Цитат
не трябва да бъдат наричани с обидни имена и едва ли не обвинявани за световната несправедливост и изчезването на видовете, това е просто наивно. Призивът ми беше да се обяснява по-културно и търпеливо относно цялата ситуация, а не да се използва страданието на кучетата като средство за убеждаване, и едва ли не, който е постъпил по подобен начин да бъде замерян с камъни на площада. Така не очаквайте замеряния да разбере за какво става въпрос а по скоро да се настрои срещу вас.
Поне виждам, че други се опитват да бъдат толерантни, и което ме радва. И пак напомням - не можете да обвинявате хората, че купуват по евтини домашни любимци при положение, че много от хората не знаят за условията в които се гледат, или не им е обяснено по правилния начин, но дори тогава(както е в моя случай) пак имат право на свое мнение, за което не бива да бъдат обвинявани. Има си виновници и те са тези които отглеждат по този начин животните. виждам, че на никой не му се намаля цената за да повлияе на купувача, но това го разбирам. Както виждате нито развъдчика нито купувача е готов да се откаже от тъпите 600 лв разлика в името на морала, това също разбирам защото е нормално. А в личен план всеки заема своя позиция, моят личен принос приемам също за хуманен, защото взимайки дадено куче му осигурявам "ваксини, обезпаразитяване, скъпа храна и шампоани" и не може за това да бъда наричан едва ли не главния виновник за това положение. Нормално е хора които си изкават хляба с развъждане на кучета да си го пазят и защитават. Уважавам това право. Просто не ме изкарвайте убиец докато си го защитавате, защото в такъв случай и аз имам право да се защитавам. Към тези които продължават да е палят наистина няма да се обръщам повече, а на другите по-търпеливите пожелавам успех в развъждането и запазването на породите, а на мен и на непородистите кучета пожелавам да има наистина след време начин всички животинчета да бъдат отглеждани с любов от самото им раждане.
1. От самото започване на разговора, никой, никого не нарече с обидни имена!!!
2.Никъде и от никой не видях нетолерантност към собствениците на неродословни или непородисти кучета!, защото ние не сме с/у непородистите кучета, а с/у хората размножаващи и експлоатиращи тези кучета, без да полагат елементарни грижи и любов към тях!
3. От самото начало, започнахме с културни обяснения, та даже и нагледен материал / не разбирам какво против имате този нагледен материал...!?! /, защото, честно аз като го видя ми "кипва чайника" и смятам, че при вида на това, думите са абсолютно излишни!!! Ако тези нагледни материали, не могат да Ви убедят в това, за което апелираме, то аз наистина не виждам, кое е в състояние да го направи!!!
4. Никого и никога не бихме замеряли с камъни на площада-възпитанието не ни го позволява!, но искаме да предпазиме желаещите да притежават дом. любимец от поредната измама и несправедливост!
5.Казвате, че хората не знаят за условията при които се гледат животните в тези ферми, ОК съгласни сме с това и точно поради тази причина изказваме нашето виждане по въпроса и предоставяме тези нагледни материали!
6. "Тъпите" според Вас 600 лв., развъдчикът ги е дал многократно, за да може да закупи класни родители, да ги отгледа, да ги покаже на изложби, да произведе здрави, социализирани и щастливи бебета, дарени още с раждането си, с много любов! Всеки съвестен развъдчик, не е спестил нито един лев, за създаването и отглеждането на своите бебета! А, защо предлаганите по зооборсите животинки са по-евтини, вече беше обяснено!
7. Вашият личен принос!?!-
аз не го приемам за хуманен, защото
ДА, Вие ще дадете всичко за взетото от Вас кученце и ще го направите щастливо,
но определено сте освободили място за следващото, което ще дойде от тези така наречени "
мелници за кучета"! Или по този начин Вие стимулирате тези хора, в тези ферми, да продължават да правят това, което виждате в тези нагледни материали! Лично за мене, това не е хуманно!... и то точно и само заради тези "тъпи" 600 лв.!
8. Още веднъж искам да Ви обърна внимание, че
развъждането и занимаването с кинология не е нашият бизнес! Всеки от нас си има своята работа, откъдето си изкарва парите! Кинологията и развъждането, започнало в началото като хоби, в последствие преминало в професионално отношение, е нещо допълнително, с което
бъдете сигурни не бихме могли да си изкараме хляба, ако нямахме своята професия!!!..., !!! Така че, ние не защитаваме "бизнеса и хляба си", а
искаме повечето хора да разберат истината, за евтините животинки / които впоследствие могат да Ви излезат доста скъпи /, и защо нашите цени са с тези "тъпи" 600 лв. в повече!!!
9
.Накрая, за да ги има всички тези породи, в този си вид, който Вие харесвате и желаете да притежавате, са виновни именно тези с "болните амбиции"!