Dog.bg Форуми : Френски булдог

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Френски булдог Агресия Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   terra09 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 October 2011 - 08:07 PM

Съгласна съм, че е важно да познаваш породата, но също е важно да познаваш и самото куче!

Да и аз мисля,че от куче до куче има разлика и това е характера.Гледах как приятели си възпитаваха кучетата и аз пробвах някой неща но не се получи.
Да получавах много съвети, до сега ги слушах и сгреших.
Да тук също получих добри и не добри съвети.Благодаря на тези който разбраха ситоацията ми и си казаха мнението мисля,че точно тези хора помогнаха на мен и семействито ми да се върнем назад и да се опитаме да разберем точно къде сме сгрешили и да започнем на ново. До сега се ''лутах'' из мислитеми кое е правилно и кое не е. Ще опитаме с разходките,ще пробваме с наморник,ще се интегрираме в обществото,ще и покажем света изван двора ни,и треньор ще вземем и съм сигурна че ще видим добър резолтат. Да ще отнеме време но ще успеем.

#42 Потребителят е офлайн   terra09 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2011 - 08:13 PM

Така ли един от съветващите Ви не му дойде на ума да приложи медикаментозна корекция на поведението. Има идеални препарати като Алпразолам, Диазепам, Амитриптилин, Доксепин, Кломипрамин и т.н., които всеки един сериозен ветеринар би имал правото да изписва (отдавна са забранени за свободна продажба и употреба) и да лекува с тях. -kangal_bg

Аз съм против тези медикаменти.Мисля,че първо трябва да се корегира моята грешка.

#43 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 08 October 2011 - 09:10 PM

Аз имам само един въпрос към г-н Атанасов !
За чий .... момичето трябва да блъска кучето с медикаменти :zz_020: ? !
Изброените по горе медикаменти са предимно психотропни и антидепресанти !! И как те ще поправят поведението на кучето ? Като го надрусат ли или пак съм достатъчно заблуден, че да не Ви разбера ? !

Алпразоламът
е сравнително ново триазолобензодиазепиново производно с противострахово и седативно-хипнотично действие от групата на бензодиазепините.

Кломипрамин
— трициклический антидепрессант.

Диазепам е психотропно лекарство от групата на бензодиазепините с анксиолитично и миорелаксиращо действие.
А последното се използва в следните случай - ( При невроза, безсъние, свръхвъзбудимост, напрегнатост, ажитираност, силни страхови състояния, посттравматичен стрес, като мускулен релаксант, при гърчови състояния, включително епилептични кризи, при абстинентни синдроми и в анестезиологията за премедикация. )
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2011 - 09:28 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 08 October 2011 - 07:01 PM, написа:

Показване на мнениетоkangal_bg, в 08 October 2011 - 04:00 PM, написа:

Показване на мнениетоVictor_, в 08 October 2011 - 03:27 PM, написа:

Terra09 мисля че нямаш право да се сърдиш на никой от този форум нападките сама си си ги заслужила нали ??? Всеки стопанин който прави грешки които в по-късен етап дават отражение на поведението на кучето винаги става обект на нападки!!! Аз ъщо съм бил обект но ясно е че понякога има и такива моменти съветвам те да не спориш със хората които 100% разбират повече от теб а да приемеш всичко като забележка и съвети !!! Грешката ти е била една че преди да си вземеш куче не си чела и си слушала хората всички хора които уш разбират това е !!! Пожелавам успех дано се оправи кучето !!!

Тя не се вслуша в един от основните ми съвети, а именно – да не се вслушва в това, което тук разни „специалисти” й препоръчват, а да се обърне към истински такива.

Малко по-горе има един коментар, в който ако също реши да се вслуша, ще задълбочи проблема още повече.

Имам предвит съвета, отправен й от Flawless в частта си: „Гледайте клипчета със Сизър Милан, той е работил с доста такива случаи”. Сизър Милан е създал много повече проблеми, откоркото да е разрешил. Това вече е коментирано от мене някъде тук из форума и не искам да се повтарям.

По-надолу продължавам със съвета, даден от Flawles: „…смятам, че е в основата на добрите взаимоотношения куче-човек - Упражнения, Възпитание, Любов в точно тази последователност!

Тази последователност е сбъркана и не може да се нарече „последователност”. Не можеш да прилагаш Упражнения с едно куче, ако не си се научил кое как се прави и с каква цел. Въобще, не можеш нищо добро да направиш с едно куче, ако на първо място не е Любовта към него.

Първо, защото, ако истински обичаш едно живо същество, ти ще се постараеш да научиш всичко за него така че, когато дойде време да го „учиш” или както е в случая, което е още по-трудно – да го коригираш, да знаеш как и какво трябва да направиш.

Второ, не умееш ли да разчиташ знаците на кучето, ти не можеш да уловиш началото на зараждащите се проблеми и да пристъпиш към корекцията им. Тогава вече можем да говорим за Възпитание.

И най-накрая, когато вече познаваш достатъчно добре спецификата на породата и индивидуалните особености на собственото си животно, можеш да пристъпиш към обучение и Упражнения.

Първо смятам, че всеки един от нас, или повечето са тук движени точно от любов към домашните си любимци! И аз преди да взема кучето си съм чела повече от достатъчно по книги и интернет и продължавам да чета и да се уча, така че и това условие е изпълнено! При авторката на темата се надявам, че ако не е, то ще започне оттам с поправянето на грешките! Съгласна съм, че е важно да познаваш породата, но също е важно да познаваш и самото куче!
Това за упражнението, възпитанието и любовта в точно тази посредователност е честа реплика на Сизър Милан! Под Любов на последно място се има предвид проявлението й като целувки, прегръдки и такива неща, защото логиката е, че те се дават когато кучето е спокойно! Съгласи се, че ако целуваш и галиш кучето, докато е стресирано и/или ядосано или в нейния случай докато хапе ветеринарите, това задълбочава проблемът, защото галенето е равно на поощрение!
Упражнението е на първо място, защото когато например много енергично куче има неизразходвана енергия едвали ще изпълнява каквито и да е команди, ами ще иска първо да изразходи тази енергия, за да се кротне и да може да възприема командите.Концентрация при хиперактивно куче се постига като се изразходва енергия! От прочетеното разбирам, че нейното е доста енергично! И чак като сте изразходили енергията, започнали сте с команди, общо послушание и корекция на нежелано поведение, и кучето е достатъчно изморено психически и физически се поздравява за добре свършената работа, като му се показва любов и привързаност!

А що се отнася до проблемите, които е създал Сизър Милан, не знам колко са, лично аз не одобрявам повечето методи, но определено , ако знаеш какво да търсиш, можеш да намериш нещо полезно! Освен това съм казала да не опитва методите на Сизър, а да погледне общата картина и да си направи изводите!

Всички сериозни научни институции, занимаващи се с поведение на кучето от години опитват да внушат колко не грешни, а ВРЕДНИ са методите и теориите на кучешкия фризьор Милан. НО! Първо Нешънъл Джеографик е "изляла" много пари в него. Впоследствие самият той започва да носи пари на Нешънъл и този порочен комерсиален кръг не може да бъде разбит.

#45 Потребителят е офлайн   Ev.Mink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2011 - 09:28 PM

Здравейте!

А бре, как поставяте диагноза по интернет, че чак и медикаменти, като това си е непрофеисонално, моите уважения!

Ще се изкажа и аз като любител и с опита да имам подобна конфликтна ситуация с първо куче, също френска булдочка, но създадена не в легитимен развъдник и с ранно отбиване от майка й. Френчитата са порода със силна индивидуалист (нещо като характера на българина). :smile: ) Склонни са към доминантност и упорита твърдоглавост, когато това им се позволи. По описанието, което давате, разбирам, че френческата Ви се е „качила” на главата. В резултат от разглезване и липса на социализация с хора и други кучета. Това, което може да направите, е да започнете стъпка по стъпка да я обучавате в послушание, въпреки че е вече на 3 години. Не съм сигурна, че ще откриете треньори в Сливен, които се занимават с корекция на силна доминантност и агресия. В България първо няма официално как да се определи кой треньор е професионалист, т.е. дали ще ви свърши работа. Пък и масово имат натрупан опит с общо послушание на НОК, лабрадори, белгийски овчарки, т.е. породи, склонни към послушание и подчинение и то, предимно бебета... за защита и спортна дресура, аджилити, ала-бала, но за корегиране са малцина, преди всичко бих препоръчала тези, които се занимават и спасяват, помагат за осиновяване на безстопанствени кучета. Проверката на професионализма им е на принципа опит-грешка, за съжаление няма единен стандарт или изпит. Кучетата нямат спомени, както при хората и да помнят какво им се е случило в бебешка възраст. Дали й се е случило някакво насилие тогава или не вече няма полза да я връщате назад, т.е. спрете да я съжалявате. Френчитата са силно чувствителни и това го усещат, и е съвсем естествено да се възползват, проявявайки дивото в себе си, както те си знаят. Може да прочетете в този раздел в една от главните теми за обучение на малките кученца. Въобще тук, във форума има много полезни теми и линкове за първоначално запознаване с природата на кучетата, които си заслужава да прочетете и да внимавате кое как и дали ще прилагате. И да започнете да ПОСТАВЯТЕ ГРАНИЦИ. Вие, стопаните, определяте кога ще се храни, с какво и колко, кога ще се разхожда, в каква посока и колко, къде ще спи, стои във вашия дом. Вие, а не френческата - принцеската да ви се налага. Най-важното е да бъдете постоянни и търпеливи. Това означава по едно и също време да я храните, да се опитате да не я допускате да спи във вашето легло, а на нейно постоянно място/места, да не я допускате да се качва по фотьоли/дивани, когато тя си реши, а само, когато вие решите, да не й давате храна от масата и когато се храните, защото много жално гледала :ea_103: , да не й позволявате да ви тегли на разходки в посока, която тя си реши, а вие. Преди разходка я приучете да седне и се успокои, и чак тогава излизане през вратата. За приучване към командите ползвайте дребни хапки лакомство и позитивна похвала „Браво!”, ако и когато изпълни командата (ще прочетете в уроците за общо послушание как става). За разходките в началото започнете по една и съща улица, до едно и също място в квартала, в който живеете, държейки я на къс повод, като я оставите спокойно да души цялата тази вселена, която тя не познава. На първо време я срещайте за кратко с друго куче, ползвайки намордник. Тя ще подскача, скимти, лае около него, но с упорита повтаряемост, ако може с едни и същи улични и домашни кучета, ще постигнете напредък. Опитайте се да намерите стопани на кучета, които имат уравновесени, силни, отговарящи на нейната енергия кучета, които ще ви позволят да потичат заедно или да се разхождат заедно често, ако може всеки ден. По описанието прочетох, че както домът, така и дворът ви е „нейна собственост”, т.е. проявява териториална агресия към външни хора. Опитайте се да увладеете и контролирате тази териториална нейна агресия при посещение на външни хора, ваши познати, пощальона, инкасатори, съседи, като я привеждате в седнало/легнало положение преди да отворите вратата и я държите на място, докато се успокои емоционално и тогава й разрешите да подуши/се запознае с чуждия човек. Въобще много „работа” ви чака, т.е. да й отделите внимание, да я научите до къде се простират границите и от къде може тя да си дивее. В къщи всички се разберете в едно и също поведение и отношение към "принцеската", за да не се получи така, че много баби - хилаво дете:) Един да й забранява нещо, а друг в същото време да й разрешава. Имах подобен проблем вкъщи и определено на мен ми беше лудница, а на домачадието им беше весело и майтап. Така и френческата – принцеската :ae_085: ще се уравновеси, а пък и вие ще имате едно послушно, радващо ви и артистично „диване”. И не я разглезвайте, защото разглезването е вид безсилие, незнание, неумение, повод за нейната агресия и хаос в поведенеито. Любовта си я любов, гушкайте я, галете я, когато Вие решите, но я оставете и да си заслужи вашето внимание с подчинение на вашите команди. При нежелано поведение напр. хапане, я неглижирайте, ставайте, обръщайте й гръб, спирайте да играете с нея. Имала съм такава изпусната, разглезена френческа, която няколко години нямах възможност да бъда с нея и роднините у нас бяха я ограничили от общуване с други себеподобни и хора, и беше започнала да лае по всяко куче навън и да плаши всеки чужд човек, а после около година си я приучавах отново и с много пот, и тъпа упоритост от моя страна. Сегашното ми френчи се пробва да проявява доминантен характер, но вече зная как и до къде, всеки ден играе с всякакви породи кучета, от мини шпицове до алабай, кане корсо и немски дог. Френчитата са много социални комуникативни същества и ако бъдат лишени от общуване с най-различни хора и кучета се превръщат точно в това, което описвате. Успех!

#46 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2011 - 09:53 PM

Показване на мнениетоArolski9111, в 08 October 2011 - 09:10 PM, написа:

Изброените по горе медикаменти са предимно психотропни и антидепресанти !! И как те ще поправят поведението на кучето ? Като го надрусат ли или пак съм достатъчно заблуден, че да не Ви разбера ? !

Първо, това не е работа на момичето, а на специалисти и аз наблегнах - на специалисти по ветеринарно поведение на кучето, като изказах и съмнение, че може би такива у нас няма.

Това от моя страна е просто предложение. Аз не съм ветеринар и не мога да си позволя да давам съвети от ветеринарията. Но за сметка на това се занимавам с поведение на кучето от 2002 година (на научно ниво) независимо, че книгата ми "Кучето и неговото поведение" бе отпечатана през 2000 г. Колкото и нескромно да звучи, позволявам си претендирам за известно знание по тази тема.

Много добре зная какво говоря, много добре зная и кой медикамент от коя група спада (без да правя проверки из гугъл или където и да е)

Това са медикаменти, които се дават по схема, като предварително е снета анамнеза на животното (не напразно споменах и това, че моето е предположение, а не оформена констатация). Само пълен невежа или надскочил егото си самовлюбен нарцистиз ще тръгне да дава компетентни съвети за животно, което дори не е видял, а самия собственик не съумее дори да изложи правилно проблема.

Да сте чували за нервотрансмитери и обратен захват на серотонина ?! Да знаете евентуално, че именно посочените от мен медикаменти са част от тези препарати, които действат на такова ниво ?! Да сте следили статистиките и евентуално да сте попаднали на фактите, че поради проблеми с поведението и неправилното им коригиране в световен мащаб умират повече кучета, отколкото от която и да е друга заразна, паразитна или вирусна болест взети заедно ?!

Отново повтарям нещо, което още някъде в началото написах. Аз изказвам предложение и предлагам идея, но изрично наблегнах - само след консултация със съответен специалист!

П.П. Преди години на мои познат кучето (Френски булдог! наблягам на това, защото собственика на едно такова куче трябва да знае, че и това може да очаква) започна да прави припадъци. Води го поне при 4 или 5 лекаря. Всички бяха категорични - кучето има епилепсия и трябва да бъде приспано.

Предложих на моя познат, така и така кучето е обречено, да ми позволи да изведа опит с него. Тогава както барбитуровите препарати, както и бензодиазепановите, се продаваха свободно. Единственото което ще кажа, че кучето живя още 5 години и умря от невежество или по-точно от немарливост. С моя познат заминахме за чужбина за около седмица. Обясних на майка му от кой медикамент по колко и кога трябва да дава. Да, но тя забравила да дава, кучето започнало отново припадъци и след един такъв просто не се свестило.

Е, медикаментите виновни ли са в случая или полезни? И къде е вината - в "тъпкането" на кучето с това, което го държа живо 5 години, след категоричното мнение, че трябва да бъде убито или вината е просто в невежеството и немарливостта на един човек ?!

Нямам какво повече да коментирам по темата.

Вече написах - невежеството е най-големия бич на човечеството. И когато ви кажат, че имате нужда от психиатър, това съвсем не означава, че ви изкарват луд!

#47 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2011 - 09:56 PM

Показване на мнениетоEv.Mink, в 08 October 2011 - 09:28 PM, написа:

А бре, как поставяте диагноза по интернет, че чак и медикаменти, като това си е непрофеисонално, моите уважения!

Я четете по-внимателно и кажете къде съм поставил диагноза по интернет ?! Че и посочил как да се лекува животното !

Вие правите ли разлика между съмнения и предположения и конкретно оформени констатации ?!

#48 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 08 October 2011 - 11:34 PM

Показване на мнениетоEv.Mink, в 08 October 2011 - 10:28 PM, написа:

Здравейте!

:rc_036: :ba_025:
Това е поста, който дава цялата основна информация, от която авторката има нужда.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#49 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2011 - 12:59 PM

Показване на мнениетоkangal_bg, в 08 October 2011 - 09:53 PM, написа:

Първо, това не е работа на момичето, а на специалисти и аз наблегнах - на специалисти по ветеринарно поведение на кучето, като изказах и съмнение, че може би такива у нас няма.

Това от моя страна е просто предложение. Аз не съм ветеринар ...
Вече написах - невежеството е най-големия бич на човечеството. И когато ви кажат, че имате нужда от психиатър, това съвсем не означава, че ви изкарват луд!

"специалисти по ветеринарно поведение на кучето" - някой смело спомена нещо за невежество ... какви ли не малоумия може да прочете тук човек!:tb_195:

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#50 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 21 October 2011 - 10:30 AM

Моля ви, спрете се !

Ако имате нещо един към друг - на лични съобщения, стига спам в темата - моля, бройте го като предупреждение.
Темата ще бъде почистена.

#51 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 01:27 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 20 October 2011 - 12:59 PM, написа:

Показване на мнениетоkangal_bg, в 08 October 2011 - 09:53 PM, написа:

Това от моя страна е просто предложение. Аз не съм ветеринар ...

"специалисти по ветеринарно поведение на кучето" - някой смело спомена нещо за невежество ... какви ли не малоумия може да прочете тук човек!:tb_195:

До сега си мислех, че си само предубеден, сега се уверих, че си и глупав. Трудно можеш да схванеш, но ще ти кажа - им цял клон в медицината - Veterinary behavior. Има хора, със защитени професури в областта, но да ти соча имена е все едно да предлагам на свиня кладенчова вода.

#52 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 01:30 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 21 October 2011 - 10:30 AM, написа:

Моля ви, спрете се !

Ако имате нещо един към друг - на лични съобщения, стига спам в темата - моля, бройте го като предупреждение.

Най-големия бич за една нация е невежеството на народа й.
Така че, можеш и да триеш, но това няма да направи глупака по-умен. А ако държиш на обективността и принципността, по-добре е да оставяш някои текстове, за да знае аудиторията какви "специалисти" я облъчват с "компетентностите си".

П.П. Нищо лично към въпросния. Нито го познавам, нито ме интересува. Но не ми е безразличо поведението, което изразява публично.

#53 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 02:14 PM

Моля ви, спрете се !

"

Veterinary behavior Consultations, LLC is a professional veterinary medicine corporation dedicated to helping pet owners and veterinarians control undesirable behavioral disorders & training problems.
The Society of Veterinary behavior Technicians enriches human animal interactions by promoting scientifically based techniques of training, management, and behavior modification.

Veterinary behavior Consultations provides in-home behavior consulting and training services for dogs, cats, and parrots. Let us come to your home and teach you how to change your pet's problem behavior for the better. "

... ти си умен човек, Нанко. Нали се сещаш, че това са не говорещите с кучета, това са ПЕЕЩИТЕ с кучета. Не по гръб, а по шия. Какво ли не правят хората за пари, а и за да открият наново колелото ... смятам, че не е спам спасяването на който и да е форумен член от лапите на новоизлюпени вет. бихейвиористи ...

Поздрави от въпросния
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#54 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 02:27 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 21 October 2011 - 02:14 PM, написа:

Моля ви, спрете се !

"

Veterinary behavior Consultations, LLC is a professional veterinary medicine corporation dedicated to helping pet owners and veterinarians control undesirable behavioral disorders & training problems.
The Society of Veterinary behavior Technicians enriches human animal interactions by promoting scientifically based techniques of training, management, and behavior modification.

Veterinary behavior Consultations provides in-home behavior consulting and training services for dogs, cats, and parrots. Let us come to your home and teach you how to change your pet's problem behavior for the better. "

... ти си умен човек, Нанко. Нали се сещаш, че това са не говорещите с кучета, това са ПЕЕЩИТЕ с кучета. Не по гръб, а по шия. Какво ли не правят хората за пари, а и за да открият наново колелото ... смятам, че не е спам спасяването на който и да е форумен член от лапите на новоизлюпени вет. бихейвиористи ...

Поздрави от въпросния

Хей, ама ти наистина си много глупав човек.
Не ми вади и цитирай извадки за разни фирми и сдружения. Говоря за съвсем друго нещо, но явно много не ти достига, за да схванеш.
Да ти говорят нещо заглавията на научните трудове:
Psychopharmacology of Animal behavior Disorders
Translating Puppy Talk
A protocol for predicting performance in military working dogs
Storm Phobias
Understanding the genetic basis of canine anxiety
Евентуално да знаеш кои и какви са техните автори ?!

Хвърлящите съчки в кладата на Ян Хус никога няма да свършат и простотията винаги ще бъде Свещенна.

#55 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 02:58 PM

Показване на мнениетоkangal_bg, в 21 October 2011 - 02:27 PM, написа:

"

Хей, ама ти наистина си много глупав човек.

Psychopharmacology of Animal behavior Disorders
Translating Puppy Talk
A protocol for predicting performance in military working dogs
Storm Phobias
Understanding the genetic basis of canine anxiety
Евентуално да знаеш кои и какви са техните автори ?!

Хвърлящите съчки в кладата на Ян Хус никога няма да свършат и простотията винаги ще бъде Свещенна.

Хей ти, много умния ... става дума само за един обикновен много агресивен френски булдог, отглеждан с много любов.

От едни нищо неразбиращи хора, търсещи съвет сред други кучкари. Не си давай толкова зор, на никой не му пука какво и колко си прочел и колко имена на автори бихейвиористи си заучил и цитирал. Сложи си снимката в рамка и си целуни ръка, така всичко ще си дойде на място.

Това, с което аз мога да помогна е да се видя на място с "пострадалото семейство" и ЗАЕДНО да опитаме да решим проблема. Ей така, щото от 20 години се занимавам с тези неща. Безплатно, всъщност не, искам едно капучино с канела...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#56 Потребителят е офлайн   Ev.Mink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2011 - 04:59 PM

Момчета, и двамата сте прави... или седнали, а някои може би полегнали :smile: :re_037:

Да, така изглежда отстрани, че стопаните на френчито са му предозирали любовта и сЛободията, както често става при първи любимец, случайно взет. И преди да се намеси тежката артилерия в лицето на поведенческата вет.-медицина с нейната фармакотерапия е добре по-опитните да ограмотяват нас, любителите на основните стъпки във взаимоотношенията ни с домашните любимци поне на теория. Например:

Поведенческа медицина

И да Ви попитам, за да сме по темата и да бъдем по-практични, дали знаете в България списък с адреси на такива специалисти, ако все пак опитите да се превъзпитат любимците ни остават понякога неуспешни?Изучава ли се в България поведенческа медицина като отделна специалност или е обща дисциплина за всички ветеринарни специалности? Тук, във форума намерих подобна тема с адреси на такива специалисти, но само четирима, само от София и от 2007 г. не се знае до колко са актуални:

Специалисти поведенческа вет. медицина

#57 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 06:53 PM

Показване на мнениетоEv.Mink, в 21 October 2011 - 04:59 PM, написа:

Момчета, и двамата сте прави... или седнали, а някои може би полегнали :smile: :re_037:

Да, така изглежда отстрани, че стопаните на френчито са му предозирали любовта и сЛободията, както често става при първи любимец, случайно взет. И преди да се намеси тежката артилерия в лицето на поведенческата вет.-медицина с нейната фармакотерапия е добре по-опитните да ограмотяват нас, любителите на основните стъпки във взаимоотношенията ни с домашните любимци поне на теория. Например:

Поведенческа медицина

И да Ви попитам, за да сме по темата и да бъдем по-практични, дали знаете в България списък с адреси на такива специалисти, ако все пак опитите да се превъзпитат любимците ни остават понякога неуспешни?Изучава ли се в България поведенческа медицина като отделна специалност или е обща дисциплина за всички ветеринарни специалности? Тук, във форума намерих подобна тема с адреси на такива специалисти, но само четирима, само от София и от 2007 г. не се знае до колко са актуални:

Специалисти поведенческа вет. медицина

Предполагах, че в България има такива, но изглежда ще се окаже, че няма.

Миналата седмица разговарях с ветеринарния лекар на моите животни. Стана дума за използване на някои специфични препарати, използвани при изкривявания в поведението. Лекарят ми каза, че нямат право да използват такива лекарства. Изисквала се специална регистрация, която била доста скъпа, а освен това по неговите думи „в България няма колеги, които да са специалисти в областта”.

Стана дума за упойките (предстоеше да направим операция на едно от кучетата ми) и го попитах как тогава ползват диазепам (транквилант от групата на Бензодиазепините). Отговорът му бе, че могат да ползват някои препарати, но не и психотропни.

Тъй като за да се приложат някои медикаментозни корекции на поведението, е необходимо да се следи ЕЕГ на кучето, попитах мога ли да намеря апарат и специалист. Пак по неговите думи преди години някакъв професор по вет. медицина е имал такъв, но май е направил само няколко експериментални графии и това е било всичко.

Така че, предполагам, в България такава терапия не може да бъде проведена компетентно, защото въпросът не се свежда до „тъпкане с успокоителни”, както някой се бе изразил във връзка с моите киоментари.

С налагане на забраната за свободна продажба на много препарати, използвани в тази сфера, дори и частни единични експерименти е почти невъзможно да се изведат. Исках да проведа нещо с Ривотрил (използва се в кинологията при някои от т.н. Панически разстройства, по-горе някъде съм писал за това). За да мога да го купя, търсих психиатър, който с протокол да го изпише на човек.

#58 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 21 October 2011 - 09:09 PM

...ако все пак опитите да се превъзпитат любимците ни остават понякога неуспешни?

Превъзпитанието може да бъде неуспешно само тогава, когато кучето се превъзпитава от некадърен човек !

А относно медикаментозното лечение на поведенчески проблеми - защо не използвате Диетиламид на лизергиновата киселина, по-известен със съкращението ЛСД :ra_180: и Метадон :zz_224: ! ? Мисля, че ефекта върху поведенческите проблеми, на което и да е куче ще изчезнат. :zz_214:
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 09:11 PM

Показване на мнениетоArolski9111, в 21 October 2011 - 09:09 PM, написа:

...ако все пак опитите да се превъзпитат любимците ни остават понякога неуспешни?

Превъзпитанието може да бъде неуспешно само тогава, когато кучето се превъзпитава от некадърен човек !

А относно медикаментозното лечение на поведенчески проблеми - защо не използвате Диетиламид на лизергиновата киселина, по-известен със съкращението ЛСД :ra_180: и Метадон :zz_224: ! ? Мисля, че ефекта върху поведенческите проблеми на, което и да е куче ще изчезнат. :zz_214:

:Много оригинално. Няма що !

#60 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 10:03 PM

Notice that the dog who died and is revived has a choke collar around it's neck. Coincidence? I think not! Also, if some lady was filming my dog while he was dead and being resuscitated, while telling me to 'calm down', I'd be a bit on the angry side.

I hope this lady didn't continue to go to this class.

http://www.youtube.c...h?v=4iTJhAz2NaM

Forgot to mention that the description says that the dog had cardiomyopathy. Anyone familiar with that disease knows that stress can bring on an attack. Another reason why dominance training can be not just dangerous, but deadly.

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни