- (5 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Противопаразитно хапче
Публикувано: 07 June 2006 - 10:40 AM
ако изкара глисти се повтаря даването пак според кг след 10 - 14 дни
обърнете се към ветеринарния си лекар той ще ви обясни подробно
Публикувано: 07 June 2006 - 10:54 AM
Ще допълня, че там цената е почти еднаква за двете процедури, т.е. с минимална разлика, а освен това имат и "нормални оборудвани" лаборатории за такива изследвания, какъвто поне за момента не е случаят в БГ...
Ще се радвам на компетентни мнения от повече вет-ове!
Благодаря предварително. c)

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 07 June 2006 - 01:06 PM

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 07 June 2006 - 01:35 PM
Трябва ли да се сменя хапчето? Имам предви ако давам няколко месеца подред Дронтал (примерно), трябва ли да го сменя с друго? Има ли нещо вярно в това, че паразитите "привиквали" и няма да действа след време хапчето?! bl)
Публикувано: 07 June 2006 - 02:36 PM
Аз лично съм против даването на такива хапчета на всеки 3 месеца. Давала съм на моите животни няколко пъти и след това не са изкарвали никакви паразити. По тази причина не ги и тровя излишно. По същия начин процедирам и с Фронтлайн. Само ако видя жива бълха. Досега само веднъж имаше малкото ми коте и напръсках него, а не всички.
Пак казвам - това си е лично мое мнение. Ще се радвам на мнението и на някой вет.
Публикувано: 07 June 2006 - 03:47 PM
Благодаря ;)

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 07 June 2006 - 03:50 PM
Не знам дали разбирате каква точно ми е мисълта, но това с привикването на мен лично ми звучи странно! Лекарите ще кажат, но мисля че не е вярно.
А вече за вредата от такива хапчета искам и аз да науча малко повече и се надявам на професионални мнения! 1super

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 08 June 2006 - 11:03 AM
по принцип това изследване е препоръчително да се прави при възрастни кучета и котки над 1 г на всеки 3 месеца
за таблетките - различните препарати са различни комбинации от активни съставки, които действат в определена степен на различните видове паразити , повечето от тези активни съставки не се резорбират или се резорбират в определена степен от стомашната лигавица - т.е . действието им е предимно локално - на место в червата - страничните ефекти са оказани на всеки препарат
имайте в предвид , че бълхите са основен преносител на паразити при кучето и котката - така че да се обезперазитяват профилактично на 3 месеца е абсолютно приемливо решение , което няма да навреди на здравето им
няма привикване на паразитите към препаратите за обезпаразитяване - просто има препарати ,които са с по тясна ширина на действие спрямо различните видове паразити
Публикувано: 08 June 2006 - 11:30 AM
Цитат
Можете ли тогава да кажете примерна - препоръчителна схема за прилагане - със смяна на вида на обезпаразитяващото?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 08 June 2006 - 11:57 AM
Цитат
Да, ще е много полезно!
Аз на пример и да чета и да не чета активни съставки и т.н. в повечето (да не кажа във всички) случаи не ми е ясно за какво иде реч! r)
Стига разбира се някой да не го приема за реклама ..
Публикувано: 08 June 2006 - 12:02 PM
за бебета vitaminthe ,
levamizol - инжективно решава проблема с глистите до голяма степен при бебетата кучета , не се прилага при котки
бихелдон - почти не се резорбира от организма, а действа на глистите при бебоците
Публикувано: 08 June 2006 - 12:16 PM
Цитат
Благоадря много!
Ня бебета (улични) през колко време и колко пъти да им дам Бихелдон, за да знам, че сме свършили работа?
Другото, което ме притеснява, е че Бихелдона се дава на гладно и после 2-3 часа не трябва кучето да яде. Та както има дам на уличните бебоци - дали изобщо нещо се случва, при положение, че не знам нито кога са яли, нито кога ще се натумбат след хапчето?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 08 June 2006 - 12:29 PM
Мнение за него?
Публикувано: 08 June 2006 - 01:07 PM

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 08 June 2006 - 01:23 PM
Цитат
Всичко това ми е ясно r)
Въпроса ми е как да стане, като не знам кога са яли и кога ще ядата, не знам и дали изкарават нещо - вчера ги видя - онези двете, в края на улицата.
Може да ги тъпча с хапчета, а те да са яли точно преди това или малко след, и тогава нищо не правя...

Публикувано: 08 June 2006 - 01:29 PM

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 08 June 2006 - 02:00 PM
давай ги рано сутрин
- (5 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »

Вход
Горе
Цитиране +