Кучето ми се напикава....
Публикувано: 17 October 2011 - 03:00 PM

„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА”
Джек Лондон
Публикувано: 17 October 2011 - 04:22 PM
lucy60, в 17 October 2011 - 12:58 PM, написа:
Ако човекът с догото успее да се пребори със собствените си комплекси ще е добре и за него и за кучето, ако не- лош късмет за кучето...
Вие реално виждали ли сте кучета "обучени" или "коригирани" от Сизър Милан ?! Или мнението Ви се гради на комерсиализацията по Нешънъл Джеографик ?!
Знаете ли, че Милън е смачкал психически много повече кучета, отколкото да е коригирал позитивно.
Знаете ли, че цялата психологическа общност не само в САЩ, но и редица западни държави, занимаваща се с поведение на кучето е изтъкнала вече безброй примери за това, колко вреден за любителите на кучета е този шут!
Знаете ли, че има собственици на кучета, поверявани на Милън, които буквално заявяват "този човек трябва да бъде застрелян".
Явно нищо не знаете.
Продължавайте да гледате изпразнени от съдържание филмчета, възхищавайте им се колкото искате, но не подвеждайте другите, след като нямате знания и ВИЖДАНЕ по темата !
Публикувано: 17 October 2011 - 04:24 PM
Светла / Лия и Зоро /, в 17 October 2011 - 03:00 PM, написа:
Човек, който има подобно отношение към кучето си не чете такива романи. А дали всъщност е човек или някаква сбъркана мутантна форма ?!
Публикувано: 17 October 2011 - 04:25 PM
А-ха! А какво лошо има в това, което lucy60 е научила, буква по буква? Нищо. Перфектно е. Лошото е, че го е научила от Милан.
Това да ни е проблемът, казвам аз

Публикувано: 17 October 2011 - 04:33 PM
mil_, в 17 October 2011 - 04:25 PM, написа:
А-ха! А какво лошо има в това, което lucy60 е научила, буква по буква? Нищо. Перфектно е. Лошото е, че го е научила от Милан.
Това да ни е проблемът, казвам аз

"Cesar Millan's methods are based on flooding and punishment. The results, though immediate, will be only transitory. His methods are misguided, outmoded, in some cases dangerous, and often inhumane. You would not want to be a dog under his sphere of influence. The sad thing is that the public does not recognize the error of his ways. My college thinks it is a travesty. We've written to National Geographic Channel and told them they have put dog training back 20 years."
Dr. Nicholas Dodman - Professor and Head, Section of Animal behavior, Director of behavior Clinic, Tufts University - Cummings School of Veterinary Medicine
Надявам се разбираш английски, много ми се ще да вярвам, че знаеш кой е посочения по горе човек и предполагам, че ще си намериш мястото в кучкарлъка, което всеки случай не е в темата "психология на кучето"
Публикувано: 17 October 2011 - 05:23 PM
Публикувано: 17 October 2011 - 05:58 PM
Не ми дреме кой е Милан и какво говорят за него. В контекста на темата, ако сте я забравили си направете справка казах единствено, че възпитавам СЕБЕ СИ и НЕ БИЯ. Ще ми докажете ли, че греша?
Публикувано: 17 October 2011 - 06:02 PM
mil_, в 17 October 2011 - 05:17 PM, написа:
Надявам се, кангал, да разбираш български.
На комунистите основния лозунг бе „човек за човека е приятел, брат и другар”. Колко красиво и възвишено звучи извадено от контекста на цялата им политика и морал.
Сизър Милан казва на едно място, консултирайки свой клиент, че когато кучето му го вбеси той трябва да “Relax” и малко след това, когато остана насаме с кучето такъв ритник му наби, че то не само се напика, ами се чудя как не се и насра (извинявам се за изразните средства, но невежеството и примитивизма ме правят нетърпим към хора, които не само ги притежават, но и насаждат на другите) .
Преди време в някакъв коментар някой бе писал нещо от рода „добре че е чичко Гугъл”. Продължавайте с „чичко Гугъл”, възхищавайте се на платените филмчета-реклами на Сизър Милан и живейте в своя свят на илюзии.
Но не ги насаждайте на другите!
Публикувано: 17 October 2011 - 06:07 PM
lucy60, в 17 October 2011 - 05:58 PM, написа:
посочвайки, че сте се учил/а от Милън.
а колкото до кабеларките, "кангалчо" е много дребна риба. Има само една публикация (до момента) в сборник заедно с Никълъс Додман
Публикувано: 17 October 2011 - 06:52 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 17 October 2011 - 06:54 PM
Публикувано: 17 October 2011 - 06:59 PM
Ариел, в 17 October 2011 - 06:52 PM, написа:
На всеки релакса му е различен – на един според разбиранията, на друг според морала, на трети според ценностната система и така – добезкрай.
Въпросът е личното невежество да не се налага над непредубедените незнаещи.
Публикувано: 17 October 2011 - 07:01 PM
Lenard, в 17 October 2011 - 06:54 PM, написа:
Най-доброто, което може да направи тази малка пародия на човешкия род е да даде кучето на някого, който ще съумее да го адаптира към нормалния, съобразен с природата му, живот.
Публикувано: 17 October 2011 - 08:00 PM

Хората преди мен го казаха, спри да биеш кучето, говори му с добър и спокоен глас! Потърси в "чичко Гугъл" за позитивни методи на обучение, прочети и тук има безобразно много теми и съвети! Срамота е, че повечето не ги четат!
Препоръчвам да дадеш кучето, на хора с опит и най-вече на Хора! Такива, които няма да го бият и тормозят, а ще го възпитат добре и ще го обичат!
Аз съм миролюбива личност по природа, обаче какъв бой бих ти хвърлила, ако знаеш, каквото ми падне ще хвърлям по теб, че и повече!

Пожелавам ти да си намериш майстора !
Публикувано: 17 October 2011 - 08:24 PM
Чакай само кучето ти да порасне. Тогава...
Пък после се чудим защо домашните "любимци" нападали стопаните си.

„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА”
Джек Лондон
Публикувано: 17 October 2011 - 08:50 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 17 October 2011 - 09:32 PM

Ако него има кой да го бие по три пъти на ден и той ще се напикава, ама де толкова акъл..
Преди месец един идиот ме спря и ми обяснява, че Ротвайлера разбира само от бой. Той неговите два ги биел с лопатата, щото били много корави.. Ама го слушали..