Правилата за развъждане в клубовете - свободно тълкуване или задължителни за изпълнение
Публикувано: 27 October 2011 - 10:32 AM

Публикувано: 27 October 2011 - 10:36 AM
Цитат
а) Без предпоставките по точка 4.1.1. до 4.1.3.;
б) Кучета от Регистъра на употребяваните кучета;
в) Кучета с долуизброените недостатъци:
- слаби по природа, хапещи и кучета със слаби нерви;
- кучета с установена ТЕЖКА форма на тазобедрена дисплазия;
И по-нататък в същия правилник:
Цитат
На кучета, при които HD-процедурата е доказала тежка HD (Е1, Е2), се налага забрана за вписване на потомците им в родословната книга.
Пощенска картичка?И какво се случва с това куче,в крайна сметка има ли право на разплод?За лакътна дисплазия никъде не се говори изобщо.Аз не съм наясно хич,но не би ли трябвало да се съчетават степените на дисплазия,т.к. доколкото ми е известно това е заболяване с натрупване.Т.е в много редки случаи да се допуска до разплод куче със степен С,но само с куче със степен А.Познайте дали го има в правилника?Какви ли бебета ще излязат от две кучета със степен С.Няма да е против правилника обаче.
Цитат
И ако това е истина,защо имам усещането,че у нас не се спазва?

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ
Публикувано: 27 October 2011 - 11:03 AM
Rinusha, в 27 October 2011 - 10:36 AM, написа:
Цитат
Може ли източника на горния цитат? Благодаря!

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 27 October 2011 - 12:13 PM
· Dogs with eliminating faults such as e.g. unsound temperament, congenital deafness
or blindness, hare-lip, cleft palate, substantial dental defects or jaw anomalies, PRA,
epilepsy, cryptorchidism, monorchidism, albinism, improper coat colours or
diagnosed severe hip dysplasia may not be bred.
· With regard to surfacing hereditary defects, e.g. HD or PRA, the FCI member
countries and contract partners are obliged to record affected animals, combat these
defects in a methodical manner, continuously record their development and report
to the FCI on this matter when requested. If a DNA test is performed, the
identification (chip or tattoo) of the dog must be checked and certified by the
veterinarian who collects the sample as is the case with any health protocol; the test
result certificate from the laboratory must include the dog’s identification.
International breeding rules of the FCI
Отговорни за развъждането и създаване на по-изикващи правилници са федерациите в страните членки и клубовете по породи.
Не можах да намеря къде МФК пише, че ще вади от развъждане мъжки кучета с дисплазия.

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 28 October 2011 - 09:55 AM
Ancheto, в 27 October 2011 - 01:07 AM, написа:
А темата беше моя и имам право да я изтрия. Мненията вътре също. Който трябва е информиран.
Виждам точно това, което съм написала. Няма обида, само констатация за нарушаване на правилата.
А това, че темата е "твоя" - ми то като мод голяма част от темите са започнати от теб - затрий ги всичките? Няма да е за първи път, когато мод своеволничи по този начин и си въобразява, че форума е негов, само защото има достъп до бутона "изтрий темата".

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 October 2011 - 11:45 AM
Темата е един вид моя интелектуална собственост , в нея има само мои постове и постове на колегата , който също ме помоли да ги изтрия! Така, че успокой малко нервите

Публикувано: 28 October 2011 - 11:55 AM
Ancheto, в 28 October 2011 - 11:45 AM, написа:

Подкрепям Бушката! Няма такова нещо като твоя интелектуална собственост на тема и най-вече своеволното ти изтриване на тема е грубо нарушение на модераторските ти права! Човешко е да се греши и няма лошо да признаеш, че си сгрешил, но продължаващото ти упорство, говори много лошо. Очевидно е, че дог.бг е сбъркал при избора си на модератор и затова се надявам, много скоро да нямаш права да модерираш в този сайт.
Публикувано: 28 October 2011 - 11:59 AM
Публикувано: 28 October 2011 - 10:20 PM
Ancheto, в 28 October 2011 - 12:45 PM, написа:
Не държах да пиша подробности, но ти явно държиш.
Новопоявилата се така внезапно в тази тема, в твоя защита, rossy75 - тази, с просташкия речник, има някак случайно същото ИП като новопоявилата се тия дни Archangel, която има само два поста - за игубено чихи, за което е дала телефон 0889909786, който телефон ни води до тези обяви, т.е. - твоят развъдник, т.е. ти.
Още доказателства?
Не искам да очерням никого. Вадя факти и тълкувам, останалите след мен - също. Тъй като фактите не ми харесват - изказвам мнение. А фактите са сътворени от теб.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 28 October 2011 - 10:53 PM
Моля поста ми да не се приема като заяждане!И определно НЕ държа сметка и не критикувам развъдчика за това как и защо определя цените на кученцата в своя развъдник.
Искренно ще се радвам на смислен и културен отговор!
Публикувано: 28 October 2011 - 11:18 PM
Та това прави ли ме виновна ? Регистрацията моя ли е ? Аз правила нарушила ли съм или пак ще почнеш с клеветите ?
Публикувано: 28 October 2011 - 11:22 PM
Извинявам се, ако регистрацията не е твоя (но за мен е ясно, че са твои).
Клевети не виждам, да кажа още един път, само факти.
Аз приключих с тази тема още с показването на фактите и задаването на въпросите си.
Ти си играй ако искаш. Започва да става грозно.

Публикувано: 28 October 2011 - 11:40 PM
Имам една единствена регистрация и ТИ също го знаеш. Погледни ми ай пито , погледни ми номера на компа ...бе ела у нас ако искаш ......
Публикувано: 29 October 2011 - 07:43 AM

Публикувано: 29 October 2011 - 08:27 AM
Благодаря за отговора

Публикувано: 29 October 2011 - 08:42 AM
И за да не бъда погрешно разбрана - не ме интересува кой колко печели. Но в един момент хората започват да се чудят каква е разликата между развъдчик с няколко женски и едно мъжко и между ферма със същия брой женски и мъжко. Защото приликите са ясни и са много грозни поне в моите очи. Особено за традиционно скъпите кученца като чихуа и померан (имаме си един такъв развъдник в Търновско с фантастични цени от по няколко хиляди и същата развъдна програма като на Анчето).
Специален поздрав за двата развъдника:
http://www.youtube.c...h?v=7_mol6B9z00

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...
Публикувано: 29 October 2011 - 08:57 AM
Публикувано: 29 October 2011 - 09:02 AM
GAG, в 29 October 2011 - 08:42 AM, написа:
И за да не бъда погрешно разбрана - не ме интересува кой колко печели. Но в един момент хората започват да се чудят каква е разликата между развъдчик с няколко женски и едно мъжко и между ферма със същия брой женски и мъжко. Защото приликите са ясни и са много грозни поне в моите очи. Особено за традиционно скъпите кученца като чихуа и померан (имаме си един такъв развъдник в Търновско с фантастични цени от по няколко хиляди и същата развъдна програма като на Анчето).
Специален поздрав за двата развъдника:
http://www.youtube.c...h?v=7_mol6B9z00
В статията си „Организация на ръзвъдната дейност”, която ще бъде и част на моя бъдеща книга, казвам: Там, където стремежът към финансова печалба се превърне във водещ фактор в развъждането на кучета – кинологията свършва!
За съжаление, може би почти 100% от определящите се за развъдчици са нищо повече от хора, които използват кучетата си като машини за пари.