Dog.bg Форуми : Общо събрание на БРФК - 22.12.2011 г.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (44 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Общо събрание на БРФК - 22.12.2011 г. Оцени темата: ****- 17 Гласове

#341 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 November 2011 - 06:07 PM

Съмнява ме да има нещо нередно в бележката след като я издават :)
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#342 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2011 - 06:11 PM

Показване на мнениетоnadety90, в 14 November 2011 - 04:07 PM, написа:

Съмнява ме да има нещо нередно в бележката след като я издават :)

Има, много има :ab_041:

#343 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2011 - 06:35 PM

Ами обяснете ми тогава :) както 100 000 пъти казах, че съм невежа в тази област.
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#344 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 14 November 2011 - 06:53 PM

Приходен Касов Ордер е документ, който се използва за документиране приемането на парични средства в каса на предприятие (фирма, в случая - сдружение). Той се състои от две части, като квитанцията е за лицето внесло парите в касата.

Цитат

Пари, платени в брой се отчитат с:
  • договор за дарение или свидетелство за дарение +
  • протокол за дарението или приходен касов ордер от счетоводството на организацията, която е получател на дарението.

Къде ти е "договора за дарение" в 2 екземпляра, един за теб и един за БРФК. Без този договор дарението е недействително. Т.е. не си платила 70лв за такса за изложба или дарение за изложба, ами си подарила 70лв на Литов, за да си дострои копторите.

#345 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2011 - 07:02 PM

Не нямам такова нещо в мен и не ми е издавано. Единственото което ми казаха е, че Аби е с чуждо родословие ( т.е. Македонско) и трябва да платя двойна такса за чужденци. Казах добре и те ми дадоха тази бележка. Записана съм само за първия CACIB. В Сърбия си платих такса както всички останали независимо, че сме българи, в Македония също беше така, таксата беше еднаква за всички. Не знам защо се е получило така, но ако това е истина и трябва да си получа документ ще си го изискам от БРФК. Нямах си и на идея, че ако си с чуждо родословие таксата е различна. Приеха ми заявката, в която е описано всичко и не ми написаха, че трябва да дам " дарение " т.е. по-голяма такса за участие.
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#346 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2011 - 10:28 PM

Въпреки,че бях записала две кучета за тези изложби и бях изкушена да получа оценка от експерт за любимата ми порода,не взехме участие в тях. Въпреки шанса, с два САС кучето ми да получи гръмката титла Шампион на България и то в рамките само на един ден и доволно да се похваля на чуждестранните ми приятели във фейсбук,не участвахме.Празни оценителни листове,хвърчащи листчета за дарения,провеждане на два САСIB в един ден - не мерси. Честно казано изобщо не разбирам хората,които въпреки,че са наясно какво се случва в тая федерация,продължават да ходят по тези изложби - вярно титлите са ни важни,FCI също,но доброволно да оставяш да ти се подиграват!?
А това http://www.brfk.org/...-sadiiski-prava ми напомня на : " Няма човек, няма проблем " - направо е жалко, тези методи все още ли са оцеляли, въпреки демокрацията и правото на глас?
Изобщо напоследък каквато и тема да отворя във форума,положението става все по-зле.

#347 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 November 2011 - 11:18 AM

Показване на мнениетоdeneva, в 14 November 2011 - 10:28 PM, написа:

Въпреки шанса, с два САС кучето ми да получи гръмката титла Шампион на България и то в рамките само на един ден

Тъй ли? Поредната промоцийка? Че и ДВА CACIB-а в един ден, чудничко! Толкоз по въпроса за т.нар. правила на МФК - такива не съществуват.

Показване на мнениетоdeneva, в 14 November 2011 - 10:28 PM, написа:

Изобщо напоследък каквато и тема да отворя във форума,положението става все по-зле.

Indeed!!! След преглед на изнесената тук информация аз съм на крачка да заключа, че междусъседското развъждане е далеч за предпочитане от това, което са си спретнали повечето " реномирани развъдчици". Нанко защитава FCI като някаква свята структура, но не забелязвам международната федерация да я интересува друго, освен простата легитимация на родословията по страни, за да продължава да върви търговията.
Твърде много пари, тщеславие, жажда за власт и самоизява има в т.нар. "кинология". И твърде малко обич към кучетата и грижа за тях.

Колосално обобщаващи изказвания, знам, но не мога да изброя повече от 10-20 развъдчици, чиято работа да препоръчам на мои приятели например. Или да си кажа "браво, така се прави"... Всичко живо плоди, лъже, маже и то все във вреда на кучетата. Не е истина какво изчетох тук за един месец - включително за хора, които са ми били в белия списък. Трагично не, ами фатално.
User's Signature

Качена снимка

#348 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2011 - 01:20 PM

Показване на мнениетоinsult, в 15 November 2011 - 11:18 AM, написа:

След преглед на изнесената тук информация аз съм на крачка да заключа, че междусъседското развъждане е далеч за предпочитане от това, което са си спретнали повечето " реномирани развъдчици".

Наистина?!?
Не, на мен не ми харесват обобщенията. Не ми харесва и позицията- който пише в тази тема и не ходи по изложби е от добрите. За някои от тези хора има факти, които обаче не могат да се прочетат- това ли ги прави добри? Всеки в интернет пространството може да се изкара/бъде изкаран, за какъвто се сетите. Човек трябва да бъде внимателен с какви хора застава на страната на "доброто".
И това ли е начинът да се заеме позиция- записвам си кучетата за изложба, но после решавам да правя бойкот, неявявайки ги и влизайки в списъка с нередовни изложители?
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#349 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 November 2011 - 02:16 PM

Цитат

"позицията- който пише в тази тема и не ходи по изложби е от добрите"

Fibsi, и къде съм изразила според теб тази позиция? Виж ти! Нещо ме слагаш под някакви общи знаменатели, слагаш ми и думи в устата...

Както казах вече не веднъж - разприте на другите не ме засягат - интересуват ме кучетата, интресува ме цялото, а цялото смърди. Справка: безброй доказателства изнесени тук и по други теми; безброй мои лични наблюдения; безброй наблюдения на малкото хора от този кръг, на чиито думи си струва да се вярва.

Нередовните изложители на изложбите на БРФК ме вълнуват слабо, да не кажа - никак. Значително по-интересна ми е квитанцията за "дарение от 70лв", дадено от някакви наивни хора, за да участва тяхното бебенце в мероприятие насочено само и единствено към правенето на пари за УС на една федерация, на която не и пука грам за добруването на животните, подобряването на породите, развиването на киноложката култура в страната.

Че трябваше да се бойкотира тази изложба - да, трябваше. Но за пореден път хората доказаха, (включително моите най-близки приятели, преди да скочиш, че нещо се опитвам да те нагрубя), че на никого не му пука за цялото. В крайна сметка изглежда, че клубовете, федерацията си заслужават ръководството, че то ги устройва, че са щастливи от начина, по който се случват нещата.

ОК - искала си да си покажеш новото бебе пред конкретен съдия - направила си го. Прекрасно. А като ти дадоха бележка, че си дала "дарение" на федерацията не се ли запита - що така? Не си ли помисли "абе, не е редно това, не е ОК"... Говориш ми за "нередовни изложители", а даваш ли си сметка, че си участвала във финансова и данъчна измама? Апропо, и правилата на МФК са нарушени - забранено е да се правят 2 CACIB-а в един ден.

И не е гот да се появяваш в темата само когато deneva напише нещо. Имаше въпрос към теб като член на клуба на бернерите - каква ви е позицията относно изнесената информация за безобразни кражби и злоупотреби в БРФК - нищо не каза. Ми... твой/ваш си избор. Само не ми слагай думи в устата, моля те. Аз каквото искам да кажа обикновено си го казвам в пряк текст.
User's Signature

Качена снимка

#350 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2011 - 02:38 PM

В началото на всяка година БРФК изнася план за изложбите,които предстоят. Тази ноемврийска изложба допреди месец беше обявена за 12.11 и 13.11.2011г. Малко преди тя да се състои, БРФК променя датите и слива два CACIB-а в един ден (както на всички е ясно, в разрез с правилата на МФК и както вече традиционно се случва). Аз не съм нередовен изложител, за мен изложбата в този вид е нередовна. Ако искам да се явявам на състезания по бързина,ще предпочета нещо по-малко стресиращо за мен и кучетата ми.
Fibsi, в темета за Бернско пастирско куче си написала,че и твоя оценителен лист е празен,но разговора със съдията те е оставил доволна - това те прави късметлийка,защото явно малко хора са имали време за такъв със своя съдия.
За мен това не е начина и да, мисля си,че бойкот би свършил добра работа - само,че този модел май е удобен за повечето хора.

#351 Потребителят е офлайн   Mavda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2011 - 04:27 PM

Показване на мнениетоlidiya, в 11 November 2011 - 09:14 PM, написа:

Ау ма къде се изгуби "най-големия защитник на кинологията в България" ?

Лидке, не е нужно човек да се изживява като защитник на кинологията в БГ...независимо дали е член, или не на БРФК.
Аз отдавна, и по собствено желание не членувам в тази мафиотска структура, но това не ми пречи да изкажа собственото си мнение, и да се подпиша със собственото си име.
Нима на теб всичката тази поквара, разврат, помия, еднолично дерибейство и подигравка с честните кучелюбци ти харесва?
На мен НЕ!
Иска ми се да поздравя всеки дръзнал да изкаже собствено мнение, всеки дръзнал да се опълчи срещу несправедливостта, срещу самозабравата и наглостта на управата на БРФК, въпреки риска и очакваните негативи.
Не сте сами...Хора!
---
Това е писмо, адресирано да МФК с дата 11.11.2011г.
Подписано е от много членове на БРФК:

Dear Sirs,
We would like to draw your attention on an issue relating to the conduct of international exhibitions held in Bulgaria and to ask for your competent opinion. – did FCI allows to BRFC and Kamen Litov to hold two CACIB shows in one day?
In Bulgaria, it’s often to carry out two CACIB shows in a same day, same place, which according to the FCI rules must be carried on two consecutive days.
When reporting the results to FCI these dog shows are reported as held in two consecutive days, as previously set to FCI.
For example:
1. CACIB Albena (three consecutive CACIB dog shows) - announced for the dates of 6, 7 and 8 September, were subsequently held on the dates:, 8, 9 and 10 September.
2. CACIB Bansko (three consecutive CACIB dog shows) - announced for September 30 and 01 and 02 October. On 01 October are held two CACIB dog shows with start times respectively 10.00 and 14.00 on the same day and on Oct 02, were held one CACIB dog show!
3. CACIB Pleven (two consecutive CACIB dog shows) - originally announced for the dates: October 22 and 23, and subsequently held on 22 October both, with start times 10.00am and 14.0opm on the same day!
4. CACIB Sofia (two consecutive dog shows) - announced to FCI to be held only one dog show on 13 November 2011, but announced on the website of BRFC like two exhibitions on a same day, again with the initial hours of 10.00 and 14.00.
Dear Sirs,
Besides these alterations of the dog shows dates (for which there are repeated complaints from foreigners enrolled to participate but could not attend due to the change), there are other violations of rules and dog show arrangements between FCI and BRFC, namely:
1. In Bulgaria, it’s a practice the sale of certificates for non-participated dogs.
2. In Bulgaria, it’s a practice the sale of certificates issued by foreign federations who hold their dog shows here (for which there are complaints from foreign exhibitors).
3. In Bulgaria, it’s a practice the sale of certificates without the official stamp of the Federation and none of the certificates have a number!
4. In Bulgaria, it’s a practice to manipulate the judge's decision.
We hope that our signal will be taken into account and we’ll expect your informed opinion on compliance with the rules of the FCI shows in the country.
Please find enclosed the documents proving this!
Sincerely

-------

Превод:

Уважаеми дами и господа,
Бихме искали да привлечем Вашето внимание относно един въпрос във връзка с провеждането на международните изложби ,провеждани в България. - FCI разрешавала ли е на БРФК и Камен Литов да провежда две CACIB изложби в един и същи ден ?
В България често се провеждат две CACIB изложби в един и същи ден, на едно и също място , които по правилник на FCI трябва да бъдат в два поредни дни.
При отчитането на резултатите пред FCI тези изложби се отчитат като проведени в два поредни дни- както са зададени датите пред FCI .
Например:
1. CACIB Albena ( три поредни CACIB изложби ) - обявени за датите 6 , 7 и 8 септември , са впоследствие проведени на датите : ,8,9 ,и 10 септември
2. CACIB Bansko ( три поредни CACIB изложби ) – първоначално обявени за датите 30 септември и 01 и 02 октомври . Проведени на 01 октомври и двете CACIB изложби с начални часове съответно от 10.00 ч. и 14.00 ч. в един и същи ден и на 02 октомври една изложба CACIB !
3. CACIB Pleven ( две поредни CACIB изложби ) – първоначално обявени за датите:22 и 23 октомври , а впоследствие проведени на 22 октомври и двете, с начални часове 10.00 ч и 14.00 ч в един и същи ден!
4. CACIB Sofia ( две поредни изложби ) – обявена в сайта на FCI една на 13 ноември 2011 , но обявени в сайта на БРФК за две изложби с дати 13 ноември, отново с начални часове 10.00 и 14.00 часа.
Уважаеми дами и господа ,
Освен тези подмени на изложбените дати ( за което съществуват многократни оплаквания от чужденци,записали се за участие ,но не могли да присъстват поради поромяната ), съществуват и други нарушения на изложбените правила и договорености между FCI и BRFC , а именно:
1. В България е практика продажбата на Шампионски сертификати на не участвали кучета.
2. В България е практика продажбата на сертификати , издадени от чуждестранни федерации , които провеждат своите изложби тук ( за което има оплаквания от чуждестранни изложители)
3. В България е практика продажбата на сертификати без печат на Федерацията и без поредни номера !
4. В България е практика да се манипулират съдийските решения.

Надяваме се , че сигналът ни ще бъде взет предвид и очакваме Вашето компетентно мнение относно спазването на правилата за провеждане на FCI изложбите у нас .
Приложено Ви изпращаме документи доказващи всичко това.
С уважение

------

Очевадно е, че 'дедО мраз' и 'Снегурачка' са разпределили веч 'подаръчетата' на принципа - "На всекиму според заслугите" ... и по стар обичай, първо за най-непослушните джуджета:
http://www.brfk.org/...-sadiiski-prava
...... очакваме с нетърпение следващите възнаградени :ae_085:
:flagbg:

"Преклонена главица сабя я не сече"
... така ли бе приказката? :mc_004:
През годините видяхме достатъчно преклонени, но и овластени за благодарност кинТоложки главици.
Стига толкова!
----

П.П.
Колко от Вас, уважаеми колеги прочетоха и осмислиха този пост:
:oi_129:

Прикачена снимка
http://forum.dog.bg/...post__p__987568

Човекът се е представил, и подписал със собственото си име :ba_025:
Нима някой от Вас се съмнява, че именно това е механизма гарантиращ прокопсия в царството на дедОмраз?
Сигурен съм, че сте повече от наясно, но и съм сигурен също, че на мнозина от вас им липсва "дупце"... липсва им смелост да го изрекат на глас.
Знаете, че е така, нали?!
User's Signature

"За да си добър член на стадото, трябва преди всичко да си овца."

#352 Потребителят е офлайн   Assassinrott Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2011 - 07:36 PM

Колко е предвидим К.Литов,в предаването на Маргарита Михнева обявих,че ще ми спрат съдийските права и хоп - готово.К.Литов познавате ме много добре,ще ви гоня докато дишате,но ще си получите заслуженото.За финансови измами,пране на пари и др.скоро време ще ви видим в затвора.

#353 Потребителят е офлайн   vonpav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2011 - 07:45 PM

Показване на мнениетоAssassinrott, в 15 November 2011 - 07:36 PM, написа:

Колко е предвидим К.Литов,в предаването на Маргарита Михнева обявих,че ще ми спрат съдийските права и хоп - готово.К.Литов познавате ме много добре,ще ви гоня докато дишате,но ще си получите заслуженото.За финансови измами,пране на пари и др.скоро време ще ви видим в затвора.

:fa_067: :fa_067: :fa_067: :fa_067:
Прикачена снимка

#354 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2011 - 08:10 PM

Показване на мнениетоinsult, в 15 November 2011 - 02:16 PM, написа:

Fibsi, и къде съм изразила според теб тази позиция? Виж ти! Нещо ме слагаш под някакви общи знаменатели, слагаш ми и думи в устата...

Не, не съм казала, че това са твои думи, не си ме разбрала. С такова впечатление оставам аз като чета тази тема.
Написала си много точно какво има в т. нар. "кинология". Но, според мен, основно отговорен е индивидът. Ако си глупав и алчен човек, която и да е федерация не може да те вкара в правия път. И това не е само при нас. Такива разрушители на породи има навсякъде.
И аз чета другите теми и оставам разочарована, но не мисля, че някой има полза от такива обобщения.
Не съм представляваща клуба, а и не мисля, че мястото за изказване на неговата позиция е тема във форум.
А след deneva се включвам, защото не спира да ме изумява разминаването между думи и действия. Избирателността, с която някои правилници на МФК се спазват, а други биват подминавани. Нея познавам и за нея знам.

deneva, след като имаш резерви към провеждането на изложбите можеш да се обадиш и да помолиш кучетата ти да не бъдат записвани. Датата за изложбите беше обявена поне преди месец, достатъчно време да заявиш решението си да не явяваш кучетата си. Ти така и за нашия тест характер и семинар се записа, пък не дойде.
По мои наблюдения, съдията даваше обяснения на хората, които я попитаха. Мисля, че всеки, който отглежда бернери и има сериозно намерения трябваше да си яви кучетата.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#355 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2011 - 09:41 PM

Показване на мнениетоMavda, в 15 November 2011 - 02:27 PM, написа:

Лидке, не е нужно човек да се изживява като защитник на кинологията в БГ...независимо дали е член, или не на БРФК.
Аз отдавна, и по собствено желание не членувам в тази мафиотска структура, но това не ми пречи да изкажа собственото си мнение, и да се подпиша със собственото си име.
Нима на теб всичката тази поквара, разврат, помия, еднолично дерибейство и подигравка с честните кучелюбци ти харесва?
На мен НЕ!
Иска ми се да поздравя всеки дръзнал да изкаже собствено мнение, всеки дръзнал да се опълчи срещу несправедливостта, срещу самозабравата и наглостта на управата на БРФК, въпреки риска и очакваните негативи.
Не сте сами...Хора!
---

Dear Sirs,
We would like to draw your attention on an issue relating to the conduct of international exhibitions held in Bulgaria and to ask for your competent opinion. – did FCI allows to BRFC and Kamen Litov to hold two CACIB shows in one day?
In Bulgaria, it’s often to carry out two CACIB shows in a same day, same place, which according to the FCI rules must be carried on two consecutive days.
When reporting the results to FCI these dog shows are reported as held in two consecutive days, as previously set to FCI.
For example:
1. CACIB Albena (three consecutive CACIB dog shows) - announced for the dates of 6, 7 and 8 September, were subsequently held on the dates:, 8, 9 and 10 September.
2. CACIB Bansko (three consecutive CACIB dog shows) - announced for September 30 and 01 and 02 October. On 01 October are held two CACIB dog shows with start times respectively 10.00 and 14.00 on the same day and on Oct 02, were held one CACIB dog show!
3. CACIB Pleven (two consecutive CACIB dog shows) - originally announced for the dates: October 22 and 23, and subsequently held on 22 October both, with start times 10.00am and 14.0opm on the same day!
4. CACIB Sofia (two consecutive dog shows) - announced to FCI to be held only one dog show on 13 November 2011, but announced on the website of BRFC like two exhibitions on a same day, again with the initial hours of 10.00 and 14.00.
Dear Sirs,
Besides these alterations of the dog shows dates (for which there are repeated complaints from foreigners enrolled to participate but could not attend due to the change), there are other violations of rules and dog show arrangements between FCI and BRFC, namely:
1. In Bulgaria, it’s a practice the sale of certificates for non-participated dogs.
2. In Bulgaria, it’s a practice the sale of certificates issued by foreign federations who hold their dog shows here (for which there are complaints from foreign exhibitors).
3. In Bulgaria, it’s a practice the sale of certificates without the official stamp of the Federation and none of the certificates have a number!
We hope that our signal will be taken into account and we’ll expect your informed opinion on compliance with the rules of the FCI shows in the country.
Sincerely

-------

Превод:

Уважаеми дами и господа,
Бихме искали да привлечем Вашето внимание относно един въпрос във връзка с провеждането на международните изложби ,провеждани в България. - FCI разрешавала ли е на БРФК и Камен Литов да провежда две CACIB изложби в един и същи ден ?
В България често се провеждат две CACIB изложби в един и същи ден, на едно и също място , които по правилник на FCI трябва да бъдат в два поредни дни.
При отчитането на резултатите пред FCI тези изложби се отчитат като проведени в два поредни дни- както са зададени датите пред FCI .
Например:
1. CACIB Albena ( три поредни CACIB изложби ) - обявени за датите 6 , 7 и 8 септември , са впоследствие проведени на датите : ,8,9 ,и 10 септември
2. CACIB Bansko ( три поредни CACIB изложби ) – първоначално обявени за датите 30 септември и 01 и 02 октомври . Проведени на 01 октомври и двете CACIB изложби с начални часове съответно от 10.00 ч. и 14.00 ч. в един и същи ден и на 02 октомври една изложба CACIB !
3. CACIB Pleven ( две поредни CACIB изложби ) – първоначално обявени за датите:22 и 23 октомври , а впоследствие проведени на 22 октомври и двете, с начални часове 10.00 ч и 14.00 ч в един и същи ден!
4. CACIB Sofia ( две поредни изложби ) – обявена в сайта на FCI една на 13 ноември 2011 , но обявени в сайта на БРФК за две изложби с дати 13 ноември, отново с начални часове 10.00 и 14.00 часа.
Освен тези подмени на изложбените дати ( за което съществуват многократни оплаквания от чужденци,записали се за участие ,но не могли да присъстват поради поромяната ), съществуват и други нарушения на изложбените правила и договорености между FCI и BRFC , а именно:
1. В България е практика продажбата на Шампионски сертификати на не участвали кучета.
2. В България е практика продажбата на сертификати , издадени от чуждестранни федерации , които провеждат своите изложби тук ( за което има оплаквания от чуждестранни изложители)
3. В България е практика продажбата на сертификати без печат на Федерацията и без поредни номера !

Надяваме се , че сигналът ни ще бъде взет предвид и очакваме Вашето компетентно мнение относно спазването на правилата за провеждане на FCI изложбите у нас .
С уважение

------

Очевадно е, че 'дедО мраз' и 'Снегурачка' са разпределили веч 'подаръчетата' на принципа - "На всекиму според заслугите" ... и по стар обичай, първо за най-непослушните джуджета:
...... очакваме с нетърпение следващите възнаградени Качена снимка
Качена снимка

... така ли бе приказката? Качена снимка
През годините видяхме достатъчно преклонени, но и овластени за благодарност кинТоложки главици.
Стига толкова!
----

П.П.
Качена снимка

Прикачен файл untitled.JPG

Човекът се е представил, и подписал със собственото си име Качена снимка
Нима някой от Вас се съмнява, че именно това е механизма гарантиращ прокопсия в царството на дедОмраз?
Сигурен съм, че сте повече от наясно, но и съм сигурен също, че на мнозина от вас им липсва "дупце"... липсва им смелост да го изрекат на глас.

Eвгени,
ако сте забелязал аз съм се регистрирала с истинското си име и не се прикривам под измислени никове.
Изказала съм собственото си мнение, на базата на това което аз съм видяла със собствените си очи и съм чула със собствените си уши. При това аз минимум 3 пъти в седмица съм в офиса на Федерацията. Срещам много хора там, присъствам на различни ситуации. Със сигурност имам много по-реална представа какво се случва от хора, които или не са членове на породни клубове или пък въобще не са стъпвали в офиса на Федерацията.
Е да няма как да кажа на бялото, че е черно или обратното.
Видяла съм много хора, които са недоволни от резултатите на кучетата си, но вината единственно и само на съдии и Федерация ли е?
Кой каквото си е взел и както се е справил с отглеждането такава оценка получил.
Да възможно е някъде да е станала грешка. Аз примерно се сещам за една изложба. Съдия беше една госпожа, която развъжда мисля, булдоци, еми тя изкара всички йоркширски териери, че нямат P1, някои бяха кривогледи, други с "не достатъчно развид гръден кош". Безспорен е факта, че от огромния списък на съдии във Федерацията са онези, които наистина са добре подготвени за всяка порода, за която имат право да съдийстват.
Вината не е само на Федерацията.
Направило ли Ви е впечатление, че почти едни и същи съдят? Това е защото останалите не искат, малко са им парите. Всяка година се прави семинар на съдиите и се прави график за съдене спрямо графика на изложбите. Колко мислите, че си правят труда да присъстват?!
Не могат да ги изключат, ако случайно искате това да ме попитате. Могат само ако не си платят членския внос.
Самите изложби се превърнаха в цирк в последните години не по вина на Федерацията, а по вина на самите изложители. Повечето се събират да си поклюкарстват и да се оплюят "зад гърба".
По отношение на купени сертификати, не знам как си го представяте ако съществува да го докажете? Та нали "печалбата" е повече за онзи които го е купил и се фука кучило след кучило с него. Ще си признае ли, че всъщност кучето му не е нищо особено и поколенията му не струват толкова за колкото ги продава?
По отношение на промяната на датите на изложбите. Да сте чували за фосмажорни обстоятелства? Предполагам сте наясно, че нито терените, нито залите са собственост на Федерацията. Биха били наистина изключително неразумни да предплатят залите в началото на годината без да знаят дали има смисъл да се проведе дадената изложба, т.е. за 20 участника да се наеме зала 150 и да се поканят 3-ма чуждестранни съдии.
Как е за Европейско и за Световно? Обявява се датата на провеждане, града и държавата, срока на записване и на плащане обаче е кога? Ако са през м. Октомври, кога е крайния срок на записване и плащане? 31.03. и плащането също е с такава дата.
Какво става при нас? Копмпромиси непрекъснато, да не би някой дето се сетил в последния момент "да се почуства ощетен".
На предстоящото събрание ще предложа от 2012 година, графика да се обявява до 31.08, същото така съдииския състав и І и ІІ резервен съдииски състав, записванията и плащанията за изложбената 2013 да са до 30.09. Да не се правят компромиси със записвания след 30.09, да се отменят записвания на място за САС изложбите, и да не се плаща на място без значение от ранга на изложбата, освен за експертни оценки. Разбира се, няма как да се избегне промяна от дати и място, защото макар и предплатено предварително, фосмажорните обстоятелства не могат да се предвидят.
Също така всеки български съдия определен и отказал да съди, без да има основателна причина, т.е. да е "болен на легло" и без да представил заключение от лекарска комисия или документ от болнично заведение при ІІ-ри отказ от негова/нейна страна да му се отнемат съдииската права. Е ще трябва да уважим и отсъствието и на някой, който не дай си Боже се е споминал.
Нещо Вие да предложите градивно и конструктивно, макар и да не сте пряко засегнат от това как се развива кинологията в България, като човек извън нея според собствените Ви постове?
Знаете ли кой участва в управата на Клуб за спортна дресура "Сириус"? Човек, които от години си множи породата "немско овчарско куче" и притежава 2-а от най-проспериращите магазини в София за продажба на кучета с произход????, но освен цени близки до тези на развъдниците Ви иска и по 30 евро за родсловие, което е "много лигитимно"
Така, че не се доверявайте, на "много откровенни постове", особено на такива дето някой просто им се подиграл за мераци за още печалба.
Аз в този клуб съм си водила ротвайлера. Много "научи". Той и Георги Ефтимов ходеше там с Берта, Бог да я прости, и тя милата "много научи", добре, че Жоро си я обучи на ринг дресура. Да там има много добър инструктор, мисля Евгени се казва, имаше 2 много добре обучени малиноа, едното мисля, че се казваше Джанго, е не разбирам иначе колко покриват стандарта, има зоомагазин на Алабин. Наистина разбира от дресура и е много добър, даже ако не бъркам пише в този сайт. Само, че останалите там са........."обичам кучетата и мойто гардже е най-рошаво"
Уф почнах да пиша в 18, а от задачи довършвам в 21,40
Та ако имате конструктивни и разумно-приложими предложения, изхождайки от приятели, познати и съмишленици, членове на Клубове и Федерации от други държави, членки на FCI пишете за тях.
Просто да се заяждате на основа кой на кого бил симпатичен или не, няма никаква полза ни за кинология, ни за добруването на кучетата.
Търсенето "под вола теле, та чак и близнаци" си е губене на време. Пак въпрос на личен избор. Само дето никой не печели, а всички губят
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#356 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2011 - 10:05 PM

:beer: Наздраве Лидке, салатка наряза ли? Звездите май пак ти говорят :ab_041:

#357 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2011 - 10:17 PM

Показване на мнениетоAssassinrott, в 15 November 2011 - 05:36 PM, написа:

Е защо да не ти ги спрат бе Жоро? Ти проглуши ушите и на глухите, че не желаеш да съдиш в България, тебе все са ти малко парите и пиенето на аванта, и не ти стигнаха свалките с изложителки и ти им обещаваше титли за една нощ в леглото ти. Супер положителен имидж създаваше в ринга и като съдия на БРФК.
Иначе си един от малцината съдии, които се яваваше за съдене в повечето случай в подобаващо облекло и си от малцината съдии, които наистина знаят стандарта на породите за които са добили права да съдият, но поведението ти извън ринга, безпаметнето ти напиване по изложбите извън София, свалкити и вечното ти перчене без покритие, е всяко нещо си има граници.
И тая детска твоя мечта да оглавиш на всяка цена Федерацията и ти "да лапаш, стига другите" си има граници. Всичките интрижки във Федерацията ти ги създаде с лакомия за власт, управление и пари и подведе много вътре във Федерацията и хора извън нея, които хич не знаят за какво иде реч.
Хайде давай заплашвай ме пак какво ще ми се случи ако не гласувам против Камен Литов, и на детето ми какво ще му се случи и на всичките дето са ми близки. От както ти влезе в главата да си следващия "Наполеон и то в българската кинология" спирка нямаш. Превертя тотално.
Можеш да продължиш да ме заплашваш с VTA.
Остана без съдииска права напълно заслужено, уронваш името на организацията, която ти ги е дала. Сега е ред и безработен да станеш, защото след заплахите, които отправи към толкова много хора използвайки името на една фирма, която е извън "мутренските години", а ти се опитваш да насъдиш общественно мнение, че още е в 1995 г, със сигурност собствениците й няма да те търпят и ще те изритат.
Ела пак на изложба с кварталните пубертетчета и пак се афиширай, че си един от собствениците на VTA.
"Много са очаровени" собствениците на VTA от имиджа, който им създава един от многото им служители.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#358 Потребителят е офлайн   Assassinrott Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2011 - 10:25 PM

Наздраве лидке,не работя в VTA ,не заплашвам и не злоупотребявам с деца.

#359 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2011 - 10:30 PM

Показване на мнениетоКАСТРО, в 15 November 2011 - 08:05 PM, написа:

Качена снимка Наздраве Лидке, салатка наряза ли? Звездите май пак ти говорят Качена снимка

До толкова ли ти стига "умствения багаж"? Нямаш ангументирани доводи на това което съм написала? Да му се невиди как пък поръчителите ти не им стигнал акъла, че ще се включа и каква информация имам? Да не вземеш толкова да се развълнуваш, че поръчковите ти постове за които получаваш пари нямат необходимия очакван ефект от някои и да ти изграят лошата шегичка да връщаш пари. Не, че ще се разстроя ако ти се случи нещо дето не си си свършил работата да плюеш, а пари си взел, всяко бездомно врабче заслужава 100 пъти повече внимание от теб, платения драскач.
Смешко. Поредната пионка на неудачниците.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#360 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2011 - 10:58 PM

Показване на мнениетоMavda, в 15 November 2011 - 02:27 PM, написа:

На мен НЕ!
Не сте сами...Хора!
---

Dear Sirs,
For example:
Dear Sirs,
Sincerely

-------

Превод:

Уважаеми дами и господа,
Например:

С уважение

------

...... очакваме с нетърпение следващите възнаградени :ae_085:
:flagbg:

... така ли бе приказката? :mc_004:
Стига толкова!
----

П.П.
:oi_129:

Прикачен файл untitled.JPG

Човекът се е представил, и подписал със собственото си име :ba_025:

Би било хубаво, в последващо писмо да бъдат описани и проблемите с развъдните програми на някои клубове и техните членове, както и факта, че те не получават супервизия от комисията по развъдна дейност към БРФК. Комисийте към федерацията, очевидно не са достатъчно активни за да упражняват контрол върху нарушенията. Всеки проблем бива свеждан до знанието и решенито на един-единствен човек.

• (44 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни