- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Френски булдог Агресия
Публикувано: 06 October 2011 - 06:35 PM
Публикувано: 07 October 2011 - 12:31 AM
Моят съвет е да почнете отначало с възпитанието, по-скоро с превъзпитанието! Правите корекции при всяко нежелано поведение, дори ако се наложи да ходи с нашийник и повод в къщи за известно време, просто на всяка нежелана реакция-корекция! Само да набръчка муцуната за части от секундата - корекция!
Тя ще се опита да протестира, може да ви се стори, че дори става по-лошо, но не се отказвайте, защото и на вас три години да ви се разминават прегрешенията, после няма да ви е лесно да почнете да спазвате правила! Да ходи с намордник на ветеринар и на улицата, ако е агресивна към други хора и животни!
Гледайте да хаби енергията си, извеждайте я всеки ден по два пъти, ако до сега не сте го правили, после упражнения и ако се държи прилично тогава любов!
Но важно условие за успеха е всеки ден да отделяте поне 10 минути за основни команди и когато сте с нея да а следито изкъсо известно време, както и всеки член на семейството да е ангажиран с превъдпитанието й! Търпението е чудесно нещо, ще ви трябва доста, не я удряйте, не бъдете прекалено строги, но и не се размеквайте! Всеки пък когато се разколебае вашето постоянство в превъзпитателния процес, си мислете как ще трябва да я убиете, заради небрежност и че й дължите поне да опитате! Все пак е само на три години и животът й е пред нея!
Публикувано: 07 October 2011 - 02:01 AM
Не се отказвайте!Когато има желание,има и начин

Поздрави.

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 07 October 2011 - 11:32 AM
terra09, в 06 October 2011 - 06:35 PM, написа:
Като за начало си сменете лекарите.
След това - на училище, и вие и кученцето.
Публикувано: 07 October 2011 - 03:49 PM

Публикувано: 07 October 2011 - 04:21 PM
След това - на училище, и вие и кученцето.
да не е приятно но не обвинявам доктора за това,може би аз не сам оточнила точно,защото ако тя нещо има проблем те я лекуват от разстояние,няма начин да им даде да я пипнат веднага посяга да хапи.в началото се опитваха да я пипат,говориха и опитваха се са се спиятелят така да го кажа но не тя неиска не позволява.писах за проблема с ушичките трябваше аз и бащами да я дърйим здраво и доктора от лрко разтояние с фенерчето се опитваше да види тои ни казва каде да пипнем за да види дали има болка за да разбере како и е.всащтност докторите (защото не е един) много я харесват и искаха да поправим тази агресия да има кученца,постоянно и казват ''красавица'' но когато виждат че колкото повече расте по лоша става какво могат да направят.трудно е да я прегледат да я ваксинират да я обезпаразитят. сега ще се опитаме да се превазпитаме и ние и тя,дано този пат успеем,тя е парвото куче в дома ни до сега я гледахме точно като дете но ще се променим осазнаваме че грешката е наша,а мога да гарантирам че ако тя позволи на докторите и да я пипат да работят спокойно с нея те ще бадат колкото нас щастливи
Публикувано: 07 October 2011 - 05:12 PM
terra09, в 07 October 2011 - 03:49 PM, написа:

Четейки написаното от Вас оставам с няколко впечатления и то – все неприятни.
Първо, че нямате грам познания за кучетата.
Второ, че без да имате познания сте си взели куче (може би защото е подарък и да не откажете, но това не е неодушевен предмет!).
Трето, отново свързано с липсата Ви на елементарни знания, пишете, че сте наказали кучето (което е лудост!) Вие наистина ли си въобразявате, че кучето има представа защо е наказано и давате ли си сметка какви са последиците от това, което сте направили ?!
Четвърто, питали сте много хора (или както казвате – много хора са Ви съветвали) и сте решили да я кастрирате. Кой бе този глупак, който Ви каза, че с това ще си решите проблема?!
Някой Ви бе писал по-горе да си смените доктора. Аз мисля, че каквото и да смените, когото и да смените, Вие няма да си решите проблема.
Така ли не се намери един от многото съветващи Ви да Ви обясни, че кастрацията има отношение към фертилността (плодовитостта), но не и към агресивността (има, но незначително).
Така ли не се намери някои измежду многото съветващи Ви да му „светне лампата”, че по всяка вероятност кучето Ви има Obsessive behavior Disorders (което се превежда долу горе като „маниакално натрапчиво разстройство”) и някои от проявленията му са „необосонована” агресия.
Така ли един от съветващите Ви не му дойде на ума да приложи медикаментозна корекция на поведението. Има идеални препарати като Алпразолам, Диазепам, Амитриптилин, Доксепин, Кломипрамин и т.н., които всеки един сериозен ветеринар би имал правото да изписва (отдавна са забранени за свободна продажба и употреба) и да лекува с тях.
Аз не мога да Ви дам съвет. Това Ви стига.
Продължавам да недоумявам как може човек да си взима куче неподготвен за такова отговорно дело и още по-страшното – да се доверява на всеки, които напише или изръси някаква „компетентност”.
Ако сте от София, търсете сериозни ветеринарни специалисти и не се допитвайте до форумите, където ще Ви кажат какви ли не глупости, някои от които вече сте извършили.
Публикувано: 07 October 2011 - 05:46 PM
'' Само да набръчка муцуната за части от секундата - корекция!'' това се опитвам да направя. благодаря
Публикувано: 07 October 2011 - 05:46 PM
п.п. НЕ търсете ветеринарни специалисти - кучето ви няма здравословен проблем, а поведенчески. Търсете добри треньори на кучета. И дано този път случите.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 07 October 2011 - 05:54 PM
очаквах малко помощ и разбиране а получих само нападки. благодаря
Публикувано: 07 October 2011 - 06:29 PM
terra09, в 07 October 2011 - 04:49 PM, написа:
Ето ви един цитат от книга, който може да ви бъде от полза. До толкова, че да разберете, че имате проблем с разбирането на кучешкият език. От там идват и проблемите ви. Не можете да управлявате кучето, тълкувате грешно поведението му, тълкувате грешно понятието "грижа", затова кучето ви управлява вас, по кучешки. Със сигурност цялата ситуация изнервя и него и затова проблема ще се задълбочава.
Потърсете треньор, който да работи с вас и кучето.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 07 October 2011 - 06:31 PM
Публикувано: 07 October 2011 - 06:35 PM
bushkata, в 07 October 2011 - 05:46 PM, написа:
Това предполагам е във връзка с моя коментар.
Някъде да съм казал, че кучето има здравословен проблем ?!
Именно, кучето има поведенчески проблем и тук коментара ми напомня на поведението на повечето българи - като им кажеш "обърнете се към психиатър" те си мислят, че искат да им кажат, че са луди.
Невежеството винаги е било най-големия бич на прогреса. Във всяко отношение!
Публикувано: 07 October 2011 - 06:39 PM
bushkata, в 07 October 2011 - 06:29 PM, написа:
terra09, в 07 October 2011 - 04:49 PM, написа:
Ето ви един цитат от книга, който може да ви бъде от полза. До толкова, че да разберете, че имате проблем с разбирането на кучешкият език. От там идват и проблемите ви. Не можете да управлявате кучето, тълкувате грешно поведението му, тълкувате грешно понятието "грижа", затова кучето ви управлява вас, по кучешки. Със сигурност цялата ситуация изнервя и него и затова проблема ще се задълбочава.
Потърсете треньор, който да работи с вас и кучето.
Ако маркирането с червено е показател за разбиране на езика на кучето...
Тая книга кой я е писал и от коя година е ?
Публикувано: 07 October 2011 - 06:46 PM
kangal_bg, в 07 October 2011 - 07:39 PM, написа:
Тая книга кой я е писал и от коя година е ?
http://www.book.stor...hoel-dioas.html
Има и спорни неща (за мен), но има и полезни. Не коментрирам книгата в случая, а проблема на автора на темата.

Публикувано: 07 October 2011 - 06:47 PM
Публикувано: 07 October 2011 - 06:49 PM
terra09, в 07 October 2011 - 05:54 PM, написа:
очаквах малко помощ и разбиране а получих само нападки. благодаря
Ваши са думите, че сте го наказали, нали ?
Вие очовечавате кучето и подхождате по начин, който просто не мога да си обясня и поради тази причина не мога, а и няма смисъл да давам съвет.
Когато аз съм бил с първото си куче, предпалагам родителите Ви още не са били родени.
Няколко години след като си взех куче излезе от печат първата книга за кучета на български език, от български автори. Бях я "изял с кориците". Беше много актуална и популярна. От години написаното в нея се смята за морално остаряло и несъвместимо с много съвременни розбирания не само за поведението на кучето, а за кучетата въобще!
Още със съзряването и прочитането на повече литература за кучета, често взаимоизключваща се, съм си изградил принцип: Когато тръгнеш да вършиш нещо, първо се увери, че си подготвен за него.
Публикувано: 07 October 2011 - 06:52 PM
terra09, в 07 October 2011 - 07:47 PM, написа:

- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »