Dog.bg Форуми : Кучето ми се напикава....

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето ми се напикава.... Оцени темата: **--- 3 Гласове

#81 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 October 2011 - 02:13 PM

"после грижи да го възпитаваш
и като не можеш да го уредиш
удряй с лопатата, където свариш!!!

Вечно грижи и мъки създава
затова налагай го здраво
няма от него никаква радост
само, само .............."

http://www.youtube.c...h?v=V2Bfzcx3sqY
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#82 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 October 2011 - 08:26 PM

Продължавай в същия дух!
Позволявай да го пипат непознати хора, дори е желателно! Но първо трябва да го успокоиш ако не е спокоен и тогава! Постепенно ще се промени.
Честно- не вярвах, че ти ще си промениш държането към кучето, ТА Вярвай в чудеса и не се предавай! В същия дух!

#83 Потребителят е офлайн   Ev0luti0n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2011 - 11:16 AM

Показване на мнениетоTali, в 24 October 2011 - 08:26 PM, написа:

Продължавай в същия дух!
Позволявай да го пипат непознати хора, дори е желателно! Но първо трябва да го успокоиш ако не е спокоен и тогава! Постепенно ще се промени.
Честно- не вярвах, че ти ще си промениш държането към кучето, ТА Вярвай в чудеса и не се предавай! В същия дух!

На мен не ми доставяше удоволствие да го бия, правех го по съвети на хората , но когато видях проблем в характера му реших да се консултирам и с вас. :)

#84 Потребителят е офлайн   HighWay Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2011 - 12:13 PM

Evolution, :ba_025:

Продължавай в същия дух и ще постигнеш много с кучо. За сега гледай да го извеждаш за повече време навън, не само на самотни полянки, а включително и там където има хора. За предпочитане това да е в края на разходката, като е поуморен. Занимавай го с нещо примерно играчка или лакомство, за да не лае, може да не осъществява контакт на първо време, но да е в присъствието на други хора примерно на 2метра разтояние или минаващи край вас. Постепенно ще свикне да не ги лае и ще може да го галят и той да не се страхува, да си промени представата за хората. Но не насилвай нещата, старай се да е много време навън, да свиква с друго присъствие на хора и кучета т.е да се социализира. Това време можеш да използваш за игра и обучение с наградки на прости команди като седни и легни.

Ако още продължава да пишка вкъщи, простия номер с вестника е да го топнеш в урината и да го оставиш там където искаш да пишка кучето, примерно в тоалетната. Самото куче също можеш да заведеш там и да му посочиш вестника. Увери се че го е видяло и подушио. За целта е нужно обаче тоалетната да не е много далече от постоянното обитание на кучо и той да има винаги достъп до нея. Научават се много бързо, буквално като го заведеш 3-4 пъти до вестника, който мирише на неговата урина той ще разбере че трябва да чурка там. В момента в който започнеш да го извеждаш редовно пр. по 3-4 пъти на ден /защото е още малък и трябва да излиза по-често/ по едно и също време кучо ще започне да си ходи само вънка. С течение на времето ще се стиска до последно докато го изведеш. Даже сам ще се показва виновен ако случайно не е могъл да сдържи и е направил беля вкъщи. Успех и целувки на куч, много е сладък!
User's Signature

Качена снимка

#85 Потребителят е офлайн   Ev0luti0n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2011 - 02:30 PM

Благодаря! С тоалетната нямаме проблем вече когато му се пишка отива до вратата на терасата и започва да дере по стъклото , така ми показва какво иска и той го знае :af_089: , но с лаенето става се по странно вчера го запознах с един кангал голям бой стана моя го нахапа 2 пъти кангала и човека не иска да излизаме вече заедно при положение ,че моето куче е на по малка възраст от неговото не разбирам какъв му е проблема на тоя малкия психопат....... когато види куче което лае или група хора , деца или възрастни козината на гърба му се изправя по което разбирам ,че иска да се бие с тях.....

#86 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2011 - 02:43 PM

Жалко за кученцето. Точно обратното става когато се възпитават с много любов в обкръжението на кучета и хора. Поне го разхождай с наморник, че не се знае кое дете от къде ще изкочи и да не стане белята. Жалко, че е толкова малък.....Когато порасне според мен няма да можеш нормално да излезеш с него, да се разхождате, да потича с други кучета....Дано успееш да го "превъзпиташ"
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#87 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2011 - 04:30 PM

Показване на мнениетоEv0luti0n, в 25 October 2011 - 02:30 PM, написа:

, но с лаенето става се по странно вчера го запознах с един кангал голям бой стана моя го нахапа 2 пъти кангала и човека не иска да излизаме вече заедно при положение ,че моето куче е на по малка възраст от неговото не разбирам какъв му е проблема на тоя малкия психопат....... когато види куче което лае или група хора , деца или възрастни козината на гърба му се изправя по което разбирам ,че иска да се бие с тях.....

Малкият не е психопат. Кучето ти реагира съвсем логично на нещата, които го плашат. Моето започна да лае по деца, след като едно момиченце го нападна с писъци и мачкане. Освен това ежедневната разходка на едно и също място и с едни и същи хора му дава измамна сигурност, а непознатото го плаши. Когато вижда различни непознати хора и места и не му се случва нищо лошо, кучето се социализира и успокоява.
Махни строгия нашийник и го свикни с намордник - разхождай го сред спокойни хора и животни, докато свикне. Според мен сега е моментът - когато стане по-голям и се усети силен, когато хормоните му кипнат - ще ти е много по-трудно. Мисля, че с търпение можете да постигнете много. Не си изпускай нервите. Твърдият глас често върши по-добра работа от твърдата ръка.

#88 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2011 - 02:43 PM

Показване на мнениетоEv0luti0n, в 25 October 2011 - 02:30 PM, написа:

Благодаря! С тоалетната нямаме проблем вече когато му се пишка отива до вратата на терасата и започва да дере по стъклото , така ми показва какво иска и той го знае :af_089: , но с лаенето става се по странно вчера го запознах с един кангал голям бой стана моя го нахапа 2 пъти кангала и човека не иска да излизаме вече заедно при положение ,че моето куче е на по малка възраст от неговото не разбирам какъв му е проблема на тоя малкия психопат....... когато види куче което лае или група хора , деца или възрастни козината на гърба му се изправя по което разбирам ,че иска да се бие с тях.....

Имаш голям принос за това му поведение според мен . . . Горкото куче!
User's Signature

Качена снимка

#89 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2011 - 09:59 PM

Кучето ти е дого,нали така?Айде да ми обясниш как реши да е от тази порода?Какво знаеше за нея ,като го взимаше?Че са красиви и яки?Или че не са за начинаещи, които ще се учат от чобаните, дето млатят овчарките си за добро утро?Кангал, викаш, е нахапал.Що не съм била там, та да видя.Тоз кангал направи ли две години, ако го гепне, после ще си събираш аржентинеца на части.Не те заплашвам-стягай се здраво да си озаптиш песа, че някой ден той ще си намери майстора с по-здраво от него куче и горко ще съжаляваш тогава.Замисли се сериозно за намордник.И вместо да питаш, първо почети за агресия и прочие. :eg_033:
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#90 Потребителят е офлайн   Ev0luti0n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 October 2011 - 05:06 PM

Показване на мнениетоАриел, в 27 October 2011 - 09:59 PM, написа:

Кучето ти е дого,нали така?Айде да ми обясниш как реши да е от тази порода?Какво знаеше за нея ,като го взимаше?Че са красиви и яки?Или че не са за начинаещи, които ще се учат от чобаните, дето млатят овчарките си за добро утро?Кангал, викаш, е нахапал.Що не съм била там, та да видя.Тоз кангал направи ли две години, ако го гепне, после ще си събираш аржентинеца на части.Не те заплашвам-стягай се здраво да си озаптиш песа, че някой ден той ще си намери майстора с по-здраво от него куче и горко ще съжаляваш тогава.Замисли се сериозно за намордник.И вместо да питаш, първо почети за агресия и прочие. :eg_033:

Първо май ти не си информирана добре ми се струва Кангал неможе да стъпи на малкия пръст на дого душицо , ако кучето е мекошаво естественно когато видиш кангал да убие пума или ягуар ела и ми се обади аз лично съм много навит да го сбия с твоето и след това да говорим вярно е ,че кангала е по едър ,но и по-тромав и с по-слаба захапка , освен което кангал неможе да издържи болката която догото може за това задръж простотията си за теб , ако обичаш не ме интересува човек с няколко скрити мозъчни гънки в очните ябълки! Благодаря ти за мнението , ако обичаш не ми пиши в темата! И за малко да забравя кангала е на 5 месеца и половина а моето е на 4 и моя беше доминиращ в битката не , че се хваля с това , но за мен кангал може да победи дого само , ако догото е с 3 крака и сляпо. :af_089:

#91 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2011 - 05:21 PM

Знаеш ли, заслужаваш си кучето, защото то се учи от теб.Жалко....за него!Темата си я отворил ти, защото сам си се докарал до това положение.Аз на свине бисери не хвърлям.Относно моето куче-дори не знаеш какво имам.И колко...Пожелавам ти искрено да поддържаш същия тон, но последен ще разбереш защо.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#92 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2011 - 06:29 PM

Почна ли да водиш кучето на училище?
User's Signature

Качена снимка

#93 Потребителят е офлайн   Ev0luti0n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 October 2011 - 06:36 PM

Все още не , на 5-ти Ноември започваме , дори учителката е от тук от този форум. :rc_036:

#94 Потребителят е офлайн   Ev0luti0n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 October 2011 - 07:34 PM

Показване на мнениетоАриел, в 28 October 2011 - 05:21 PM, написа:

Знаеш ли, заслужаваш си кучето, защото то се учи от теб.Жалко....за него!Темата си я отворил ти, защото сам си се докарал до това положение.Аз на свине бисери не хвърлям.Относно моето куче-дори не знаеш какво имам.И колко...Пожелавам ти искрено да поддържаш същия тон, но последен ще разбереш защо.

А мислиш ли , че ми пука какви кучета имаш? Така или инъче моето куче ще стане по-красиво , силно и мощно от твоите всички взети заедно , така че не ми давай напътствия , а вземи да отидеш в най-близката клиника за душевно болни примати с клизматични пристъпи! :rc_036:

#95 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 28 October 2011 - 07:45 PM

На всеки неговото си гардже е най-хубаво.Няма смисъл от такива обиди моето куче е най-най.
За всеки неговото куче е най-красиво на света. :ae_085:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#96 Потребителят е офлайн   Ev0luti0n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 October 2011 - 07:48 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 28 October 2011 - 07:45 PM, написа:

На всеки неговото си гардже е най-хубаво.Няма смисъл от такива обиди моето куче е най-най.
За всеки неговото куче е най-красиво на света. :ae_085:

Така е , но когато има едноклетъчни създания обидите са като добър ден при положение ,че обесних положението на кучето неможе да ми се звери на среща някъква дрипла , но както казах човек с хората и животно с животните. :ba_025:

#97 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 October 2011 - 08:21 PM

Пиле шарено,
кучето ти май има само един проблем. Ти си този, който има проблеми.
Ясно е, че си хлапе и лесно се палиш. Но твърде лековато ти се изплъзват думи като едноклетъчно, дрипла, душевно болни примати с клизматични пристъпи особено ме възторгна. Ако така лесно ти се изплъзват шамари и ритници (то е същото, защото тези думи са словесни ритници), няма да се справиш с кучето. За да се справиш се иска 1. уравновесеност 2. да знаеш какво правиш. И двете ти липсват.
Честно казано, не те виждам. Или ще смажеш кучето, или то теб с бъдещото си неуравновесено поведение, което ще попие от теб. Не забравяй - кучето е твое огледало. Аз имам смазано в млада възраст осиновено от изолатор куче. Знам всичко за бившия му стопанин, без никога да съм го виждала, мога да го нарисувам тоя човек, по-точно - човекоподобно. Мога да кажа каква му е походката, какви са му жестовете, гласът, и колко е висок, дори какви дрехи обича да носи. Всичко това се е отразило като кристален образ в поведението на моето куче.
Забелязвам и болестно увлечение по способността на кучето ти да нарани някого, бил той кангал или пума, в същото време става дума за кучета-бебета, кървавият контекст си е твоя мисловна проекция. Не те виждам, пиле. Дано си направил добър избор с учителката, не й завиждам.

#98 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2011 - 09:06 PM

Показване на мнениетоmil_, в 28 October 2011 - 07:21 PM, написа:

Забелязвам и болестно увлечение по способността на кучето ти да нарани някого, бил той кангал или пума, в същото време става дума за кучета-бебета, кървавият контекст си е твоя мисловна проекция. Не те виждам, пиле. Дано си направил добър избор с учителката, не й завиждам.

+1
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#99 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2011 - 09:11 PM

Проблемите са много, детето не знае какво прави, все още няма представа с какво куче се е захванал, а от това, което чета, няма да се мине много преди да разбере! Проблем е, че слуша глупави хора, които всъщност са го посъветвали да бие кучето! Проблем е, че детето е очевидно малко, не може да се грижи за себе си, но е тръгнало да се грижи за друго живо същество! Проблем е, че не виждам, не усещам, родителско присъствие и намеса, това обяснява неуравновесеното поведение на момчето, то няма пример, няма упора, учи се на принципа проба-грешка и досега все греши! Надявам се кучето като поотрасне да не направи някоя голяма беля, я с нечие куче, особено куче със стопанин, който трепери и дава мило и драго за него, я с някое дете с грижовни родители! Просто лошо, много лошо!
Еволюшън (кой знае защо си избрал това име), пожелавам ти , за твое и за доброто на кучето да сте попаднали на добър треньор, учител и възпитател на кучето, защото иначе не ми се мисли!
Не знам дали съзнаваш, но ти насърчаваш лошото поведение на кучето, нищо че според думите ти не си го бил от известно време! Хвалебствията ти тук, с какво се сбил, какво направил и колко мощно и красиво куче имаш, направо си е подстрекателство!
User's Signature

Качена снимка

#100 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2011 - 09:19 PM

Показване на мнениетоmil_, в 28 October 2011 - 07:21 PM, написа:

+2

Треньорът няма да има проблем с кучето, обаче с комплексара на другия край на повода не знам какво ще прави... Очевидно си е взел куче, което иска да стане агресивно и да се бие с другите. Дано се погрижи да разбере какво ще стане с него и кучето му, ако някой ден нахапе човек...

• (12 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни