mil_, в 18 October 2011 - 10:27 AM, написа:
По темата за обучение не съм ни най-малко невежа. Независимо от напъните да ме уязвиш, това е невъзможно, можеш да си ги спестиш, макар че ми е все тая.
Книгите някак не ги оценявам като полезни за обучение в практически план. Филмчетата не съм гледала, пък и темата е динамична, развива се. Бих гледала филмчета от последните 5 години.
От филмите на Милан има повече полза за средностатистическия български стопанин на куче, отколкото вреда. При положение, че са единствените по телевизията, по-добре е да се гледат, отколкото да не се. Има какво да се извлече от тях.
Милена,
Казвал съм го много пъти, ще го кажа още веднъж, пък белким си го набиеш трайно в главата.
Аз не се занимавам с обучение! Аз се занимавам с поведение. До колко, какви и как си обучила дадени кучета не ме интересува щом са твои, а не на чужди хора. Ако си успяла – поздрави!
Аз ти казах и пак ще ти го кажа – пък ако си поне малко интелигентна ще схванеш, макар че до момента това не си проличава. Не пиши по проблеми, касаещи поведението на кучето.
Ако си професионалист в своята област, изявявай се там. Както виждаш, аз по теми казаещи строителното инженерство или архитектурата – не пиша и никога не бих си позволил да го направя.
Също и по много теми, касаещи кучетата никога не бих си позволил да пиша. Мисля, че имам достатъчно високо самоуважение за да се „изхвърлям” в теми, където знанията ми се базират само на прочетеното тук и там.
Който е на „всяко каче капаче” може да предизвиква възхищетие в незнаещите, но и насмешка в тия, които са си посветили живота, образованието и надграждането в тази област.
П.П. Достатъчен е факта, че препоръчваш филмите на Милън, за да си проличи повърхността на това което си мислиш, че знаеш и разбираш.