denicc, в 12 October 2011 - 12:07 PM, написа:
dog.bg, в 12 October 2011 - 11:29 AM, написа:
...Но за това тях няма кой да ги глоби ... кога за последно сте видяли да мият улиците ?
Не помня кога.
Но не можах да разбера одобрението ви, на може би най-абсурдния пост в темата.
Всяка сутрин излизам с лична карта, шофьорска книжка, контролен талон на автомобила, гражданска отговорност, картонче за технически преглед, каско /последното не е задължително/, та не мога да разбера какава е истерията, че ще трябва да носиш един, или два паспорта като си разхождаш кучето?
Какво значи "когато си купих куче , нямаше подобни глоби "?, ами повечето от нас когато са взели книжка нямаше и гражданска отговорност, ама сега си я плащаме, и при проверка едва ли ще мине номера, да им обяснявам, че това не съм аз, и колата не е моя...
Да държавата ни е абсурдна, и почти нищо не прави, и то не само за кучкарите, и на мен не ми харесва да плащам данък смет, пък сама да си чистя пред вкъщи, ама това няма да ме принуди да стана мърлячка, за да бъда като другите, на които не им пука.Единственно ми остава успокоението, че не приличам на тях, и не мога безпардонно да си изхвърля хартийката на улицата, или да подмина купчинката на кучето си.Така уча и децата си.Те не го приемат за бреме, първото което взимат като излизаме с кучетата е, паспортите и найлончетата...
Абсолютно не одобрявам и не приемам любовта ни към животните да се превръща в изнудване за пари на несвършили си работата общински и държавни служби.
Регистър има ли ?
Не.
Кой трябва да го направи ?
Същите тези, които тръгват да глобяват.
Ако не разбираш абсурдността на ситуацията - няма регистър, няма, но тези, които не го направиха вече толкова години не приемат че са виновни и сочат кучкарите като виновни. Те и четци нямат, какво проверяват тогава ?
Само се увеличават таксите, изискванията ... а насреща ?
Едно голямо НИЩО години наред !!! Години наред лъжи !
В същото време, докато проверяват по парковете нормалните кучкари с кучета, на животинския пазар в Подуене се продават кучета на килограм. По блокове, строежи и дворове - стотици кучета, и то проблемни - защо не проверяват там ? Защо по парковете - защото там кучетата са на повод, защото имат отговорни стопани, излезнали с тях на разходка.
Но по пазари, дворове, страежи и блокови пространства никой не проверява, ама абсолютно НИКОЙ !!!
И преди да увеличат глобите, нека да направят шибания регистър, който трябваше да го има още преди години ... по закон ! Да не говоря, че уж трябваше и щеше да има и регистър на бездомните ... от 2005 година още ! Сега сме 2011, ама такъв - НЯМА !
Колко обещания ... ето я и темата в форума от 2009 година -
Вкарват домашните кучета в регистър 27 ноември 2009
Отговорник - Мирослав Найденов .. интервюта по телевизията, ехе .. ! 2009 година !
Същия сега, 2011 година, след като ДВЕ ГОДИНИ НИЩО НЕ НАПРАВИ, същия този внесе увеличаване на глобата на 200 лева !!! Тоз, дето не си свърши работата - внесе увеличение на глобата !
И Столична община 2010 година уж щеше да прави ... единна информационна система за регистрация, идентификация и контрол на животните ... щеше ... щеше ...
Какво направи една година по късно - едно голямо НИЩО !
Но да глобяват знаят ... а да направят нещо - не.
Докога да им мълчим с наведена глава и да ни рекетират тези, които нищо не свършиха за животните и само лъгаха ?
Като направят работещ регистър - нека да заповядат и да проверяват. До тогава от нас се иска не да мълчим като толерасти, а да изискваме най после да си свършат работата.
За доброто на нашите животни.