Dog.bg Форуми : Търсят се 3 Нюфаундленда

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Търсят се 3 Нюфаундленда развъдник The Pooh Bear's Flower Оцени темата: -----

#121 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 November 2011 - 12:25 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 18 November 2011 - 08:59 PM, написа:

Показване на мнениетоStyleBullet, в 18 November 2011 - 07:18 PM, написа:

Защо трябва да питам ОС на БРФК!?! Какво общо има в случая БРФК?

Ами логиката повелява да си член на породен клуб и до момента на фиксираните дати, този клуб е бил единствения легитимен за БРФК или и това Ви убягва? Как да се занимава човек с породата, ако не е член на легитимния за БРФК клуб? Дори за да искаш да промениш нещо или да сезираш съда за нещо трябва да си член на организацията, чиито функции оспорваш в някаква част. Нашите клубове не са държавни фирми или организации. Да не забравяме, че същите хора са участвали най-малкото като членове в първоначалния вариант на НБНК. Едва когато самата федерация беше сезирана за проблемите от прословутото общо събрание, за което Вие знаете, че са присъствали "алтернативните" и са се карали, се допусна възможността да упражняват своята дейност чрез киноложките дружества в София. После федерацията остави проблема в пространството, защото имаше "затишие". Но както знаете, това не означава, че проблема е решен и ето - сега проблемите избуяват с нова сила.

Не знам на кого има да се извинявате, във всеки случай не и на мен. Не си спомням да сме имали някакви пререкания, че да си търсим извинения.
Колкото до това:

Цитат

колко преди време Деси? Със сигурност не е било в близките 10 години!...еле пък за проблемите в АСТ - клуба!

Напротив, съвсем скоро може да се каже, има-няма ...две години вече. Точно когато се коментираха фалшивите родословия, издадени от клуба. Ако си спомняте тогава Ви зададох въпрос - какво правите на тези събрания ,че не коментирате какво се случва и не искате разяснения? Вие ми отговорихте благо и хрисимо, че нищо не сте знаели и дори не сте предполагали. Качена снимка Чудя се как така не сте знаели, след като сте толкова активна в териерските среди и имате сериозен авторитет там?! Ей, така си разсъждавам на глас. Нищо повече. Просто не обичам да ме правят на по-глупава отколкото съм. Все пак не съм натурална блондинка. Качена снимка Значи комшиите се карат, пък аз не съм чула нищо. Качена снимка

Какви глупости говориш? Какви "алтернативи" са присъствали на ОС на БРФК през 2010? Присъстваше член на клуба им, с регистран развъдник (така се представи, не съм проверявала), без да е легитимен представител и сподели проблемите в клуба им и поиска заличаването на клуба като член и приемането на нов клуб като член на БРФК. Гласувахме, че това няма да стане и действащия клуб по време на събранието 2010 ще бъде под наблюдение за дейността си от БРФК за срок до следващото ОС на БРФК, което ще се проведе през 2011 и тогава ще се вземе окончателно решение. Ако си била на някое ОС на БРФК със сигурност си забелязала, че си водя протокол на събранието, защото нося отговорност към членовете на клубовете, които представлявам.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#122 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 07:34 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 19 November 2011 - 12:11 AM, написа:

Лидия изобщо не си адекватна, лягай си или отивай там закъдето си тръгнала, ако не друго поне се върни в темата си - ОС на БРФК. Там си лей глупостите на воля!

ААА ... нЕмаш право да ни я пращаш там обратно ... да видиш сега какво е да ти пее радиоточката и да нЕма кой да спре централно тока в гаража там където "е сутрин и хората се приготвят да тръгват по задачи, а не да си лягат" ... :tb_195:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#123 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 November 2011 - 08:15 AM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 19 November 2011 - 07:34 AM, написа:

Показване на мнениетоDessyD, в 19 November 2011 - 12:11 AM, написа:

Лидия изобщо не си адекватна, лягай си или отивай там закъдето си тръгнала, ако не друго поне се върни в темата си - ОС на БРФК. Там си лей глупостите на воля!

ААА ... нЕмаш право да ни я пращаш там обратно ... да видиш сега какво е да ти пее радиоточката и да нЕма кой да спре централно тока в гаража там където "е сутрин и хората се приготвят да тръгват по задачи, а не да си лягат" ... :tb_195:

:ab_041: :ab_041: :ab_041: Ми опитах да се спася ! :r_181: То виж, че ни приема, ни предава. Сега си говори за нещо, на което изобщо не е била, мята се към ОС на БРФК ... абе, съща fiori на фаза. Не знам какво й става. Понякога си пише жената много нормално, ама ... знам ли, подозирам, че снощи не беше сама и ...профила й може да ползван от друго лице :md_064:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#124 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 11:30 AM

Добро утро Деси :re_037:

Цитат

DessyD

Ами логиката повелява да си член на породен клуб и до момента на фиксираните дати, този клуб е бил единствения легитимен за БРФК или и това Ви убягва? Как да се занимава човек с породата, ако не е член на легитимния за БРФК клуб? Дори за да искаш да промениш нещо или да сезираш съда за нещо трябва да си член на организацията, чиито функции оспорваш в някаква част.

... не оспорвам това, което казваш, не ми убягва, точно така е! Само че, моят въпрос към Цвета беше: защо в почти всеки един неин пост ТВЪРДИ, че НИКОГА, не е била член на този клуб, като реално е била...., това означава само едно –ЛЪЖА!
И моля те, не ме убеждавай, че ако не искаш да бъдеш в дадена структура и не я одобряваш, някой насила може да те накара да влезеш в нея или някой насила ще ти вземе парите- всичко е на доброволни начала, нали така? И защо, след като тука я хващам, че лъже, да не предположа, че лъже и в други нейни твърдения?...просто си расъждавам и аз....на глас.... :ae_085:

Цитат

Напротив, съвсем скоро може да се каже, има няма две години вече. Точно когато се коментираха фалшивите родословия, издадени от клуба. Ако си спомняте тогава Ви зададох въпрос - какво правите на тези събрания ,че не коментирате какво се случва и не искате разяснения? Вие ми отговорихте благо и хрисимо, че нищо не сте знаели и дори не сте предполагали. Чудя се как така не сте знаели, след като сте толкова активна в териерските среди и имате сериозен авторитет там?!

Първо никога не съм била активна в средите на АСТ - клуба. Аз съм имала бултериери и ако проявавам интерес и активност, то е там в средите на бутериеристите. С проблемите на АСТ- клуба съм запозната, не защото имам приятели там, или защото вися по форумите и чета всичко изписано, а защото имам приятели с АСТ извън този клуб, както и без АСТ, но запознати с проблемите на този клуб. Можеш да провериш, а може и да попиташ, че никога не съм си мълчала и открито съм изразявала позицията си, по всички нередности, които се вършат в този клуб. Имено поради тази причина съм била винаги мразена от ръководството на въпросният клуб!
От кого Деси да искаме разяснения.......и кои да искаме разяснения....., и кой ще ни отговори :ac_007: ? Не ме разсмивай, моля те!
Защо съм ти отговорила така... :wa_048: , честно казано нямам спомен, да съм ти отговорила по този начин и то точно преди две години / защото ако е било преди 8-10 години, може и така да съм ти отговорила/, но ако ми дадеш линк към написаното от мен, сигурно ще мога да ти дам обяснение.
Искам да уточня едно, не съм от хората, които се интересуват от всичко и всички, не седя по цял ден във форумите, не клюкарствам , не правя интриги!!!
Имам няколко любими форума, в които от време на време влизам и това са форумът на КББ, на НБНК, на Бултериер клуба и на ШАР-ПЕЙ клуба. За разлика от преди 3-4 годни, сега рядко вземам отношение, защото просто ми е писнало от интриги и помии. Ако има нещо, положително, което ме е зарадвало, да коментирам го, другото го отминавам, но си правя съответните изводи. Сега обаче, когато след не знам колко дена, влязох случайно в нюф форумът и изчетох всичко, просто ми призля и не можах да се въздържа, за добро или за лошо!
Питаш ме, защо да не се размахват тук "кирливите" ризи и докога трябва да се крият. Веднага ти казвам моето виждане: защото тук, във форумът не му е мястото. Тук нищо няма да се реши, а и ти сама го казаш...да става СЕИРА!!!
Тези неща трябва да се решават от всички заитересувани, на сбирки на клуба или на ОС на клуба. Ако наистина имат проблеми, ако наистина искат да си ги разрешат, то това е начина, а не тук във форума да ги вадят на показ и да ни правят всички останали съучастници, в иначе реално, лични техни взаимоотношения! И в това съм на 100% убедена, защото видя каква помия се изля!
Питам, кой спечели и какво се разреши, след тази помия?
Питам и кой загуби от всичко това.....?...ако ме питаш мен, ще ти отговоря, ВСИЧКИ ние губим от такива "спорове",в които уж се раждала истината!!!... защото тук влизат хора, които просто обичат кучетата, влизат да си изберат порода, да получат съвет, да научат нещо, и какво срещат- злоба, негативизъм, агресия, простотия, гнусотия и т.н. Мислиш ли, че с тези така наречени „спорове” ще привлечем хората към нас , ще ги накараме да ни повярват и да ни имат доверие! Не, те просто остават отвратени и разочаровани и бягат, а тези, които пък остават,смятат, че това е начина на общуване и оцеляване в тези среди и сагата ще продължава по този начин до безкрайност.

Цитат

Както се изразиха специалистите - съществува теоретична възможност, но едва ли на практика се е случило така. Освен това ми обясниха, че спокойно може да изглежда нормално развит, дори и преразвит щом се намира там. Няма да се впускам с обяснения, защото при всички положения ще допусна грешки в медицинските термини и обяснения.

...само едно ще кажа, това ми е работата, аз съм уролог! Наистина, нека не се впускаме в излишни коментари, първо, защото аз не съм лично запозната с обективният статус на кучето още от самото начало и второ, както казах в предишен мой пост, опитвам се да си обесня случилото се, коментирайки това, което виждам от публикуваната снимка. А че е възможно тестисът да се е палпирал тогава, съм на 100% сигурна.
Колкото до сагата с развъдникът..., не знам, но има и друга страна, а това е самият развъдчик, който си иска кучето обратно и иска да върне тези 600 евро на Цвета. Дали ще и даде друго -не зная...., след всичко това, което Цвета направи, без дори да и е отказвано, както замяна с друго куче или връщане на парите!!!

Цитат

Просто не обичам да ме правят на по-глупава отколкото съм. Все пак не съм натурална блондинка. Значи комшиите се карат, пък аз не съм чула нищо.

...никога не съм мислила, че си глупава, ако те мислих за такава, просто нямаше да ти отговарям! :wb_052:

#125 Потребителят е офлайн   fiori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 12:30 PM

Твърдя, че не съм била член на клуба, защото съобразно тогава действащия устав на НБНК, не съм редовно приет член!
Тъй като споменавате думата лъжа, ще се постарая да ви опресня паметта и ако евентуално в нещо греша, моля да ме поправите. НБНК бе приет от ОС на БРФК през 2007 година! Надявам се си спомняте добре, че част от учредителите ви бяха доста близки и след първия "бум" - случаят с Рони, вие бяхте особено учудена как е възможно толкова млад клуб да допуска подобни грешки. В това число ако си спомняте не само, че не бяхте доволни от факта, че в Бг внесения генетичен материал беше 1 поколение на развъдник в Босна, а и това, че съпрузи заемат длъжността Председател и ОРД пък и на всичкото отгоре ОРД е част от УС! Помня и това, че вие "войнствено" повтаряхте, че развъдника в Босна непременно трябва да ме "обезщети" с друго куче, но и до това виждате не се е стигнало! Това съвсем не е всичко, което трябва да се каже, но предвид и сегашната ситуация с Дизел, дали пък аз също не мога да се съмнявам в лъжи! Ето, че развъдчика не желае да ме "обезщети", пък и странно защо всички се покриха след като се изкараха някои от кирливите ризи на известни развъдчици!
Дали не е нормално да си помисля, че "кинологията се прави под масата или на масата", а развъждането в някои елитни развъдници е меко казано безхаберно?
Дали не е възможно да се съмнявам в измама предвид това, че във ФБ съвсем скоро прочетох как кучето(което е в моята къща и аз съм платила за него 600е и продължавам да чакам Андраш Полгар да плати останалата част за да получим родословие) е с някакъв нов чип Качена снимка? А възможно ли е един развъдчик с дългогодишен опит, с който проблема е обсъден отдавна да няма отговор на въпроса как така кучето е без тестис и какво да правим сега!
Възможно ли е куче, което съм взела на няма и 3 месеца (сещате се за привързаността), да се размята между някакви други хора, които ще ми връщат частта която аз съм дала, ама не се знае после къде ще отиде... тази част дето съм я дала дали не е стойността на един домашен любимец, какъвто за мен е Дизел и т.н...
Отново виждам, че се измества основния проблем...сещам се че така е удобно за някои, но това съвсем не означава, че аз няма да си потърся правата.
Нещата са такива аз пожелах да си закупя куче шоу клас, цената трябваше да му бъде 1200е, не е платена защото "съ-собсвеника" се покри и вероятно няма пари да плаща и сега в замяна на всичко това аз имам прекрасно бебе... да, със зъбки, но с друг много по-сериозен проблем и тъй като случаите достатъчно зачестяват , за мен най-разумното е Дизел да остане домашен любимец и да се радва на щастлив живот, а не някой да го "лашка" нагоре-надолу за да си покрива н... з...! Съжалявам, но това е моето мнение, а дали греша могат да се включат да кажат и по вещите от мен! Може би tei4eto, би могла да отговори! Аз съм се посъветвала с 5ма ветеринари, 3-ма от които са правили необходимите изследвания и не че искам да ставам жлъчна, но Дизел няма да го лекуваме с Трибестан!

#126 Потребителят е офлайн   fiori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 01:27 PM

А ИСКАШ ЛИ ДА НЕ СЕ ЗАЯЖДАШ С ЙОРКИТАТА?
Приятели са ни всички, които обичат кучетата и не ги считат просто и само за стока?
И не ви знам коя сте, но определено супер неадекватни простотии сте изписали.
Като не сте се разбрали с някой си е ваш проблем, ние тука да не сме арбитри на всичко "договорено под масата"?
Да ви решаваме непреязанта един към друг в клуба ви ли, във Федерацията и въобще в живота ви?
Я си се оправяте както си искате и не ни занимавайте с простотии
Като някой с някого "си бърка в дупките" да сте ни викали, та сега да ви решаваме кой по-навътре и кой по-навън?
Тоя бил такав, оня онакав и все АЗ супер.
Е аз лично съм се наслушала на такива ревове.
Абе за жълти стотинки ще се изтрепете.
Ега ти простия народ сме.

Кой говори за вашите йоркита Лидия?
Стоката на битака уважаема, тук сме в дог.бг и говорим за нюфаундленди!
Моля ви, недейте да решавате чужди проблеми, просто решете вашите...ако имате такива!
Ами може да ви изглеждат неадекватни, но са истини...това не е добър знак за Световната кинология, ама кой ли го интересува...ще си търсим кучета от Нептун!
Не искам да ви занимавам с простотии, просто се върнете в темата за ОС на БРФК, там ще ви обърнат повече внимание!
Бъркането по дупките аз го асоциирам с нещо, което не наричам кинология, но бива ли сега и за това да пишем!
Не помня да съм казвала, че съм супер, но благодаря! Не става въпрос за стотинки, а за кучета...Нюфаундленди...далеч по-сериозно е!
Дори и да сме простички имаме желание да се научим, а някои просто си карат в насрещното цял живот.

#127 Потребителят е офлайн   NEWF-FAMILY DARIUS LAND Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 November 2011 - 02:10 PM

Cveta kako te nije sramota !!!!!!!!! Poslije svega sto si mi uradila ja sam ti oprostila i ponovo te primila u kucu i pomogla ti da prodas nekoliko pasa.Dosla si sa Cecom kod mene i izvinuli ste mi se za sve sto se desilo i rekli da je to bio nesporazum a sad opet pises gluposti. Ja se nikada nisam krila i tu sam uvijek ali ovo sto ti radis je preslo svaku mogucu mjeru, SRAM TE BILO !!!!!!!!!!!! Kakav si ti covjek, ako si uopste ljudsko bice. Ili si monstrum ili si tesko bolesna neznam ali tebi pod hitno treba strucna pomoc.
User's Signature

www.newfoundlandkenneldariusland.com

#128 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 November 2011 - 02:21 PM

quote name='StyleBullet' date='19 November 2011 - 11:30 AM' timestamp='1321695051' post='995970']

[/quote]... не оспорвам това, което казваш, не ми убягва, точно така е! Само че, моят въпрос към Цвета беше: защо в почти всеки един неин пост ТВЪРДИ, че НИКОГА, не е била член на този клуб, като реално е била...., това означава само едно –ЛЪЖА!
И моля те, не ме убеждавай, че ако не искаш да бъдеш в дадена структура и не я одобряваш, някой насила може да те накара да влезеш в нея или някой насила ще ти вземе парите- всичко е на доброволни начала, нали така? И защо, след като тука я хващам, че лъже, да не предположа, че лъже и в други нейни твърдения?...просто си расъждавам и аз....на глас.... :ae_085:

[/quote]

Г-жо Йорданова, много обичам да ми говорят принципно. Много е хубаво и звучи винаги справедливо някак. Не искам да Ви убеждавам в нищо. Просто има факти и те казват, че има ситуации, в които могат да те накарат да правиш много неща, които са против принципите. Да, не те бият, не ти опират нож на гърлото, а просто те изтикват до стената и тогава едното решение е да се съгласиш, а другото да спреш да се занивамаш изобщо с това, с което си се захванал. Питам (пак така принципно и добронамерено) колко от Вас биха жертвали страстта си, времето си и (забележете поставям на последно място) парите си? Да ги жертват за какво точно?! За мир и световно равенство?! Или за това нечия безкрайна посредственост да прогресира? Също така е факт, че НИКОЙ не може да осъществява развъдна дейност в рамките на дадена порода, ако има клуб по породата. Какво става значи? Ние не те караме, ама нямаш друг изход. (Пардон, друтият е на запад от нас :md_064: ) В духа на тези принципни разсъждения да попитам това ли е "алтернативата", която спорде Вас би трябвало да се предлага на всеки, дръзнал да не е съгласен със съответното клубно ръководство или просто с начина на работа на това ръководство? Признавам си отсега, че аз съм давала такива съвети и малко хора са ги следвали, защото все пак отнема време и допълнителни стредства. Иначе, не е лош вариант. Но нали си говорим за принципни положения, та това ли трябва да се предлага като алтернатива на несъгласните - ходете в Сърбия?

Щом така определяте интересите и позициите си към и в териерските среди (не съм говорила никога, че имате интереси към АСТ, точно защото знам, че сте имали бултериер) - ОК. Няма какво повече да кажа, но моята позиция по въпроса не е променена. Не мисля, че това да знаеш в какво се състои един проблем в дадена общност, развиваща определена порода, може да се нарече интригантство, любопитство или клюкарстване. Повечето проблеми се повтарят в различните клубове и дружества, развиват се по сходен начин и намират сподвижници в другите групи, според схващанията си. Понякога научаваш как нещо не е добре да се прави и как би засегнало болезнено определени хора, а друг път виждаш добро решение, което е довело до определен прогрес в отношенията и разбирането на хората за това какво предствалява клуба. Не считам, това за нещо нередно или излишно, особено когато става дума за кинология.

Относно Дизел - моето решение е да се върне кучето при развъдчика. Цвета сама ще определи какво и как да прави, защото в случая моя интерес не е точно породата, а помощ към приятел в неговото ХОБИ (заради Лидия или там, който пише от нейно име). Дали той ще му сменя чипове, пол, глава или крака - негова работа. Не мога да отговарям нито за морала, нито за разума на когото и да било. Както Ви казах, аз не съм лекар и точно затова се съобразявам с ветеринарно-медицинските заключения, а те казват, че кучето би трябвало да е било с един тестис още тогава. Кой какво е пипал .... да си прави извода сам. Както вече няколко пъти писах - моята грешка си я отчитам и си ми е обеца. Защо уважавания развъдчик не изплаща своята част от "сделката" също няма да коментирам. Моето доверие не само към него е загубено. Мога да разбера в някаква степен развъдчиците, защото при този начин на комуникация (както казах и на Цвета) не виждам причина да бъдат добронамерени, но след като най-сетне решиха, че искат да си вземат кучето, за мен това е най-доброто решение. Предполагам, че и развихрилата се дискусия тук оказа някакво влияние. В крайна сметка тук четат много хора, които имат и приятели извън нашите граници и тези неща се коментират.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#129 Потребителят е офлайн   fiori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 02:55 PM

Показване на мнениетоNEWF-FAMILY DARIUS LAND, в 19 November 2011 - 02:10 PM, написа:

Cveta kako te nije sramota !!!!!!!!! Poslije svega sto si mi uradila ja sam ti oprostila i ponovo te primila u kucu i pomogla ti da prodas nekoliko pasa.Dosla si sa Cecom kod mene i izvinuli ste mi se za sve sto se desilo i rekli da je to bio nesporazum a sad opet pises gluposti. Ja se nikada nisam krila i tu sam uvijek ali ovo sto ti radis je preslo svaku mogucu mjeru, SRAM TE BILO !!!!!!!!!!!! Kakav si ti covjek, ako si uopste ljudsko bice. Ili si monstrum ili si tesko bolesna neznam ali tebi pod hitno treba strucna pomoc.

Tanja, molim te... Doslo je vreme i ti da pricas dali je nekog zdrav ili je bolestan... ja necu u tome da pricam!
Bili smo u goste i nadam se da se secas da nije bilo samo jedan put! Trebalo i ti nama da budes u goste ali nisi jos bila, zasto? Jer ima problem da se druzimo kako je bilo i pre nekoliko meseci? Jer se secas da nisam bila ja kad smo kupili Ronija? Jer pamtis da sam dala Breana na tvoja prijateljica i da je sve i do dan danas normalno s njom?
Rekla sam ti nekoliko puta, ne kazem da ti si kriva! Rekla sam da ne znas puno stvare i da je to problem ne samo moj! Mislim da sam bila normalna za tebe kad sam gledala Eleganza, kad sam bila kod tebe, kad smo bili zajedno na izlozbe i sve to... tako je izgledalo!
Sta se sad desava da si tako slomljena? Jer vec vidis da nije samo Cveta kriva ili sta?

#130 Потребителят е офлайн   NEWF-FAMILY DARIUS LAND Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 November 2011 - 03:18 PM

Cveta ja imam skoro 50 godina i imam kcerke tvojih godina !!!!!! Ja sam te ponovo primila u kucu i pomogla ti zato sto me Bonka molila da ti pomognem i uradim dobro za pse..... molim te kao svoje dijete potrazi pomoc strucnjaka jer sve ovo sto citam govori da si bolesna.
User's Signature

www.newfoundlandkenneldariusland.com

#131 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 03:31 PM

Показване на мнениетоfiori, в 19 November 2011 - 10:30 AM, написа:

Твърдя, че не съм била член на клуба, защото съобразно тогава действащия устав на НБНК, не съм редовно приет член!
Тъй като споменавате думата лъжа, ще се постарая да ви опресня паметта и ако евентуално в нещо греша, моля да ме поправите. НБНК бе приет от ОС на БРФК през 2007 година! Надявам се си спомняте добре, че част от учредителите ви бяха доста близки и след първия "бум" - случаят с Рони, вие бяхте особено учудена как е възможно толкова млад клуб да допуска подобни грешки. В това число ако си спомняте не само, че не бяхте доволни от факта, че в Бг внесения генетичен материал беше 1 поколение на развъдник в Босна, а и това, че съпрузи заемат длъжността Председател и ОРД пък и на всичкото отгоре ОРД е част от УС! Помня и това, че вие "войнствено" повтаряхте, че развъдника в Босна непременно трябва да ме "обезщети" с друго куче, но и до това виждате не се е стигнало!
Аз съм се посъветвала с 5ма ветеринари, 3-ма от които са правили необходимите изследвания и не че искам да ставам жлъчна, но Дизел няма да го лекуваме с Трибестан!

Да Цвета, спомням си много добре, част от това, което казваш, друга част изобщо не си спомням..., но това е сигурно от ЕГН-то... :ac_007:
Точно поради тази причина, сега твърдя, че винаги трябва да чуеш и двете страни...!!!
Продължавам да смятам, че в един клуб, не е редно Председател, ОРД или друг член на УС да бъдат съпрузи или други членове от едно семейство!
..."войнствено" ......как пък определи държанието ми като такова!?!
Колкото до Трибестана.....който ти е казал, че това ще смъкне тестиса на кучето, те е излъгал!

#132 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 03:55 PM

Деси, като ли си говорим на различни езици. Казах ти, че съм съгласна с теб и това е точно така, има само един клуб по порода и ако искаш да работиш за тази порода тук в България, трябва да си член на този Клуб.
Но ти като че ли не искаш да разбереш, че моят въпрос към Цвета беше: "защо в почти всеки един неин пост ТВЪРДИ, че НИКОГА, не е била член на този клуб, като реално е била!"
...аз не питам, защо е била... :ae_085:

Цитат

В духа на тези принципни разсъждения да попитам това ли е "алтернативата", която спорде Вас би трябвало да се предлага на всеки, дръзнал да не е съгласен със съответното клубно ръководство или просто с начина на работа на това ръководство?

...защо питаш мен...

#133 Потребителят е офлайн   fiori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 04:40 PM

Показване на мнениетоNEWF-FAMILY DARIUS LAND, в 19 November 2011 - 03:18 PM, написа:

Cveta ja imam skoro 50 godina i imam kcerke tvojih godina !!!!!! Ja sam te ponovo primila u kucu i pomogla ti zato sto me Bonka molila da ti pomognem i uradim dobro za pse..... molim te kao svoje dijete potrazi pomoc strucnjaka jer sve ovo sto citam govori da si bolesna.

Когато потърся помощ не само от д-ри, приятели, хора влиятелни в кинологията и т.н те всеки път казват едно, а то е, че във форумите няма много нормални хора и за да не ставам ненормална като тях или по ваше му "bolesna" аз трябва да спра да пиша! Тук внимание на фактите не се обръща, тук всеки те вкарва в "жълтото" за да прикрие нещо, което е известно на всички ни, а и го виждаме с очите си все пак!
Следейки и доста други теми, личности и т.н от този и други форуми се съгласявам с това и ще спра да бъда неудобна за хората, които не правят кинология, а най-обикновена търговия (това по моему)!

Надявам се по-бързо да се решат проблемите не само при нюфаундлендите, защото всички знаем, че те са в повечето клубове.
Г-жо Йорданова, който ми го е казал си е за негова сметка! Същият този вие подкрепяте във всичките му "измами" (май вече и така не трябва да се нарича) и подкрепяте от дълго време насам крачки, които доведоха до това разделение! "Не трябва човек да казва всичко, което знае, а трябва да знае това за което говори" - много мъдро!
Единственото, което ми остава да напиша е, че не мога да повярвам, че хората които твърдят как обожават кучетата си, просто си изкарват прехраната с тях! За някои обаче явно е нормално и като факт, който е неоспорим единственото, което ми остава е да направя така, че да не ставам като тях.
И още нещо , което е съвсем не е на последно място...моят личен извод е че всички вие се включихте, когато една Цвета започна да ви прилича на луда, а това показва само едно...че изобщо не ви дреме за кучетата (и нормално, те са чужди), а се чудите как да направите така, че пазара да продължава да продава!

#134 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 19 November 2011 - 06:33 PM

Ще споделя мои лични впечатления относно крипторхизма.
Мъжките кученца се раждат с тестиси в коремната кухина. Счита се за нормално за период дори от 7-10 до 20 дни след раждането да слязат в скроталната торбичка. Разбира се, при голяма част от кучетата това става по-късно - 6-8 седмици. Различните автори обаче описват различни срокове за това, кога може едно куче да се "обяви" за крипторхид - според някои, ако тестисът не падне в скроталната торбичка до 2-рия месец е малко вероятно това да се случи по-късно. Други пък дават "отсрочка" до 6 месеца.
Съществува и състояние, при което тестисът се прибира временно в ингвиналния канал. Това се наблюдава при млади, много активни животни или при такива отглеждани на студено. Това обаче не е крипторхизъм.
Ако има задържан тестис в коремната кухина, след настъпването на полова зрялост той постепенно започва да дегенерира и да тава хипопластичен.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#135 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 19 November 2011 - 07:29 PM

За кученцето и тестиса ... ако беше вродено, то тестиса нямаше да се развива.
Това не е вроден крипторхизъм, в смисъл наследствен.

Качвал се е и е падал, в един момент канала се е стеснил на едно място, той е останал горе и е продължил да се развива. Канала се стеснява първо на едно място, след това по дължина, в смисъл не е едновременно. В същото време тестиса расте и отива нагоре. Защо се получава - не зная, получава се понякога при стрес, напрягане и при наличие на разгонена женска. Получава се между два месеца и половина, три до някъде шести месец, по често се случва при едрите породи, обяснението е че инстиктите изпреварват развитието - малкото мъжко кученце на пет - шест месеца ще опитва да качва разгонена женска, ще лудее около нея и въобще няма да е безразличен, но само ще се напряга, физически не е готово. И от това напрягане тестиса се качва нагоре. Ако се установи навреме, се прави операция и се стеснява канала, като тестиса си остава долу и си работи нормално. Ако се задължи по дълго време, понеже вътре е по топло, той спира да расте и намалява, сбърчква се и понеже и кучето расте, напълно възможно след време да си падне сам и да се движи нагоре надолу, ще е по малък от другия на напипване и няма да работи, но кучето ще има напълно нормална спермограма, то може да опложда без проблем и с един тестис. Пак може да се коригира оперативно и да си остане само долу.

За това и питах дали женското ви куче и момчето са живели на едно място, имало ли е миризми от предишно разгонване, било ли е кученцето заедно с разгонена женска. Това обеснява и как кученцето е имало тестис, когато сте го вземали.

Ако това бе вродено, то тестиса нямаше да е с развит.

Операция, тестиса долу и стесняване на канала. Спермограма на една година на кучето и ако е нормална, дори и само единия тестис да работи - не би трябвало да има проблем да се използва за разплод, това не е вродено или наследено, а придобито и се лекува оперативно. Ще има поколения, които няма да са криптори.

Кастрация винаги може да се направи. Ако е в ранна възраст, както е сега, при тази тежка и бързоразвиваща се порода е напълно възможно кученцето да почне да наедрява, а костите му още не са здрави, гъвкави са. Дайте му шанс да израсте, да завърши развитието си като костна структура и тогава кастрирайте, ако така сте решили.

#136 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 November 2011 - 08:05 PM

Нанко, ще напиша само няколко изречения и считам, че раздела в темата за това куче трябва да приключи.
Аз много уважавам професията си. Учила съм 5 години и съм специализирала още 2, оттам насетне постоянно ми се налага да си обновявам знанията. Защо го казвам? Не за да ви покажа колко много съм учила, а за това, че уважавам особено много професиите на хуманните и ветеринарните лекари. За тях се иска не само обучение, а и много обич към пациента и към работата. След последните консултации вече 5 ветеринарни лекари се произнесоха относно медицинското състояние. Естествено, че кучето няма да се кастрира сега и веднага, най-малкото защото при мъжките кучета не е особено подходящо да се прави преди първата година, а при гигантските породи може би и по-късно. За мен казуса е ясен(съобразявайки се с лекарските констатации, които за мен са най-важни в случая) и няма нужда от толкова обсъждане. Кучето си е едностранен крипторх и това е. За такива случаи стандарта и правилниците за развъждане са съвсем ясни. Цвета сама ще реши какво да прави с кучето. За мен въпроса е приключил. Топката е в нейното поле и тя трябва да вземе решение, съобразено с нейните принципи и виждания. Според мен, няма ситуация, от която да не може да се излезе с полезно решение, дори и в началото да не се счита за такова. Нали знаете онази поговорка, че когато печелим, не знаем какво губим и когато губим, не знаем какво печелим. За мен всичко е в графа "полезен опит". Както вече писах, опитах се да помогна на приятел, който поиска да направи нещо полезно за развъдника си и породата в БГ. За съжаление, неуспешно както се вижда. Надявам се, че ще има други възможности. :re_037:

п.п. - Само ще отбележа, Нанко, че не говорим за една операция. За конкретния случай (ако някой иска да смъкне тестиса в торбичката) ще са необходими поне 4 операции в рамките на една година. Да ти кажа, не знам кое му е толкова ценното на това куче, че да се налага така да го изтезават или да се прави чак такова усилие. :tb_195:
User's Signature

#137 Потребителят е офлайн   Seninka Икона

Публикувано: 20 November 2011 - 11:51 AM

Здравейте, моето име е Радек - EREF развъдника. Не мога Български - Наслаждавам се на компилатор. Така че извинете ме грешки. Той говори тук за мен и аз шанс да се каже. Ето защо, аз изберете тази форма.
Въпроси за Цвето:

Цвето, Даши се върнете и да получите € 600. Но аз искам Dashiho у дома! Защо не даде Dashiho снимка? Дали той все още жив? Вие се съгласиха, че се върна! Защо не сега?
Той не казва тестис - това е възможно, но защо ли доклад до 15.11 - Къде тестисите му преди тази дата? Искаше да покаже родословие - може да отидете на изложба с тестис? Вие говорите истината?
Аз не знам - но Даши трябва да имат щастлив живот с една или две varlatami но щастливи. Така че се връщам 600 евро и да го заведе у дома - защо не са съгласни? Защо искаш да го продаде някои г-жа Джанис? Кучето не е ваша, не можете да го продадете, половинката си!

Omlovám е всичко за този формуляр. Аз съм притеснен за Dashiho. И вярвам, че те са в България и достойни хора. За пореден път, за други - съжалявам! Радек - развъдник EREF

#138 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2011 - 01:09 PM

Показване на мнениетоSeninka, в 20 November 2011 - 09:51 AM, написа:

Здравейте, моето име е Радек - EREF развъдника. Не мога Български - Наслаждавам се на компилатор. Така че извинете ме грешки. Той говори тук за мен и аз шанс да се каже. Ето защо, аз изберете тази форма.
Въпроси за Цвето:

Цвето, Даши се върнете и да получите € 600. Но аз искам Dashiho у дома! Защо не даде Dashiho снимка? Дали той все още жив? Вие се съгласиха, че се върна! Защо не сега?
Той не казва тестис - това е възможно, но защо ли доклад до 15.11 - Къде тестисите му преди тази дата? Искаше да покаже родословие - може да отидете на изложба с тестис? Вие говорите истината?
Аз не знам - но Даши трябва да имат щастлив живот с една или две varlatami но щастливи. Така че се връщам 600 евро и да го заведе у дома - защо не са съгласни? Защо искаш да го продаде някои г-жа Джанис? Кучето не е ваша, не можете да го продадете, половинката си!

Omlovám е всичко за този формуляр. Аз съм притеснен за Dashiho. И вярвам, че те са в България и достойни хора. За пореден път, за други - съжалявам! Радек - развъдник EREF

...Евала на развъдчикът!!! :ba_025:
...... не знае български, но се е опитал човекът да обясни и да се спре вече тази спекулация от страна на Цвета!!!

#139 Потребителят е офлайн   MEDUNI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2011 - 09:44 PM

Показване на мнениетоStyleBullet, в 20 November 2011 - 11:09 AM, написа:

Показване на мнениетоSeninka, в 20 November 2011 - 09:51 AM, написа:

Въпроси за Цвето:

...Евала на развъдчикът!!! :ba_025:
...... не знае български, но се е опитал човекът да обясни и да се спре вече тази спекулация от страна на Цвета!!!

Евала ли, StyleBullet? На кое казваш евала? Много смело обвиняваш Цвети в спекулации. Ако съм на нейно място знаеш ли кога ще върна кучето на този срещу 600евро? Никога! Това да не е вещ? А любовта, привързаността, грижите? Та то вече е член на семейството. Какво да направи Цвети? Да даде още 600 евро за домашен любимец щото виждаш ли другия съсобственик се е размислил и не го иска вече. Я да видим ти като развъдчик как би постъпила в подобна ситуация. Със сигурност не като господина.

п.п По какъв повод намеси името ми преди няколко поста, уж така между другото?
User's Signature

Качена снимка

#140 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 21 November 2011 - 01:45 AM

Направих си труда да изчета цялата тема.Наистина доста зор видях със първите и няколко страници,беше писано с недомлъвки, но може и това да е била целта.И точно да се откажа, започнаха по ясни постове.

Някой хора като дават кофти съвети замислят ли се ,че за човек обичащ породата, кучето е като част от семейството.
Вярно ,че никой не е застрахован, но това е живо същество ,не стока.То се привързва, ти също.
Бе, как ще си даде кучето, вие акъл имате ли? Пък и пари да дава. Кучето дом си има,не сте вие тези дето ще го лишавате от него.
Реномиран развъдник, да бе. Заради такива идиоти хората които четат преди да купят, нямат доверие и купуват кучета от борси и пазари.Да живее търговийката.И после кучета по улиците, от всакакви породи.

Цвети, не те познавам,но само разбрах,че го обичаш това куче. Нито трябва да им връщаш кучето, нито пари да им даваш.Те трябва даже да върнат твоите 600 евра, искай си ги. За пропуснати ползи.Какво пари ли нямат. Лошо, нали с това се изхранват.Иначе , нямаше да ти дадат куче с дефект, да чакат кога ще се сетиш, и как ще реагираш. Аман от търгаши.Ще си вземат кучето и после дом ще му търсят,кой ще го вземе.Ако наистина са вярвали ,че са ти дали страхотно куче,отдавна да са си го поискали,още преди да изникне проблема ,щом съсобственика не го е платил.Пари повече от него няма да видят,за това се опитват да те изнудват.Да обикаля от стопанин на стопани, е...си. Тези хора обичат ли кучетата, изобщо, или ги използват само за да има какво да папкат.Бизнес бе братче,не кинология.И през главата да не ти минава идеята да им се вързваш на глупостите. Ти договор имаш ли?Доказали са ти вече,че не може да им се има доверие.Да не вземеш да им повярваш,пак.И документите си ги искай.
Аман от идиоти.

Пък ние тука вместо да я подкрепим,че може и на нас да се случи,разтягаме локуми.Защото не ни е дошло още до главата, гледаме панаира да става, като и търсим кусурите.

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни