Dog.bg Форуми : Кучето ми се напикава....

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето ми се напикава.... Оцени темата: **--- 3 Гласове

#41 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 October 2011 - 10:14 PM

Показване на мнениетоСветла / Лия и Зоро /, в 17 October 2011 - 08:24 PM, написа:

Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие. /Исак Нютон/

Чакай само кучето ти да порасне. Тогава...

Пък после се чудим защо домашните "любимци" нападали стопаните си. :dh_188:

По-страшно е друго. Те винаги ще асоциират стопаните си с болката, която им причиняват и така натрупаната страхова агресия може да избие върху съвсем невинни и непознати хора и много вероятно - върху малки деца или слаби, беззащитни възрастни.

И после започват безкрайните полемики за вредни породи, за опасни породи, за породи, които трябва да бъдат забранени за развъждане и т.н.

#42 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2011 - 10:16 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 17 October 2011 - 09:32 PM, написа:

Май гледа сеир.. Не че няма идиоти дето си бият кучетата, ама тоя ме съмнява изобщо да има куче.. Може да е от "обидените" :ab_041:
Ако него има кой да го бие по три пъти на ден и той ще се напикава, ама де толкова акъл..

Преди месец един идиот ме спря и ми обяснява, че Ротвайлера разбира само от бой. Той неговите два ги биел с лопатата, щото били много корави.. Ама го слушали.. :ud_009:

Аз ако бях в момента , в който ме пусне ще бягам през глава и изобщо няма да поглеждам назад! Аман от нещастници!
User's Signature

Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2011 - 10:37 PM

Показване на мнениетоmil_, в 17 October 2011 - 06:05 PM, написа:

Убу, бе, направете по-добри филмчета и ни ги насадете. Нямам против.
Искам да ми насаждат мноооого филмчета за обучение кучета. Много.

Колкото до филмчета, и филмчета сме правили, и по националната телевизия са ги давали, че са ги и повтаряли, че и на касети (на CD) са ги разпространявали, че за беля - и книги по темата сме писали.

Всеки трябва да си знае мястото и да не си надскача боя, а когато определено е невежа по темата, най-добре е да мълчи, а още по-благородно е да се оттегли. А ако иска и да дреме, но да не се натрапва с невежеството си!

Нещата се "насаждат" на благодатна почва - дето хем може да прихване, хем и после нещо да даде.

#44 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 October 2011 - 10:27 AM

По темата за обучение не съм ни най-малко невежа. Независимо от напъните да ме уязвиш, това е невъзможно, можеш да си ги спестиш, макар че ми е все тая.
Книгите някак не ги оценявам като полезни за обучение в практически план. Филмчетата не съм гледала, пък и темата е динамична, развива се. Бих гледала филмчета от последните 5 години.
От филмите на Милан има повече полза за средностатистическия български стопанин на куче, отколкото вреда. При положение, че са единствените по телевизията, по-добре е да се гледат, отколкото да не се. Има какво да се извлече от тях.

#45 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2011 - 10:51 AM

Показване на мнениетоmil_, в 18 October 2011 - 10:27 AM, написа:

По темата за обучение не съм ни най-малко невежа. Независимо от напъните да ме уязвиш, това е невъзможно, можеш да си ги спестиш, макар че ми е все тая.
Книгите някак не ги оценявам като полезни за обучение в практически план. Филмчетата не съм гледала, пък и темата е динамична, развива се. Бих гледала филмчета от последните 5 години.
От филмите на Милан има повече полза за средностатистическия български стопанин на куче, отколкото вреда. При положение, че са единствените по телевизията, по-добре е да се гледат, отколкото да не се. Има какво да се извлече от тях.

Милена,

Казвал съм го много пъти, ще го кажа още веднъж, пък белким си го набиеш трайно в главата.

Аз не се занимавам с обучение! Аз се занимавам с поведение. До колко, какви и как си обучила дадени кучета не ме интересува щом са твои, а не на чужди хора. Ако си успяла – поздрави!

Аз ти казах и пак ще ти го кажа – пък ако си поне малко интелигентна ще схванеш, макар че до момента това не си проличава. Не пиши по проблеми, касаещи поведението на кучето.

Ако си професионалист в своята област, изявявай се там. Както виждаш, аз по теми казаещи строителното инженерство или архитектурата – не пиша и никога не бих си позволил да го направя.

Също и по много теми, касаещи кучетата никога не бих си позволил да пиша. Мисля, че имам достатъчно високо самоуважение за да се „изхвърлям” в теми, където знанията ми се базират само на прочетеното тук и там.

Който е на „всяко каче капаче” може да предизвиква възхищетие в незнаещите, но и насмешка в тия, които са си посветили живота, образованието и надграждането в тази област.

П.П. Достатъчен е факта, че препоръчваш филмите на Милън, за да си проличи повърхността на това което си мислиш, че знаеш и разбираш.

