Dog.bg Форуми : Френски булдог

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Френски булдог Агресия Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   terra09 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 October 2011 - 06:35 PM

здравейте, имам френски булдог тя е вече на три години и е много агресивна. отглеждаме я с голяма лубов и търпение от начало агресията и беше моментна и ние си го обяснявахме като труден характер мислихме че с годините ще поолекне така да се каже. много е умна и е голям инат,на последък започна да се спуска да хапи.когато я водим на ветеринар докторът не може да я пипне,не позволява контакт с никой освен семейството ми.имаше проблем с ушичките и трябваше да и слагаме капки-голям проблем хапеше рацете на баща ми не даваше да и слагаме нищо.докторите ни съветват да я умартвим но не искаме все още си мислим че може да се направи нещо,да се даде за убочение. моля ви помогнете ми не искам да си убивам кучето. благодаря ви

#2 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2011 - 12:31 AM

Много лошо! Проблемът е, че не сте обърнали внимание навреме и не сте я коригирали когато изблиците й са били краткотрайни! Накратко грешката е ваша и е най-добре да си я поправите, а не да убивате животното! На тях не им трябва много любов, така както хората си я представят . . . както и да е . . .
Моят съвет е да почнете отначало с възпитанието, по-скоро с превъзпитанието! Правите корекции при всяко нежелано поведение, дори ако се наложи да ходи с нашийник и повод в къщи за известно време, просто на всяка нежелана реакция-корекция! Само да набръчка муцуната за части от секундата - корекция!
Тя ще се опита да протестира, може да ви се стори, че дори става по-лошо, но не се отказвайте, защото и на вас три години да ви се разминават прегрешенията, после няма да ви е лесно да почнете да спазвате правила! Да ходи с намордник на ветеринар и на улицата, ако е агресивна към други хора и животни!
Гледайте да хаби енергията си, извеждайте я всеки ден по два пъти, ако до сега не сте го правили, после упражнения и ако се държи прилично тогава любов!
Но важно условие за успеха е всеки ден да отделяте поне 10 минути за основни команди и когато сте с нея да а следито изкъсо известно време, както и всеки член на семейството да е ангажиран с превъдпитанието й! Търпението е чудесно нещо, ще ви трябва доста, не я удряйте, не бъдете прекалено строги, но и не се размеквайте! Всеки пък когато се разколебае вашето постоянство в превъзпитателния процес, си мислете как ще трябва да я убиете, заради небрежност и че й дължите поне да опитате! Все пак е само на три години и животът й е пред нея!
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2011 - 02:01 AM

Напишете и от къде сте,за да Ви се препоръча професионална помощ.Виждала съм френски булдог изпуснат по същият начин.Мисля,че директно трябва да се насочите към специалист.
Не се отказвайте!Когато има желание,има и начин :smile:
Поздрави.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#4 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 07 October 2011 - 11:32 AM

Показване на мнениетоterra09, в 06 October 2011 - 06:35 PM, написа:

докторите ни съветват да я умартвим но не искаме все още си мислим че може да се направи нещо,да се даде за убочение. моля ви помогнете ми не искам да си убивам кучето. благодаря ви

Като за начало си сменете лекарите.

След това - на училище, и вие и кученцето.

#5 Потребителят е офлайн   terra09 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2011 - 03:49 PM

Advanced Member благодаря за съвета,да осазнаване,че грешката е наша.глезихме я,всичко и позволявахме.няма проблеми с други животни.ние живеем в къща с голям двор,тя по цял ден бяга и си играе.много подвижна като стрела е Качена снимка. НИКОГА никой от нас не я е удрел но вапреки това имаме чубство че е наплашена.наши приятели ни я пратиха от чужбина на 2 месеца и имаше малко червено сасирече вътре в окото и малка цицинка на главата от тва разбрахме че е удряна беше изплашена инеспокойна за това и я обсипвахме с внимание и лубов за да разбере че ние я обичаме и няма да я нараним.именно заради това си мислихме че от там и идва агресията кам хората.мислихме че с течение на времето ще се промени но-не.за една седмича цицинката изчезна червеното петанце в оченцето и се махна тя започна да си играе и сащо осещахме любов от нея кум нас. най интересното е че когато ухапи някой от нас не го прави наистина с злоба просто за секунда ухапва и когато и кажеш 'тере не' имаме чувството че тогава осазнава какво е направила и идва при теб изапочва да ближи мястото кадето е захапала сякаш се извинява а физиономията и в този момент е такава жална сладка че да я сажелиш.много е умана всичко разбира когато и кайеш донеси топката дори топката да е в другата стая тя я намира и я носи.и не само това когато и говорим всичко разбира. сега е малк наказана,ще се опитаме и ние и тя да се привазпитаме.не можем да и сложим наморник защото незнаем от каде да намерим питали сме навсякаде и всички казват че за френски булдог не са виждали и по точно че е трудно заради муцунката.наложини се да я упоим за да я кастрираме защото няма шанс някой от докторите да я пипне и се притеснявахме ако има усложнения или се наложи докторска помош,че няма как да стане а и всички ни съветваха че така е по добре за нея,за кученцатата и дори казваха че агресията и молко ще поотслабне. промяна в поведението и няма все сащата лудетина си е.моля ако знаете от каде да вземем наморник пишете ми. благодаря ви

#6 Потребителят е офлайн   terra09 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2011 - 04:21 PM

Като за начало си сменете лекарите.

След това - на училище, и вие и кученцето.

да не е приятно но не обвинявам доктора за това,може би аз не сам оточнила точно,защото ако тя нещо има проблем те я лекуват от разстояние,няма начин да им даде да я пипнат веднага посяга да хапи.в началото се опитваха да я пипат,говориха и опитваха се са се спиятелят така да го кажа но не тя неиска не позволява.писах за проблема с ушичките трябваше аз и бащами да я дърйим здраво и доктора от лрко разтояние с фенерчето се опитваше да види тои ни казва каде да пипнем за да види дали има болка за да разбере како и е.всащтност докторите (защото не е един) много я харесват и искаха да поправим тази агресия да има кученца,постоянно и казват ''красавица'' но когато виждат че колкото повече расте по лоша става какво могат да направят.трудно е да я прегледат да я ваксинират да я обезпаразитят. сега ще се опитаме да се превазпитаме и ние и тя,дано този пат успеем,тя е парвото куче в дома ни до сега я гледахме точно като дете но ще се променим осазнаваме че грешката е наша,а мога да гарантирам че ако тя позволи на докторите и да я пипат да работят спокойно с нея те ще бадат колкото нас щастливи

#7 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2011 - 05:12 PM

Показване на мнениетоterra09, в 07 October 2011 - 03:49 PM, написа:

Advanced Member благодаря за съвета,да осазнаване,че грешката е наша.глезихме я,всичко и позволявахме.няма проблеми с други животни.ние живеем в къща с голям двор,тя по цял ден бяга и си играе.много подвижна като стрела е Качена снимка. НИКОГА никой от нас не я е удрел но вапреки това имаме чубство че е наплашена.наши приятели ни я пратиха от чужбина на 2 месеца и имаше малко червено сасирече вътре в окото и малка цицинка на главата от тва разбрахме че е удряна беше изплашена инеспокойна за това и я обсипвахме с внимание и лубов за да разбере че ние я обичаме и няма да я нараним.именно заради това си мислихме че от там и идва агресията кам хората.мислихме че с течение на времето ще се промени но-не.за една седмича цицинката изчезна червеното петанце в оченцето и се махна тя започна да си играе и сащо осещахме любов от нея кум нас. най интересното е че когато ухапи някой от нас не го прави наистина с злоба просто за секунда ухапва и когато и кажеш 'тере не' имаме чувството че тогава осазнава какво е направила и идва при теб изапочва да ближи мястото кадето е захапала сякаш се извинява а физиономията и в този момент е такава жална сладка че да я сажелиш.много е умана всичко разбира когато и кайеш донеси топката дори топката да е в другата стая тя я намира и я носи.и не само това когато и говорим всичко разбира. сега е малк наказана,ще се опитаме и ние и тя да се привазпитаме.не можем да и сложим наморник защото незнаем от каде да намерим питали сме навсякаде и всички казват че за френски булдог не са виждали и по точно че е трудно заради муцунката.наложини се да я упоим за да я кастрираме защото няма шанс някой от докторите да я пипне и се притеснявахме ако има усложнения или се наложи докторска помош,че няма как да стане а и всички ни съветваха че така е по добре за нея,за кученцатата и дори казваха че агресията и молко ще поотслабне. промяна в поведението и няма все сащата лудетина си е.моля ако знаете от каде да вземем наморник пишете ми. благодаря ви

Четейки написаното от Вас оставам с няколко впечатления и то – все неприятни.

Първо, че нямате грам познания за кучетата.

Второ, че без да имате познания сте си взели куче (може би защото е подарък и да не откажете, но това не е неодушевен предмет!).

Трето, отново свързано с липсата Ви на елементарни знания, пишете, че сте наказали кучето (което е лудост!) Вие наистина ли си въобразявате, че кучето има представа защо е наказано и давате ли си сметка какви са последиците от това, което сте направили ?!

Четвърто, питали сте много хора (или както казвате – много хора са Ви съветвали) и сте решили да я кастрирате. Кой бе този глупак, който Ви каза, че с това ще си решите проблема?!

Някой Ви бе писал по-горе да си смените доктора. Аз мисля, че каквото и да смените, когото и да смените, Вие няма да си решите проблема.

Така ли не се намери един от многото съветващи Ви да Ви обясни, че кастрацията има отношение към фертилността (плодовитостта), но не и към агресивността (има, но незначително).

Така ли не се намери някои измежду многото съветващи Ви да му „светне лампата”, че по всяка вероятност кучето Ви има Obsessive behavior Disorders (което се превежда долу горе като „маниакално натрапчиво разстройство”) и някои от проявленията му са „необосонована” агресия.

Така ли един от съветващите Ви не му дойде на ума да приложи медикаментозна корекция на поведението. Има идеални препарати като Алпразолам, Диазепам, Амитриптилин, Доксепин, Кломипрамин и т.н., които всеки един сериозен ветеринар би имал правото да изписва (отдавна са забранени за свободна продажба и употреба) и да лекува с тях.

Аз не мога да Ви дам съвет. Това Ви стига.

Продължавам да недоумявам как може човек да си взима куче неподготвен за такова отговорно дело и още по-страшното – да се доверява на всеки, които напише или изръси някаква „компетентност”.

Ако сте от София, търсете сериозни ветеринарни специалисти и не се допитвайте до форумите, където ще Ви кажат какви ли не глупости, някои от които вече сте извършили.

#8 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 October 2011 - 05:45 PM

Показване на мнениетоkangal_bg, в 07 October 2011 - 03:12 PM, написа:

Така ли един от съветващите Ви не му дойде на ума да приложи медикаментозна корекция на поведението.

Това сериозно ли е ?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#9 Потребителят е офлайн   terra09 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2011 - 05:46 PM

ще ме извинявате но какво трябваше да направя да изкарам курс за гледане на куче? не ми е подарък платила сам за нея 400евро взета е от специализиран разбъдник в германия а наши приятели осигориха транспорта.Тя има всичко което едно куче може да има живее в лукс,грешката е че и се позволяваше всичко. Да нямам опит,първо куче ми е допуснах грешка и за това тарся съвет тук. и да много хора се занимават с кучето но малко от тях знаят точно за какво става вапрос,а тези който знаят си малчат или само те упрекват така не помагат. точно казахте "това не е неодушевен предмет''. това се знае и никой не мисли такова нещто! и мисля,че както при хората така и при животните някой са агресивни други не, просто исках съвет а сега съжелявам че попитах. под наказание не се разбира изолирана или без внимание аз съм 24 часа в дома ни и се опитвам да я превазпитвам.
'' Само да набръчка муцуната за части от секундата - корекция!'' това се опитвам да направя. благодаря

#10 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 October 2011 - 05:46 PM

Аз пък виждам най-обикновено изпуснато куче, което командори наляво и надясно, прави каквото си поиска и не позволява с него да правят каквото те поискат. Къде е тая "диагноза", поставена от вас, не знам. Че чак и медикаменти. Не случило куче на стопани. Неслучило на лекари. Сега и съветите са едни... Горката животина.

п.п. НЕ търсете ветеринарни специалисти - кучето ви няма здравословен проблем, а поведенчески. Търсете добри треньори на кучета. И дано този път случите.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#11 Потребителят е офлайн   terra09 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2011 - 05:49 PM

и още - неудошевен предмет -ако беше така щях ли да тарся помощ

#12 Потребителят е офлайн   terra09 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2011 - 05:54 PM

да неслучило на стопани -ок ние го турмозим,бием,изолираме !? много ми се иска да знам вие как сте били с парвото си куче или сте чели учебници? кажете и ние да си ги купим да ги прочетем.
очаквах малко помощ и разбиране а получих само нападки. благодаря

#13 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2011 - 06:29 PM

Показване на мнениетоterra09, в 07 October 2011 - 04:49 PM, написа:

просто за секунда ухапва и когато и кажеш 'тере не' имаме чувството че тогава осазнава какво е направила и идва при теб изапочва да ближи мястото кадето е захапала сякаш се извинява а физиономията и в този момент е такава жална сладка че да я сажелиш.

Ето ви един цитат от книга, който може да ви бъде от полза. До толкова, че да разберете, че имате проблем с разбирането на кучешкият език. От там идват и проблемите ви. Не можете да управлявате кучето, тълкувате грешно поведението му, тълкувате грешно понятието "грижа", затова кучето ви управлява вас, по кучешки. Със сигурност цялата ситуация изнервя и него и затова проблема ще се задълбочава.
Потърсете треньор, който да работи с вас и кучето.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#14 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2011 - 06:31 PM

Показване на мнениетоagalina, в 07 October 2011 - 05:45 PM, написа:

Показване на мнениетоkangal_bg, в 07 October 2011 - 03:12 PM, написа:

Така ли един от съветващите Ви не му дойде на ума да приложи медикаментозна корекция на поведението.

Това сериозно ли е ?

Абсолютно сериозно! и недоумявам защо ми се задава такъв въпрос.

#15 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2011 - 06:35 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 07 October 2011 - 05:46 PM, написа:

кучето ви няма здравословен проблем, а поведенчески.

Това предполагам е във връзка с моя коментар.

Някъде да съм казал, че кучето има здравословен проблем ?!
Именно, кучето има поведенчески проблем и тук коментара ми напомня на поведението на повечето българи - като им кажеш "обърнете се към психиатър" те си мислят, че искат да им кажат, че са луди.

Невежеството винаги е било най-големия бич на прогреса. Във всяко отношение!

#16 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2011 - 06:39 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 07 October 2011 - 06:29 PM, написа:

Показване на мнениетоterra09, в 07 October 2011 - 04:49 PM, написа:

просто за секунда ухапва и когато и кажеш 'тере не' имаме чувството че тогава осазнава какво е направила и идва при теб изапочва да ближи мястото кадето е захапала сякаш се извинява а физиономията и в този момент е такава жална сладка че да я сажелиш.

Ето ви един цитат от книга, който може да ви бъде от полза. До толкова, че да разберете, че имате проблем с разбирането на кучешкият език. От там идват и проблемите ви. Не можете да управлявате кучето, тълкувате грешно поведението му, тълкувате грешно понятието "грижа", затова кучето ви управлява вас, по кучешки. Със сигурност цялата ситуация изнервя и него и затова проблема ще се задълбочава.
Потърсете треньор, който да работи с вас и кучето.

Ако маркирането с червено е показател за разбиране на езика на кучето...
Тая книга кой я е писал и от коя година е ?

#17 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2011 - 06:46 PM

Показване на мнениетоkangal_bg, в 07 October 2011 - 07:39 PM, написа:

Тая книга кой я е писал и от коя година е ?

http://www.book.stor...hoel-dioas.html
Има и спорни неща (за мен), но има и полезни. Не коментрирам книгата в случая, а проблема на автора на темата.
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   terra09 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2011 - 06:47 PM

мисля първо да опитам със треньор , не мисля че с хапчета ще се промени нещо,не желая да я тъпчем с успокоителни или някакъв такъв вид лечение. тя просто е голям инат и иска да командва,не приема команди или по точно ако веднаж изпълни командата след това двапъти не и после пак добре ,просто когато иска тогава прави всичко когато не -не. ще опитам с треньор и ще видим неговото мнение

#19 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2011 - 06:49 PM

Показване на мнениетоterra09, в 07 October 2011 - 05:54 PM, написа:

да неслучило на стопани -ок ние го турмозим,бием,изолираме !? много ми се иска да знам вие как сте били с парвото си куче или сте чели учебници? кажете и ние да си ги купим да ги прочетем.
очаквах малко помощ и разбиране а получих само нападки. благодаря

Ваши са думите, че сте го наказали, нали ?

Вие очовечавате кучето и подхождате по начин, който просто не мога да си обясня и поради тази причина не мога, а и няма смисъл да давам съвет.

Когато аз съм бил с първото си куче, предпалагам родителите Ви още не са били родени.

Няколко години след като си взех куче излезе от печат първата книга за кучета на български език, от български автори. Бях я "изял с кориците". Беше много актуална и популярна. От години написаното в нея се смята за морално остаряло и несъвместимо с много съвременни розбирания не само за поведението на кучето, а за кучетата въобще!

Още със съзряването и прочитането на повече литература за кучета, често взаимоизключваща се, съм си изградил принцип: Когато тръгнеш да вършиш нещо, първо се увери, че си подготвен за него.

#20 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2011 - 06:52 PM

Показване на мнениетоterra09, в 07 October 2011 - 07:47 PM, написа:

мисля първо да опитам със треньор

:ba_025: Важно е при треньора да работите заедно с кучето и вие. Много неща ще се променят в отношенията ви. За добро.
User's Signature

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни