Dog.bg Форуми : Нужда от помощ за кафява Доберманка, в момента с новородени!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нужда от помощ за кафява Доберманка, в момента с новородени!

#61 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 07 November 2011 - 10:00 PM

Ето я :ab_041: - горе, при важните теми.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#62 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 10 November 2011 - 03:18 PM

Да ви ги покажа пак мойте подопечни, за да разпитвате близки и познати кой иска да осинови този малък умник:

Момчето расте, но коремчето му е съвсем голичко и козинката - съвсем тъничка. Просто трябва да му измислим някакво топло местенце. А той е невероятен умник и чаровник - който го вземе няма да съжалява! А ако някой реши, че иска да вземе майката след кастрацията, която скоро й предстои - на драго сърце бих му я отстъпила, след като се уверя, че ще си допаднат :wb_052:
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#63 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2011 - 12:41 AM

Едно новодомче :wub: (за да ви подсетя, че търсим дом за третото бебе).
Утре ще бъде настанено в приемен дом, защото става студено. За мама мислим също вариант, да видим какво ще се получи...

Прикачена снимка Прикачена снимка
User's Signature

#64 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 12 November 2011 - 12:46 AM

Показване на мнениетоgabipap, в 12 November 2011 - 12:41 AM, написа:

За мама мислим също вариант, да видим какво ще се получи...

Да видим... :gm_168:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#65 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2011 - 10:02 AM

И последното бебе е устроено на топличко - поне за зимата, ако не решат да си го оставят за постоянно. Майката е вече с час за кастрация - в сряда, след което ще я доведа в къщи.
Това ще ми създаде известно количество неудобства, но поне ще знам, че не съм оставила горкото животно да умре от глад и студ.
Още веднъж искам да благодаря на koniarska, която единствена от форума помогна с финанси - и то в най-критичния момент.
Следващите редове ще напиша с дота горчивина, но мисля, че ще е за добро да не го запазя за себе си:
Тези, които обещаха помощ, но после не изпратиха, искам да помоля - хора, не обещавайте това, което няма да направите. Сигурно имате основателни причини, сигурно обещаните трошички са потрябвали за нещо по-важно. Но някак си, когато е казано, че ще има помощ, човек малко или много разчита на това. Особено, когато доходите му са ограничени.
Хората, които се оказа, че живеят съвсем наблизо или минават често покрай мястото, където бяха кучетата - не разбирам, как може уж да ви вълнува съдбата на тези същества, а когато помоля в дните, когато нямам възможност някоя от вас да ме замести или поне да сипва вода, когато минава от там - да потънете вдън земя.
И вобще това, което се получава: "Там има едно куче в беда. Моля помогнете му. Аз не мога защото ..." - нека който пуска тези теми поне да се опита да поеме отговорност.

След тази тирада - може би е време Буши да премести темата в хубавия раздел :mg_062:
User's Signature

#66 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 November 2011 - 10:05 AM

Габи, парите са в мен, в петък сутринта се видяхме и Шибуми ми ги даде, но не успях да ги пусна същия ден. Щях да ходя днес.

20 лв. от мен, 20 лв. от нея, и Хриси от Пловдив трябва да преведе 10 лв. за тренировъчния повод, който вече й пратих.

Все още има нужда от тях, нали?
User's Signature

Качена снимка

#67 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2011 - 12:35 PM

Габи, а какво става с другото кученце от двора? Имаше едно малко бяло на снимките. Ще си го гледат ли?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#68 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 14 November 2011 - 02:18 PM

Габи малко се забавихме с парите тъй като моето куче сега е болно.Но сме обещали и си държим на обещанието!Парите съм ги дала в петък на Ироник,но тя не успя да ги пусне в петък,затова щеще да ги пуска днес.Взели сме присърце историята на доберманката и малките.Ироник има доберман и обожава породата.Затова се и разбрахме да помогнем кой с колкото може.Съжалявам още веднъж,че закъсняхме с няколко дена :dh_188:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2011 - 04:39 PM

Момичета, извинявайте ако така сте го приели, не съм искала да ви засегна.
Просто се получи страшно кофти - аз си пиша в темата, за да ви информирам, какво става, а всички потънахте. Бяхте споменали някакви дати - след това - мълчание. Наистина, средства бяха и все още са необходими. Знам, че и ShiBumi има подопечни, че и на нея и трябват не по-малко средства. Чета и другите теми във форума и знам, че хич не са малко кучетата в нужда. Тези вече не са в групата на критичните, за щастие.
Но не вашето мълчание беше основното, което ме подразни.
Накипя ми от такива, които постоянно ахкат, охкат и пускат тема след тема за кученца, на които някой неизвестен трябва да помогне, но те не поемат никакъв ангажимент. От такива, които дори ми определяха среща, за да купим заедно храна, и не идваха. От такива, които не можеха да поемат ангажимент минавайки от там да сипят малко гранули през портата в ден, в който не можех.

Цитат

Габи, а какво става с другото кученце от двора? Имаше едно малко бяло на снимките. Ще си го гледат ли?

Блу, другото кученце искаха да им го оставя, защото момчето щяло да страда за него. Изобщо не съм убедена, че няма да го уморят от глад, за съжаление. След като им споменах, че има желаещи да му дадат дом, взеха да го затварят в постройката (предполагам, за да не го взема).
Във въпросната постройка има затворено още едно куче - едро и зло, което засега хранят. Но държат затворено по цял ден, за да не ухапе някого. Ако се намери кой да го вземе, го дават. АРС за съжаление са препълнени и нямат как да го приберат. А друга идея как да помогна там - нямам. Ако някой може да се справи с отраснал и травмиран агресивен дзвер - да се обади.
Същите тези хора, които бяха оставили кучетата да стигнат до това дередже в собствения им двор, се замислят за друго куче. Предупредила съм ги, че ще минавам периодично от там и ако видя ходещ скелет или бебета, лично ще пусна оплакване до кварталния. И най-надлежно са уведомени, че това е особена жестокост, за която може да се лежи и в затвора.

Кучката се оказа истински терминатор. Трябваше да я оставя затворена за 3 часа - ето част от пораженията:

Прикачена снимка

Ще вихим как ще се разберем с нея.
User's Signature

#70 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2011 - 04:57 PM

Пуснах парите преди малко, ще пиша и на отговорника по сметката да познае кои са за вас. :ba_025:

Виновни сме, позабавихме се, ще прощаваш.

Ако кучката досега не е била затваряна и все е била на двор, не знам как ще се оправите. Стискам палци да не ти изгризе къщата.
User's Signature

Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2011 - 05:09 PM

УУУ имате си истински унищожител......Вероятно не е свикнала да стои затворена вътре.Пробвай да й оставиш някакви играчки да дъвче или кожен кокал ако и е интересен.
ПС:Ироник писали сме заедно :rc_036:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2011 - 05:23 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 14 November 2011 - 03:09 PM, написа:

... или кожен кокал ако и е интересен.

Скъпичка занимавка и откуп.

Не знам дали си давала на твоите кожен кокал, но Инди се оправя с голям такъв от 4 лв. / 30 см. за около час.

Хрущене, джвакане, мляскане и кокала изчезва. :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#73 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2011 - 05:31 PM

ironic_, благодаря и чак малко ми е неудобно.
Аз имам опит с предишния ми доберман - той унищожаваше матраци и книги (тясна специализация :ab_041: ) без да е живял на двор. А тази дама като я гледам - няма особен интерес към играчки. За кожен кокъл - не смея, защото ще се сбият с Нортън за него най-вероятно. Чудя се, ако ги оставя двамата в едно помещение и изчезна, какво би станало. И скоро ще пробвам.
Ще видим какво ще измислим. Лошото е, че къщата всъщност е квартира и не е добра идея да унищожава неща, които трудно се възстановяват.
User's Signature

#74 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2011 - 05:31 PM

Най големия размер от 9лв който е не зная колко см го унищожаваме за 20-30 мин.Рота обаче го джвака цял ден.Зависи от стремежа и интереса на кучето.Със сигурност ще я занимава в началото.Ако трябва да остава за няколко часа сама.
А разбират ли се добре с мъжкото куче?Смятам,че ще си правят компания и може би няма да има такъв унищожителен стремеж ако има дружка. :smile:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 November 2011 - 03:46 PM

ShiBumi_GirL, ironic, благодаря за паричките. Още утре ще ги взема и ще се разплатя с кредитора си (наложи се да взема малък заем, за да закараме и третия малък куч с армагани към новия му дом). Надявам се, че съм намерила добри стопани на всички - тепърва ще си покаже. :dry:
Мама Джеси вече е кастрирана и много гладна :ab_041: :ab_041: Но ще потрае до довечера (по лекарска препоръка). Докато д-р Станкова я кастрираше, един млад кандидат-дорктор (стажант от Полша) й изчисти зъбния камък. Има си и ваксина против бяс, микрочип и нов паспорт. Чисто нова кучинка - в момента съм й облекла една фирмена тениска (за да не си чопли раната) и лежи пред камината, от където ме наблюдава с интерес.

А сега за погромите, възпитанието и всичко останало.
Явно проблемът е в това, че момичето не е оставяно затворено и само. Когато я оставих с Нортън, щетите бяха незначителни - беше отместила клавиатурата на компютъра и бутнала една саксия и чаша от кафе(т.е. - катерила се върху бюрото ми).
За щастие Нортън я прие много по-добре, отколкото очаквах. Единствено й ръмжи, когато доближи негова играчка. Беше се изакала в коридора, нищо че ме е нямало само 3 часа, а е ходила навън преди това.
Засега проблем остава кучката, която живее на двора (на съседите, но ние я храним и спи пред нашата врата). Преди да изкарам Джеси навън, трябва да вържа другото животно, защото се хвърля да я яде. Но това не е толкова страшно.
Та, тъй като едва ли ще намеря някой, който иска и ще гледа добре почти 10 годишна кучка, на която липсват първите 7 години - май ще си остане наше куче. Тя каза, че няма нищо против :ab_041:
Прикачена снимка Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

#76 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2011 - 04:48 PM

Еххх ежедневно следях темата и всеки път притаявах дъх с надежда като я отварях... Мога само :rc_036: за това, което направи! Честита дама в семейството! Дано дълго време да си се радвате взаимно!
User's Signature

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.

#77 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 November 2011 - 04:52 PM

Честито,честито :be_107: :af_089: и аз тайничко мечтаех да си остане при вас :flagbg:
Габи :rc_036:
и да знаеш чакаме много,много снимки и на бебоците и на мамата :wub:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#78 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 16 November 2011 - 04:55 PM

Габи, честито, благодаря и БРАВО!
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#79 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 16 November 2011 - 05:21 PM

Честито и от мен, :af_089: браво Габи,ти успя!Пожелавам ви дълги години да сте заедно и да се радвате взаимно :wub:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#80 Потребителят е офлайн   Гатофила Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 November 2011 - 01:22 AM

Ау, леле, това, дето без да искам шашнах баща ти, като му рекох, че се грижиш за доберманка, пък той рече - имаш грешка, тя няма доберманка. Че то ще излезе вярно! Виж, как съм го подготвила, без да подозирам. Ей така, дето викат - случайните случки случайно се случват. Честито!:be_107:

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни