Dog.bg Форуми : Противопаразитно хапче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Противопаразитно хапче

#1 Guest_Радо_*

• Група: Гости

Публикувано: 07 June 2006 - 10:26 AM

Не ми стана ясно на ден или на севмица или на месец трябва да се дава на двумесчно хески. Взех хапче за вътрешни паразити и е за 10кг. кучета, като го разделя на 4 става на теглото на кученцето, но за ден или за месец е дозата?

#2 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 07 June 2006 - 10:40 AM

според килограмите се дава еднократно за деня на гладно - храни се мин след 3 часа при малки кученца
ако изкара глисти се повтаря даването пак според кг след 10 - 14 дни

обърнете се към ветеринарния си лекар той ще ви обясни подробно

#3 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2006 - 10:54 AM

Чувала съм (из "бяла" Европа - данни от 2005 - 2006 г.), че редовният прием на противопаразитни хапчета (независимо какви...), говоря за котки, увреждат (макар и постепенно черния дроб, разбира се, това било индивидуално), та затова вет-овете препоръчвали вместо "тровене" по такъв начин, да се прибягва до редовен и периодичен анализ на екскременти...
Ще допълня, че там цената е почти еднаква за двете процедури, т.е. с минимална разлика, а освен това имат и "нормални оборудвани" лаборатории за такива изследвания, какъвто поне за момента не е случаят в БГ...

Ще се радвам на компетентни мнения от повече вет-ове!

Благодаря предварително. c)
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#4 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2006 - 01:06 PM

Това наистина е интересно и аз ще се радвам на повече информация!
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#5 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2006 - 01:35 PM

Аз искам да питам нещо друго..
Трябва ли да се сменя хапчето? Имам предви ако давам няколко месеца подред Дронтал (примерно), трябва ли да го сменя с друго? Има ли нещо вярно в това, че паразитите "привиквали" и няма да действа след време хапчето?! bl)

#6 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 June 2006 - 01:46 PM

и мен много ме интересува. един вет ми каза точно това - да сменям хапчетата, но аз не искам. друг ми каза, че паразитите не развиват подобна резистентност, каква е истината? и действително, при редовна употреба вредят ли на котката?
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2006 - 02:36 PM

Чела съм в листовка на хапчета за глисти при хора че са токсични за черния дроб. Сигурно така стои въпроса и с хапчетата за животни.

Аз лично съм против даването на такива хапчета на всеки 3 месеца. Давала съм на моите животни няколко пъти и след това не са изкарвали никакви паразити. По тази причина не ги и тровя излишно. По същия начин процедирам и с Фронтлайн. Само ако видя жива бълха. Досега само веднъж имаше малкото ми коте и напръсках него, а не всички.
Пак казвам - това си е лично мое мнение. Ще се радвам на мнението и на някой вет.

#8 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2006 - 03:47 PM

мдам... хайде, уважаеми вет-ове, бъдете по-активни, ако е възможно - с нетърпение очакваме и вашите мнения!

Благодаря ;)
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#9 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2006 - 03:50 PM

Аз пък все си мисля, че едно куче или коте ако има глисти това ще му личи! Тоест ще яде, пък ще слабее. Нали някакъв такъв беше ефекта от глистите! И няма как да не забележи един стопанин, че с животното му нещо не е в ред. Тогава се вземат мерки. Ако едни хапчета не помогнат, дават се други! Глистите излизат и всичко се нормализира.

Не знам дали разбирате каква точно ми е мисълта, но това с привикването на мен лично ми звучи странно! Лекарите ще кажат, но мисля че не е вярно.

А вече за вредата от такива хапчета искам и аз да науча малко повече и се надявам на професионални мнения! 1super
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#10 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
Публикувано: 08 June 2006 - 11:03 AM

изследвания на екскременти могат да се направят във всеки ветеринарен кабинет - процедурата не е трудна нито за кучето и стопанина нито за ветеринарния лекар

по принцип това изследване е препоръчително да се прави при възрастни кучета и котки над 1 г на всеки 3 месеца

за таблетките - различните препарати са различни комбинации от активни съставки, които действат в определена степен на различните видове паразити , повечето от тези активни съставки не се резорбират или се резорбират в определена степен от стомашната лигавица - т.е . действието им е предимно локално - на место в червата - страничните ефекти са оказани на всеки препарат

имайте в предвид , че бълхите са основен преносител на паразити при кучето и котката - така че да се обезперазитяват профилактично на 3 месеца е абсолютно приемливо решение , което няма да навреди на здравето им

няма привикване на паразитите към препаратите за обезпаразитяване - просто има препарати ,които са с по тясна ширина на действие спрямо различните видове паразити

#11 Потребителят е офлайн   suzanka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2006 - 11:26 AM

Хапчетата Празимек за кучета и котки хубави ли са?

#12 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 08 June 2006 - 11:30 AM

Цитат

няма привикване на паразитите към препаратите за обезпаразитяване - просто има препарати ,които са с по тясна ширина на действие спрямо различните видове паразити

Можете ли тогава да кажете примерна - препоръчителна схема за прилагане - със смяна на вида на обезпаразитяващото?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#13 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2006 - 11:57 AM

Цитат

Можете ли тогава да кажете примерна - препоръчителна схема за прилагане - със смяна на вида на обезпаразитяващото?

Да, ще е много полезно!
Аз на пример и да чета и да не чета активни съставки и т.н. в повечето (да не кажа във всички) случаи не ми е ясно за какво иде реч! r)

Стига разбира се някой да не го приема за реклама ..

#14 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 June 2006 - 12:02 PM

по добре да кажа няколко широкоспектърни препарати ,които действат на почти всички паразити - drontal +, cestal , kanidon - аналог на дронтала , празимек Д - като се внимава с него тъй като, някой животни имат непоносимост към ивермектина

за бебета vitaminthe ,
levamizol - инжективно решава проблема с глистите до голяма степен при бебетата кучета , не се прилага при котки

бихелдон - почти не се резорбира от организма, а действа на глистите при бебоците

#15 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2006 - 12:16 PM

Цитат

бихелдон - почти не се резорбира от организма, а действа на глистите при бебоците

Благоадря много!

Ня бебета (улични) през колко време и колко пъти да им дам Бихелдон, за да знам, че сме свършили работа?
Другото, което ме притеснява, е че Бихелдона се дава на гладно и после 2-3 часа не трябва кучето да яде. Та както има дам на уличните бебоци - дали изобщо нещо се случва, при положение, че не знам нито кога са яли, нито кога ще се натумбат след хапчето?
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#16 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2006 - 12:29 PM

Аз съм давала Пиператрин на бебета.
Мнение за него?

#17 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2006 - 01:07 PM

Bushkata, по принцип за глистите ако има се повтаря през 10-12 дни до пълно изтребване, обикновено ако е на гладно 2-пъти са достатъчни, на 3-ия нищо не изкарват, но за Бихелдона е важно наистина да са гладни....
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#18 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2006 - 01:23 PM

Цитат

Bushkata, по принцип за глистите ако има се повтаря през 10-12 дни до пълно изтребване, обикновено ако е на гладно 2-пъти са достатъчни, на 3-ия нищо не изкарват, но за Бихелдона е важно наистина да са гладни....

Всичко това ми е ясно r)
Въпроса ми е как да стане, като не знам кога са яли и кога ще ядата, не знам и дали изкарават нещо - вчера ги видя - онези двете, в края на улицата.
Може да ги тъпча с хапчета, а те да са яли точно преди това или малко след, и тогава нищо не правя...
User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2006 - 01:29 PM

Ами божа работа, кой-когато както - може рано сутрин или късно вечер - зависи кой как ги храни, ако е с малко храна също става.... ама де да знам - Божа работа - просто караш през 12 дни 4-5 пъти и спираш
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#20 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 June 2006 - 02:00 PM

всички хапчета е желателно да се дават на гледно
давай ги рано сутрин

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема