Dog.bg Форуми : Общо събрание на БРФК - 22.12.2011 г.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (44 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Общо събрание на БРФК - 22.12.2011 г. Оцени темата: ****- 17 Гласове

#461 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 14 December 2011 - 09:12 PM

Показване на мнениетоMushrooom, в 14 December 2011 - 06:07 PM, написа:

Прикачен файл photo 1.JPG

Определено от Тайланд не дойде на-добрата коледна новина :dh_188:

Прикачен файл Brilliant.jpg

Да не кажа направо ужасна .................

Прикачен файл photo 2.JPG

Ето развъдната дейност на клуба "Топ Нюф" този клуб, който ще влезе в БРФК на предстоящото ОС и това е развъдната дейност не на кой да е, а на ГОРД и това нещастно кученце не е имало и най-малкия шанс да се роди здраво, защото болните му родители са развъдени умишлено заради болните амбиции на ГОРД и понеже всички знаем името на този ГОРД ще го споменем - Цвета Иванова. Браво Цвета Иванова, Браво потребителко meduni, браво на адвоката, браво на БРФК и на всички замесени! Това е живот, който ще ви тежи на съвестта на всички! :ud_009: Да ви .................клуба и комисията :dh_188: Това е кинологията, това е положението у нас...........нямам думи............................цветето на Пух ............................срамота, безочие, гнусотия, перверзия ...............и пак не стигат........

Това е кучето Brilliant

На това кученце уродливи "хора", жадни за "киноложка слава" не само са му отнели всичко предварително, взели са му здравето още преди да се роди, знаейки че има родител, който е с диагностицирана дисплазия Е.

Умишлено, съзнателно са му взели здравето още преди да се роди.

Не са му оставили никакъв шанс, никакъв, никакъв ... от новите собственици това е скрито, кучето е пратено да ... "плува", представяте ли си болния мозък на какво е способен - то болно, знаеш че е такова и ... го пращаш да "плува", пращаш го на изложби !!!, за да се похвалиш по форуми колко велик клуб е този ... киноложки клуб "Топ Нюф", за да го приемат ... в БРФК !

Всичко това съзнателно направено, съзнателно крито !

Това не е кинология, това е престъпление и жестокост.

Що за отношение към животните ? Що за отношение към кучето ? Що за хора могат да извършат това ?

#462 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 December 2011 - 09:36 PM

Показване на мнениетоinsult, в 14 December 2011 - 08:20 AM, написа:

Ще ида пред сградата. Да видят представителите на клубовете, които ще гласуват послушно колко отвратителни са за нас - НОРМАЛНИТЕ хора, които истински ОБИЧАТ кучета. И да видят нормалните представители на клубовете, че има хора, които ги мислят като тях. Дреме ми, че ще сме сигурно 5 човека на кръст. Срамът си е за вас.

Опити да се омаловажат приведените тук доказателства черно на бяло са жалки и не правят чест на никого. Страхливци и подмазвачи е имало, ще има и вероятно за пореден път нищо няма да се промени. Грозното е, че го правите тук, уважаеми, айде у лево.

И не ми разказвайте, че гаргата е черна. Информация за мерзостите може да бъде изнесена само от хора, които са участвали в тях и това не е някаква изненада. Аз ли ще им знам мръсотиите???

Не си позволявайте да слагате всички недоволни от БРФК в кюпа на компрометирани хора. Най-малкото пък аз съм приятел с Любо Попантонов или Жоро Евтимов. Но ако те са единствените, които са се осмелили да кажат нещо - ще приема. Поне не са страхливци като останалите.

Рипайте срещу Нанко колкото щете - аз самата съм го правила неведнъж. С мъжа ми и още няколко силно мотивирани от обич към кучетата хора дъъълго дълго администрирахме този форум и съм се нагледала на заплахите и принудата, които Нанко е бил принуден да търпи и преодолява през годините. Най-малкото шепа гъзолизци ще му държат сметка. С работата си този човек създаде повече киноложка култура отколкото всички вас умножени по броя на доносите, клеветите, лъжите и инсинуациите, които сеете.

Говорим за ИЗВРАЩЕНИЯ, за ЖЕСТОКОСТ в колосален мащаб. За развъдници, където животните се гледат по-зле отколкото в борсите. За целенасочено развъждане на болни животни. За потъпкване на абсолютно всяко правило на МФК с цел лично облагодетелстване. Като започнем от фалшиви дати на родословия до плодене на кучета с бруцелоза, дисплазия и ред генетични болести. ТОВА ще прикриете вие като подкрепяте шайката жалки селяндури и мошеници, които ви управляват структурите, поддържани от насрани страхливци, треперещи за свойте си далавери.

Рано или късно това трябва да спре. Предпочитам рано, но както го гледам - в България кинология почти не съществува. Малкото хора, които работят го правят въпреки клубовете и федерацията, тихо и кротко, отстрани. Вместо това разни Пъпи, Гранд и Балкански "шампиони" взимат решенията в клубовете, за да захранват една гнусна машина за пари, поддържана чрез зависимост, шантаж и корупция. Мафия е това, не е кинология. Боклуци.

Вие каква порода кучета имате? Колко чистопородни кучета отглеждате? Член на кой породен клуб сте? Имате ли регистрирано име за порода? Колко кучила сте създали и сте отгледали и сте им намерили стопани и сте били честни по отношение на това което ще бъде член на семейството им дълги години?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#463 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2011 - 09:58 PM

Показване на мнениетоMushrooom, в 14 December 2011 - 08:49 AM, написа:

Показване на мнениетоZin, в 14 December 2011 - 12:06 AM, написа:

Четох, четох, писах, трих, мислих и накрая реших, че след всичката жлъч, злоба, лошотия тук не видях едно конструктивно предложение и в целия този буломач да взема да драсна няколко ред и аз.
Хора - спрете се - помислете, болка или не, злоба или не, завист или не, няма никакво значение пред този водопад от обиди и личностно разчистване на някакви неясни взаимоотношения. Само нападки, къде се обърнеш все същото - няма значение кой, срещу кого или за какво. Темата е една, но се превръща в междуличностна вендета всеки срещу всеки.
Има една максима - няма победители във войните - и повярвайте ми така е.
Лично аз не смятам, че трябва да се нападат така хора, какво пък че даден човек участва в различни формации - примерно г-жа Чаворска /извинявам се не се познаваме/, но ми направи впечатление, че от нея ,към мъжа й и т.н.
Абе хора - какво има едното с другото - г-н Чаворски е изключителен адвокат и какво - да помагал е и какво! Какво общо има той със "Общото събрание на БРФК - 22.12.2011 г".

Ако искате ме разберете или не - препишете ми хиляди епитети или не - но като страничен наблюдател ще ви кажа - МНОГО Е ГРОЗНО ВСИЧКО ТОВА, НЕ ВИ ПРАВИ ЧЕСТ!

Здравете Zin, четейки форума на bglov ми става пределно ясно защо пишете тези глупости, това като отчетем факта, че я няма Лидия. Не ви ли научи самият адвокат Чаворски (съпричастик на Литов) как да процедирате след като бяхте свалена от председателското място на ОС на вашия клуб? Не беше ли той човекът, който ви каза да направите ново събрание след като е проверил, че промените на взетите решения на това ОС не са внесени във съда? Не направихте ли ново събрание с 2-3 верни приятели и по този начин навредихте на породата в БГ като не уважихте мнението на болшинството членове на клуба?!

г-н Чаворски е изключителен адвокат и какво - да помагал е и какво! - помагал на кой и за какво? На вас за да прее.....те клуба, на Литов да краде, да мами със сертификати, да нарежда изложби, да мами държавата с имоти ...... - еб.си помощта!

Това прави ли ви чест? И вашият клуб поддържа ли безобразията на Литов и сие, как ще гласувате ОС, след тази "сериозна" подкрепа която имате от хората любители и развъдчици на породата Бретон Спаниел?

Със голямо съжаление трябва да призная, че повечето клубове в БРФК са като вашия, наредени по такъв начин, че да пазят спокойствието и благосъстоянието на Литов и сие Качена снимка Но както е казал народа - всеки дявол си и има е.и дявол, всеки адвокат си има е.и прокурор Качена снимка

http://www.bglov.com...pic=8638&st=280

Kokir, лицето Любомир Попантонов не е на дневен ред, най-малкото не е на ръководен пост в БРФК и въобще не става и дума за подмяната на Литов с Попантонов.

Колкото до dog.bg, на много хора им отне твърде дълго време да осъзнаят за какво става дума и когато нямаше къде и как да бъдат обединени, когато бяха заплашвани, ругани, и тн, естественото чувство на самосъхранение работи.

Като заключение: Крайно време е нещата в БГ кинологията да си дойдат на място - по един или друг начин това ще стане, дори на Тодор Живков му дойде времето преди 20 и кусур години, друг е въпросът докъде е стигнала държавата, до там е и кинологията, но определено е време за промени както в държавата, така и в кинологията!

Нещо сте се заблудил отново и пак. Тук съм си чат пат ви чета простотиите дето уж в името на кинологията, ама дето все в полза на това хорицата да бягат далеч от всичко дето е кинология и припкат до кварталния зоомагазин или до някоя си обява на някои си дето си изпуснал подобието на незнайно каква си порода на незнайно каква си.
Е до там я докарахте "борците за истинска кинология".
А по отношение как ще гласува всеки представител на клуб си е нещо касеащо членовете на клуба, а не разни крякащи и плюеки всячески кинологията в България омаловажавайки труда ни и допринасящи всеки един пост,които пускат да е за развитието на зоомагазините, зоофермите и махленското множене.
Много правилно е, че сте извън кинологията и нямате място в нея, постовете ви го доказват, не се интересувате от кинология, а от разни дребнавички човешки простотиики.
И ах и ох за горкичкия Нанко дето е като ветропоказател. Накъде му изгоден вятъра натам се върти.
И породата е ЕПАНЬОЛ БРЕТОН и взехме общо решение точно да не се злоупотребява с развитието на тази порода и да няма личностно управление и субективизъм в развитието на тази порода и нейното популиаризиране. И госпожата не беше Председател на клуба.Чел, чел, недочел, чул не дочул, разбрал, недоразбрал ама по-по-най да се издокара.
И какво общо има с кинологита кой с кого живее и кой кого напуснал и кой с кого е приятел и кой на кого е симпатичен или антипатичен? Кой какав бизнес има или къде работи и за кого работи?
Еми да кинологията в България е просто скъпо хоби и благодарение на "ощипани идиоти" дето не забогатяли в миг не само ще си е скъпо хоби, но и невъзможно хоби.
Ама никой не може акъл да ми дава как ще гласувам, аз знам как стоят нещата и, да шепата неудачници дето дращити тука и не можате да си осъщетвите мечтата за това "че на работата лекото и хляба мекото" си е ваш проблем, в кинологията е просто влагане на средтва и събиране на лайна, а възвращаемост никога, това не е бизнес на нашата географска ширина, а скъпо хоби. Това, че сте си имали неосъществими мечти не е ничии проблем, виновни сте си сами.
Добре дошли да ми давате акъл като ми покриете безсънните нощи, липсата на почивки, изсушите сълзите ми за всяка душа която ме е напуснала, станете по-добри приятели от мен с всички собственици на кучета закупени мен, вижте толкова много щастие, което аз съм видяла и докажете на практика колко съвестно добри стопани сте.
Банда смешковци търсеики своето местенце в пазарна ниша криейки се зад високопарни изрази това са повечето от вас.
И правилното развитие на кинологията в България е това, че не сме ви допуснали и няма да ви допуснем, а онези дето сме ги допуснали и са доказали, че не са това за което се представят сме ги изгонили. Е това е правилното развитие.
И да си блеете по форумите все тая. Никой праведен не гонят от Рая.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#464 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2011 - 10:16 PM

А така Лидке :ab_041: :ab_041: :ab_041:
кажи им да знаят, никакви кинолози не са те, всичко започва и свършва с теб

Наздраве

#465 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 December 2011 - 10:17 PM

Неуважаема госпожо Лидия, изобщо не си правете труда да се обръщате към мен, ако обичате. Баш вие на мен няма да ми мерите постиженията и кучетата, жалка и нагла женица. Айде къш от тук с гнусното си подмазване и простотии, седнала да дава оценки някаква смешна търговка с комични представи за кинология от типа "ооо, аз спя с тях по килима и им давам допълнително млекцеее". Господарите вече видяха как им лижете задниците, работата е свършена, айде, чиба, нежелана сте тук, колко човека още да ви го кажат - изчезвайте, никого не го инетресува тъпия ви спам.

Снимките на Брилиант наистина са поразителни. Цяло чудо е, че кучето все още може да ходи... Горкият, горкият, горкият...
Впрочем, виждала съм развъдени съвсем легитимно НОК с подобни резултати. Доколкото ми е известно най-много точно тях трябва да оплакваме - само дето така са оплетени нещата там в породата, че всеки пази другарчето и не излиза информация.

MDI, трябваше да и кажете, че сте на страната на кучетата. Макар, че това тя едва ли щеше да го разбере.
User's Signature

Качена снимка

#466 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2011 - 10:58 PM

Качена снимка

Показване на мнениетоinsult, в 14 December 2011 - 08:17 PM, написа:

Неуважаема госпожо Лидия, изобщо не си правете труда да се обръщате към мен, ако обичате. Баш вие на мен няма да ми мерите постиженията и кучетата, жалка и нагла женица. Айде къш от тук с гнусното си подмазване и простотии, седнала да дава оценки някаква смешна търговка с комични представи за кинология от типа "ооо, аз спя с тях по килима и им давам допълнително млекцеее". Господарите вече видяха как им лижете задниците, работата е свършена, айде, чиба, нежелана сте тук, колко човека още да ви го кажат - изчезвайте, никого не го инетресува тъпия ви спам.

Снимките на Брилиант наистина са поразителни. Цяло чудо е, че кучето все още може да ходи... Горкият, горкият, горкият...
Впрочем, виждала съм развъдени съвсем легитимно НОК с подобни резултати. Доколкото ми е известно най-много точно тях трябва да оплакваме - само дето така са оплетени нещата там в породата, че всеки пази другарчето и не излиза информация.

MDI, трябваше да и кажете, че сте на страната на кучетата. Макар, че това тя едва ли щеше да го разбере.

Ау колко интелигентно изказване. Какво толкова неудобно имаше в елементарните ми въпроси, че решихте "гузен не гонен". Ако нямаше какво непочтенно да криете, щяхте да отговорите на елементарните ми въпроси, а не да измествате темате към куче дето нито го знам нито го познавам. Аз зададох въпроси за Вас, Вашите кучета и Вашия личен принос за развитието на която и да е порода в България.
А иначе за изказа си по отношение на мен в "супер интелегентско, защитен киноложки формат" дали се сещате, че като Ви осъдя ще ми платите поне 2 кучета шоу клас от най-реномираните световни развъдници?
Най-ми е кеф да ми си изказват Глазгоу-Селтик, да са живи и здрави селските тарикати, тлъстите адвокатски хонорари си ги плащат и на нас тъпаците от града добри пари ни плащат за морални щети и пропунати ползи.
Поста Ви е надлежно архивиран и ще бъде използван по предназначение. Успех. Качена снимка Колко е лесно да накараш някой да си покаже истинското лице. Качена снимка
А иначе темата беше за предложения за по-добро развитие на кинологията в България, но явно и Вие сте от онези дето кинолигията Ви интересува ако кяр имате иначе е важно кой ви е любим, но сайта не е нито за брачни, нито за секс запознанства. Та да се върнем на темата най-важна: какво е най-доброто за кучетата и за породите в България."
Та някой има ли принципно консктруктивно-приложими решения за развитието на породи признати от FCI и имащи породи клубове в България? Или аджба ще си дращим кой кого наебал или кой кого пропуснал или го отсвирил и сега наранен и да му съчустваме. Простичко за кинология ли ще коментираме и за това има ли почва у нас Качена снимка или превърнах ме сайта в клюкарница за кой, кога, кой наебал. Ама то си има сайтове за това. На мен лично не ми пука за личния живот на някой и ми е все едно дали ми е симпатичен или не, когато става за въпросно куче, аз правя договорка за кучето, а не да се женя за собственика/собственичката му.
Дали правите повечето разлика или сте изкукуригали?
Какво ме интересува собственика/сбственичката на дадено куче каква секс оиентация има, с кого живее или не живее, какво харесва или не?! Интересува ме дали въпрсното куче, което притежва какво покрива от това което търся и какво ще се договорим та ако ще и самия Архангел Сатанаил да му е собственик и той за разлика от българите отбира от разграничаване на нещата, повече и най-вече.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#467 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2011 - 11:03 PM

Айде, чупка, архиваторке! Ходи се оплачи на арменския поп, плашило такова. Ето казвам ти в пряк текст, да си го архивираш: главата ти е пълна със слама! Айде, осъди ме, ама не можеш. Щото това не е клевета, а си е самата истина. Овца.
User's Signature

Качена снимка

#468 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2011 - 11:04 PM

Показване на мнениетоlidiya, в 14 December 2011 - 10:58 PM, написа:

А иначе за изказа си по отношение на мен в "супер интелегентско, защитен киноложки формат" дали се сещате, че като Ви осъдя ще ми платите поне 2 кучета шоу клас от най-реномираните световни развъдници?
Най-ми е кеф да ми си изказват Глазгоу-Селтик, да са живи и здрави селските тарикати, тлъсти адвокатски хонорари си ги плащат и на нас тъпаците от града добри пари ни плащат за морални щети и пропунати ползи.

Радиоточката пак се включи ... този път с пропунати ползи...ха, наздраве! Вече взе да ми липсва забавната и програма...чакай да чуем нещо и за ротвайлерите на село - сега в късното шоу ... СТАРТ!:md_064:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#469 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2011 - 11:07 PM

Орльо, немой, бе!? Егати дразнителя гнусен дребен! ПФУ!
Познаваш ме - не трепвам от гадове, ама палячовци не понасям, кога ще се разкара тоя бацил оттука?!
Че и работа на модовете създадох, бльок.
User's Signature

Качена снимка

#470 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2011 - 11:16 PM

Моля ви, СПРЕТЕ !

Заради тези нещастни животни, заради болката им - спрете поне за няколко дни !

Кажете нещо конструктивно, положително ... нещо хубаво, ако е останало такова ...

Има ли надежда ?

#471 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 14 December 2011 - 11:19 PM

Показване на мнениетоlidiya, в 14 December 2011 - 07:36 PM, написа:

Вие каква порода кучета имате? Колко чистопородни кучета отглеждате? Член на кой породен клуб сте? Имате ли регистрирано име за порода? Колко кучила сте създали и сте отгледали и сте им намерили стопани и сте били честни по отношение на това което ще бъде член на семейството им дълги години?

Мале, @лидия, ти направо изби рибата с тия въпроси, нима не знаеш кой стои зад името на потребител @insult?
Това е Стела Райчева, една жена, която се занимава с кинология преди ти да се сетиш даже да си купиш йоркшир. - http://justradiant.com/who-we-are/ И е жена, която е един от основоположниците на това - http://arsofia.com/ Това е нещо, много далечно от твоята психика и вечната ти борба с борсите, с които се надпреварваш в продажбата на йоркшири. Може би съм малко груба към теб, но постовете ти са изключително плоски, нападателни и безпочвени. И се опитваш да плюеш върху хора, които са на милиони светлинни години от мисленето ти и в пъти по-достойни от теб. И адски много ме жегна като се опита да окаляш и тази жена, която е помогнала на стотици кучета в нужда. Ей тия хора тука на тази страничка - http://arsofia.com/bg/nie можеш да им целуваш краката само, ако ти позволят разбира се. Ще те помоля да не се криеш зад интернет анонимността, която ти дава форума, и да внимаваш кого плюеш и черниш, защото е долно и недостойно.

Дог, докато има хора като Стела, ИМА НАДЕЖДА!

#472 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2011 - 11:23 PM

Какво хубаво може да се каже, Нанко? Какъвто народът - такива управниците. Кой друг да бъде председател на федерация, съставена предимно от лидии, ако не Литов/Попантонова и сие? Лидиите се отличават с арогантност, некомпетентност, печалбарство, неспособност да се развиват - какво нередно има в това да бъдат оглавявани от подобни хора, съвсем естествено е.

С което далеч не искам да кажа, че "алтернативният" (който си е същият) Митрев е с нещо по-добър, разбира се. Просто посочвам очевидното - тези хора не искат промяна, защото статуквото ги устройва. Те ти балкански, гранд, черноморски, интергалактически шампиони, те ти развъдници на ОРД и председатели на клубове, където кучетата живеят потънали до лактите в собствените си изпражнения... Да продължавам ли? Или не знаеш какво се твори в собствения ти клуб?

Какво конструктивно може да се каже и направи, насила хубост става ли?

ПП Казваш "спрете" - спри я ти, защо си я оставил да вилнее тука? Направо я банвай и да върви по дяволите, егати гнусния трол! То бива, бива, ама даже на мен ми свърши търпението.
User's Signature

Качена снимка

#473 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2011 - 11:27 PM

Малеее, Весела, недей, човек, моля те. Ето, засрамих се за гадориите, които изприказвах на човекоподобното. Толкова години пазя добрия тон тука, с кого ли не успях да не се разпсувам, баш това създание ме принизи до своето ниво. Срам.

Официално се извинявам и спирам. Защото Animal Rescue Sofia се роди тук и този форум трябва да се уважва. Спирам, че после ще се червя пред колегите как баш с тази жена си изпуснах нервите... Извинете пак. Особено Мод.

Не заслужавам изобщо такива похвали - от кинологията се отвратих тотално преди година. А за АРС... аз просто съм част от нещо невероятно - Animal Rescue Sofia е едно чудо, което съществува благодарение на хиляди добри хора, които искрено обичат кучетата.
Впрочем, защо никой не се пита как така федерацията по кинология отказва да има каквото и да е общо с проблемите на бездомните кучета? Защо тази федерация не се занимава с повишаване на киноложката култура сред гражданите, което е основната причина да има бездомници по улиците. Защо изложбите са единствените мероприятия, организирани на надклубно ниво - малко ли са хората, които искат да се занимават със кучешки спорт...

Айде, лягам си. Нещо явно съм прегряла днес. Пф.
User's Signature

Качена снимка

#474 Потребителят е офлайн   Adonis of Angel`s staff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2011 - 11:52 PM

Показване на мнениетоinsult, в 15 December 2011 - 12:27 AM, написа:

Малеее, Весела, недей, човек, моля те. Ето, засрамих се за гадориите, които изприказвах на човекоподобното. Толкова години пазя добрия тон тука, с кого ли не успях да не се разпсувам, баш това създание ме принизи до своето ниво. Срам.

Официално се извинявам и спирам. Защото Animal Rescue Sofia се роди тук и този форум трябва да се уважва. Спирам, че после ще се червя пред колегите как баш с тази жена си изпуснах нервите... Извинете пак. Особено Мод.

Не заслужавам изобщо такива похвали - от кинологията се отвратих тотално преди година. А за АРС... аз просто съм част от нещо невероятно - Animal Rescue Sofia е едно чудо, което съществува благодарение на хиляди добри хора, които искрено обичат кучетата.
Впрочем, защо никой не се пита как така федерацията по кинология отказва да има каквото и да е общо с проблемите на бездомните кучета? Защо тази федерация не се занимава с повишаване на киноложката култура сред гражданите, което е основната причина да има бездомници по улиците. Защо изложбите са единствените мероприятия, организирани на надклубно ниво - малко ли са хората, които искат да се занимават със кучешки спорт...

Айде, лягам си. Нещо явно съм прегряла днес. Пф.

Защото, Стеле, НЕ СЕ ПЕЧЕЛИ от това! Никой не ти ръкопляска, не ти вика - браво ти си велик да имаш такъв междугалактически шампион, евала бате, явно си голямата работа! Там е мъка, ежедневна борба и ДАВАНЕ, а не взимане! Тъпо е да го казвам постфактум, но ако си бях останала в София, отърване от мен нямаше да имате! Хеле пък както съм се отвратила от кинологията преди много повече от една година!!! Там, при вас е и истинската обич и радост!
А Лидия е в някаква степен права - ако сега трябва да агитирам някого да става "кинолог", никога няма да го направя! Защото това е пародия, не кинология! Ако някога в България се заработи както в Германия да речем, тогава ще съм първата, която ще се радва! Но дотогава не бих съветвала никого да се занимава с това! Никого!!!

Дог, питаш за надежда - ето ти надежда! Това, което Стела направи, това, че все повече хора споделят разочарованието си и подкрепят с факти, това, че няма да си сам там на 22-ри, това, че има хора, които искат статуквото да се промени БЕЗ да си правят сметката за по-натам...това, че не се мълчи вече - ето ти надежда!!! Надеждата е в това, че въпреки различията между нас, всеки застава с някаква позиция срещу по-голямото зло! И, да - аз мълчах прекалено дълго, но то е не защото нямам позиция, а защото не вярвах, че нещо наистина МОЖЕ да се промени, както и от криво-разбрана лоялност към нещо, което вече не съществува! Такива като мен има и други - ето ти надежда!!!
User's Signature

Ели Баранова - Sari4ka, в момента собственик на Adonis Of Angel's Staff
и свидетел на всичко в т.нар. "българска кинология" от 2005-та година насам.

#475 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 December 2011 - 12:10 AM

Клуб Северни кучета го разбиват ... оказва се, че някой е решил че му трябват още гласове и за това се разбира най големия киноложки клуб " Северни кучета" ...

А никой не ни е попитал дори ... искаме ли, не искаме ли, кого искаме и защо ... никой.

Все едно не сме клубни членове, а ... говеда. Някой е посочил и е казал - ти си председател, ти си председател ... наши колеги, които дори и не са благоволили да ни кажат какво става, да ни информират ... работещ клуб !

Защо, хора ? Нали до вчера бяхме в един клуб, на изложби, на специалки ? Нали ние сме ви "клубните членове", сегашните и бъдещите ?

Или какво мислим ние ... няма значение.

Защо трябва да се подигравате така с нас ?

Срам ! Как не ви е срам !

#476 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 December 2011 - 01:56 AM

Хора с най хубавата порода на света - самоед !

Доколкото разбирам, Клуб "Северни кучета" се разпада не защото не работи или не е добър клуб, а защото на някой са му необходими гласове на Общото събрание на БРФК. Доколкото разбирам, вече е учреден и на предстоящото Общо събрание новия клуб "Самоед" ще бъде приет.

Не зная кой е председател, не зная кой е ОРД, не зная кой въобще влиза в този клуб. С мен никой не е говорил, не ме е попитал дори искам или не искам, какво мисля.

Вас - също.

Някой ни третира като хора без глас и хора без избор. Някой си решава вместо нас кое е добро за нас и нашите кучета.

Не искам нищо, искам единствено хората с самоед да се съберат и сами да решават за себе си и за свойте любимци, които толкова обичат.

Сами, за тяхно добро.

Не друг, който дори и не ни е казал, не ни е събрал, не е проявил и най малко уважение към нас.

Не заслужаваме това ! Нашите кучета не заслужават това !

За това - нека преди да бъдем кинолози и любители на кучето, да бъдем хора и да се борим за правото си на избор, правото си на клуб на любители на породата, правото никой да не може да избира вместо нас и да ни казват кое е добре и кое не за нашите любимци.

От нас зависи, няма от друг кой.

За съжаление са го решили и въпросния клуб се очаква да бъде приет на предстоящото Общо събрание.
Решили са вместо нас, просто ей така ...

За това, нека ние да си направим наш си клуб, ние сами да изберем на кого може да гласуваме доверие, сами да разработим правилата си и заедно да вървим напред, за да има ... "наш клуб, нашия клуб", а не клуба на този или онзи.

Няма време, тези хора така са го направили, че няма време ... нарочно, в последния момент, скрито.

Нашите кучета не заслужават това.
Нашата любима порода не заслужава това.
Ние не заслужаваме това.

За това, който иска - нека да заповяда на 22 декември, за да покажем че не сме съгласни с това и че нашия глас има значение, ако не за някой друг, поне за нас и нашите любими самоеди.

:rc_036:

#477 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 December 2011 - 02:11 AM

Така се превземат клубове, така се прави "кинология", без хората да знаят, без да са уведомени, с адвокатски трикове и послушни "кинолози" !

Хората с самоед ще бъдат там и нека да приемете "новия ви клуб", нека - нека нашите колеги и приятели да видят какво става и да знаят, че ние защитаваме не само правото си на избор и глас, а и нашите кучета.

Знаем, че пак ще го направят и че всичко е решено.

Но поне ще можем да кажем - Това не е кинология, това не е колегиално отношение, това не е добре за нашите кучета !

:ba_025:

#478 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2011 - 06:32 AM

Еееее! dog.bg, ама ти не разбрали за "северната коледна промоция", финансирана директно от Лапландия!?
Мисля, да направя един домешен кекс за чая на 22.12 :re_037:

#479 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 15 December 2011 - 07:19 AM

Показване на мнениетоdog.bg, в 15 December 2011 - 01:56 AM, написа:

Хора с най хубавата порода на света - самоед !

Доколкото разбирам, Клуб "Северни кучета" се разпада не защото не работи или не е добър клуб, а защото на някой са му необходими гласове на Общото събрание на БРФК. Доколкото разбирам, вече е учреден и на предстоящото Общо събрание новия клуб "Самоед" ще бъде приет.

:ud_009: Това е някакво безумие...

Цитат

За това, който иска - нека да заповяда на 22 декември, за да покажем че не сме съгласни с това и че нашия глас има значение, ако не за някой друг, поне за нас и нашите любими самоеди.

А дали няма да решат да променят в последния момент и мястото на срещата ?!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#480 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 December 2011 - 09:20 AM

Показване на мнениетоdeneva, в 15 December 2011 - 06:32 AM, написа:

Еееее! dog.bg, ама ти не разбрали за "северната коледна промоция", финансирана директно от Лапландия!?
Мисля, да направя един домешен кекс за чая на 22.12 Качена снимка

Не, не знаех. Научих късно снощи. Говорих с приятели с самоед, с развъдници - НИКОЙ НИЩО НЕ ЗНАЕ !

Хората са обидени, че това се прави зад гърба им, още по обидно е, че се прави от техни "колеги", все едно че не се познаваме, все едно че те не са бъдещите членове на този клуб, все едно че тях и техните кучета ... ги няма !

За това на този ден, 22 декември няма да има урок по кинология, а по човешко достойнство.

Защото хората не искат наложени им послушни ръководители. Искат да се съберат, открито и заедно да си учредим клуб и заедно да си изберем кой да ни представлява и кой да защитава интересите на нашите кучета.

Заедно, за да бъде нашия клуб, на самоед, на хората, които обичат тази порода, а не клуб на този или онзи.

Казах им, че няма шанс и че всички е решено предварително. Казах им да не идват, че няма смисъл, че рискуват след това да ги изгонят само заради това, че не са съгласни друг да определя какво, как и къде, без дори и да ги попита.

Казаха, че въпреки всичко - ще дойдат !

Качена снимка

• (44 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема