Dog.bg Форуми : Кучето ми се напикава....

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето ми се напикава.... Оцени темата: **--- 3 Гласове

#61 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 October 2011 - 03:48 PM

Чета темата и умирам от яд за кучето. Ev0luti0n,според мен първата крачка си я направил-осъзнал си,че си сгрешил.
Ще ми се да споделиш от къде си и дали си финансово независим.безмислено е да се дават съвети за треньор ако примерно си от Мещица да речем и си на 15-16години,а родителите ти нямат възможност или желание кучето да се обучава от треньор.За това мисля,че трябва да започнеш с това.
Поздрави.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#62 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2011 - 03:51 PM

От Варна е :md_064:

#63 Потребителят е офлайн   Ev0luti0n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2011 - 03:51 PM

На 20 години съм от град Варна и имам възможност да проведа курса , но доколкото знам тези курсове се провеждат когато кучето стане на 6-8 месечна възраст или греша?

#64 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2011 - 03:54 PM

Тук все още няма училище, има идея за такова по-принцип, но в случея така или иначе е по-добре някой да се занимава индивидуално, ако все още не си го разбрал проблемът не е в кучето, а в теб и затова няма значение неговата възраст.

#65 Потребителят е офлайн   Ev0luti0n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2011 - 03:58 PM

В процес на въздържание съм опитвам се максимално много да се сдържам и го наказвам на терасата да стои сам когато направи беля.

#66 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2011 - 04:00 PM

Какви бели прави?
User's Signature

Елинор Рузвелт

#67 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2011 - 04:00 PM

И това не е начинът...
desi79 какви бели може да прави- като всяко малко куче вероятно гризе каквото му попадне, хапе като си играе , ходи по-нужда и тн.

#68 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2011 - 04:07 PM

За това и питам-докато намери човек,който да работи с него и кучето,от тук може да се насочи в правилната посока.Да промени начинът си на мислене спрямо кучето.Едва ли ще седне да изчита целият форум,касае се за конкретен случай.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#69 Потребителят е офлайн   Ev0luti0n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2011 - 04:14 PM

Грезе кабели ака и пишка кадето намери къса килими качва се по леглото ....

#70 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2011 - 06:44 PM

Ev0luti0n, виж колко бързо спадна напрежението като си смени тона!
Недей да слушаш какво ти говорят разни хора, които очевидно нищо не разбират! Твърдата ръка, за която говориш не значи, в моите очи, а явно и не само, да биеш кучето!
Ето какво мисля аз, тази порода не е шега работа, затова се иска постоянство и настойчивост, мисля че това е думата, която трябва да разбереш! И още по-важно е докато си настойчив да не си агресивен, да не удряш, да не викаш (повишаването на тон е друго) и както ти се каза, да правиш забележка и корекция само когато хванеш кучето докато върши белята, не по-късно, нито секунда по-късно! Винаги като идва при теб да му се радваш и да го галиш и награждаваш, независимо каква беля е направило преди това- става въпрос за разходките! Защото кучето е спряло да върши белята и е дошло и затова трябва да го наградиш! Късането на килими,лесно може да бъде предотвратено, наглеждай го- винаги си личи като готвят някоя пакост и когато забележиш сигналите , му казваш прото и ясно НЕ! Ако захапе килима го дръпваш човешки и казваш НЕ!
Не виждам проблем в качването по леглото, но след като това не ти харесва, като го видиш, че е на леглото му казваш да слезе и му показваш с ръка къде го искаш, ако се налага го подръпваш за нашийника, ще ти е по-удобно ако е с него известно време, дори и вкъщи, и даваш награда и казваш Браво!
Ей това е, спокойно, БЕЗ бой и с МНОГО любов!
User's Signature

Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   vesseeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2011 - 07:15 PM

Не разбрах на колко месеца е кучето ти,но щом излиза на разходки е поне на три месеца.Ние с обучението на нашата Кая започнахме веднага като я взехме,нямаше три месеца.С пишкането където трябва,можеш да прочетеш в "обучение,възпитание,спорт".Лично аз съм най-доволна от метода с вестника,Кая се научи за няколко дни да използва банята за тоалетна.След първите две разходки започна да го прави само навън,но аз съм по цял ден с нея и имах възможност да я изкарвам по-често.Гризането на кабели и килими е проблем ако кученцето стои дълго само...Като излизате му оставяйте играчки,с които да се занимава,като всеки път ги сменяте,за да не му омръзват.Има също "отблъскващ спрей",който аз веднъж използвах,защото Кая започна да гризе един тапет,хванах я на "местопрестъплението"казах и НЕ и пред нея напръсках с него тапета,където го гризна.От тогава не го е пипала.Може и кабелите да напръскате с такъв спрей.За качването по леглата,казвате НЕ,без да крещите,без да биете,просто НЕ и го смъквате,след няколко забележки,кучето ще разбере.Когато кажете НЕ и кучето слезе от леглото,дайте му награда,наградите вършат чудеса,хвалете го по-често,много лесно ще се научи,просто трябва търпение..И най-важното е да му показвате,че го обичате,не наричайте това лигавщина,защото всяко създание търси любов.Накарайте го да изпълнява команди,не защото го е страх от вас,а защото ви обича,съчетайте полезното с приятното,когато учите кучето на нещо,направете го така,че да е забавно и приятно,както на него така и на вас.Търпение,уважение,обич!!!
User's Signature

.....първата на изток тръгна,втората на запад свърна,
третата,не знам защо, кукувичето гнездо
си избра едничка тя и над него прелетя.......

#72 Потребителят е офлайн   vesseeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2011 - 07:17 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 18 October 2011 - 06:44 PM, написа:

Недей да слушаш какво ти говорят разни хора, които очевидно нищо не разбират! Твърдата ръка, за която говориш не значи, в моите очи, а явно и не само, да биеш кучето!
Ето какво мисля аз, тази порода не е шега работа, затова се иска постоянство и настойчивост, мисля че това е думата, която трябва да разбереш! И още по-важно е докато си настойчив да не си агресивен, да не удряш, да не викаш (повишаването на тон е друго) и както ти се каза, да правиш забележка и корекция само когато хванеш кучето докато върши белята, не по-късно, нито секунда по-късно! Винаги като идва при теб да му се радваш и да го галиш и награждаваш, независимо каква беля е направило преди това- става въпрос за разходките! Защото кучето е спряло да върши белята и е дошло и затова трябва да го наградиш! Късането на килими,лесно може да бъде предотвратено, наглеждай го- винаги си личи като готвят някоя пакост и когато забележиш сигналите , му казваш прото и ясно НЕ! Ако захапе килима го дръпваш човешки и казваш НЕ!
Не виждам проблем в качването по леглото, но след като това не ти харесва, като го видиш, че е на леглото му казваш да слезе и му показваш с ръка къде го искаш, ако се налага го подръпваш за нашийника, ще ти е по-удобно ако е с него известно време, дори и вкъщи, и даваш награда и казваш Браво!

Малко се повторих,късно видях :ab_041:
User's Signature

.....първата на изток тръгна,втората на запад свърна,
третата,не знам защо, кукувичето гнездо
си избра едничка тя и над него прелетя.......

#73 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2011 - 07:22 PM

Показване на мнениетоvesseeto, в 18 October 2011 - 07:17 PM, написа:

Показване на мнениетоFlawless, в 18 October 2011 - 06:44 PM, написа:

Малко се повторих,късно видях :ab_041:

:ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#74 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 18 October 2011 - 08:20 PM

evolution imash LS.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 October 2011 - 08:42 PM

Показване на мнениетоEv0luti0n, в 18 October 2011 - 03:58 PM, написа:

В процес на въздържание съм опитвам се максимално много да се сдържам и го наказвам на терасата да стои сам когато направи беля.

Ако е истина, то едно огромно Браво от мен! Качена снимка Само така- спокойно и уверено! С нерви нищо не постигаш.

#76 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2011 - 06:50 AM

Тези, дали ти съвети, че рот само боят го оправя, за мен са дивни селски чукундури, без гимназиално образование.Първосигнални примати, действащи и в живота от позиция на силата.Имаш глава на раменете- вкарай я в употреба.Имаш кола-минаваш курсове практически и теоретически, изпит-и тогава си правоспособен водач.Имаш дете- четеш "Д-р Спок" (каквото и да означава това за теб) или подобни четива, имаш куче-нищо различно-интересуваш са от спецификата на породата, методики на обучение...и за това отдавна са изписани купища литература, хора си заработват като инструктори.Всеки твой проблем, сързан с кучето ти и правокиращ те да го нахранваш само с бой, най-малкото тук, по раздели, е коментиран как се разрешава.Чрез педагогика и психология.Не ми разправяй, че не можеш да я приложиш и ти, защото ще започна да си мисля, че точно така и ти си възпитаван и друго не знаеш,Но и това не е оправдание.Ако все пак, с времето кучето ти, дори и вече правилно възпитавано и емоционално уравновесено, продължава да уринира неконтрилуемо, заведи го на вет- няма да се учудя, ако се установи, че си прецакал бърбеците от ритници и други подобни.Но това е в краен случай и най-вероятно просто трябва да промениш методите си на обучение спрямо него.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#77 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2011 - 07:03 AM

Показване на мнениетоАриел, в 24 October 2011 - 04:50 AM, написа:

Имаш дете- четеш "Д-р Спок" (каквото и да означава това за теб) или подобни четива,

А ама Бенжамин Спок ли възпитава децата в България?Аха ясна била работата. :ab_041:
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#78 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2011 - 08:16 AM

Показване на мнениетоalexy, в 24 October 2011 - 07:03 AM, написа:

Показване на мнениетоАриел, в 24 October 2011 - 04:50 AM, написа:

Имаш дете- четеш "Д-р Спок" (каквото и да означава това за теб) или подобни четива,

А ама Бенжамин Спок ли възпитава децата в България?Аха ясна била работата. :ab_041:

Поредният чукча-писател. :af_089:
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#79 Потребителят е офлайн   Ev0luti0n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2011 - 08:45 AM

Имаме напредък нека се похвалим от 1 седмица не съм го пипвал само с наказания и наградки сега е по-мил и дружелюбен спрямо мен , но все още има проблем с хората лае деца ,възрастни жени не го разбирам ясно ми е ,че аз съм помогнал за тази злоба към хората с боя и той си мисли ,че хората са лоши , ако не се лъжа.

#80 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2011 - 09:41 AM

Ахам...баш така си мисли.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

• (12 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни