Dog.bg Форуми : Търсят се 3 Нюфаундленда

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Търсят се 3 Нюфаундленда развъдник The Pooh Bear's Flower Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   fiori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 November 2011 - 12:46 PM

Показване на мнениетоYORK ANASTASIA, в 17 November 2011 - 12:15 AM, написа:

А понеже темата е за кражба на три мечета какво ще кажете за това кученце Флори ?
Ще Ви помогна с коз .. запалвайки се по мечетата (добре знаете моя приятелка която успешно гледа нюфче с йоркита ) започнах допитване за бебе ?
Един от най интересните отговори беше от Чехия .... накратко никога повече куче на БЪЛГАРКА !!!!!
... ЦИТАТИ ОТ ПИСМОТО НА ХОРАТА СЛЕД КАТО ВИЕ ПОЯСНИТЕ НА АУДИТОРИЯТА ЗАЩО !!! :ae_085:

Прочетете цялата тема и ще разберете защо! А вие с йоркитата и вашите приятелки с нюфчета...просто...не на мен...няма нужда!

#62 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2011 - 01:33 PM

Аз ли да отговоря как се продава неплатено куче от чужд р-к на двойна съсобстеност ... дори родословието е в тях ?

Защо ние с йоркитата не сме достойни да имаме Нюфаундленд така ли ???

Или може би делите хората също на дребни и едри породи !

Да ви говори нещо името Андраш Полгар и той ли има йоркита :md_064:

Май сте пропуснали драга че тази порода ми е слабост като факт мога да ви изтъкна че най-хубавия нюфаундленд в Бг го избрах аз и кръвта вода не става .... дали пък е случайно избран за моя приятелка там .... е не е Бонка хахахах .... че май тая жена ви носи големи комплекси в житието и битието :mg_062:

Но да се върнем на темата за кражбите :md_064:
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#63 Потребителят е офлайн   fiori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2011 - 01:36 PM

• Cveta Ivanova
    • Hi
      I must tolking to you!
      I have a problem whit Dizel
      He don't have 1 testis!
      What do you think about this?
      We were whit vet, and vet sayd me than I must agree for intervension!
      I am very worry for this, becouse here I don't want operise Dizel! I must go somewhere! Please write me who's blood take this problem?

Regards
  • Качена снимка
    5 ноемвриKennel Eref
    • Hi
      We had two testicles!! This is the one you lost? Stupidity!
      You speak so, because you do not want to pay! Should I go for him?
  • Качена снимка
    5 ноемвриCveta Ivanova
    • No dear! Execuse me, but this is not normal for me! I don't know what do you mean for me or what do you sayd Andras for this situation.For me first is Dizel, and his helthy! Andras, money , pedigree or everithing other is very bed situation for this persons! I want to pay Dizel, but I work for money for all my dogs, family, me, exebitions and ....! Do you understand me normally?
      I want Dizel and I want to tell you my problem! Do you have idia what I must doing in this situation?

Thank you
      Please send me your e-mail and I;ll send you everything for Dizel helthy!
  • Качена снимка
    5 ноемвриKennel Eref
    • I do not understand - helthy??
  • Качена снимка
    6 ноемвриCveta Ivanova
    • healthy
      zdraví

Sorry for this situation
      I want to send your money and I want pedigreee for Dizel, because there are some exibitions and I can't go to show at this moment and situation!

Regards
      Cveta and Dashi!
  • Качена снимка
    6 ноемвриKennel Eref
    • Send money - you get pedigree. Not send him money, I'll take home Dashi
  • Качена снимка
    7 ноемвриCveta Ivanova
    • OK
  • Качена снимка
    вторникCveta Ivanova
    • Hello
      I'm agree with you!
      Welcome in Bulgaria and you can take Dizel, but I want other male dog from your kennel, because I get 600e and I want male puppy show class!
      When you can comes here?
  • Качена снимка
    вторникCveta Ivanova
    • Hello
      I'm agree with you!
      Welcome in Bulgaria and you can take Dizel, but I want other male dog from your kennel, because I get 600e and I want male puppy show class!
      When you can comes here?
  • Качена снимка
    вторникKennel Eref
    • And you'll pay an unnecessary way? Or maybe I? You're unreliable! Puppy is not yours!
  • Качена снимка
    вторникCveta Ivanova
    • May be this puppy is ours Качена снимка
      When you comes here?
  • Качена снимка
    вторникKennel Eref
    • It can not! Not paid!
  • Качена снимка
    вторникCveta Ivanova
    • When you beliave me, I can speak to you! Now I don't want write, because you don't beliave me!
      Sorry, but I am Cveta Ivanova, not Bonka Georgieva or Tanja, or..
      That's it!
      When you want to speak normally with me I am here
  • Качена снимка
    вторникKennel Eref
    • I do not want to talk. You started the
  • Качена снимка
    вторникCveta Ivanova
    • Ok
      Sorry for this situation
      When you want pics or information I have e-mail!
      You can write me! Dizel is very happy here

Greetings and regards!

Това е част от кореспонденцията ми с развъдчик в Чехия, който не спира да иска нещо, което всъщност е... наше.

Аз съм платила 600е,защото кучето трябваше да бъде на съсобственост с Андраш Полгар и цената беше 1200е! Но така или иначе все още нямам родословие, защото явно тези неща със съсобствеността не се получават!

#64 Потребителят е офлайн   fiori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2011 - 01:42 PM

Прикачена снимка

Ето и родословието на кучето
Малко по-късно и ветеринарния паспорт...

#65 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 17 November 2011 - 02:05 PM

Ехе ... значи кучето не е ваше, но вие го ... продавате ? Качена снимка

Имам въпрос - при вземането кученцето имаше ли нормални тестиси ?

Да или не ?

#66 Потребителят е офлайн   fiori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2011 - 02:09 PM

Показване на мнениетоYORK ANASTASIA, в 17 November 2011 - 01:33 PM, написа:

Андраш Полгар го познава целия свят YORK ANSTASIA!
Имам 2 прекрасни кучета от него, а тези 2 направиха още доста пъти по 2 и резултатите се виждат навсякъде по света!
Извинете ме, но още ви е раничко да използвате гърба на хора, които знаят повече от вас...дори и за йоркитата.
А какво има Андраш ли?...питайте него, той ще ви отговори подобаващо или просто му отидете на гости, там ще видите с очите си!

#67 Потребителят е офлайн   fiori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2011 - 02:15 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 17 November 2011 - 02:05 PM, написа:

Да или не ?

При вземането на кучето с мен беше Андраш Полгар, неговата дъщеря, внучка и Деси...така че , нека всички дружно да отговорим имаше ли тестиси...
Аз го продавам, защото се опитвам да предизвикам хората, които са отговорни за действията си да се появят и да приемат действителността такава каквато е!

#68 Потребителят е офлайн   Winnie the Pooh Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2011 - 02:25 PM

Е как така продавате кучето след като има спорове за неговата собственост. Този , който го купи ще наследи всичките тия дрязги и проблеми и в крайна сметка не се знае дали кучето изобщо ще остане негово. Това е някакъв пълен ужас :ud_009:
User's Signature

С каквито се събереш - с такива се събираш. Мечо Пух
Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 November 2011 - 02:42 PM

Няма "ако", "защото" и "понеже" - кучето не е ваше и не можете да го продадете. СЪ-собствеността не се получава особено много, когато единият от собствениците ПРОДАДЕ кучето. Апропо, има редки случаи, в които един или двата тестиса се качва обратно в ингвиналния канал. Много ми е интересно кой е лекарят, препоръчал операция? М?

А и доколкото се разбира този така нелюбезен и в крайна сметка явно не дотам заинтересован от здравето на кучето развъдчик, с когото сте провели тази зашеметяваща кореспонденция държи всички документи на кучето? Вие имате ли някакъв документ за произхода му? Ако нямате, то излиза, че сте го откраднали.

Впрочем, съгласна съм, че съ-собствеността не е добра идея! Човек не може да има доверие на никого. На мен лично това ми се е случи с Tramin Odessa - съсобственикът на кучето П.Кобаков изведнъж решил да го кастрира и да го подари, ей-тъй на. Не ходих в полицията, защото разбрах, че Деси/Джиджи е при добри хора и живее щастлив живот.

Какво ли не им щъква на хората, как ли не страдат от това кучетата :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   Adonis of Angel`s staff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2011 - 02:52 PM

А освен целия ужас...хора, на какъв език комуникирате с чужденците?!!!! :ud_009: Не е чудно, че не можете да се разберете!
Разбирам - имате ентусиазъм, претенции...ама направете поне едно нещо като хората и като НЕ ЗНАЕТЕ даден език, ми намерете си кой да ви превежда РАЗБИРАЕМО!
Излагаме се се жестоко, претендираме за какво ли не и накрая - кучетата страдат и шепата хора, които ги обичат, но не им се занимава с "кинология"! :sad:
Извинете ме за намесата в темата! Дано си оправите нещата...въпреки че като знам напоследък колко е разсипано всичко, не съм оптимист!

Ели Баранова
User's Signature

Ели Баранова - Sari4ka, в момента собственик на Adonis Of Angel's Staff
и свидетел на всичко в т.нар. "българска кинология" от 2005-та година насам.

#71 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2011 - 02:53 PM

Показване на мнениетоinsult, в 17 November 2011 - 12:42 PM, написа:

Няма "ако", "защото" и "понеже" - кучето не е ваше и не можете да го продадете. СЪ-собствеността не се получава особено много, когато единият от собствениците ПРОДАДЕ кучето. Апропо, има редки случаи, в които един или двата тестиса се качва обратно в ингвиналния канал. Много ми е интересно кой е лекарят, препоръчал операция? М?

А и доколкото се разбира този така нелюбезен и в крайна сметка явно не дотам заинтересован от здравето на кучето развъдчик, с когото сте провели тази зашеметяваща кореспонденция държи всички документи на кучето? Вие имате ли някакъв документ за произхода му? Ако нямате, то излиза, че сте го откраднали.

Впрочем, съгласна съм, че съ-собствеността не е добра идея! Човек не може да има доверие на никого. На мен лично това ми се е случи с Tramin Odessa - съсобственикът на кучето П.Кобаков изведнъж решил да го кастрира и да го подари, ей-тъй на. Не ходих в полицията, защото разбрах, че Деси/Джиджи е при добри хора и живее щастлив живот.

Какво ли не им щъква на хората, как ли не страдат от това кучетата :dh_188:

:ba_025: Mojte admiracii !
User's Signature

#72 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 November 2011 - 02:57 PM

Показване на мнениетоfiori, в 17 November 2011 - 02:15 PM, написа:

Да или не ?

При вземането на кучето с мен беше Андраш Полгар, неговата дъщеря, внучка и Деси...така че , нека всички дружно да отговорим имаше ли тестиси...
Аз го продавам, защото се опитвам да предизвикам хората, които са отговорни за действията си да се появят и да приемат действителността такава каквато е!

Вие не ме интересувате, разбере ме. Хора не ме интересуват. Интересуват ме кучета.

За това питам :

1. Кученцето - имаше ли тестиси или нямаше при вземането ?

2. Кученцето къде живее и около него има ли женски, които са се разгонвали скоро ?

#73 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2011 - 03:15 PM

Показване на мнениетоfiori, в 17 November 2011 - 12:09 PM, написа:

Показване на мнениетоYORK ANASTASIA, в 17 November 2011 - 01:33 PM, написа:

Андраш Полгар го познава целия свят YORK ANSTASIA!
Имам 2 прекрасни кучета от него, а тези 2 направиха още доста пъти по 2 и резултатите се виждат навсякъде по света!
Извинете ме, но още ви е раничко да използвате гърба на хора, които знаят повече от вас...дори и за йоркитата.
А какво има Андраш ли?...питайте него, той ще ви отговори подобаващо или просто му отидете на гости, там ще видите с очите си!

Хи хи Вие ме изкарахте извънземна ли ? Или защото съм от Бг и живея в Хърватска ... или гледам йоркита не познавам други за вас "извънземни "
Хайде мила време е да се съсредоточиш в собствената си градина .... абсолютен отрицателен трол си ... нон стоп търсиш под вола близнаци !
Ако толкова енергия влагаше във собствената ти градина вместо да плюеш по цветните градини на комшията твойта нямаше да е буренясала !
Утре отивам на Цацибите в Загреб там ще бъдат доста хора на който използваш имената а Андраш като приятел на мъжът ми ще пият явно докато аз къпя смешните за теб йоркита и малтезери .... само да знаеш че няма той да ти доплати кучето а от родословието имаш копие и там доколкото се вижда не пише собственик . ( така де питахме го т.е каза си в друг разговор човека знаейки че съм българка и аджеба дали познавам персоната Ви ...честно лично НЕ живота още не ни е засекъл но времето е пред нас ... но ми стана лошо да са замесени българи... в това е проблема .... някак си навън ти е мъчно за всеки един сънародник )
Мила фен си на интернет революцията но това се прави от чисти хора .....
От многото ти постове разбрах само че това ти е начин на препитание ... по далече от Сърбия не си развяла флага ни което не те виня въпрос на възможности но да крадеш и да викаш дръжте крадеца недей ....
Всяка повдигната нова тема ... стига до това как ти продаваш по една или друга причина кучетата си ... а най ме смрази това което си написала на мой приятел.... той те пита как продаваш децата си а отговора ти е : защото са в Бг и не заслужават ... боже каква жертва ние българите сме за теб долни твари и тежко на кучетата ни ......
User's Signature

#74 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2011 - 03:15 PM

Показване на мнениетоdeneva, в 16 November 2011 - 06:49 PM, написа:

Много трудно следя тази тема, извинявай Fiori, но мисълта ти просто препуска!

Докато четях , ми се искаше да ви напиша същото.
Едва ли има някои , който е разбрал за какво говорите.

Човек мисли по-бързо отколкото пише или говори. Bие се опитвате да напишете това , което мислите . Но докато стигнете до второто изречение,) през главата ви са минали поне шест други изречения. За вас има логика и връзка. за четящите , които не виждат миcлите ви, и които могат само по прочетенето да съдиат за какво говотите , връзка няма.
Аз прочетох от началото темата и нищо не раазбрах.

Tемата е Търсят се 3 Нюфаундленда

Казвате, че са откраднати и знаете кой е крадецът.
После се оказва , че сте ги дали на някого ( поне едното куче) и този някой е изчезнал заедно с кучето.
А другите 2 откраднати ли са? Или ги продавате?

Tвърдите , че са откраднати от лица на име Ирина и още някоя. После , понеже не са ви дали кучето за разплод , решавате да продадете 3 други кучета. Все още без обяснение за другите 2, които се търсят.

Cлед това обяснявате , че парите ви трябват за адвокати и виновната е някоя си Бонка. Обаче кучето ви е откраднато от други хора , нали? Как се намеси тази Бонка? Tя ли ви е откраднала другите 2 кучета?
Тук обяснявате че не ви пука за федерациите . Нa мен също не ми пука за федерациите , но не виждам връзката.

След това казвате , че Бонка трябва да каже за другите 2 кучета.
А-а-а-а, най после , сигурно са при нея?

Следва обяснение , че там където ходите , на кучетата се гледа като на вещ. Tова по повод на продажбите на другите ви кучета. Не е ясно защо , ако на местата където ходите и на кучето се гледа като на вещ, вие трябва да продавате кучетата си. Нaли не еважно как другите гледат на кучетата, а как вие гледате на тях?

Следва обяснение, че сте искали да внесете нова линия. И гледате куче с един тестис. И се разправяте с хора , които пишат жалби срещу вас.
Пaк не е ясно. Много от нас гледат кучета без тестиси. ( кастрирани) Каква е връзката с жалбите?
Ако това е кучето , което сте внесли за развъждане, просто си внесете друго. Или не развъждайте. A това си го гледайте просто защото обичате породата. Нали обичате породата?
Ако развъждате от куче с един тестис , сигурно ще има жалби.

Тук се намесват и инената на други хора, без да е ясна връзката на тези хора с трите кучета , за които е темата.

Казвате , че ще ви е мъчно за кучетата, коитo ще продадете. За това всички ви съчувстваме. На много места в този форум има призиви за помощ за отглеждане - за храна , за лечение. Нa всеки може да се случи да има нужда от помощ. Но вие не търсите помощ за отглеждане. Или поне не сте казали. Казахте , че имате нужда от пари за адвокати. И май адвокатите са за да преследвате някаква личност , която ви е взела другото куче.
Т.е. ще се лишите от 3 кучета , за да си върнете четвъртото? Забележете колко хора недоумяват , четейки за това решение!
Подозират, че искате да продадете кучета , които не са за развъждане ,за да вземете куче , което е за развъждане. Т.е. че за вас е важно не кучето а развъждането. Дали това сте искали да кажете , не е ясно. Но така се разбира

Следва информация за кучила и дати. Което е абсолютно без връзка с факта , че търсите 3 кучета, както сте обявили в заглавието
Следва обяснение , че отново заради Бонка няма да кажете за другите две кучета. Никъде не обяснихте как тази Бонка е свързана с тях. Даже не и коя е - май някакъва активистка на някои клуб. Но нали не ви пукаше за клубовете? Какво значение има тогава тази Бонка?
да не говорим че казвате : "Амарето бе откраднат от Слънчев бряг! Момичето, което го купи бе пратено от Бонка..."
Откраднат или купен? Или някои го е купул, пък са му го откраднали?

Тук става ясно , че едното от кучетата ,които търсите, всъщност е на ваш племенник. И не е откраднато , а продадено.

Tова , което за вас е логичо обяснение , няма никакъв смисъл:
Проблема е следния...моята Емина ражда женски ( вместо мъжки ? ) кучета, а Елеганца(единственото куче на Бонка, което върна в развъдника) - не ражда!( не ражда женски , или изобщо не ражда?)
Не, няма да се съглася с това, че Бонка ще вземе моите кучета! ( Дотук единствената връзка беше , че сте продали куче на човек на бонка, тук говорите за вземане. ) МОИТЕ КУЧЕТА, защото аз и моето семейство гледахме с любов до 6-тия им месец! А след това ги продадохте ? Или ви ги откраднаха? Ама нали имената на тези дето бяха откраднали кучетата бяха Ирина и още нещо. Но не и Бонка ?

Следва обяснение , че : Опитвам се да продам кучетата си, за да ги предпазя от ОЛИГОФРЕНИ като БОНКА! Логично би било да НЕ ги продавате , за да не попаднат в рицете на Бонка каквато и да е тя , или хора като нея.

Следващият ви пост обяснява, че вие заедно с Бонка сте се опитали да развъждате кучета. Някои от тях са починали.
Ужасно! Ако развъждането завършва със смърт на животинките, защо продължавате? Не можете ли просто да си гледате тези , които имате? И да не ги развъждате.

В пост 45 става ясно , че търсите стопани на кучетата си.
Ако не намерите стопани, ще можете ли да гледате кучетата? Ако ги кастрирате , ще сте сигурни , че никoй няма да ги търси за развъждане и да бълва нещастничета , които отиват при безсъвестни хора. Кучето ви , което е с един тестис, така или иначе трябва да е кастрирано

После говорите за клубове и породи. Ама нали уж не ви пукаше за клубовете? А и не е ясна връзката с изчезналите кучета , от които едното сте го дали доброволно и без договор и е изчезнало заедно с човека , а другото е продадено , също доброволно и нямате информация от стопаните.

Пак следват дати на развъждане , след което :
ТУК в този форум, хора СЛАБИ - като вас (слагам тире, защото не искам да слагам друго...пък и няма смисъл да учим БОНКА да пише!), оставиха в ръцете на МАЛОУМНИЦИ, своите кучета с една цел............. ДА СЕ ПРОДАВАТ!!!
Дог. бг и хора като него са оставили кучетата си в ръцете на малоумници?
Не знам за целия форум, но поне в тази тема единственото продадено куче е вашето. И продавате още 3.
Ако МАЛОУМНИЦИ се отнася за продаващите , а вие сте тази която продава ... Хм!
Нищо лично! Само казвам , че пишете много неясно Kогато мисълта препуска , а думите изостават, нищо не става ясно. Или смисълът се променя

В следващия пост става ясно , че можете да се грижите за кучетата си. Защо тогава ги продавате? По- нагоре казахте , че ви трябват пари за адвокати. Т.е. ако нямахте нужда от адвокати , нямаше да има нужда да продавате кучетата си? Т.е щяхте да можете да се грижите за кучетата? В крайна сметка можете , или не можете?
Освен това искате да ги предпазите от Бонка. Тя заплашва ли ги?

Следва дълга и тъжна кореспонденция за куче и за пари.
То обаче не изгубеното куче , което се търси , нали?

Последният ви пост дотук казва , че продавате куче.
Kакво стана с тези , които търсехте? Намериха ли се? Нали за тях беше темата?

#75 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2011 - 03:28 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 17 November 2011 - 12:57 PM, написа:

Показване на мнениетоfiori, в 17 November 2011 - 02:15 PM, написа:

Да или не ?

Вие не ме интересувате, разбере ме. Хора не ме интересуват. Интересуват ме кучета.

За това питам :

1. Кученцето - имаше ли тестиси или нямаше при вземането ?

2. Кученцето къде живее и около него има ли женски, които са се разгонвали скоро ?

е това ме уби 5 човека взимате куче вие сте специалистка и ВЗИМАТЕ КУЧЕ С ЕДИН ТЕСТИС Качена снимка Качена снимка
Качена снимка ЕГАТИ СЛАДУРИТЕ СТЕ !!!
Има ли зъбки Качена снимка
User's Signature

#76 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2011 - 03:41 PM

Влязох в темата заради заглавието "Търсят се..."
Като човек далеч от породата, нямах никаква идея за какво става дума. Прочетох всичко и пак не ми стана ясно кой крив и кой прав.

Само си направих извода, че ако някога ми мине през ум да си взема нюф (които апропо много харесвам), веднага ще се откажа. Защото ако си го купя от България, ще си имам куп проблеми. Ако пък реша да си го внеса от чужбина, може и да не ми го дадат, защото съм българка

Жалко е, че от недоразумения в човешките отношения накрая го отнасят кучетата.

#77 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 November 2011 - 04:17 PM

Показване на мнениетоYORK ANASTASIA, в 17 November 2011 - 03:15 PM, написа:

Утре отивам на Цацибите в Загреб там ще бъдат доста хора на който използваш имената а Андраш като приятел на мъжът ми ще пият явно докато аз къпя смешните за теб йоркита и малтезери .... само да знаеш че няма той да ти доплати кучето а от родословието имаш копие и там доколкото се вижда не пише собственик . ( така де питахме го т.е каза си в друг разговор човека знаейки че съм българка и аджеба дали познавам персоната Ви ...честно лично НЕ живота още не ни е засекъл но времето е пред нас ... но ми стана лошо да са замесени българи... в това е проблема .... някак си навън ти е мъчно за всеки един сънародник )

Чудесно ! Като е много добър приятел на мъжа Ви и така си хортувате и попийвате, вземете да го питате как провери тестисите на кучето, че то се оказа едностранен крипторх с един тестис чак до пикочния мехур. :ud_009: Живо ме интересува това, честно! Като човек, който постоянно съди по Европа, бива да знае колко тестиса напипва, нали?! Или имате друга версия? Защото за разлика от Вас аз бях там и .... направо се чудя дали пък не съм сънувала някои неща.
Г-жо Цанева, най-неприятно ми е да чета мнения на хора, които претендират, че познават всичко и то от първа ръка само защото някой е приятел на мъжа им. Това, че Цвета прави циркове и глупости е едно на ръка, но като РЕАЛЕН очевидец на ситуацията мога да разкажа далеч "по-вълнуващи" неща за всички участници в тези събития. Не бързайте сляпо да се доверявате на всичко, което приятелите на мъжа Ви разказват. Ако има някой, който да има изобщо някакви претенции към собствеността на кучето то това съм аз, ама това не са Ви го споделили, нали?(И не тъжете за мен, аз не споделям патриотичните Ви емоции). Ако има нещо, за което да съжалявам е това, че Цвета не може да си събере акъла и да представи логично историята, а тя би била много полезна за всички и най-вече доказателство за това, че не може да се доверяваш на никого, ако ще и папата да е. Биха се разбрали и емоционалните й "решения" да продаде кучетата си, които доколкото знам нямат общо с реалността. Съжалявам, че Цвета не може да покаже смислено колко грозно е всичко, което се случва и с клуба, и с породата, и с "менторството" в кинологията, на което и Вие робувате, а и един от най-големите проблеми, наречен "съсобственост" и как това е едно от най-лошите решения в кинологията. Съжалявам, че никой не можа да й помогне да преодолее този момент и сега тя е "лудата на групата". Мъчно ми е, защото тези простотии доведоха един млад човек до емоционален срив. Ако намирате това за смешно, г-жо Цанева, то значи имаме огромни различия по отношение на манталитета и емоционалната ни култура. Очевидно това ,че сте заседнала в Хърватска не е помогнало да избягате от националните ни особености в характера, в които на първо място е сеира. Продължавайте да наливате масло в огъня на сеира ! Прекрасна позиция! Една от "най-обективните", бих казала. :tb_195:
И откога станахте съдия на ІІ група, че си позволявате да казвате кой нюф е най-красив?! Щото ги отсъдихте всички и знаете, може би?! Ама като сме донесли едно нюфче за приятелката, естествено, че то ще бъде най-красивото, нали трябва да поддържаме изобора си! :smile:

А аз съм достатъчно разочарована от всичко, което видях и от всички, които познавам или се запознах в тази история. Не мога като г-жа Цанева да гарантирам за никого нищо, защото се нагледах как едно се пише, друго се казва и трето се върши. Създадох си излишен проблем, който ще си реша сама, защото и аз се предоверих. Но това си е моята "обеца" и ще си я държа винаги в полезрението.
Ако някой реши да си купува не само нюф, а каквото и да било друго куче да помни - ДОВЕРИЕ В НИКОГО. Проверявайте лично всичко и всеки. Не разчитайте нито на приятелство, нито на познания, а още по-малко на известност. Ако нещо дори за малко ви смути - не вземайте нищо! Обърнете гръб и търсете друго място, друг развъдник! Това важи не само за българските развъдници, а и за чуждите. Хич да не ви хвалят нещо, което не можете сам да видите и да усетите. Най-голямата измама, обикновено е рекламата. :md_064:

п.п. - И г-жо Цанева не обяснявайте как някой няма да даде куче на евентуален купувач само защото е българин. Тъпо е да се взема под внимание израз, изречен на мохабет с "поливане". Те така говорят и за руснаците, ама първи им продават кучета, котки, тигри... каквото поискат. :md_064:
insult - никой български лекар не е препоръчвал операция, напротив, препоръчана е кастрация. Както стана ясно Цвета не може да вземе това решение сама. Защо ли не се учудвам, че и развъдчиците не си искат вече кучето?! Дори не искат да видят лекарски документи. Много удобно - "щото са от български лекари". Ми да си доведат техен лекар или да си приберат кучето, още повече, че има такова предложение. Чудя се само защо не приемат предложените им варианти за решение и компенсация?! Нали уж всичко било заради кучетата?! Колко струва нереална гаранция за качество и какъв мотив може да има един собственик/развъдчик да лъже за такъв проблем, че и сам да си го направи?! Нали разчита на тази нова кръвна линия?! Що да се прецаква?! Рано или късно ще си изплати кучето и ще получи родословието. Що да иска да върне кучето, ако няма проблем? Нали родословието е при развъдчика? Що не си вземат кучето като имат неуреден финансов проблем, а считат, че Цвета лъже за състоянието му? Може би г-жа Цанева ще помогне, нали всички са й приятели, къде нейни, къде на мъжа й? Ама май си играем на прее**и другарче?! Така ли е, г-жо Цанева?! Човек с опит като Вашия не може да не ги разбира тези неща, нали? Пък и гледам всичко знаете и всички познавате - от далечния север, до близия юг. Че и истинност гарантирате. Много Ви е мъчно за българите, ама вярвате на чужденците. Бреййй, че патриоти се навъдиха! :tb_195:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#78 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2011 - 04:39 PM

Деси откога си говорим на ВИЕ

Всичко написано от теб много ми хареса ок съгласна съм обещавам ти да питам лично НО ЕДНО МЕ МЪЧИ КАТО НАЧАЛО толкова ли е ниска прословутата ни кинолошка култура че не сте проверили кучето на място ... леле а знаете ли при малките породи колко трудно се намират ...? Мила вече и най непросветените клиенти който взимат кученце за детето си питат може ли да ми покажете зъбите на кучето и два тестиса !
Далече съм от мисълта кой крив кой прав докато аз не видя не само за този случай... но толкова хора седите гледате взимате куче с бъдеще и планове.... и какво си говорите !
Ще ти кажа от личен опит че това аз гледам !
За останалото си права сега вече ще искам да разбера и аз истината ...
За патриотизма не си права ... живота може да те отведе навсякъде по света но тогава разбираш колко ти липсва родината .... дори да се пее " Е нема такава държава " .... тогава подскачаш за всичко което е насочено към народността ти !

Поздрави от мен Деси !
User's Signature

#79 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 November 2011 - 04:53 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 17 November 2011 - 04:17 PM, написа:

Чудесно ! Като е много добър приятел на мъжа Ви и така си хортувате и попийвате, вземете да го питате как провери тестисите на кучето, че то се оказа едностранен крипторх с един тестис чак до пикочния мехур. Качена снимка Живо ме интересува това, честно!

Колкото и да ти е странно, е възможно и се е случвало. Зависи от това къде се гледа кученцето и дали наблизо има разгонени женски. Понякога, наблягам на думата - понякога се случва наблизо около малките да има разгонени женски, с които те живеят и в такива случаи малките - говоря за кученца под 6 месеца, да започнат да крият тестисите си, въпреки че преди това са били напълно нормално спуснати. Ако ситуацията е усетена навреме, докато все още го качва и пада и женската се отдели, за няколко дни това изчезва.

Ако не и кученцето не е проверявано редовно - качват го и не пада.

Така че се случва. Не е правило, изключение е, но се е случва.

Ако е вродено, то кученцето няма да има тестиси и като сте го взели. Но с сигурност е имало, иначе нямаше да ви бъде продадено за "шоу клас" и с сигурност сте го проверили и двете, нали ?

п.с - Моля, не обвинявам никой за нищо, просто обеснявам как и защо може да се случи.

#80 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2011 - 05:51 PM

.... айде сега малко светлина .... кученцето е взето на 3 месеца каза Андраш той НЕ е производителя само да подчертая а съсобственика (50/50 като цена). Е как един такъв авторитетен човек както казва Цвета си взима белята с такова куче или може би е луд или лаик от този момент нататък ????? :ea_103:
Не така .... и личен въпрос с какво право, основание или дори ще се нагърбвате ВИЕ с операция след като в такъв случай сте длъжни да върнете кучето на производителя и да си изберете здраво бебе !
Това беше от мен ... а малкия Дизел да е жив и здрав найстина стана известен поне по форумите ни :)))
User's Signature

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6