Кучето ми се напикава....
Публикувано: 24 October 2011 - 02:13 PM
и като не можеш да го уредиш
удряй с лопатата, където свариш!!!
Вечно грижи и мъки създава
затова налагай го здраво
няма от него никаква радост
само, само .............."
http://www.youtube.c...h?v=V2Bfzcx3sqY

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 24 October 2011 - 08:26 PM
Позволявай да го пипат непознати хора, дори е желателно! Но първо трябва да го успокоиш ако не е спокоен и тогава! Постепенно ще се промени.
Честно- не вярвах, че ти ще си промениш държането към кучето, ТА Вярвай в чудеса и не се предавай! В същия дух!
Публикувано: 25 October 2011 - 11:16 AM
Tali, в 24 October 2011 - 08:26 PM, написа:
Позволявай да го пипат непознати хора, дори е желателно! Но първо трябва да го успокоиш ако не е спокоен и тогава! Постепенно ще се промени.
Честно- не вярвах, че ти ще си промениш държането към кучето, ТА Вярвай в чудеса и не се предавай! В същия дух!
На мен не ми доставяше удоволствие да го бия, правех го по съвети на хората , но когато видях проблем в характера му реших да се консултирам и с вас. :)
Публикувано: 25 October 2011 - 12:13 PM

Продължавай в същия дух и ще постигнеш много с кучо. За сега гледай да го извеждаш за повече време навън, не само на самотни полянки, а включително и там където има хора. За предпочитане това да е в края на разходката, като е поуморен. Занимавай го с нещо примерно играчка или лакомство, за да не лае, може да не осъществява контакт на първо време, но да е в присъствието на други хора примерно на 2метра разтояние или минаващи край вас. Постепенно ще свикне да не ги лае и ще може да го галят и той да не се страхува, да си промени представата за хората. Но не насилвай нещата, старай се да е много време навън, да свиква с друго присъствие на хора и кучета т.е да се социализира. Това време можеш да използваш за игра и обучение с наградки на прости команди като седни и легни.
Ако още продължава да пишка вкъщи, простия номер с вестника е да го топнеш в урината и да го оставиш там където искаш да пишка кучето, примерно в тоалетната. Самото куче също можеш да заведеш там и да му посочиш вестника. Увери се че го е видяло и подушио. За целта е нужно обаче тоалетната да не е много далече от постоянното обитание на кучо и той да има винаги достъп до нея. Научават се много бързо, буквално като го заведеш 3-4 пъти до вестника, който мирише на неговата урина той ще разбере че трябва да чурка там. В момента в който започнеш да го извеждаш редовно пр. по 3-4 пъти на ден /защото е още малък и трябва да излиза по-често/ по едно и също време кучо ще започне да си ходи само вънка. С течение на времето ще се стиска до последно докато го изведеш. Даже сам ще се показва виновен ако случайно не е могъл да сдържи и е направил беля вкъщи. Успех и целувки на куч, много е сладък!

Публикувано: 25 October 2011 - 02:30 PM

Публикувано: 25 October 2011 - 02:43 PM
Публикувано: 25 October 2011 - 04:30 PM
Ev0luti0n, в 25 October 2011 - 02:30 PM, написа:
Малкият не е психопат. Кучето ти реагира съвсем логично на нещата, които го плашат. Моето започна да лае по деца, след като едно момиченце го нападна с писъци и мачкане. Освен това ежедневната разходка на едно и също място и с едни и същи хора му дава измамна сигурност, а непознатото го плаши. Когато вижда различни непознати хора и места и не му се случва нищо лошо, кучето се социализира и успокоява.
Махни строгия нашийник и го свикни с намордник - разхождай го сред спокойни хора и животни, докато свикне. Според мен сега е моментът - когато стане по-голям и се усети силен, когато хормоните му кипнат - ще ти е много по-трудно. Мисля, че с търпение можете да постигнете много. Не си изпускай нервите. Твърдият глас често върши по-добра работа от твърдата ръка.
Публикувано: 26 October 2011 - 02:43 PM
Ev0luti0n, в 25 October 2011 - 02:30 PM, написа:

Имаш голям принос за това му поведение според мен . . . Горкото куче!
Публикувано: 27 October 2011 - 09:59 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 28 October 2011 - 05:06 PM
Ариел, в 27 October 2011 - 09:59 PM, написа:

Първо май ти не си информирана добре ми се струва Кангал неможе да стъпи на малкия пръст на дого душицо , ако кучето е мекошаво естественно когато видиш кангал да убие пума или ягуар ела и ми се обади аз лично съм много навит да го сбия с твоето и след това да говорим вярно е ,че кангала е по едър ,но и по-тромав и с по-слаба захапка , освен което кангал неможе да издържи болката която догото може за това задръж простотията си за теб , ако обичаш не ме интересува човек с няколко скрити мозъчни гънки в очните ябълки! Благодаря ти за мнението , ако обичаш не ми пиши в темата! И за малко да забравя кангала е на 5 месеца и половина а моето е на 4 и моя беше доминиращ в битката не , че се хваля с това , но за мен кангал може да победи дого само , ако догото е с 3 крака и сляпо.

Публикувано: 28 October 2011 - 05:21 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 28 October 2011 - 07:34 PM
Ариел, в 28 October 2011 - 05:21 PM, написа:
А мислиш ли , че ми пука какви кучета имаш? Така или инъче моето куче ще стане по-красиво , силно и мощно от твоите всички взети заедно , така че не ми давай напътствия , а вземи да отидеш в най-близката клиника за душевно болни примати с клизматични пристъпи!

Публикувано: 28 October 2011 - 07:45 PM
За всеки неговото куче е най-красиво на света.

Публикувано: 28 October 2011 - 07:48 PM
ShiBumi_GirL, в 28 October 2011 - 07:45 PM, написа:
За всеки неговото куче е най-красиво на света.

Така е , но когато има едноклетъчни създания обидите са като добър ден при положение ,че обесних положението на кучето неможе да ми се звери на среща някъква дрипла , но както казах човек с хората и животно с животните.

Публикувано: 28 October 2011 - 08:21 PM
кучето ти май има само един проблем. Ти си този, който има проблеми.
Ясно е, че си хлапе и лесно се палиш. Но твърде лековато ти се изплъзват думи като едноклетъчно, дрипла, душевно болни примати с клизматични пристъпи особено ме възторгна. Ако така лесно ти се изплъзват шамари и ритници (то е същото, защото тези думи са словесни ритници), няма да се справиш с кучето. За да се справиш се иска 1. уравновесеност 2. да знаеш какво правиш. И двете ти липсват.
Честно казано, не те виждам. Или ще смажеш кучето, или то теб с бъдещото си неуравновесено поведение, което ще попие от теб. Не забравяй - кучето е твое огледало. Аз имам смазано в млада възраст осиновено от изолатор куче. Знам всичко за бившия му стопанин, без никога да съм го виждала, мога да го нарисувам тоя човек, по-точно - човекоподобно. Мога да кажа каква му е походката, какви са му жестовете, гласът, и колко е висок, дори какви дрехи обича да носи. Всичко това се е отразило като кристален образ в поведението на моето куче.
Забелязвам и болестно увлечение по способността на кучето ти да нарани някого, бил той кангал или пума, в същото време става дума за кучета-бебета, кървавият контекст си е твоя мисловна проекция. Не те виждам, пиле. Дано си направил добър избор с учителката, не й завиждам.
Публикувано: 28 October 2011 - 09:06 PM
mil_, в 28 October 2011 - 07:21 PM, написа:
Забелязвам и болестно увлечение по способността на кучето ти да нарани някого, бил той кангал или пума, в същото време става дума за кучета-бебета, кървавият контекст си е твоя мисловна проекция. Не те виждам, пиле. Дано си направил добър избор с учителката, не й завиждам.
+1

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 28 October 2011 - 09:11 PM
Еволюшън (кой знае защо си избрал това име), пожелавам ти , за твое и за доброто на кучето да сте попаднали на добър треньор, учител и възпитател на кучето, защото иначе не ми се мисли!
Не знам дали съзнаваш, но ти насърчаваш лошото поведение на кучето, нищо че според думите ти не си го бил от известно време! Хвалебствията ти тук, с какво се сбил, какво направил и колко мощно и красиво куче имаш, направо си е подстрекателство!
Публикувано: 28 October 2011 - 09:19 PM
mil_, в 28 October 2011 - 07:21 PM, написа:
+2
Треньорът няма да има проблем с кучето, обаче с комплексара на другия край на повода не знам какво ще прави... Очевидно си е взел куче, което иска да стане агресивно и да се бие с другите. Дано се погрижи да разбере какво ще стане с него и кучето му, ако някой ден нахапе човек...