Dog.bg Форуми : Нужда от помощ за кафява Доберманка, в момента с новородени!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нужда от помощ за кафява Доберманка, в момента с новородени!

#1 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Retrievers, AGILITY
Публикувано: 18 October 2011 - 04:13 PM

Пускам обявата тук, за да я видят хората, които се занимават с породата.
Кучето се намира в София, ж.к. Суха река, в къща. Ужасно слаба е, като жив скелет. Къщата изглежда необитаема, но съм виждала хора там. Преди около седмица видях, че е в напреднала бременност. Днес видях, много малки бебета- 3 или 4 бяха, но бяха толкова слабички, че ако някой не ги поеме, сигурно няма да оцелеят. Бебетата, които видях са с черна окраска. Силно искам да ги прибера със все майката, но няма как да стане! Съжаляжам... :dh_188: Или ако може някой да подпомогне семейството с някаква кучешка храна? Ако някой има желание да помогне, нека ми се обади 0887 66 16 73, ако искате ще снимам и ще ви пусна снимки. Страх ме е, че малките ще умрат от студ и глад.. :uc_029:
User's Signature

The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!
Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 19 October 2011 - 07:42 AM

А сигурно ли е, че има семейство, което се грижи за това куче? Казваш, че къщата изглежда необитаема. Моля те, прати ми на лични точния адрес, за да мога да ида и видя за какво иде реч и ако може, да се направи нещо (не е толкова далече от нас).
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#3 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2011 - 08:57 AM

Габи, като имаш яснота как точно стоят нещата, пиши ми едно лично. Не съм в София, но ще се опитам да помогна с нещичко за купуване на храна поне.
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   nattallia Икона

Публикувано: 19 October 2011 - 11:49 AM

И аз бих помогнала с каквото мога. От София съм. Само кажете какво е нужно.

#5 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 October 2011 - 04:02 PM

Eто малко снимки!

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

За миг помислих, че сме закъснели... мислех, че не е живо, но... слава Богу- живо е! Това е момиченце, беше самичко- другите ги нямаше...

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

още има... и адреса ще пусна след мъничко!
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 19 October 2011 - 04:14 PM

Изчаквам адреса. Мисля довечера или утре сутрин да се разходя до там и да разбера нещо за хората, които я гледат. Евентуално - да влеза във връзка с тях. Ако трябва - да ходя да я храня, докато позакрепне. Когато го направя, ще пиша тук, за да ви информирам какво може да се прави.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#7 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 October 2011 - 04:14 PM

Ето къщата- обитаема е, един човек питах- влизали- излизали, имало и деца... аз чаках някой да излезе, но явно нямаше никой...

Качена снимка

Качена снимка

Бебочка..

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

ЕТО И АДРЕСА НА СЪСЕДИТЕ ИМ:
Качена снимка

Иначе КЪЩАТА Е ТАЗИ!
Качена снимка

Дано не са изхвърлили другите кученца!
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 October 2011 - 04:37 PM

Не, че не съществува google, но ето една бърза карта

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 October 2011 - 04:41 PM

Дано хората не са агресивно настроени и да дадат маминка за кастрация! А тъй като и бебето което видях беше момиченце... :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2011 - 04:50 PM

Като гледам общото състояние на кучката, колко е отпаднала и слаба - коремна операция може и да не понесе.

Хайде да оставим кастрацията за после, и да се погрижим първо да оцелее животното.

Някой трябва да я храни редовно или да я измъкне оттам.
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 October 2011 - 05:01 PM

Tя е родила съвсем скоро.. може да почака за кастрация. Не вярвам да развъждат.. кой ще ги купи такива скелетчета... Просто имат нужда от помощ кучетата, но като гледам условията им на живот, не само кучетата се нуждаят от помощ. :zz_031:
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 October 2011 - 05:02 PM

И аз така мисля - поне месец трябва да храним кучката добре, че да се повъзстанови. Кастрация - като закрепне, сега е опасно.
Другото - ще видим тези що за собственици са и как се е стигнало до това положение.
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2011 - 09:22 AM

Ужас! Не мога да повярвам, че има стопани, които виждат колко е слабо това животно, има бебета, и нехаят............ Българийооооо..... отвратен съм, а бях оптимист по едно време.....!!!

#14 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 October 2011 - 01:08 PM

Сега се връщам от там. Положението наистина е много притеснително. В къщата живеел някакъв, който се е развел с жена си и се е пропил тотално. Работел на някакъв пункт за скрап в циганската махала. От съседите всеки свива рамене като го питат и ме гледаха като рядко животно, а информацията ми я даде един клошар, който познавал стопанина.
Не се осмелих да тръгна сама към циганската махала да го търся този, но помолих клошаря да му предаде, че ще ходя да храня кучетата всеки ден и настоявам да го видя, за да говорим за тях. Помолих и поне вода да им сипва, че и това нямаха. Ако мъж ми има сили след работа - ще ходим двамата да го търсим. Ако не - в събота.
Кучката наживо изглежда още по-страшно, отколкото на снимките. Доста дребничка. Явно от липса на храна и вода или няма, или почти няма кърма. Но се опитва да се прави на пазач и да налита да хапе (е, отказа се после, ама ръмжеше - предполагам заради бебетата). Бебета та са три (все още живички). И те са скелетчета - направо залитат от слабост. Това бялото рошавкото и то е скелетче, ама от козината не се вижда толкова.
Кучката, освен че е слаба има и други проблеми - кожни (ще видите на едната снимка ухото как е оголено), а и има някакви изтечения. За съжаление е доста наплашена и недоверчива - нямаше как да видя по-обстойно. Надявам се за няколко дена да успея да й спечеля доверието и да пробваме да й даваме нещо (ще се консултирам с доктори).
Според мен засега трябва да ги храня, докато закрепнат малко и да ги обезпаразитя вътрешно на няколко пъти. Като го открия т.нар. стопанин, ще говоря за задомяване и подобни. Но засега трябва да се наблегне на храненето и евентуално - лекуване. Идеалния вариант ще е да ги махнем от там, ако някой има идеи за приемен дом - да казва.
Големите похапнаха днес гранули, а бебетата - кисело мляко с малко водичка (което мама не смогна да омете). Сипах им и вода. Не посмях да оставям много храна по земята, защото кучката изяде доста - да не й стане нещо от преяждане изведнъж. Утре - пак.
Ако някой има желание да удари едно рамо - финансово или с храна, може да прати някой лев по форумската сметка с основание "за доберманката с бебета" или да ми се обади на 0897 927 377. Ще съм много благодарна, защото финансово сме малко афиф в момента.

Прикачена снимка Прикачена снимка
Прикачена снимка Прикачена снимка
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 October 2011 - 03:53 PM

Габи, супер си!!! :ug_119:

Днес като минах, вратата беше отворена. Имаше една каракачнка с каишка, която се разхождаше спокойно по улицата. Доберманката не излизаше, но като ме видя и ме залая. Бебетата не ги видях.
Трябва леко да се захрани майката и бебета, че са толкова слаби... Габи, ако искаш да дойда с тебе по-късно да ги потърсим? Или поне като ходиш да ги храниш, залепи им една бележка, да не се притеснят нещо, че искаме да им правим и да подскочат... напиши, че искаме да им помогнем, като носим храна на кучетата им. Наистина не знам що за хора може да са...Кучката е много дребна за породата и много по-слаба от колкото на снимките се вижда.
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 October 2011 - 09:52 PM

Добротата е същността на селестиалния живот. Добротата е начинът, по който един подобен на Христа човек се отнася към околните
Адмирации за gabipap :rc_036:

#17 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2011 - 06:19 PM

Дублиран пост

Това мнение е редактирано от gabipap: 21 October 2011 - 06:30 PM

User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2011 - 06:29 PM

Благодаря за хубавите думи. А сега - още малко информация:
Днес някой беше хранил кучетата преди мен, та не бяха толкова гладни. Като им сипах и аз, кучинка придоби интересна форма :db_046: Престраши се да идва да ми взима гранули от ръката, не ръмжеше толкова, колкото вчера, когато тръгнах към къщичката с бебоците.
Щерка ми снима, ама няма кой знае какво по-различно от вчерашните снимки, та няма да качвам нови.
Бебетата са момченца - и трите. Похапнаха млекце с калорични добавки (жълтък, извара)- едното се омаза цялото. Големи скици. Опитват се да сучат - много се надявам да може да се възстанови майката и да ги кърми. Но ме притесняват едни като гнойни капки, които капят от нея. Иначе изглежда бодра.
Момче е и онова дребно бяло кученце с интересна опашка.
Собственикът не се е появил още. Надявам се утре, като не е работен ден, да го видя и да не ми е сърдит, че съм му влизала в двора.
Моля се да се позадържи времето сухо и топло, докато позакрепнат. Че иначе не знам как ще оцелеят малките.
Всъщност, хайде, ще кача малко снимчици - да видите как се сближаваме :af_089:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2011 - 11:07 PM

Днес освен храненето се обезпаразитявахме. Очаквам утре да видя купчинки от глисти.
Когато отидох, и трите бебета щъкаха по двора - разучават света малките мишки. Много се притеснявам за тях. Иска ми се да се намери човек, който да ги прибере за студеното време. Но от опит знам, че почти няма шансове да се намери такъв.
Днес се появиха жената и децата на този, който живее там. Получих разрешение да влизам в двора (защото досега влизах без разрешение, което си е малко незаконно).
Хората - и при тях е сложно. Не са цигани. Мъжът се е пропил тотално. Развели са се, жената живее в апартамент наблизо с двете дечица. Голямото дете е глухонямо, а има и нужда от по-специални грижи. Малкото е първолаче. Жената работи като чистачка на офиси и едвам оцеляват. Оказа се, че има още едно куче, затворено вътре в къщата - питоподобно. То е баща на кученцата. Държат го затворен, защото е агресивен. Поне него го хранят.
Искали са да отведат доберманката да я пуснат някъде далече - поне да си намира ядене. Но не го направили. Кучката се казва Джеси, подарили им я, по спомени на жената преди повече от 10 години (не изглежда толкова възрастна). Казаха "Вземайте ги, ако искате. Ние не можем вече да ги храним."
Та - сдобих се с кучета, които търсят дом. Ще помоля мод да премести утре темата в раздел "Без дом". Който се интересува, ще може да следи новините там.
П.С. Кучката няма кърма. Малките се опитват да дъвчат дори големите гранули. mi6eto_i_ashley, ако не ги беше забелязала, вече нямаше да са живи.
Има две жени, които хранят уличните кучета наблизо - не били забелязали как изглеждат тези, представяте ли си!?!
User's Signature

#20 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 22 October 2011 - 11:15 PM

Как мога да помогна?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни