Dog.bg Форуми : Търсят се 3 Нюфаундленда

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Търсят се 3 Нюфаундленда развъдник The Pooh Bear's Flower Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   fiori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 November 2011 - 03:24 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 16 November 2011 - 12:22 PM, написа:

Какво имаш в предвид? Извинявай, но не те разбирам? Ако така или иначе си решила предварително да продаваш тези кучета и си решила с получените пари да помогнеш на други 3 кучета - ок. Но аз го разбрах по друг начин, както и другите четящи - че ще продадеш кучетата само защото ти трябват пари, за да съдиш някой си. Нямам идея кого и за какво ще съдиш, но по-добре си продай колата, пералнята, мобилния телефон, компютъра, по-разбираемо ще е. Какви дела ще повдигаш, срещу кого и за какво? Просто искам да разбера мотивите ти, нищо повече.

Качена снимка

Сега ме разбери така...
Тази година аз реших в България да внесем нова кръвна линия, която за мен е от определена важност в развъдния ни план! От няколко месеца гледам куче, което е с 1 тестис! Той вече е на 6 месеца иии...вие знаете какво следва!
Разбира се, за някои хора е много удобно да пишат всеки ден жалби и да ме разкарват напред-назад, за което им благодаря, но фактите са факти и те са неоспорими!
За мен и моя развъдник работят хора, които обичат кучетата и благодаря за това, че ми помагат за всичко! За да не цитирам имена сега, ще кажа само, че това са ветеринарни лекари, които наблюдават, чипират, ваксинират, снимат а даже и обичат кучетата МИ! За мен това е достатъчно признание за труда ми през тези години!
Продавам кучетата си, за да ги спася от олигофрените, които ни заобикалят навсякъде... това разбира се не са ЕДНА БОНКА, ЕДНА АНТОАНЕТА, ЕДИН КАМЕН ЛИТОВ или... да не изброявам, че ме е страм!
Та Весела, преди няколко години говорих с вас по повод на една храна...тогава ми направихте добро впечатление, но сега...по-добре да замълча!

#22 Потребителят е офлайн   Цвети Милева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 November 2011 - 03:24 PM

Колкото пъти вляза в дог.бг, толкова пъти попадам на разпри напоследък.И типично по нашенски всеки гледа да напада.Нито искам да защитавам, нито да упреквам някого тук(форума), просто защото никой не познавам лично.
Според мен Фиори е гневна и вероятно има защо.Само тя и ответната страна знаят!Защо веднага се намира някой/и да скочат "ама как за това ще си продаваш кучетата?каква храна, какви разходи"- всъщност никой не знае каква точно е ситуацията.Моля, Фиори кажете положението с другите две кучета, с което надявам се ще се внесе малко яснота.Предполагам, че те са били съсобственост с някой или....?

Весел следобед на всички
User's Signature

Kleinspitz kennel
●THE SMALL STEP●
www.thesmallstep.com

#23 Потребителят е офлайн   fiori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2011 - 03:31 PM

Показване на мнениетоЦвети Милева, в 16 November 2011 - 03:24 PM, написа:

Колкото пъти вляза в дог.бг, толкова пъти попадам на разпри напоследък.И типично по нашенски всеки гледа да напада.Нито искам да защитавам, нито да упреквам някого тук(форума), просто защото никой не познавам лично.
Според мен Фиори е гневна и вероятно има защо.Само тя и ответната страна знаят!Защо веднага се намира някой/и да скочат "ама как за това ще си продаваш кучетата?каква храна, какви разходи"- всъщност никой не знае каква точно е ситуацията.Моля, Фиори кажете положението с другите две кучета, с което надявам се ще се внесе малко яснота.Предполагам, че те са били съсобственост с някой или....?

Весел следобед на всички

Emina Faundland и Hulc Faundland са си лично мои, а и без мен не могат, нито пък аз! Повярвайте ми, че когато ги продам, ще продам и себе си!Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 16 November 2011 - 03:41 PM

Показване на мнениетоfiori, в 16 November 2011 - 03:24 PM, написа:

Показване на мнениетоVesela_5, в 16 November 2011 - 12:22 PM, написа:

Какво имаш в предвид? Извинявай, но не те разбирам? Ако така или иначе си решила предварително да продаваш тези кучета и си решила с получените пари да помогнеш на други 3 кучета - ок. Но аз го разбрах по друг начин, както и другите четящи - че ще продадеш кучетата само защото ти трябват пари, за да съдиш някой си. Нямам идея кого и за какво ще съдиш, но по-добре си продай колата, пералнята, мобилния телефон, компютъра, по-разбираемо ще е. Какви дела ще повдигаш, срещу кого и за какво? Просто искам да разбера мотивите ти, нищо повече.

Качена снимка

Сега ме разбери така...
Тази година аз реших в България да внесем нова кръвна линия, която за мен е от определена важност в развъдния ни план! От няколко месеца гледам куче, което е с 1 тестис! Той вече е на 6 месеца иии...вие знаете какво следва!
Разбира се, за някои хора е много удобно да пишат всеки ден жалби и да ме разкарват напред-назад, за което им благодаря, но фактите са факти и те са неоспорими!
За мен и моя развъдник работят хора, които обичат кучетата и благодаря за това, че ми помагат за всичко! За да не цитирам имена сега, ще кажа само, че това са ветеринарни лекари, които наблюдават, чипират, ваксинират, снимат а даже и обичат кучетата МИ! За мен това е достатъчно признание за труда ми през тези години!
Продавам кучетата си, за да ги спася от олигофрените, които ни заобикалят навсякъде... това разбира се не са ЕДНА БОНКА, ЕДНА АНТОАНЕТА, ЕДИН КАМЕН ЛИТОВ или... да не изброявам, че ме е страм!
Та Весела, преди няколко години говорих с вас по повод на една храна...тогава ми направихте добро впечатление, но сега...по-добре да замълча!

Така са "кинолозите" ... нова кръв и старите кучета на боклука, ако някой даде някакви пари за тях - добре дошли !

Че като е с един тестис, да не би да не е куче и да не може да обича или да не може да бъде обичано ?

Наиграхте се, сега поредните в "развъдника" ... и те няма да изкарат дълго.

Кинология !!!

Откъде се пръкнахте да обеснявате как си сменяте старите кучета с нови, защото старите ви не стават за изложби и не стига че сте ги плодили както ви падне на 6 месеца, ами сега и отказвате да ги гледате, заради НОВА КРЪВ И НЯКОЛКО КУПИ НА ИЗЛОЖБА !

Каква кинология, какъв развъден план, какви 5 лева ...

Старите кучета на боклука СРЕЩУ ПАРИ, естествено, да не мислите че са без пари, нищо че не стават за развъждане, да идват поредните ..

УЖАС ! КИНОЛОГИЯ !

Качена снимка Качена снимка Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   Цвети Милева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 November 2011 - 03:50 PM

Фиори, имах предвид за другите две кучета от първия ви пост.Те са с имената на вашия развдъник.Как са изчезнали те?
Кучето с единия тестис предполагам се продава като пет клас.
Дог.бг- Може би жената не може да гледа 10 кучета за развъждане и още 5 с "дефект".Знам ли.....а и всеки решава, кое е най-добро за кучето му.Нов собственик се приема като "на боклука" в случая ли?
User's Signature

Kleinspitz kennel
●THE SMALL STEP●
www.thesmallstep.com

#26 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 November 2011 - 03:58 PM

Показване на мнениетоЦвети Милева, в 16 November 2011 - 03:50 PM, написа:

Фиори, имах предвид за другите две кучета от първия ви пост.Те са с имената на вашия развдъник.Как са изчезнали те?
Кучето с единия тестис предполагам се продава като пет клас.
Дог.бг- Може би жената не може да гледа 10 кучета за развъждане и още 5 с "дефект".Знам ли.....а и всеки решава, кое е най-добро за кучето му.Нов собственик се приема като "на боклука" в случая ли?

Мисля, че всеки нов собственик ще бъде по добър от настоящия.
Да живееш с едно куче, да го използваш и да го развъждаш през 6 месеца, да твърдиш, че го обичаш ... и после навън, където и да е, само срещу някакви пари - вие как го наричате това ?

Как, обяснете ми как се нарича това - да си разкараш кучетата ?

Висша любов към развъждането ? Кинология ли ? Как се нарича това ?

Аз му казвам изродия - до вчера да гледаш куче, днес да го разкараш само и само защото не става нито за развъждане, нито за изложби !

То вещ, кученцата .... днес живеят тук, утре там, днес имат едни стопани, като не стават - утре други ... това е положението.

Кучето е най добрия приятел на човека, но човека не е най добрия приятел на кучето.

#27 Потребителят е офлайн   Цвети Милева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 November 2011 - 04:03 PM

Малко са ЧОВЕЦИТЕ като цяло.Влязох в сайта на Фиори и не забелязах заплождания през 6 месеца.Може там да не достоверна информацията, знам ли.Мъжкият, който е обявила за продажба е на 6 месеца, едва ли го е "използвала" вече.Явно е искала да вкара нова кръв чрез него, но към момента кучето е с един тестис.Това разбрах за сега.
Първо кучило родено на : 09.12.2009
Второ кучило родено на : 17.08.2010
...поне се пада едно раждане в календарна година

Ако това, което вие Дог описвате е така, аз бих го нарекла сергия на пазара, но дали е.... За сега не знам със сигурност :(
User's Signature

Kleinspitz kennel
●THE SMALL STEP●
www.thesmallstep.com

#28 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 16 November 2011 - 04:09 PM

Фиори, не ви познавам но размислете струва ли си вашите любими кучета мечета да ги продадете. Аз моите старчета и другите,които са у нас никога на никаква цена не бих ги дала,обичам ги като деца имам 9 кучета на възраст 8 - 12г. ,които не са в развъдна дейност, не ходят по изложби и не тренирам с тях но те ми дават толкова любов през годините,че немога да си помисля и миг без тях. Никое дело,никоя кауза не си струва продажбата на моите другари!
Размисли и тегли една майна на всички и всичко,гледай си кучетата и ги обичай както те те обичат.
п.с. Разбира се ако причината за продажбата е финансова невъзможност за ежедневната им грижа ОК но да ги продадете за да продължите да спорите и да се съдите заради проблеми относно киноложки клубове не одобрявам.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#29 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 November 2011 - 04:16 PM

Показване на мнениетоЦвети Милева, в 16 November 2011 - 04:03 PM, написа:

Малко са ЧОВЕЦИТЕ като цяло.Влязох в сайта на Фиори и не забелязах заплождания през 6 месеца.Може там да не достоверна информацията, знам ли.Мъжкият, който е обявила за продажба е на 6 месеца, едва ли го е "използвала" вече.Явно е искала да вкара нова кръв чрез него, но към момента кучето е с един тестис.Това разбрах за сега.

Ако това, което вие Дог описват е така, а бих го нарекла сергия на пазара, но дали е.... За сега не знам със сигурност :(

А ?

Че от декември до авгус колко време е ? Кога е заплодена тази кучка ?

Веднага след раждане, на последващо разгонване !

И това се толерира в "киноложки" клуб ?

И вие го наричате това - кинология ? !

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   Цвети Милева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 November 2011 - 04:31 PM

Нямам идея дали са последователни разгонвания.Още в началото написах, че нито ще упреквам , нито ще защитавам някого (или нечии дела). За мен интересното е защо се търсят 3 кучета и каква е ситуацията около тях?А разликата е точно 8 месеца и седмица.Това първи случай ли ще е в кинологията?Едва ли и последен! Не казвам, че го толерирам, напротив.Аз лично не бих си заплодила кучето 2 пъти последователно.
Темата е, че се ТЪРСЯТ 3 Нюфаундленда!
Ако ще се разисква кой, кога, как и защо си е заплодил кучката, по-добре ще е да се отвори нова тема и там да се поместват нарушителите!Те няма да са малко, предполагам.
Поздрави :)
User's Signature

Kleinspitz kennel
●THE SMALL STEP●
www.thesmallstep.com

#31 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 November 2011 - 04:33 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 16 November 2011 - 03:16 PM, написа:

Ако това, което вие Дог описват е така, а бих го нарекла сергия на пазара, но дали е.... За сега не знам със сигурност :(

А ?

Качена снимка

Явно не става въпрос за толериране,взе да ми прилича на практика в родните среди.Съжалявам само за тези които наистина смятат Кинологията за хоби,а не като средство за препитание.Сега ако се скарат двама човека от друг клуб и там не се знае какво ще изскочи.
Попитах в друга тема да попитам и тук-има ли до сега в историята на Българската кинология наказан клуб или развъдчик за неспазване на правила?
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#32 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 November 2011 - 04:35 PM

Не знам какво гледате, но там пише:B/ Emina Faundland x Hulc Faundland - 17.08.2011?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#33 Потребителят е офлайн   Цвети Милева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 November 2011 - 04:37 PM

Бушка, да така пише в раздел "кучила".Погледнете при мъжки или женски кучета.Аз първо също написах това, което е в раздел Кучила, но после се редактирах:)
User's Signature

Kleinspitz kennel
●THE SMALL STEP●
www.thesmallstep.com

#34 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 November 2011 - 04:39 PM

:ba_025:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#35 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 November 2011 - 04:40 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 16 November 2011 - 04:35 PM, написа:

Не знам какво гледате, но там пише:B/ Emina Faundland x Hulc Faundland - 17.08.2011?

Лъжа е това 2011, лъжа ... сто пъти го разглеждах, отзад са истинските дати.

Сменени са отпред, за да не си личи ... Качена снимка

Истинската дата е 17.08.2010 година, има я навътре в сайта при описанието на кученцата.

#36 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 November 2011 - 04:49 PM

Ако това, което вие Дог описвате е така, аз бих го нарекла сергия на пазара, но дали е.... За сега не знам със сигурност :(

Сега, след като знаете с сигурност как ще го наречете ?

Сергия на пазара или кинология ?

#37 Потребителят е офлайн   Цвети Милева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 November 2011 - 04:49 PM

Дог, не виждам обаче обявени кучила след август 2010г.Има инфо, че очакват през 2012, което ако е така, значи че кучето не е раждало от Август 2010г.Но към момента тази женска е обявена за продажба, не знам реално или ...
И от темите напоследък, разбрах че в нашето отечество любимо, всичко е объркано.И най-вече хората.
Най-добре е Фиори да разясни, ако има желание (но щом е пуснала тема....)

П.П. Дог, може този който поддържа сайта им да е сбъркал годината:(
User's Signature

Kleinspitz kennel
●THE SMALL STEP●
www.thesmallstep.com

#38 Потребителят е офлайн   Цвети Милева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 November 2011 - 04:51 PM

Дог, все още ще се въздържа.Нека дадем право на глас на Фиори...надявам се скоро да се включи!
User's Signature

Kleinspitz kennel
●THE SMALL STEP●
www.thesmallstep.com

#39 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 November 2011 - 04:54 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 16 November 2011 - 04:33 PM, написа:

Показване на мнениетоdog.bg, в 16 November 2011 - 03:16 PM, написа:

А ?

Качена снимка

Явно не става въпрос за толериране,взе да ми прилича на практика в родните среди.Съжалявам само за тези които наистина смятат Кинологията за хоби,а не като средство за препитание.Сега ако се скарат двама човека от друг клуб и там не се знае какво ще изскочи.
Попитах в друга тема да попитам и тук-има ли до сега в историята на Българската кинология наказан клуб или развъдчик за неспазване на правила?

Ама какво говорите вие ? Как така ще я накажат ? Че това е ГЛАВЕН ОТГОВОРНИК РАЗВЪДНА ДЕЙНОСТ НА КИНОЛОЖКИ КЛУБ, както разбрах преди малко ... ГОРД, ехе ... не е шега работа това !

Кой да го накаже ? Кой ?

Няма кой.

#40 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 November 2011 - 06:00 PM

Е, Fibsi, кажи ми как да не обобщавам отчаяно!?

Цитат

desi79, към БРФК има уж развъдна комисия, но дали и с какво се занимава тя - за мен е неизвестно. Мисля, че не съществува наказан клуб, мисля, че развъдчиците ги наказват като не слушкат, а не когато правят безобразие след безобразие, защото иначе повече от 2/3 от развъдниците нямаше да ги има. И смятам, че наистина е вече очевидно, че всичко това е ПРАКТИКА в родните среди, а не случайност някаква.

fiori, не те познавам, но ще ти кажа нещо искрено: явно не си в добър момент. Неуравновесена си - сигурно имаш лични проблеми. Не те разбирам, няма и как да те разбера. Мани тия работи с продаването на кучетата - продай най-младото, големите ще измислиш как да ги храниш. От написаното ми се струва, че правиш грешка след грешка, но поне от писанията ти заключвам, че тия кучета ги обичаш повече от себе си. Вземи се в ръце, не се отчавай, потърси помощ, не прави резки движения. Всеки е минавал през подобни състояния, стискай зъби, разчитай на приятели и веднага напусни този форум, всякакви тъпи кучешки клубове и реши належащите си лични въпроси.
User's Signature

Качена снимка

• (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни