група!!:

Sat, 15 Oct 2005 19:18:59 +0300 (EEST)
From:   "Elena Jordanova" <stylebullet@abv.bg>   Add to Address Book   Add Mobile Alert

To:   "Katia Angelova" <catenceto@yahoo.com>
Subject:   Re: za BELLA
Много внимателно
разгледах снимките на Бела-тя е едно
много хубаво куче,единствено ушите ме
смущават на този етап!Спомням си,че майка
и беше с такива уши като малка и също
много ме дразнеха,но като порасна се
оправи.Знаеш ли,мисля си дали не би могло да
се направи нещо с тези уши
хирургично!Със сигурност знам бултериери с
клепнали уши,чрез хирургична намеса/което
изобщо не личи/ги изправят!Не знам дали да
не попитам някой ветеринар,дали не би
могло да се направи нещо по въпроса!Ти
какво мислиш по въпроса-защо да не
пробваме?Разбира се за това не трябва да се
казва на никой!Иначе кучката има
невероятно тяло-като излята е!
Също трябва да отбележа,че имаш
значителен напредък в снимането на куче!
Пиши какво мислиш по въпроса!
Mon, 17 Oct 2005 14:19:23 +0300 (EEST)
From:   "Elena Jordanova" <stylebullet@abv.bg>   Add to Address Book   Add Mobile Alert

To:   "Katia Angelova" <catenceto@yahoo.com>
Subject:   Re: za BELLA
Здравей Катя,
при първа възможност ще попитам за
ушичките,но първо трябва да намеря добър
ветеринар,който да разбира от това и да
му имам доверие.Но по принцип ще попитам
няколко доктора какво мислят по
въпроса

до тук с професионализма! Белла не е с отрязани уши и слава Богу че не послушах тези брилянтни съвети.

Моля теее, не ми се сърди много :'( :huh: :'( някой от рано е писал сценария на "кръцни-срежи"

#189 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 11:49 PM

Не Кате, не ти се сърдя и няма и защо!Да,определено съм го казала това, но какво от това!?!Това се прави в цял свят и то от известни развъдчици и познавам, много шампиони, с козметични интервенции-като отлични даун- фейси при бултериерите,отлично оформени гърди/ преден бурс/ при доберманите,да не говорим за крипторхи,на които им е поставен тестис и още мнооого такива! И какво от това,наистина когато ти се притесняваше за ушите на Бела,тя беше на 4-5 мес. и ги държеше малко по-високо,но както виждаш когато израстна,всичко си дойде на мястото,както това стана и при майка и!Колкото до това,дали аз съм го правила с моите кучета,от писмото си личи,че не съм,защото както казвам, ще потърся доктор,тъй като не познавам такъв!Това ли ти беше конпромата!?!Браво на тебе!Вярно не е с "поправяни" уши,значи генетично е добре!Трябва да ти кажа,както виждаш и публично го заявявам,че ако имам едно прекрасно куче,с някакъв незначителен козметичен недостатък,който би му попречил да стане шампион,бих направила всичко,за да го отстраня!За да не бъда недоразбрана,както ти обичаш да не разбираш,повтарям незначителен!Както например, съм те посъветвала при Бела,която леко повдигаше ушите.И за съжаление,тогава и аз все още не познавах достатъчно добре породата и не знаех, че това е характерно при все още неизрасналите кученца!
Е,това е,много ме засегна  ;)!И какво общо има тук, професнионализмът ми?

#190 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 11:57 PM

това е детско оправдание - знаеш много добре, че такива интервенции са недопустими, а сравнението с крипторха е направо смешен - ако ще и 10 тестиса да му присадят крипторха си е крипторх и ти много добре знаеш правилата за случая, с това само затвърди заключението ми. а такива интервенции като рязане на уши нещо не се вписват в стандарта за булдога.
весела вечер от мен - твърде много време ти отделих.
замисли се над думите си и спри пак ти казвам да злословиш и се самозалъгвай кооолкото си щеш...

Всъщност - за последно нека ти припомня:
Пример за негативното ти отношение беше когато в Пловдив придърпа отсрани ринга съдията, който съдеше кучетата ни и между 2 коли започна да му държиш сметка, защо е присъдил БОБа на Уран и имал ли си на представа от пропорции и тем подобни. А съдията ти отговори, че той така е преценил!И много правилно!Евала ама на теб не ти прави чест! Не ти прави чест и другите коментари, които не спря да правиш. Няма да ги коментирам тях ти си ги знаеш, но и аз ги знам до един.

ух, изкушавам се да "пейстна" още нещичко ама вече слагам край. мисля, че стига на разумните тук хора да си направят правилните изводи.

#191 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 12:24 AM

Аз лично не бих коригирал кучето си по никакъв начин,каквото съм си го избрал такова да бъде.Щом има по-добри кучета нека печелят,ако за някой това е най-важното ще е жалко.И на мен ми се иска Луци да няма наполовина синьо око ама има,както се казва няма да убием кучето пък сега.Ще си припка по двора с другите бидончета и за мен тя ще е равна с тях,независимо всичко!За мен това е да дадеш любов към кучето си,независимо недостатъците му!Както казва Валери ще е шампиона на двора :->),От любов към породата! :kuchence:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#192 Guest_LucaB_*

• Група: Гости

Публикувано: 06 February 2008 - 09:10 AM

Качена снимка Качена снимка Качена снимка
Е-е-ех, нито е да кажеш нещо, нито да си замълчиш- тя никаквата не е!!!
А, щяхме да бъдем конструктивни, диалогични, градивни...., явно разбираме тези понятия по различен начин. Ще се въздържа от коментар, защото имам чувството че сме разноезични- Вавилонска кула!
Качена снимка
....и аз вече не знам какво да мисля, но пък ако си позволя да излея мисълта си в няколко реда или ще засегна някой или МОД ще ме санкционира! То в главата ми такава 'каша' настана, че кой знае каква глупост мога да изтърся?!? Арабски мъдрец беше казал 'че не случайно Всевишния ни е дарил с две уши и една уста- повече да слушаме и по-малко да говорим'. Аз на този етап ще се придържам към тази пословица ;)

#193 Потребителят е офлайн   Valeri Peev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 09:13 AM

Елена:
"Трябва да ти кажа,както виждаш и публично го заявявам,че ако имам едно прекрасно куче,с някакъв незначителен козметичен недостатък,който би му попречил да стане шампион,бих направила всичко,за да го отстраня!"

Не бих искал да осъждам, когото и да било, но смятам, че това изказване е повлияно от високия градус на емоцията в дискусията. Ако пък е истина и верую на Елена, много жалко, защото каквато и да е интервенция върху кучето има за цел да заблуди - съдии, купувачи, развъждачи. Няма никаква полза за развъждането, ако прикриваме дефекти, които се унаследяват. Нали в следващите кучила ще се появят отново. Цитата е изваден от цялото изказване, където се уточнява, че става дума за дребни и незначителни дефекти, но въпреки всичко смятам, че дори и за дребни такива, не трябва да ги прикриваме, именно защото се унаследяват и прикриват ценна информация за развъждането. А ние сме преди всичко развъждащи породата.

Мисля също, че едва ли има шампиони, за които се знае, че имат такива интервенции. Това е наказуемо и биха ги лишили от титлите. Ако има такива, то те не са в нашата порода, а това не е нещо, което бих искал да копираме от други, много по-комерсиални за времето си породи.

#194 Потребителят е офлайн   KRASINI Икона

• Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 06 February 2008 - 12:24 PM

Бе какви емоций,това е под всякаква критика,или май това не е писано под градуса на емоцията ,а под един друг градус :rolleyes:

#195 Потребителят е офлайн   Виктория Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 02:45 PM

Не Кате, не ти се сърдя и няма и защо!Да,определено съм го казала това, но какво от това!?!Това се прави в цял свят и то от известни развъдчици и познавам, много шампиони, с козметични интервенции-като отлични даун- фейси при бултериерите,отлично оформени гърди/ преден бурс/ при доберманите,да не говорим за крипторхи,на които им е поставен тестис и още мнооого такива!
Ок.значи аз имам един много простичък ВЪПРОС КЪМ StyleBullet:
Имената на кучетат с такива интервенции правени  за даун-фейса?

Предварително Благодаря !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#196 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 02:51 PM

Отговора на този въпрос би означавало мигновено анулиране на оценките и титлите на споменатите кучета!За мен,това си е чиста проба измама! :huh:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#197 Потребителят е офлайн   Toby and Roby ! Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 02:55 PM

Здравейте на всички аз съм нов във форума и се регистрирах днес използвах момента да се представя във темата за английския булдог така и за това искам да попитам,защото ще си копувам английски булдог дали породата е лестна за обучение прави ли проблеми при излизане навън и изисква ли точно определени неща за гриженето му и лестно ли се обучава на хигиенни навици ?    много поздрави на всички и аз съм Тони  ;)

#198 Потребителят е офлайн   LORD_BULL Икона

• MOD_BULL
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 03:00 PM

Цитат

Не Кате, не ти се сърдя и няма и защо!Да,определено съм го казала това, но какво от това!?!Това се прави в цял свят и то от известни развъдчици и познавам, много шампиони, с козметични интервенции-като отлични даун- фейси при бултериерите...

Това е интереснна информация, г-жо Йорданова! Бихте ли споделили кой световно известен бултериер е с подобна козметична интервенция( направена с цел подобряване на неговия downface)? Между другото много хора спекулират с вашето име ( най-вече в Сф ) и едно ваше бивше куче. Кучето Майк, което беше внесено от Германия, но феновете в БГ така и
не можаха да го видят! Хората говорят, че било с много дефекти, не само козметични, но аз лично не вярвам на хората, тъй като кучето е с много силен произход- внук на Einstein the Joker( ako ви говори нещо), a и самият г-н Georg Scherzer -титуляр на разв. alten Veste продължава да пита за Маик....след като минаха толкова години. Аз също съм любопитен да разбера какво е станало с кучето, г-жо Елена Йорданова!

User's Signature

BIRMINGHABROVO BULL FRONT

" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."

#199 Потребителят е офлайн   Toby and Roby ! Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 03:04 PM

Така де дали да си взема английски булдог хубаво куче ли е ааа и искам да попитам колко килограма трябва да тежи за нормален английски булдог ако може да ми бъде отговорено ще бъда много благодарен !  :blink:

#200 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 03:11 PM

[quote author=Toby and Roby ! link=topic=11639.msg341288#msg341288 date=1202303044]
Така де дали да си взема английски булдог хубаво куче ли е ааа и искам да попитам колко килограма трябва да тежи за нормален английски булдог ако може да ми бъде отговорено ще бъда много благодарен !  :blink:
[/quote
Първо опознай породата и ако си готов за нея си вземи!Прочети за самата порода повечко,понеже не е лесно да се грижиш за такова бидонче!Лично аз имам три,но получавам ценни съвети от хората,които развъждат породата в България.За което им благодаря!!! :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

• (147 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема