Dog.bg Форуми : Общо събрание на БРФК - 22.12.2011 г.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (44 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Общо събрание на БРФК - 22.12.2011 г. Оцени темата: ****- 17 Гласове

#321 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 November 2011 - 05:28 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 11 November 2011 - 02:54 PM, написа:

Не знаех и никога не съм и подозирал, че "легитимното" развъждане под логото на FCI включва раждания три пъти годишно !

Не съм и предполагал такова нещо. Не съм.

Не знаех, че има хора, които ще се наричат "развъдчици" и под логото на FCI ще развъждат умишлено болни животни, а други техни "колеги" ще защитават това.

Винаги съм защитавал и ще продължавам да защитавам породното развъждане и FCI като най голямата и престижна киноложка организация и за това ме боли, когато виждам това.
Още по неприятно става, когато се намират хора, които защитават три раждания в годината и защитават умишленото развъждане на болни животни, криейки се зад правилници, клубове и логото на БРФК и FCI.

Къде в правилата на БРФК и FCI се толерира такова нещо, моля ви, къде ?

Никъде.

Това е положението. Но вие си ги защитавате и нападете тези, които питат как е възможно това.

Чудесно защитаваш щом има едно краставо куче, цялата глутница е такава
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#322 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2011 - 05:30 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 11 November 2011 - 03:07 PM, написа:

Показване на мнениетоdog.bg, в 11 November 2011 - 04:54 PM, написа:

Не знаех и никога не съм и подозирал, Не съм и предполагал такова нещо. Не съм. ...

Не знаех, че има хора,...Не съм и предполагал такова нещо. Не съм.... моля ви, къде ? Никъде.

Това е положението. Но вие си ги защитавате и нападете тези, които питат как е възможно това.

Я, дог.бг си говори с радиоточката ... Качена снимка

Въпрос на вкус, казало кучето и си облизало дупето Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#323 Потребителят е офлайн   Mavda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2011 - 06:40 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 11 November 2011 - 05:07 PM, написа:

:ac_007: :ba_025:
----

lidiya, спри се бе момиче, осра темата :eg_033:
Вярно било значи..."Тишината в спалнята, ражда безумия" :md_064:
Ужас!
:ae_085:
User's Signature

"За да си добър член на стадото, трябва преди всичко да си овца."

#324 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2011 - 09:14 PM

Показване на мнениетоMavda, в 11 November 2011 - 04:40 PM, написа:

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 11 November 2011 - 05:07 PM, написа:

Качена снимка Качена снимка
----

lidiya, спри се бе момиче, осра темата Качена снимка
Вярно било значи..."Тишината в спалнята, ражда безумия" Качена снимка
Ужас!
Качена снимка

Ау ма къде се изгуби "най-големия защитник на кинологията в България" ?
Страшно ни липсваха "компетентните ти изказвания".
Моята спалня.........като повечето можеш само да си мечтаеш как изглежда и какво се случва Качена снимка
Не ми е интересно да съм част от "голямото семейство" дето всеки с всеки
А пропо темата е за "Кинология" и има ли или няма проблеми в БРФК Качена снимка
Пак си обаркъл сайтовете.
Простено
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#325 Потребителят е офлайн   Mavda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2011 - 10:02 PM

Аааа, Лидке, не така с рогите МА :ae_085:
ХА наздраве :beer:
Фен съм ти, нали знаеш. :fi_084:

Показване на мнениетоlidiya, в 11 November 2011 - 09:14 PM, написа:

Не ми е интересно да съм част от "голямото семейство" дето всеки с всеки

Та като каза за тУЙ..."голямото семейство дето всеки с всеки" дай да видим к'во мислиш Ти за Деденцето :fa_067: възпитаеля и благодетеля на тез развратници :ug_119:

Остави Йорките на мира, бягай за мезе, налей до горе, обади се на приятел :fd_094: ако искаш, и давай с разбора по темата с картинките :ob_173:
Ей ти и линк:
http://forum.dog.bg/...post__p__987347
П.П.
Струва ми се, че иде реч за няк'ви парички от дарения, за някви кучкарници, анекси, земи, наеми....или нещо такова :md_064:
Давай Принцесо...Ти си :zz_231:
User's Signature

"За да си добър член на стадото, трябва преди всичко да си овца."

#326 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2011 - 05:00 PM

Чия е БРФК?! Днес се случи една случка на изложбите ЦАЦИБи в София която отговаря ясно и еднозначно на този въпрос!

Момиченцето от този репортаж http://hotarena.net/...edofil-idl-1106 се записва за изложбите, но след определено време парите са и върнати от секретариата с думите: Ти имаш проблем с нас за това не можеш да се явиш на изложбите!

Има и други случай на заплахи за хора които имат с тях "проблеми", че нямало да им се позволи да направят развъдник и други подобни!

Та досега някой, ако все още се чуди чия е федерацията - вече да не се чуди!

Качена снимка

Това е грозната, срамна действителност!

#327 Потребителят е офлайн   MDI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:" Ако твърде много съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш."
    Майка Тереза

Публикувано: 13 November 2011 - 05:13 PM

Ако това е вярно, значи е голям срам и резила за българската кинология.
Откога се съдят хора, а не кучета на изложби за кучета ?
:beer:

#328 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 14 November 2011 - 10:32 AM

Показване на мнениетоlidiya, в 11 November 2011 - 05:28 PM, написа:

Показване на мнениетоdog.bg, в 11 November 2011 - 02:54 PM, написа:

Не знаех и никога не съм и подозирал, че "легитимното" развъждане под логото на FCI включва раждания три пъти годишно !

Не знаех, че има хора, които ще се наричат "развъдчици" и под логото на FCI ще развъждат умишлено болни животни, а други техни "колеги" ще защитават това.

Винаги съм защитавал и ще продължавам да защитавам породното развъждане и FCI като най голямата и престижна киноложка организация и за това ме боли, когато виждам това.
Още по неприятно става, когато се намират хора, които защитават три раждания в годината и защитават умишленото развъждане на болни животни, криейки се зад правилници, клубове и логото на БРФК и FCI.

Къде в правилата на БРФК и FCI се толерира такова нещо, моля ви, къде ?

Никъде.

Чудесно защитаваш щом има едно краставо куче, цялата глутница е такава

Ако има едно краставо куче и не се отдели и лекува, цялата глутница става крастава.

Това предстои да видим - или промяна за чиста, открита и морална FCI кинология с нейните ценности за по добър живот за кучетата или умишлена жестокост към хора и животни под формата на заплождания два, три пъти годишно и прикривано и толерирано развъждане на болни кучета с дисплазия с фалшиви родословия.

#329 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 14 November 2011 - 11:50 AM

Показване на мнениетоКАСТРО, в 13 November 2011 - 05:00 PM, написа:

Чия е БРФК?! Днес се случи една случка на изложбите ЦАЦИБи в София която отговаря ясно и еднозначно на този въпрос!

Момиченцето от този репортаж http://hotarena.net/...edofil-idl-1106 се записва за изложбите, но след определено време парите са и върнати от секретариата с думите: Ти имаш проблем с нас за това не можеш да се явиш на изложбите!

Има и други случай на заплахи за хора които имат с тях "проблеми", че нямало да им се позволи да направят развъдник и други подобни!

Та досега някой, ако все още се чуди чия е федерацията - вече да не се чуди!

Качена снимка

Това е грозната, срамна действителност!

Протестирам срещу този колаж и наличието на емблемата на FCI ...

FCI с нищо не е заслужила да присъства в един такъв гаден колаж. Разбирам, че името на тази организация се използва, но по този начин не остава нищо чисто ... Същото е и с БРФК - там има много хора, развъдници и клубове, които нямат нищо общо с това, нищо общо.

FCI с нейната визия, правила, морал и ценности няма нищо общо и е несъвместима с кражби, педофилия и умишлена жестокост към животните.

Напротив, тази организация следва да бъде добрия пример, към който се стремим, знамето на промяната за по добър живот на кучето и неговите приятели.

Иначе не сме по различни от тази на колажите ...

Ако искате да сме по различни, нека заради малката Сияна и нейното болно кученце, за да покажем на нея и на всички хора, че кинологията в България е нещо по различно от случилото се - нека да се мисли как да бъде направен публичен регистър на породните заболявания, така, както го изисква FCI.

FCI INTERNATIONAL BREEDING STRATEGIES

4. Резултатите от скрининга (положителни или отрицателни) за фенотипни появата на полигенетични болести
трябва да бъдат на разположение в открити регистри . Резултатите трябва да бъдат използвани за подпомагане на подбора и комбинация от развъждане на кучета.

#330 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2011 - 02:15 PM

След това което видях в София... БРФК не заслужават уважение. За мен това е ненормално и изкривено от всякакви норми. Държа да кача тази снимка, тъй като съм меко казано възмутена. Няма да прилагам за сравнение други оценителни листове, тъй като не знам правилно ли е или не като цяло. Имам бих казала смешен опит, даже опит е силно казано. Била съм на 3 изложби общо като участник (Сърбия, Македония и София). Тъй като не сме регистрирани в БРФК платихме 70лв. такса за ето това.
1, Започване с 1 час закъснение
2, Изгубен оценителен лист. Е намери се !
3, Оценителен лист - празен.
4, Диплома .. НЕ правилна. Ние взехме Бис Бейби II, а там пише друго ! А аз много ясно казах, какво е постигнала, та даже и за награда я питах.
5. На самата трибуна бяха закачени въпросните " награди ". При което ние не знаехме, че трябва да си ги дръпнем бързо и да слезем, тъй като другите вече бяха в ринга. ( Бързичко стават нещата ). Не си взехме. На жената от регистратурата и дадох да попълни дипломата и я питах за награда и тя каза, че трябвало да си вземем онези закачени работи.. Е върнах се аз и питах .. Там един мъж ми се сопна " Аз откъде да знам дали не си взела две" .. та отговора няма да го коментирам ..

Е как да си регистрирам КУЧЕТО в България ? За кое да платя такса ? За поредния цирк ли ?

Качена снимка
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#331 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 14 November 2011 - 03:43 PM

А договор подписахте ли, че сте дарили 70лв на БРФК? Изобщо дадоха ли някаква бележка срещу дадените пари? Съвсем са го подкарали през просото, бързат, бързат, защото в скоро време кранчето ще се затвори.

Не е нормално да се плаща такса повече от 15-20лв, разходите за една изложба са супер смешни. Някакви измислени купи по 15лв се раздават, грамоти които струват стотинки (но за тях се плаща 40евро примерно), организацията е супер зле. Радвам се, че преди ви го говорих, но сега го виждате сами, много от вас.

#332 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2011 - 03:48 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 14 November 2011 - 10:50 AM, написа:

FCI INTERNATIONAL BREEDING STRATEGIES

4. Резултатите от скрининга (положителни или отрицателни) за фенотипни появата на полигенетични болести
трябва да бъдат на разположение в открити регистри . Резултатите трябва да бъдат използвани за подпомагане на подбора и комбинация от развъждане на кучета.

Аз доколкото знам поддържането на такъв регистър е задължителен.ФЦИ има правото да го изиска във всеки един момент.
Какво ще стане ако го изискат сега?
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#333 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2011 - 04:04 PM

Здравейте!
Позволявам си да копирам мнението на потребител Lilianas от подфорума Акита! Вчера бяхме с нея на изложба в зала "Христо Ботев". Аз излезнах с усещането, че на нашата кинология се смее целият свят, а ето как тя изглежда в очите на една първична жена, която не се интересува от кинология :

Здравейте, привети на всички!

Искам да попитам - защо никой днес не се появи на изложбата? Просто питам, да не помисли някой че се заяждам... :ab_041:
Е, не сте изгубили, приятели!!! :ea_103: Първоначално и първосигнално си мислех да се емна и да заведа Хачико (въпреки клепарското му ухо), обаче се отказах, защото нямах подходящия транспорт (с градски транспорт щеше да е безумие - трябваше да прекося цяла София). СЛАВА ГОСПОДА, че се отказах!!! Е на такова мероприятия няма да го заведа никога!!! И това е МЕЖДУНАРОДНА изложба CACIB.... божееее,божеее, никога няма да се оправим - пълна ДЕЗОРГАНИЗАЦИЯ, тотална липса на условия...НЯМАМ ДУМИИИ!!!
1. Посетителите бяха 1/10 от участниците - да не кажа че посетители липсваха. И това е, защото не можеш да оповестяваш изложба само в един РС сайт...
2. На 3 седалки от мен в гръб седеше ДОБЕРМАН. Тоест - едно тотално меле от стопани и кучета...кой където му скимне, където застане, където свари...
3. Настилката на ринговете - полирано дърво!!! Кучетата се пързаляха като изоглавени на завоите... :ab_041: (Може би някой мисли, че това трябва да е шоу, а не международно изложение...)
4. Групи от участници кибичат отстрани (от всички страни) - няма организирана І,ІІ,ІІІ,ІV,V група - кой къде да бъде, няма влизане на участниците сепарирано - просто всички там сме накуп!!! И ако успееш да чуеш по кофти озвучаването кой кога да влиза, то това си е направо късмет!!!

Абе хора... не ме интересува кой какво мисли по въпроса, но тези мероприятия се правят с ПАРИ. Или на открито - в специализирани шатри, с обособени отсеци, и т.н. Или в зала - но зала, която е адаптирана за събитието!!!
Моля ви!!! ДОРИ ОСВЕТЛЕНИЕТО НЕ БЕШЕ ВКЛЮЧЕНО а се разчиташе на дневната светлина!!! Която между другото, в толкова порутена зала като "Христо Ботев" беше просто мизерна!

5. Началото на изложбата беше за 10.00 часа. Тя започна в 11.00 часа. Защо? Ами защото отново говорим за липса на нормален маркетинг и реклама, и липса на организация и инструктаж. Защото за участниците трябваше да започне поне с час по-рано - да се запишат хората, да си платят, а не да дойдат в 10 и тепърва да бавим нещата, защото разбираш ли не можем да насмогнем със записването и плащането на таксите.

Аве, какво да ви кажа...от сибирските породи имаше налице 3 лайки, 2 хъскита и 1 самоед...Акити обаче "уипсваха"...за съжаление.
Може би, дори от международен ранг, такава изложба не буди интереса на хората, и може би мераците тази порода да стане класна в БГ ще си останат на нула, поради гореизброените причини. Слава богу, остава ни да си ги обичаме и да си ги гледаме само като домашни любимци. Въпросът е: ако човек реши, че иска неговото животинче да се прослави, да се сдобие с някой и друг медал, или купа - КАК в България ще го направи при това положение... :ea_103:

Много съм разочарована. Очаквах една изложба да представлява много повече. Съжалявам, че я посетих. Щях да съжалявам още повече ако бях завела кучето си, защото щеше да стане разногледо и да полудее...

А, и само между другото - в България НЯМА експерт по породата, който да е меродавен, и на когото да се разчита, така че мнения от типа на: кое куче от кой развъдник е и с каква кръв е, са най-малкото само опит за смачкване на самочувствието на стопаните и опит за дискриминация на дадените екземпляри. Ако тук има спец по породата, то той никога не се е проявил като такъв!

Това е ЛИЧНО МНЕНИЕ. Моля засегнатите да не ме коментират и да не се заяждат, защото няма смисъл да се спамим и да си говорим глупости!!!

User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#334 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2011 - 04:48 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 14 November 2011 - 04:43 PM, написа:

А договор подписахте ли, че сте дарили 70лв на БРФК? Изобщо дадоха ли някаква бележка срещу дадените пари? Съвсем са го подкарали през просото, бързат, бързат, защото в скоро време кранчето ще се затвори.

Не е нормално да се плаща такса повече от 15-20лв, разходите за една изложба са супер смешни. Някакви измислени купи по 15лв се раздават, грамоти които струват стотинки (но за тях се плаща 40евро примерно), организацията е супер зле. Радвам се, че преди ви го говорих, но сега го виждате сами, много от вас.

Да имам си жълта бележка :) Това което ми каза жената е " ОоО Вие не сте с българско родословие значи таксата Ви е 70лв за едната изложба". Тя каза, че е такса, а не дарение :flagbg:
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#335 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2011 - 05:04 PM

Показване на мнениетоnadety90, в 14 November 2011 - 02:48 PM, написа:

Показване на мнениетоVesela_5, в 14 November 2011 - 04:43 PM, написа:

Да имам си жълта бележка :) Това което ми каза жената е " ОоО Вие не сте с българско родословие значи таксата Ви е 70лв за едната изложба". Тя каза, че е такса, а не дарение :flagbg:

Може ли да сложите копие тук от тази бележка :md_064:

#336 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 14 November 2011 - 05:08 PM

Жълтата бележка би трябвало да е "квитанция" за платена такса. Но нали уж се плаща чрез дарение към БРФК, би трябвало да имате договор за дарения. Ех, ех....

Има и друго, след предаванията на Михнева, ето резултата - http://www.brfk.org/...-sadiiski-prava

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#337 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2011 - 05:12 PM

Точно нея търсих до сега .. Ще изчакам съпруга ми да се върне мисля, че е в неговия портфейл.
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#338 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2011 - 05:21 PM

Ето снимка .. Ми то си е квитанция ..

Качена снимка
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#339 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2011 - 05:50 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 14 November 2011 - 03:08 PM, написа:

Жълтата бележка би трябвало да е "квитанция" за платена такса. Но нали уж се плаща чрез дарение към БРФК, би трябвало да имате договор за дарения. Ех, ех....

Има и друго, след предаванията на Михнева, ето резултата - http://www.brfk.org/...-sadiiski-prava

Чия е БРФК и кой се разпорежда там? Вече е повече от ясно - правете си изводите "кинолози" и ти Лидке ( не те слагам теб при кинолозите ) :smile:

#340 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2011 - 05:56 PM

Показване на мнениетоnadety90, в 14 November 2011 - 03:21 PM, написа:

Ето снимка .. Ми то си е квитанция ..

Качена снимка

Пазете си тази странна бележка - скоро може да потрябва :mg_062:

• (44 Страници) +
  • « Първа
  • 15