Dog.bg Форуми : Проверки в София за паспорти на кучетата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Проверки в София за паспорти на кучетата Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 11 October 2011 - 03:33 PM

Показване на мнениетоSilverBrilliance, в 11 October 2011 - 03:32 PM, написа:

Абсолютно съгласна съм с jani4ka и icyland.

Аз също почиствам след кучето си, не защото така трябва, а защото преценявам, че това е добре за мен самата - няма да стъпя отгоре после, а и в крайна сметка не изисква кой знае какво усилие да си нося пликче, да се наведа и да си събера. Смешното е, че не веднъж ми се е случвало кучето да се изходи, аз да се наведа и да събера, а на 5 метра от мен да има майка, която си издържа детенцето, вдига му гащите и си тръгва най-невъзмутимо или пък някой човечец клекнал до близкото дърво да се облекчава с кеф.
Това е тъпото на цялата работа - не са виновни бездомните кучета, защото в крайна сметка те са бездомни, няма кой да им събере, виновни сме си ние хората за осраното (извинявам се ..) си положение и ми е много интересно, щом има инспектори за кучешките акита, дали ако видят въпросната ситуация с майката и детенцето, биха ги глобили ...... за съжаление по-скоро не.

няколко пъти минавам с кучета през нашата градинка -и засичам горната ситуация - моето куче се изака , майката нагъзила детенцето на тревата :) .
Много любезно и предложих пликче от моите кучешки - каза благодаря и си прибраха и тяхното ако . Има оправия просто трябва да даваме пример и ще стане :)

#22 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 11 October 2011 - 05:06 PM

Исках да кажа , но забравих какво искам да кажа ....
ааа :ab_041: , че е унизително по презумпция да те обявяват за виновен , да ти искат принудително кръщелното на кучето,
твоето , и на баба ти .
Може да си го забравил , .. това ти става проблем, а нищо не си направил /нарушил .
Че не трябва законите да захапват заварени положения - когато си купих куче , нямаше подобни глоби
( при тия условия щях да си взема рибка ) , освен това те скачат всеки месец ...,
и че такива глоби в класово общество на бедни и богати не работят .
трябва маалка глоба и прим 20 часа обществено полезен труд , за района където нарушаваш .

Какво да се прави ?

Ми когато ми поискат каквото и да било , ще им пусна каишката на земята , кучето не е мое , и дотук с моето кучкарство .
Любовта ми към животните няма да стане инструмент с който да ме изнудват за пари , и общината да ми стане посредник ,
църкавата да ми продава свещи , и да е дилър на Бог , застрахователят дилър на сигурността ми , докторът посредник на здравето , и кой ли не , много станаха .
Ай сиктир.

#23 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 11 October 2011 - 08:25 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 11 October 2011 - 05:06 PM, написа:

Любовта ми към животните няма да стане инструмент с който да ме изнудват за пари
Ай сиктир.

:rc_036:

#24 Потребителят е офлайн   celtic soul Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Basement Cat

Публикувано: 11 October 2011 - 10:45 PM

Ми когато ми поискат каквото и да било , ще им пусна каишката на земята , кучето не е мое , и дотук с моето кучкарство .
Любовта ми към животните няма да стане инструмент с който да ме изнудват за пари , и общината да ми стане посредник ,
църкавата да ми продава свещи , и да е дилър на Бог , застрахователят дилър на сигурността ми , докторът посредник на здравето , и кой ли не , много станаха .
Ай сиктир.

И като пуснеш каишката на земята си решаваш проблема,а кучето къде отива?
Нещо много взеха да се обобщават нещата.
То по тая логика дай никакви правила да не се спазват.Защо да позволявам да ме изнудват като ми искат всяка година технически преглед на МПС-то например.Или ако ми искат документите..?
Крадена ли е,не е ли,пред разпад ли е,не е ли....

Нали всички искаха регистър,следене здравословното състояние на кучетата,кастрирани ли са за да не се разпложда и най-вече големи глоби.И сега като дойдоха големите глоби за неизрядни кучкари, пак не било добре.
Друг е въпроса кой може да си позволи кастрации,чипиране ,ваксиниране.Пенсионерите особено би трябвало да плащат доста по-малко предвид размера на пенсийките им..обаче кой да поеме разликата в цената?Или изобщо нищо да не плащат,но все някой ще трябва да плати.
Ти как я виждаш тая работа 80 годишен да полага общественополезен труд?
Най-вероятно никак,щото и аз не виждам как ще му вземат 200лв.глоба при пенсия 160лв.например.
Те и 20лв.да му вземат за него е шок.
Така че пенсионерите изобщо не би трябвало да ги закачат според мен,а да ги регистрират на място и да ги насочват някъде където да им кастрират и чипират кучетата безплатно или на по-ниска цена ако това може да се осъществи в някое светло бъдеще.

Аз нямам нищо против да нося документи ако ще и една папка да са,само и само обаче този кошмар със изхвърлени "бездомни" кучета,кученца и котки да приключи веднъж завинаги.Да си направят най-накрая скапания регистър и утре като хванат някой натирен на улицата нещастник да му светне името на собственика и най-сетне нещата да се случват като в нормалните държави.
Ама и това ще е някъде в светлото бъдеще...

А за чистенето,просто няма две мнения:всеки трябва да си чисти това което неговото куче,дете или той самият е изцапал.В къщи всеки прави каквото си иска:ако иска чисти всеки ден,ако иска веднъж годишно или изобщо не чисти.Обаче в момента в който нечистотиите му засегнат накой друг освен него самият или почва да чисти, или плаща за почисти някой друг вместо него.
User's Signature

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 12 October 2011 - 12:57 AM

Показване на мнениетоdog.bg, в 11 October 2011 - 08:25 PM, написа:

Любовта ми към животните няма да стане инструмент с който да ме изнудват за пари
Ай сиктир.

:rc_036:

dog.bg, вие почиствате ли след кучето си?
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#26 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2011 - 08:48 AM

За мен цялата ситуация е един абсурд.
Онзи ден като ходих да ми ваксинират кучето попитах доктора какво е положението с регистрациите на кучета - те ли трябва да го правят - а той ми вика - всичко е един абсурд - трябва да регистрираме кучетата, а няма регистър??? Сега гледам тръгнали на проверки - ама ги обявили и афиширали публично - може би защото идват избори. И къде проверяват в парковете, и кога проверяват - от 8 до 17. Е ми 80-90% от работещите кучкари си разхождат кучетата между 6 и 8 сутрин и след 17 вечер и то не в парка а в междублоковите пространства и квартални градинки. Вече една седмица уж вървят тези проверки, аз проверяващ в района в който си разхождам кучето не съм видял.
Другия абсурд - паспортите. Трябва да си чипираш кучето, а реално чипа не върши никаква работа. Защо тогава??? А колко е лесно да има една база данни - прочиташ чипа, свързваш се с базата (мобилните комуникации са на светлинни години) и проверяваш - куче, собственик, данъци и каквото се сетиш. Да, ама не. Ще трябва да носиш книжния паспорт, който след 1 месец вече ще прилича на зелка, ако не го носиш, ще те разкарват до общината (от 9 до 16 в работен ден) и т.н. и т.н. Да не говорим, че аз още не съм виждал кучешка оградена полянка в София - поне една за цвят дето се вика. Да не говорим, че строежите, гаражите и паркингите са пълни с бездомни кучета. Да не говорим, че предизборно в района в който си разхождам кучето от миналата неделя вече има още 6 нови, добре отгледани улични екземпляри, единия от които и доста агресивен. Тамън маркираха старите, да си личат и хоп 6 нови. И кво праим сега... Ще се глобяваме... по 200 лв. Не звучи лошо, само дето не знам 80-годишната баба Пенка, дето нито е регистрирала двете си кучета, нито им чисти, нито ги разхожда на определините за целта места и получава 150 лв. пенсия - как ще я плати тази глоба. Да не би само аз да познавам стари хора, които имат кучета??? И кво правим с тях...
Тея хора в тази държава, така и не разбраха че с рестриктивни режими нищо не се постига. В цял свят има места на които е забранен дотъпа за кучета, в България има места на които е разрешен. Защо ли винаги сме наопаки. Какво ли щеше да стане, ако всеки район или община бяха хвърлили малко пари да направят поне по една заградена площадка. Дали хората щяха да си разхождат кучетата именно там и пред угрозата да газят из л..на, щяха ли да ги събират или поне взаимно да се контролират??? Знам ли, все пак сме в България.
Айде стига размисли, че нещо се отплеснах. Но темата си е сериозна.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#27 Потребителят е офлайн   lucy60 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Имам 3 кучета,3 котки, 10 дегута и плаващ брой риби :)

Публикувано: 12 October 2011 - 09:59 AM

Извинявам се, но точно в този форум най-малко очаквах да срещна противници на чистенето. Имам три кучета и съм почти единствената в квартала, която си чисти. Като стъпя на тревата ходя като в минно поле, кучетата и те се омазват. Е това сега какво е? Точно "бедните" пенсионерки се правят на разсеяни, че не са с това куче и подминават и като им направя забележка ме гледат обидено, че не уважавам възрастта им. Реших следното и го изпълнявам- вадя телефона и ги снимам и дано помогне - поне да се поуплашат малко. За това нещо съм съгласна глобата да стане 1000 лева, та мързелите да се позамислят.

#28 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 12 October 2011 - 10:13 AM

Относно глобите и пенсиите на възрастните хора или други социално слаби - за кастрирано куче не се дължи данък. Трябва да се регистрира, за да няма глоби. А месеци наред вървят и безплатни кастрационни програми. Така че начини има.
Иначе за абсурдите и как нещата се вършат отпред назад е ясно.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#29 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 October 2011 - 11:29 AM

Показване на мнениетоdenicc, в 12 October 2011 - 12:57 AM, написа:

Показване на мнениетоdog.bg, в 11 October 2011 - 08:25 PM, написа:

Ай сиктир.

Качена снимка

dog.bg, вие почиствате ли след кучето си ?

Когато се налага - почиствам, но не защото ще ме глобяват. Почиствал съм си и преди да има глоби, ще продължа да го правя не защото има глоби, а защото съм нормален човек и не харесвам "тортички" по тротоарите.

А ако общините си вършеха работата по почистване и измиване на улици и обществени паркове, нямаше да сме на първо място по кучешка тения в света.

Но за това тях няма кой да ги глоби ... кога за последно сте видяли да мият улиците ?

#30 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2011 - 11:49 AM

Показване на мнениетоdog.bg, в 12 October 2011 - 11:29 AM, написа:

А ако общините си вършеха работата по почистване и измиване на улици и обществени паркове, нямаше да сме на първо място по кучешка тения в света.

Признавам, че това беше доста смешно. :rc_036:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 October 2011 - 12:07 PM

...Но за това тях няма кой да ги глоби ... кога за последно сте видяли да мият улиците ?

Не помня кога.
Но не можах да разбера одобрението ви, на може би най-абсурдния пост в темата.
Всяка сутрин излизам с лична карта, шофьорска книжка, контролен талон на автомобила, гражданска отговорност, картонче за технически преглед, каско /последното не е задължително/, та не мога да разбера какава е истерията, че ще трябва да носиш един, или два паспорта като си разхождаш кучето?
Какво значи "когато си купих куче , нямаше подобни глоби "?, ами повечето от нас когато са взели книжка нямаше и гражданска отговорност, ама сега си я плащаме, и при проверка едва ли ще мине номера, да им обяснявам, че това не съм аз, и колата не е моя...
Да държавата ни е абсурдна, и почти нищо не прави, и то не само за кучкарите, и на мен не ми харесва да плащам данък смет, пък сама да си чистя пред вкъщи, ама това няма да ме принуди да стана мърлячка, за да бъда като другите, на които не им пука.Единственно ми остава успокоението, че не приличам на тях, и не мога безпардонно да си изхвърля хартийката на улицата, или да подмина купчинката на кучето си.Така уча и децата си.Те не го приемат за бреме, първото което взимат като излизаме с кучетата е, паспортите и найлончетата...
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#32 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2011 - 01:06 PM

Denicc :ba_025: :rc_036:

Иначе и мен леко ме втрещи шапцицата на одобрение, с която дог.бг пока3а, че е съгласен с моментните просветления на Емил. :ud_009:

Душевните терзания на Емил пък си имат кратко, точно и елементарно разрешение...Като не ще , няма да си купува свещи.Като не ще застраховка, да си купи колело и да се откаже от колата.Като не ще да ходи на доктор, да преживя здравец и живовляк и докога изкара.Като не ще да спазва правилата и е решил при първа проверка да пусне каишката и да се откаже от кучето, да изпредвари събитията, да го подари на някои съвестен и отговорен човек и ...да си вземе рибки.
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#33 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 12 October 2011 - 03:28 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 12 October 2011 - 12:29 PM, написа:

Когато се налага - почиствам, но не защото ще ме глобяват. Почиствал съм си и преди да има глоби, ще продължа да го правя не защото има глоби, а защото съм нормален човек и не харесвам "тортички" по тротоарите.

Може би, ако имате съвет как да бъде вменена малко съвест като вашата и на тези, на които не им пука дали оставят тортички и дали си пускат кучето да скитат по улиците цял ден, без глоби ... няма да има нужда от глоби. Но демокрацията засега друго, освен глоби за неспазване на законите и наредбите не е измислила. Затова смятам, че глобите са единственото правилно решение. Ако имате друго с радост бих ви изслушала не само аз, а предполагам и законотворците и инспекторите, които трябва да следят за спазването на законите и наредбите.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#34 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 October 2011 - 03:36 PM

Показване на мнениетоdenicc, в 12 October 2011 - 12:07 PM, написа:

...Но за това тях няма кой да ги глоби ... кога за последно сте видяли да мият улиците ?

Не помня кога.
Но не можах да разбера одобрението ви, на може би най-абсурдния пост в темата.
Всяка сутрин излизам с лична карта, шофьорска книжка, контролен талон на автомобила, гражданска отговорност, картонче за технически преглед, каско /последното не е задължително/, та не мога да разбера какава е истерията, че ще трябва да носиш един, или два паспорта като си разхождаш кучето?
Какво значи "когато си купих куче , нямаше подобни глоби "?, ами повечето от нас когато са взели книжка нямаше и гражданска отговорност, ама сега си я плащаме, и при проверка едва ли ще мине номера, да им обяснявам, че това не съм аз, и колата не е моя...
Да държавата ни е абсурдна, и почти нищо не прави, и то не само за кучкарите, и на мен не ми харесва да плащам данък смет, пък сама да си чистя пред вкъщи, ама това няма да ме принуди да стана мърлячка, за да бъда като другите, на които не им пука.Единственно ми остава успокоението, че не приличам на тях, и не мога безпардонно да си изхвърля хартийката на улицата, или да подмина купчинката на кучето си.Така уча и децата си.Те не го приемат за бреме, първото което взимат като излизаме с кучетата е, паспортите и найлончетата...

Абсолютно не одобрявам и не приемам любовта ни към животните да се превръща в изнудване за пари на несвършили си работата общински и държавни служби.

Регистър има ли ?
Не.

Кой трябва да го направи ?
Същите тези, които тръгват да глобяват.

Ако не разбираш абсурдността на ситуацията - няма регистър, няма, но тези, които не го направиха вече толкова години не приемат че са виновни и сочат кучкарите като виновни. Те и четци нямат, какво проверяват тогава ?

Само се увеличават таксите, изискванията ... а насреща ?

Едно голямо НИЩО години наред !!! Години наред лъжи !

В същото време, докато проверяват по парковете нормалните кучкари с кучета, на животинския пазар в Подуене се продават кучета на килограм. По блокове, строежи и дворове - стотици кучета, и то проблемни - защо не проверяват там ? Защо по парковете - защото там кучетата са на повод, защото имат отговорни стопани, излезнали с тях на разходка.

Но по пазари, дворове, страежи и блокови пространства никой не проверява, ама абсолютно НИКОЙ !!!

И преди да увеличат глобите, нека да направят шибания регистър, който трябваше да го има още преди години ... по закон ! Да не говоря, че уж трябваше и щеше да има и регистър на бездомните ... от 2005 година още ! Сега сме 2011, ама такъв - НЯМА !

Колко обещания ... ето я и темата в форума от 2009 година - Вкарват домашните кучета в регистър 27 ноември 2009

Отговорник - Мирослав Найденов .. интервюта по телевизията, ехе .. ! 2009 година !

Същия сега, 2011 година, след като ДВЕ ГОДИНИ НИЩО НЕ НАПРАВИ, същия този внесе увеличаване на глобата на 200 лева !!! Тоз, дето не си свърши работата - внесе увеличение на глобата !

И Столична община 2010 година уж щеше да прави ... единна информационна система за регистрация, идентификация и контрол на животните ... щеше ... щеше ...

Какво направи една година по късно - едно голямо НИЩО !

Но да глобяват знаят ... а да направят нещо - не.

Докога да им мълчим с наведена глава и да ни рекетират тези, които нищо не свършиха за животните и само лъгаха ?

Като направят работещ регистър - нека да заповядат и да проверяват. До тогава от нас се иска не да мълчим като толерасти, а да изискваме най после да си свършат работата.

За доброто на нашите животни.

#35 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 October 2011 - 03:48 PM

Разбирам абсурдността на ситуацията, ама не знам какво нормалните кучкари с кучетата, може да ги притесни една такава проверка?
И никъде не съм писала, че трябва да мълчим с наведена глава, но питайки тук, едва ли нещо ще се промени.
User's Signature

#36 Guest_gorbyron_*

• Група: Гости

Публикувано: 12 October 2011 - 04:38 PM

Абсурдността на тези проверки из парковете е, че проверяващите, чиито заплати се плащат от всички нас, губят време да се занимават именно с най-обичливите и отговорни собственици, които се стараят да задоволяват основните потребности на любимците си... За да са полезни с нещо, може би проверяващите е по-добре да се насочат към околоблоковите пространства, където кучетата се извеждат с единствената цел да се избегне изхождането им в апартаментите...

#37 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 12 October 2011 - 06:31 PM

dog.bg

О-о-о, хайде моля стига с тези лозунги "

Цитат

любовта ни към животните да се превръща в изнудване за пари на несвършили си работата общински и държавни служби.
"

Ама много моля, без красиви думи че ми омръзна от тях.
Стопаните, обичащи и грижещите се за кучетата си, сме я има 0.1% от останалите притежатели, я и толкова не можем да се съберем. Познаваме се до болка малцина от тези, които наистина обичат кучетата си, само дето останалите с многото "любов" дето нито чистят, нито смеят да си откопчаят кучето, защото не знае нито една команда и няма хващане - те са в пъти повече. И глобите са насочени точно срещу тях, поне малко ред да се въведе. В района съм единствена която чисти след кучето си, всичко останало излиза на тъгъдък да им клекне песа и се прибира. Голяяяяяма "любов" да си изведеш животното или за 10 минути два пъти дневно, или да въртиш в градинка с другите стопани в кръг, докато кучета си тичат ей така, без никакви упражнения със стопанина и никакъв контакт с него. Повечето от тях после едвам си хващат животните за да ги приберат.
Да глобяват, на мен самата не ми е приятно като излизам да гледам акитата на съседските кучета пред кафето долу, където има трева и в нея играят деца когато е топло. Съседа излиза от двора си и нагазва директно в саламчета от дребничкото кученце на една пенсионерка, която си го взе от улицата, като предишното го даде в приют. Много "любов" падна нещо.
Същата тази "любов", която кара другия съсед да си вземе за своя породоподобен мъжкар с брак по психика една женска. "Любов" да има и кученца да продава.

Няма любов без отговорност. Това са празни приказки.
А че покрай тези стопани може да глобят и някой отговорен само ако веднъж не е имал торбичка за почистване или си е забравил вет-паспорта с бележката от общината, то ще го сметна за приемливо.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#38 Потребителят е офлайн   Wolfdiver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2011 - 10:13 PM

Добре де, а какъв е смисъла от чипа тогава? Щом тези юнаци не използват четец, защо съм принуден да го слагам ('щото аз минах на тънката тарифа от 40 лъва ли, 60 ли, нещо такова, а изобщо няма и смисъл да споменавам, че 2004/5, от гражданско чувство за регистрация, във Връбница никой нищо не знаеше, то така беше и когато си го чипирах)? Живеем в 21ви век в някаква уж непропаднала държава. Има четец - проверява чипа, там излиза инфото, питат ме мене за документи, давам ги, ако някой друг го развежда, контролата пита уточняващи въпроси, имаш ли плик за почистване и готово. А глобата да я направят да може да се плати по най-бързи и спокоен начин, не да взимам отпуска заради тия пущиняци по общините. Не ми тежи един паспорт повече. Не ми тежи и една туба от 10 литра да нося при всяка разходка, ама...
User's Signature

Дивото зове - гласът на кръвта!

#39 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2011 - 09:09 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 12 October 2011 - 06:31 PM, написа:

dog.bg

О-о-о, хайде моля стига с тези лозунги "

Цитат

любовта ни към животните да се превръща в изнудване за пари на несвършили си работата общински и държавни служби.
"

Ама много моля, без красиви думи че ми омръзна от тях.
Стопаните, обичащи и грижещите се за кучетата си, сме я има 0.1% от останалите притежатели, я и толкова не можем да се съберем. Познаваме се до болка малцина от тези, които наистина обичат кучетата си, само дето останалите с многото "любов" дето нито чистят, нито смеят да си откопчаят кучето, защото не знае нито една команда и няма хващане - те са в пъти повече. И глобите са насочени точно срещу тях, поне малко ред да се въведе.

Тук си в страшна грешка!
Аз съм един от тези, които не смеят да си пуснат кучето от повод. Не защото не знае команди, а защото имежду другите 10 пуснати кучета има 3, които знаят, ама не изпълняват, още 3, които не знаят и не изпълняват, още 3, които не знаят, не изпълняват и са аграсивни и 1, което ЕВЕНТУАЛНО ще е с нормален стопанин и ще го слуша. А аз имам доминантен мъжки, който не винаги е настроен позитивно към кучета които се спускат връз него и му се качват на главата.
Това в нашия парк Е реалността. Даже избягвам да минавам от там, защото аз се дразня, дразня и кучето си и вече съм имала не една или две разправии със стопани на кучета от типа - не изпълнява, не знае и е агресивно.
Защо аз трябва да минавам на тръни, когато някой кретен, с извинение, си е взел куче, ама не знае нито какво да го прави вкъщи, нито какво да го прави навън?
Кучето пуснато, спуска се върху моя, т.нар. стопанин вика на 2 преки от него "Рексиии", "Максиии", "Джиджии" и прочее...случвало ми се е дори стопанина да се прави на ударен! Все едно кучето не е негово. Къде отиваме с това поведение на "ще си пусна кучето да потича, пък каквото стане". Аз съм много "ЗА" такива кучета да са САМО на повод или с намордник и хората, които ги гледат да осъзнават каква опасност е такова животно, което не се контролира както за кучета, така и за хора!
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#40 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 13 October 2011 - 11:04 AM

xael
За тях пък изобщо не споменавам, защото точно поради такива кучета със стопани с голямата "любов" съм на същия хал като тебе. Нито ходя по градинките с другите кучкари, нито имам някакво желание да въртя в кръг заедно с тях докато кучетата се носят като ракети Земя-Земя. Но и другите не са малко - 10 минути, клекване, ае вкъщи на дивана. Има индивиди които дори се гордеят че кучетата им не са вакцинирани никога. И всичко това пак от многото "любов" явно.
По паркове избягвам да ходя с песа особенно когато е време за кучкарите. Има една полянка близо до нас - осрана, с извинение, цялата. Дори извън режима на разходките на основната маса ме е гнус да стъпя там да мятам пръчка или просто да си играя с песа - задължително ще нагазя в няколко купчинки. А пък след дъжд какво благоухание се носи там - не е истина.
Да глобяват. Този регистър няма да проработи иначе, защото просто няма как да се попълни, в нашия район май съм единствена с регнато куче.
И да, има файда от оповестяване за проверките - тия дни ме спря един мъж когато се връщахме от разходка за да попита дали кучето е регистрирано и как става регването. Обясних му най-подробно, дано я свърши тази работа.

А всички тези приказки за голямата любов към кучета да ги оставим на страна. Става дума за задължения. И съм само ЗА тях.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни