Dog.bg Форуми : Правилата за развъждане в клубовете -

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Правилата за развъждане в клубовете - свободно тълкуване или задължителни за изпълнение Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 October 2011 - 10:32 AM

Мдааам, реакцията на Анчето ми прилича на не толкова отдавнашните времена - криминализация на жестокостта към животни не съществуваше, съответно като не се нарушава никой закон, можеше да си прави каквото си поиска човек с животните. Но отново се стига до въпроса - доколко това е морално и правилно? Не е изрично забранено, значи мога да съм си законен гадняр :dry:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 October 2011 - 10:36 AM

Преди време и аз бях много учудена от някои точки в правилниците за развъждане - в случая става въпрос за НОК

Цитат

4.1.4. Недопуснати за развъждане кучета
а) Без предпоставките по точка 4.1.1. до 4.1.3.;
б) Кучета от Регистъра на употребяваните кучета;
в) Кучета с долуизброените недостатъци:
- слаби по природа, хапещи и кучета със слаби нерви;
- кучета с установена ТЕЖКА форма на тазобедрена дисплазия;

И по-нататък в същия правилник:

Цитат

е) При находките нормално (А1, А2), почти нормално (В1, В2) или още допустимо (С1, С2), Обединението поставя щемпел "а" на родословното свидетелство.. Собственицицте на кучета, при които HD-процедурата е доказала средна HD (D1, D2), биват уведомявани от Обединението с пощенска картичка.
На кучета, при които HD-процедурата е доказала тежка HD (Е1, Е2), се налага забрана за вписване на потомците им в родословната книга.

Пощенска картичка?И какво се случва с това куче,в крайна сметка има ли право на разплод?За лакътна дисплазия никъде не се говори изобщо.Аз не съм наясно хич,но не би ли трябвало да се съчетават степените на дисплазия,т.к. доколкото ми е известно това е заболяване с натрупване.Т.е в много редки случаи да се допуска до разплод куче със степен С,но само с куче със степен А.Познайте дали го има в правилника?Какви ли бебета ще излязат от две кучета със степен С.Няма да е против правилника обаче.

Цитат

Международната Федерация по Кинология (FCI) е постановила да извади от развъждане мъжки кучета с дисплазия. Женски с лека степен (HD-2) се допускат по особено решение в зависимост от ценността на конкретното куче.

И ако това е истина,защо имам усещането,че у нас не се спазва?
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#43 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 October 2011 - 11:03 AM

Показване на мнениетоRinusha, в 27 October 2011 - 10:36 AM, написа:

Цитат

Международната Федерация по Кинология (FCI) е постановила да извади от развъждане мъжки кучета с дисплазия. Женски с лека степен (HD-2) се допускат по особено решение в зависимост от ценността на конкретното куче.

Може ли източника на горния цитат? Благодаря!
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#44 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2011 - 11:27 AM

Съжалявам, пропускът е мой, трябваше да цитирам източника
Ето
User's Signature

#45 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 October 2011 - 12:13 PM

В правилника за развъждане на МФК за тазобедрената дисплазия пише:

· Dogs with eliminating faults such as e.g. unsound temperament, congenital deafness
or blindness, hare-lip, cleft palate, substantial dental defects or jaw anomalies, PRA,
epilepsy, cryptorchidism, monorchidism, albinism, improper coat colours or
diagnosed severe hip dysplasia may not be bred.
· With regard to surfacing hereditary defects, e.g. HD or PRA, the FCI member
countries and contract partners are obliged to record affected animals, combat these
defects in a methodical manner, continuously record their development and report
to the FCI on this matter when requested. If a DNA test is performed, the
identification (chip or tattoo) of the dog must be checked and certified by the
veterinarian who collects the sample as is the case with any health protocol; the test
result certificate from the laboratory must include the dog’s identification.

International breeding rules of the FCI

Отговорни за развъждането и създаване на по-изикващи правилници са федерациите в страните членки и клубовете по породи.

Не можах да намеря къде МФК пише, че ще вади от развъждане мъжки кучета с дисплазия.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#46 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2011 - 12:20 PM

Да,аз и затова написах,че не знам истина ли е.Но и горните два цитата в МОЯ пост са достатъчни за да ме притеснят
User's Signature

#47 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 28 October 2011 - 09:55 AM

Показване на мнениетоAncheto, в 27 October 2011 - 01:07 AM, написа:

Ох, вие прекалявате. Вие сте модератори и ВИЖДАТЕ , че имам една единствена регистрация! Мисля, че прекалявате с обидите.
А темата беше моя и имам право да я изтрия. Мненията вътре също. Който трябва е информиран.

Виждам точно това, което съм написала. Няма обида, само констатация за нарушаване на правилата.
А това, че темата е "твоя" - ми то като мод голяма част от темите са започнати от теб - затрий ги всичките? Няма да е за първи път, когато мод своеволничи по този начин и си въобразява, че форума е негов, само защото има достъп до бутона "изтрий темата". :dry:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#48 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 28 October 2011 - 11:45 AM

Констатацията ти е грешна отново. За пореден път се опитваш да ме очерниш и пускаш тенденциозни провокации срещу мен. Провери където искаш /имаш права/ и ще видиш , че имам една единствена регистрация. Не са ми нужни повече и нямам нужда да се крия.
Темата е един вид моя интелектуална собственост , в нея има само мои постове и постове на колегата , който също ме помоли да ги изтрия! Така, че успокой малко нервите :md_064:

#49 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 28 October 2011 - 11:55 AM

Показване на мнениетоAncheto, в 28 October 2011 - 11:45 AM, написа:

Темата е един вид моя интелектуална собственост , в нея има само мои постове и постове на колегата , който също ме помоли да ги изтрия! Така, че успокой малко нервите :md_064:

Подкрепям Бушката! Няма такова нещо като твоя интелектуална собственост на тема и най-вече своеволното ти изтриване на тема е грубо нарушение на модераторските ти права! Човешко е да се греши и няма лошо да признаеш, че си сгрешил, но продължаващото ти упорство, говори много лошо. Очевидно е, че дог.бг е сбъркал при избора си на модератор и затова се надявам, много скоро да нямаш права да модерираш в този сайт.

#50 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 28 October 2011 - 11:59 AM

Няма грешка, успокойте се.

#51 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2011 - 10:20 PM

Показване на мнениетоAncheto, в 28 October 2011 - 12:45 PM, написа:

За пореден път се опитваш да ме очерниш и пускаш тенденциозни провокации срещу мен. Провери където искаш /имаш права/ и ще видиш , че имам една единствена регистрация.

Не държах да пиша подробности, но ти явно държиш.
Новопоявилата се така внезапно в тази тема, в твоя защита, rossy75 - тази, с просташкия речник, има някак случайно същото ИП като новопоявилата се тия дни Archangel, която има само два поста - за игубено чихи, за което е дала телефон 0889909786, който телефон ни води до тези обяви, т.е. - твоят развъдник, т.е. ти.
Още доказателства?

Не искам да очерням никого. Вадя факти и тълкувам, останалите след мен - също. Тъй като фактите не ми харесват - изказвам мнение. А фактите са сътворени от теб.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#52 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 28 October 2011 - 10:53 PM

Мога ли да попитам защо е толкова висока цената?Ясно ми е че всеки развъдчик си я определя,но тъй като и майката и бащата са собственост на развъдника,т.е не е заплащано за разплодник.Микрочип,ваксини,родословие+храна са разходи разбира се.Може ли да ми обясните на какво се базират тези 3000лв.
Моля поста ми да не се приема като заяждане!И определно НЕ държа сметка и не критикувам развъдчика за това как и защо определя цените на кученцата в своя развъдник.
Искренно ще се радвам на смислен и културен отговор!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 28 October 2011 - 11:18 PM

О, това ли било ?? Това не е моя регистрация и пак си в грешка, но да Archangel ми е приятел и помолих да ми пусне обавата. А, че е и Роси не знаех. Твърде слабо се е проявил затова и не го познах. Явно не се е сдържал въпреки желанието ми да не пише. И все пак браво на него!
Та това прави ли ме виновна ? Регистрацията моя ли е ? Аз правила нарушила ли съм или пак ще почнеш с клеветите ?

#54 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2011 - 11:22 PM

Добре, прави се на луда, играй на дребно и разигравай драми.
Извинявам се, ако регистрацията не е твоя (но за мен е ясно, че са твои).
Клевети не виждам, да кажа още един път, само факти.
Аз приключих с тази тема още с показването на фактите и задаването на въпросите си.
Ти си играй ако искаш. Започва да става грозно.
User's Signature

#55 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 28 October 2011 - 11:40 PM

Абе защо се правиш на невинна . Хвърляш кал отгоре ми и искаш да не се защитя. Спри да клеветиш !!! Що за злоба в теб , чо за чудо ?

Имам една единствена регистрация и ТИ също го знаеш. Погледни ми ай пито , погледни ми номера на компа ...бе ела у нас ако искаш ......

#56 Потребителят е офлайн   blaze Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 October 2011 - 07:43 AM

ShiBumi_GirL, не виждам защо трябва да те учудва цена от 3000лв за родословно чихуахуа. При положение, че цените в борсите и зоомагазините вече са около 1200л-1500лв. Намесвам се, защото съм запозната и с цените на доста известни и не чак дотам известни руски развъдчици на чихуахуа, които също заплождат със собствени мъжки и техните цени започват от 1500е, а за някои цветове (като шоколадовия) и някои родители цените са от по 2500е-3000е. И след като и Анна и други развъдчици в Б-я купуват кучета от чужбина, защо трябва да им продават бебетата на безценица? :mg_062:
User's Signature

Ние, хората, можем само да мразим като кучето – със сини пламъци в очите, но да обичаме като кучето, ние не можем! - Йордан Радичков

Качена снимка

#57 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 29 October 2011 - 08:27 AM

О не знаех това.Всъщност не съм запозната изобщо с цените на кученца от дребните породи.
Благодаря за отговора :rc_036:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#58 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2011 - 08:42 AM

Т.е. цените са такива, не защото развъдчикът е вложил еди колко си (колко ли точно ако мама и тате са си негови), а защото борсите продават на такива цени, а чуждестранните развъдници на такива? Ако правилно разбирам произвеждат луксозен продукт с минимални средства, който продават на доста добра цена, защото има търсене. ОК. Но това изобщо не означава, че цената е обективна, а просто е съчинена със зареян поглед в звездите...
И за да не бъда погрешно разбрана - не ме интересува кой колко печели. Но в един момент хората започват да се чудят каква е разликата между развъдчик с няколко женски и едно мъжко и между ферма със същия брой женски и мъжко. Защото приликите са ясни и са много грозни поне в моите очи. Особено за традиционно скъпите кученца като чихуа и померан (имаме си един такъв развъдник в Търновско с фантастични цени от по няколко хиляди и същата развъдна програма като на Анчето).
Специален поздрав за двата развъдника:
http://www.youtube.c...h?v=7_mol6B9z00
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#59 Потребителят е офлайн   blaze Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 October 2011 - 08:57 AM

Не е хубаво да правиш чуждата сметка ако не си запознат с точните калкулации .Първото, което е няма как да не се съобразиш с цените в световен мащаб, защо не мога да си купя по-евтина кола или телефон понеже живея в Б-я?! Но все пак мога да си купя два-три пъти по-евтино родословно чихуахуа от родители с отлични оценки. Да, дребните породи по множество причини са по-скъпи, но не мисля, че средствата, които влага един развъдчик са минимални, ако беше толкова лесно да се забогатява така, щеше да е пълно с развъдници за померани и чихуахуа.
User's Signature

Ние, хората, можем само да мразим като кучето – със сини пламъци в очите, но да обичаме като кучето, ние не можем! - Йордан Радичков

Качена снимка

#60 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2011 - 09:02 AM

Показване на мнениетоGAG, в 29 October 2011 - 08:42 AM, написа:

Т.е. цените са такива, не защото развъдчикът е вложил еди колко си (колко ли точно ако мама и тате са си негови), а защото борсите продават на такива цени, а чуждестранните развъдници на такива? Ако правилно разбирам произвеждат луксозен продукт с минимални средства, който продават на доста добра цена, защото има търсене. ОК. Но това изобщо не означава, че цената е обективна, а просто е съчинена със зареян поглед в звездите...
И за да не бъда погрешно разбрана - не ме интересува кой колко печели. Но в един момент хората започват да се чудят каква е разликата между развъдчик с няколко женски и едно мъжко и между ферма със същия брой женски и мъжко. Защото приликите са ясни и са много грозни поне в моите очи. Особено за традиционно скъпите кученца като чихуа и померан (имаме си един такъв развъдник в Търновско с фантастични цени от по няколко хиляди и същата развъдна програма като на Анчето).
Специален поздрав за двата развъдника:
http://www.youtube.c...h?v=7_mol6B9z00

В статията си „Организация на ръзвъдната дейност”, която ще бъде и част на моя бъдеща книга, казвам: Там, където стремежът към финансова печалба се превърне във водещ фактор в развъждането на кучета – кинологията свършва!

За съжаление, може би почти 100% от определящите се за развъдчици са нищо повече от хора, които използват кучетата си като машини за пари.

• (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни