Сега се връщам от там. Положението наистина е много притеснително. В къщата живеел някакъв, който се е развел с жена си и се е пропил тотално. Работел на някакъв пункт за скрап в циганската махала. От съседите всеки свива рамене като го питат и ме гледаха като рядко животно, а информацията ми я даде един клошар, който познавал стопанина.
Не се осмелих да тръгна сама към циганската махала да го търся този, но помолих клошаря да му предаде, че ще ходя да храня кучетата всеки ден и настоявам да го видя, за да говорим за тях. Помолих и поне вода да им сипва, че и това нямаха. Ако мъж ми има сили след работа - ще ходим двамата да го търсим. Ако не - в събота.
Кучката наживо изглежда още по-страшно, отколкото на снимките. Доста дребничка. Явно от липса на храна и вода или няма, или почти няма кърма. Но се опитва да се прави на пазач и да налита да хапе (е, отказа се после, ама ръмжеше - предполагам заради бебетата). Бебета та са три (все още живички). И те са скелетчета - направо залитат от слабост. Това бялото рошавкото и то е скелетче, ама от козината не се вижда толкова.
Кучката, освен че е слаба има и други проблеми - кожни (ще видите на едната снимка ухото как е оголено), а и има някакви изтечения. За съжаление е доста наплашена и недоверчива - нямаше как да видя по-обстойно. Надявам се за няколко дена да успея да й спечеля доверието и да пробваме да й даваме нещо (ще се консултирам с доктори).
Според мен засега трябва да ги храня, докато закрепнат малко и да ги обезпаразитя вътрешно на няколко пъти. Като го открия т.нар. стопанин, ще говоря за задомяване и подобни. Но засега трябва да се наблегне на храненето и евентуално - лекуване. Идеалния вариант ще е да ги махнем от там, ако някой има идеи за приемен дом - да казва.
Големите похапнаха днес гранули, а бебетата - кисело мляко с малко водичка (което мама не смогна да омете). Сипах им и вода. Не посмях да оставям много храна по земята, защото кучката изяде доста - да не й стане нещо от преяждане изведнъж. Утре - пак.
Ако някой има желание да удари едно рамо - финансово или с храна, може да прати някой лев по форумската сметка с основание "за доберманката с бебета" или да ми се обади на 0897 927 377. Ще съм много благодарна, защото финансово сме малко афиф в момента.