#46 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2011 - 11:00 AM

Атанасов, умирам вече от досада. Спри да занимаваш хората с емоциите си относно мен.
За обучение и поведение ще пиша колкото ми душа иска, ще препоръчвам да се гледат всякакви филми за кучета и не ти си този, който ще ми дава наклон на шапката. Твоите оценки нямат никакво значение, омръзна ми ужасно от тази твоя безкрайна инфантилна драма, която не се дължи на никакви обективни критерии, а на факта, че те разкарах на времето от форума заради безобразията, които вършеше, мислейки се за аномнимен през (поне) 26-те акаунта, които беше регистрирал. Аз отдавна не съм модератор в този форум, нито някога ще бъда, нямам вече задължението да следя кой какви безобразия върши, затова просто не си хаби емоциите за мухлясали истории.
Не желая и аз да занимавам хората с тези глупости и това е последното ми лично обръщение към теб.
Когато, обаче, пишеш глупости за обучение, ще си казвам възраженията на воля.
Включих се единствено, защото това, което написа lucy60 , е наистина една чудесна насока по темата, независимо от кого го е научила и кампанията ти срещу някого си не може да отмени неговата истинност. Нека го повторя пак и ако можеш да го обориш по същество, направи го, но по същество: Трябва да възпитам първо себе си, да излъчвам спокойна енергия и така спокойно да подхождам към животното.

#47 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2011 - 11:35 AM

Показване на мнениетоmil_, в 18 October 2011 - 11:00 AM, написа:

Атанасов, умирам вече от досада. Спри да занимаваш хората с емоциите си относно мен.
За обучение и поведение ще пиша колкото ми душа иска, ще препоръчвам да се гледат всякакви филми за кучета и не ти си този, който ще ми дава наклон на шапката. Твоите оценки нямат никакво значение, омръзна ми ужасно от тази твоя безкрайна инфантилна драма, която не се дължи на никакви обективни критерии, а на факта, че те разкарах на времето от форума заради безобразията, които вършеше, мислейки се за аномнимен през (поне) 26-те акаунта, които беше регистрирал. Аз отдавна не съм модератор в този форум, нито някога ще бъда, затова просто не си хаби емоциите за мухлясали истории.
Не желая и аз да занимавам хората с тези глупости и това е последното ми лично обръщение към теб.
Включих се единствено, защото това, което написа lucy60 , е наистина една чудесна насока по темата, независимо от кого го е научила. Нека го повторя пак и ако можеш да го обориш по същество, направи го, но по същество: Трябва да възпитам първо себе си, да излъчвам спокойна енергия и така спокойно да подхождам към животното.

Милена, ти ме "разкара" защото аз проявявам крайна нетърпимост към глупостите на хората, които в невежеството си искат да ги насадят като компетентност на непредубедените.

Когато става дума за истина, когато става дума за факти, когато става дума за научност и някой самовнушил си и самоповярвал си "капацитет" започне да ръси глупости, за мене няма значение брат ли е, сестра ли е, приятел или какъвто и да е.

Навремето в темата, която ти бе създала, написа толкова много глупости, които продължаваш да ръсиш и тук, че единственото за което мога да съжалявам е, че между модераторите или както там се наричат наистина няма нито един, който да е навътре в тематиката, че да те възпре. Но явно ти си потвърждението на Ботевите думи: "Луд се не укротява, бесен се не усмирява".

Жалко за тия, които ти вярват.

#48 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 18 October 2011 - 11:41 AM

Абе хора, по същество. (Само да вметна, че съвсем съзнателно не изчетох последните 2 страници с постове, тъй като са тотално офф топик и само показват, колко сме изнервени - пак се задрапахме за разни неща, май само повод ни трябва). Та, по същество. Има ли начин тоя НЕеволюиралия да се издири по IP например? Т.е. сигурно има някакъв начин, но въпросът е как да стане. Щото, джафкаме се ние тука, ама някъде едно куче-бебе го бият и при това яко. Не че е единственото, ама...
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#49 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2011 - 11:52 AM

DDG, това е типично тролска история. Най-вероятно някой хлапак просто се забавлява с простотии.
Атанасов, отново лъжеш, както и тогава. Изцепките ти бяха в пазачи на стада в продължение на месеци, увенечани с картинки на полов акт между мъже и никога не са касаели някакви мои писания.

#50 Потребителят е офлайн   Ev0luti0n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2011 - 01:59 PM

Първо пуснах темата с цел някой да даде компетентен отговор темата не е дали аз съм съдист или лош човек , а как да коригирам кучето , освен което лигли вие и бедна представа си нямате какъв живот съм живял аз , така че не бъзрайте да съдите човек който иска съвет ! Отделен е въпроса ,че кучето в парка е плътно до мен и не иска друг ,че съм го научил на тази крехка възраст да сяда и ляга когато му давам храна сяда и когато му кажа яж тогава започва да яде а когато кучето ви на грезе кабели и изяде климатик за 2 бона с 1 захапка искам да видя вашето изражение ! следователно не е важно поради каква причина кучето ми изпълнява всичко как къде защо и какво правя далеч не е ваша работа въпроса беше кратък и ясен с какъв метод да го подуча точно , че не съм компетентен в тази област се обръщам към този форум с идеята някой който разбира да ми обясни какво да правя !

#51 Потребителят е офлайн   Ev0luti0n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2011 - 02:00 PM

И още нещо побойници който иска да ме намери нека ми пише на ЛС с удоволствие ще го чакам !

#52 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2011 - 02:11 PM

Въпроса ти не беше как да си обучиш кучето, а защо се напикава - напикава се от страх, трябва да си наистина ИЗКЛЮЧИТЕЛНО дебилен, за да не го разбереш :eg_033:

#53 Потребителят е офлайн   vesseeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2011 - 02:18 PM

:ab_041: ,ехааа,три дена това ли измисли да кажеш :ab_041: :ab_041: :ab_041: ,браво!!!А относно въпроса ти как да се справиш с кучето ти,хората ти отговориха ,"лигльо".Или методите ,в които не е включен бой,не те устройват ?Точно и ясно:спри да биеш кучето си,давай му награди,обичай го,милвай го,дръж се с него като с член на семейството.Когато направи беля,скарай му се,без да го биеш,и то само ако го хванеш по време на белята,иначе няма да разбере защо му се караш.И не знам защо се учудваш на реакциите на хората,ясно е,че всички така ще реагираме,защото обичаме животните!!!
User's Signature

.....първата на изток тръгна,втората на запад свърна,
третата,не знам защо, кукувичето гнездо
си избра едничка тя и над него прелетя.......

#54 Потребителят е офлайн   vesseeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2011 - 02:19 PM

Показване на мнениетоLenard, в 18 October 2011 - 02:11 PM, написа:

Въпроса ти не беше как да си обучиш кучето, а защо се напикава - напикава се от страх, трябва да си наистина ИЗКЛЮЧИТЕЛНО дебилен, за да не го разбереш :eg_033:

:ba_025:
User's Signature

#55 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2011 - 02:25 PM

Показване на мнениетоEv0luti0n, в 18 October 2011 - 01:59 PM, написа:

как къде защо и какво правя далеч не е ваша работа

Нещо си се обръкал. Наша работа е.
Ти защо си го взел това куче, пиле шарено?

#56 Потребителят е офлайн   Ev0luti0n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2011 - 02:29 PM

Защото харесвам кучетата и тяхната лоялност към хората ! Споделих със вас проблема си не , за да ме клеветите , а да ми помогнете , ако имах представа нямаше да пусна тази тема ! Благодаря на хората който се отзоваха и найстина написаха нещо смислено по темата! И очевидно не сте ме разбрали правилно аз не съм терорист , а просто човек без опит , дадени личности мои приятели , познати ми дадоха съвет по време на белята да го бия и така и правех , но видях ,че не е особено полезно и точно за това се обърнах към вас и това ,че съм бил кучето далеч не е било с цел да задоволя собственото си его , а просто се опитвам да го възпитам правилно и явно не съм избрал най правилния метод! :dh_188:

#57 Потребителят е офлайн   vesseeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2011 - 02:35 PM

Показване на мнениетоEv0luti0n, в 18 October 2011 - 02:29 PM, написа:

Защото харесвам кучетата и тяхната лоялност към хората ! Споделих със вас проблема си не , за да ме клеветите , а да ми помогнете , ако имах представа нямаше да пусна тази тема ! Благодаря на хората който се отзоваха и найстина написаха нещо смислено по темата! И очевидно не сте ме разбрали правилно аз не съм терорист , а просто човек без опит , дадени личности мои приятели , познати ми дадоха съвет по време на белята да го бия и така и правех , но видях ,че не е особено полезно и точно за това се обърнах към вас и това ,че съм бил кучето далеч не е било с цел да задоволя собственото си его , а просто се опитвам да го възпитам правилно и явно не съм избрал най правилния метод! :dh_188:

Ми нямаше да е зле с това да започнеш,и да звучи по този начин,а не като хвалба.То така излезе все едно се хвалиш как си го "пукал от бой".
User's Signature

#58 Потребителят е офлайн   Ev0luti0n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2011 - 02:45 PM

Казаха ми ,че тази порода се нуждае от твърда рака защото били много своенравни.

#59 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2011 - 03:01 PM

Ще береш много ядове. Най-добре тръгни на училище с него. Няма смисъл да четеш съвети.
Задаваш въпрос за най-елементарното - напикаване от страх. Но ще имаш доста по-сериозни задачи и ако някой не ти покаже как да се отнасяш към куче, ще стане лошо.

#60 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2011 - 03:09 PM

Показване на мнениетоmil_, в 18 October 2011 - 03:01 PM, написа:

Ще береш много ядове. Най-добре тръгни на училище с него. Няма смисъл да четеш съвети.

+1

Препоръчвам sundy:
http://forum.dog.bg/...b5%d1%82%d0%b0/

• (12 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема