Dog.bg Форуми : Правилата за развъждане в клубовете -

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Правилата за развъждане в клубовете - свободно тълкуване или задължителни за изпълнение Оцени темата: -----

#81 Потребителят е офлайн   blaze Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 30 October 2011 - 10:10 PM

DessyD, единствената нетърпимост, която демонстрираш до момента е към чуждото и различно от твоето мнение. Само че това е форум, а не блог за твоите възгледи за живота. (Авторитарното ти мислене ми напомня това на премиера, а ми се гади от самовлюбени хора).Моите котки са добре подсигурени от нови стопани, които представи си са щастливи от това, че котката е родила и не го намират за безмислен акт и с това закривам темата, ти ако искаш продължавай да си разсъждаваш.
User's Signature

Ние, хората, можем само да мразим като кучето – със сини пламъци в очите, но да обичаме като кучето, ние не можем! - Йордан Радичков

Качена снимка

#82 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 30 October 2011 - 10:15 PM

Показване на мнениетоLenard, в 30 October 2011 - 09:42 PM, написа:

Като страничен наблюдател - не е нормално да се запложда кучето на всяко разгонване, това е най-отватителното нещо, което борсаджиите правят! Дори и от тях би звучало нагло да твърдят, че е нормално, а за развъдник направо е шокиращо! Много е хубаво, че се подкрепяте развъдниците, но какво всъщност подкрепяте? .

Ама защо да е шокиращо? Нали:

Показване на мнениетоblaze, в 30 October 2011 - 09:12 PM, написа:

и дори не е в разрез с правилника на БРФК.

Щом не е в разрез, занчи всичко е ок. Това, че може пък да не е редно, да не морално, да не е човешко да си изтумбиш кучката от раждане - неее. Щом е по правилата, значи е ок.
А то всъщност правила няма. То и за това това се случва. Щото генералния проблем идва от главата. В случая само се възползват от ситуацията.
Както писах и по-горе - в правилника на БРФК е отделено повече внимание на името на развъдника, отколкото на грижата и закрилата на кучетата и предпазването им от злоупотреби.
Нямам идея - има ли чужда федерация, която "от горе" да налага основни правила, като това - колко пъти да ражда едно куче и през какъв период? Или навсякъде е оставено това решение на самите клубове? Защото в случая виждаме, че такива правила изобщо липсват.
А FCI - имат ли някакви ограничения?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#83 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 October 2011 - 10:40 PM

Бушка няма такъв вид контрол. Всеки клуб трябва да наложи контрола върху такива "развъдчици". Тя затова се оправдава с това, че не е нарушила правилата на БРФК. Досега така и самата "Анчето" не отговори какво точно гласи правилника на клуба (ако имат изобщо приет такъв). Реши да замаже като каже, че не е нарушила никакви правила.
blaze като един отявлен радетел на демокрацията и ЗЗЖ не може да загрее тези детайли. Защо да го прави?! Сигурно счита ,че е нормално човек да има 30 деца, примерно, щото физиологията го позволява и защото не е забранено.
Само ще кажа, че след като в правилника на БРФК изрично е упоменато съобразяването с ЗЗЖ не виждам нужда да се вписва каквото и да било друго по въпроса, освен ако има нужда да се обясни на някой специално (защото иначе ще се прави на ударен с парцал) какво се счита за жестокост. Не, че има малко такива, де ....
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#84 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 31 October 2011 - 11:32 AM

Отсъствах, сега чета цялата тема ...

Анчето не е вече модератор в темата за чихуахуа. Темата за изтритите кучила не е изтрита, всички изтрити от модератори теми или мнения отиват в Архив, така че може да бъде върната по всяко време.

Не разбирам как едно куче може да се разгонва четири пъти годишно, това явно е медицински феномен - разгонва се на близо 90 дни !

Разликата между първото и второта раждане е 171 дни. Между второто и третото - 161 дни. Ако от тях извадим грубо казано 70 дни - десет дни начало на цикъла, овулация, заплождане и около 60 дни бременност, то излиза че разгонванията са между първото и второто раждане са на 101 дни, а между второто и третото - 91 дни !

Нямам никаква идея дали това е характерно за породата, но то все пак куче ... нормалното разгонване е два пъти годишно, случва се и три пъти .. но четири пъти, на всеки приблизително 90 дни - не е нормално, но така излиза, ако датите са верни.

Закон за защита на животните третира този тип развъждане като търговско, а в всички правилници на FCI и БРФК - "Търговците на кучета и притежатели на развъдници, работещи с определено търговска цел не могат да практикуват развъждане и да притежават развъдници в страна-член или партньор под договор с FCI. "

#85 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2011 - 11:49 AM

Показване на мнениетоdog.bg, в 31 October 2011 - 11:32 AM, написа:

"Търговците на кучета и притежатели на развъдници, работещи с определено търговска цел не могат да практикуват развъждане и да притежават развъдници в страна-член или партньор под договор с FCI. "

А това, че всеки един "развъдчик" е изтапанил с големи букви като самостоятелен раздел в сайта си "За продажба", какво е - развъждане с цел еволюиране на породата или развъждане с цел печелене на пари.

90% от така наричащите се развъдчици нямат грам понятие от селекция в името на стабилизиране и развитие на дадена порода, а основно произвеждат, за да продават и печелят.

Само преди няколко минути попаднах на някакав сайт за северни куета, където рекламирането бе от рода колко награди спечелили от незнам си какви изложби (ЦАЦ, ЦАЦИБ и т.н). Тези награди с НИЩО не допринасят за стабилността на тази порода. Те единствено се афишират, за да се вдигне цената на продаваните кученца.

Цацове, Цацибове и други подобия имат стойност само и единствено за кучета, отглеждани като домашни любимци. А едно куче, за да ти е просто любимец, му е абсолютно безразлично какви титли има или въобще има ли някакви титли. Това е за начесване снобизма на собственика.

#86 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2011 - 01:04 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 30 October 2011 - 10:40 PM, написа:

Бушка няма такъв вид контрол. Всеки клуб трябва да наложи контрола върху такива "развъдчици". Тя затова се оправдава с това, че не е нарушила правилата на БРФК.

Качена снимка
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#87 Потребителят е офлайн   rossy75 Икона

Публикувано: 31 October 2011 - 01:38 PM

Работа е там, че "бушката" има някаква лична неприязън към "анчето", не толкова колко пъти кучката е родила. Това може да се нарече само с една дума - завист. Точно защото анчето се бори и постига хубавото тя завиждайки се озлобява и сега просто е подходящия момент да я опозори. Ако не беше така подхода и щеше да е различен - например да сподели какво мисли на л.с., а не в масовия форум, защото очевидно не става въпрос за нещо системно. Мислех че отдавна е минало времето на клюкарската пропаганда и желанието да очерниш другарчето/колегата си. Вие говорите за морално отношение към животните, а забравяте човешкото към човека, защото това е долна мъртва точка в човешкото развитие... дори под животинското е! Затова и анчето няма как да падне толкова ниско и да отговаря на доброволна или поръчкова провокация!
Между другото едно време такива като бушката бяха най-върлите доносници на властта, а после станаха най-репресираните от режима!

И бушка, не само че съм сигурен, че съм ти направил точен психопортрет ами и ще продължа, за да могат и други да те видят какво представляваш и да знаят какво могат да очакват от такива като теб... А мога и мисля да го направя защото в психиката на която си ярък представител няма нищо ценно, нищо стойностно, нищо достойно за адмирации!

Кое е морално и кое не е безкрайна тема още от III-IV век пр.н.е., Затова има закони и правила! Тука сте станали като махленски клюкарки - веднага решихте кой лъже, кой не... вие сте последната инстанция. смях...

#88 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 31 October 2011 - 01:48 PM

Показване на мнениетоrossy75, в 31 October 2011 - 02:38 PM, написа:

Работа е там, че "бушката" има някаква лична неприязън към "анчето", не толкова колко пъти кучакта е родила.

Много е смешен целият ти пост. Нямам никакво отношение към нея/теб. А само към това, че ползва кучката си за машина. Нито я знам, нито я познавам, нито имам какво да деля с нея. Пет разменени реплики във форума далеч не ме прави "позната" с някого.

А коресподненцията на лс върви и без да я искам - само дето Анчето там държи доста различен език от сдържания в темата. Но не ме касае особено.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#89 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 October 2011 - 01:49 PM

Е такива глупости отдавна не бях чела.

Дреме й на бушката за Анчето. Всеки, който някога нещичко е чел от бушката знае, че тя е непримирима по един въпрос - пъпи милс и безогледно размножаване.
Друго не разбирам. Бушката не е използвала грозни думи и квалификации. Тя просто посочи един факт: че куче от развъдник е раждало три пъти за една година. Ако вие считате, че това е почтено развъждане в духа на киноложките принципи, защо го наричате донос? Та това си е истина, изнесена от самия "развъдчик". Нещо бъркате значението на думата донос. Или пък и вие виждате, че има нещо нередно в този факт?! Кое от двете последно?

#90 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 October 2011 - 01:51 PM

Добре ще е да посочите какво толква "невероятно" и "велико" куче произведе Анчето, че да се е наложило такава "употреба" на женското й куче в развъждането? Много ми е интересно да разбера за невероятния супершампион или суперчихи, което се е пръкнало от развъдника на Анчето. Не ставайте смешен/на rossy75 ! А аналогиите Ви с доносниците и ДС граничат с определен тип психопатология, с която очевидно сте добре запознат/а. Интересно ми е също така да разбера в коя точно сфера се преплитат интересите на Бушката и Анчето, че първата да завижда чак толкова на втората?! Направо се е съдрала от завист Бушката като гледам..... :smile: :tb_195:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#91 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 31 October 2011 - 07:23 PM

Показване на мнениетоkangal_bg, в 31 October 2011 - 09:49 AM, написа:

"Търговците на кучета и притежатели на развъдници, работещи с определено търговска цел не могат да практикуват развъждане и да притежават развъдници в страна-член или партньор под договор с FCI. "

А това, че всеки един "развъдчик" е изтапанил с големи букви като самостоятелен раздел в сайта си "За продажба", какво е - развъждане с цел еволюиране на породата или развъждане с цел печелене на пари.

90% от така наричащите се развъдчици нямат грам понятие от селекция в името на стабилизиране и развитие на дадена порода, а основно произвеждат, за да продават и печелят.

Само преди няколко минути попаднах на някакав сайт за северни куета, където рекламирането бе от рода колко награди спечелили от незнам си какви изложби (ЦАЦ, ЦАЦИБ и т.н). Тези награди с НИЩО не допринасят за стабилността на тази порода. Те единствено се афишират, за да се вдигне цената на продаваните кученца.

Цацове, Цацибове и други подобия имат стойност само и единствено за кучета, отглеждани като домашни любимци. А едно куче, за да ти е просто любимец, му е абсолютно безразлично какви титли има или въобще има ли някакви титли. Това е за начесване снобизма на собственика.

Искам да уточня по повод северните....въпросния сайт не е актуален поне от 5г. и виси в пространството защото не е в силите на сегашното ръководство да го изтрие. В БКК " Северни кучета " няма никакви по специални облаги за титли, имаме си стегнат правилник за развъдна дейност,има правила спазват се а който не спазва бива и наказан ( има такива членове ) за точно подобен случай. Наистина моля, нека не слагаме под общ знаменател това " всички развъдчици са печалбари" защото не е правилно особено когато нямате детаелен поглед върху всички клубове и развъдници.
Не съм съгласна с развъдната програма на Анчето,изненадана съм....дано това да е изолиран случай в нейния развъдник.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#92 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2011 - 11:40 PM

Показване на мнениетоNorth face, в 31 October 2011 - 07:23 PM, написа:

Искам да уточня по повод северните....въпросния сайт не е актуален поне от 5г. и виси в пространството защото не е в силите на сегашното ръководство да го изтрие. В БКК " Северни кучета " няма никакви по специални облаги за титли, имаме си стегнат правилник за развъдна дейност,има правила спазват се а който не спазва бива и наказан ( има такива членове ) за точно подобен случай. Наистина моля, нека не слагаме под общ знаменател това " всички развъдчици са печалбари" защото не е правилно особено когато нямате детаелен поглед върху всички клубове и развъдници.
Не съм съгласна с развъдната програма на Анчето,изненадана съм....дано това да е изолиран случай в нейния развъдник.

Е добре де, не ви ли омръзна да си комуникирате с диагностицирания Н. Атанасов - кангал или както е сега последния от хилядите му никове ... чудя ви се искрено ...:tb_195:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#93 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2011 - 05:40 AM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 31 October 2011 - 10:40 PM, написа:

Е добре де, не ви ли омръзна да си комуникирате с диагностицирания Н. Атанасов - кангал или както е сега последния от хилядите му никове ... чудя ви се искрено ...:tb_195:

KOKO_ko, не знам дали Н. Атанасов е диагностициран, а и не ме интересува. Макар че не винаги сме на едно мнение, за мен в поста му има доста истина, която не отърва на тъй наречените "развъждачи".
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/

#94 Потребителят е офлайн   blaze Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 November 2011 - 10:22 AM

Показване на мнениетоkangal_bg, в 31 October 2011 - 11:49 AM, написа:

Посочи ми един сайт на чужденстранен развъдник за чихуахуа където не е "изтъпанчен" самостоятелен раздел FOR SALE. Явно породата е обречена в световен мащаб да не еволюира, или?!
User's Signature

Ние, хората, можем само да мразим като кучето – със сини пламъци в очите, но да обичаме като кучето, ние не можем! - Йордан Радичков

Качена снимка

#95 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2011 - 11:00 AM

Показване на мнениетоblaze, в 01 November 2011 - 10:22 AM, написа:

Показване на мнениетоkangal_bg, в 31 October 2011 - 11:49 AM, написа:

Посочи ми един сайт на чужденстранен развъдник за чихуахуа където не е "изтъпанчен" самостоятелен раздел FOR SALE. Явно породата е обречена в световен мащаб да не еволюира, или?!

Не говоря за вашата порода.
Говоря по принцип.

А да навлизаме в темата "развъждане"... много трябва да пиша и малко ще бъда разбран.

#96 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 01 November 2011 - 11:39 AM

Показване на мнениетоkangal_bg, в 01 November 2011 - 11:00 AM, написа:

Говоря по принцип.

А да навлизаме в темата "развъждане"... много трябва да пиша и малко ще бъда разбран.

По принцип - развъждането в цял свят е основно в ръцете на любители.

Няма нужда да пишете много. Имате регистриран развъдник от години, доколкото си спомням.

Просто покажете резултата от развъдния процес на вашия развъдник.

Качена снимка

#97 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2011 - 02:02 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 01 November 2011 - 11:39 AM, написа:

Показване на мнениетоkangal_bg, в 01 November 2011 - 11:00 AM, написа:

Говоря по принцип.

По принцип - развъждането в цял свят е основно в ръцете на любители.

Няма нужда да пишете много. Имате регистриран развъдник от години, доколкото си спомням.

Просто покажете резултата от развъдния процес на вашия развъдник.

Качена снимка

Да-а-а, така е. Имам регистриран развъдник, но не развъждам кучета! Ако става дума за персонално развъждане.

За сметка на това съм автор на развъдни програми, които са приложени успешно включително и в чужбина и резултатите вече излизат наяве.

Защото да се говори за развъдна програма (някъде някой го бе писал по-горе) и че тя се спазва коректно при наличието на 3 до 5 кучета (обикновено 3 нелинейни женски и 2 нелинейни мъжки) е смешно. Не можеш да контролираш и статистически да обработваш данни от 10-15 приплода без да се съпоставят данни с други развъждания, с получени приплоди от същите родители в други условия, без залагане на контролни и опитни групи и т.н.

Така че дали работиш с 1 мъжко и 1 женско чистопородни или с 10 мъжки и 10 женски чистопородни, разликата не е голяма ако това размножаване не е на фона на възможно по-голяма извадка от популацията.

Но когато да кажем, работиш с 30 женски и около 10 мъжки, когато можеш да съпоставяш резултати от различни райони, условия и ползване, нещата стават доста по-различни.

Така че, както писах някъде по-нагоре, хайде да не се "изхвърляме" с развъждане, защото или ще сведем разговора на много ниско ниво стил коко или куку (не го помня как се бе писал) или най-много подразнените да станат прекалено много и отново да ми бъде наложена забрана да пиша.

Защото тук не се разсъждава научно, а се следят буквите и запетаите на някакви правилници и до колко не е накърнен комерсиалния интерес на някого.

РАЗВАЖДАНЕ не е аматьорско занимание, а наука! И разликата е много голяма от това, дали дадени любители познават и спазват каноните на науката или просто приемат термина като титла с която да се закичат.

#98 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2011 - 02:31 PM

Цитат

Но когато да кажем, работиш с 30 женски и около 10 мъжки, когато можеш да съпоставяш резултати от различни райони, условия и ползване, нещата стават доста по-различни.

Кой развъдчик в България работи с 40 кучета (като изключим 1-2-ма дето имат по 200) , а в света? И все пак тука не се говори за създаване на нови породи, а за съществуващи такива с повече от 100 години документирано развъждане (ако може така да се каже). Никой не пречи на никой да следи какво става и какво се произвежда в неговата порода в България и по света, и да си прави програми, изводи и т.н. Кой е казал че трябва да се работи само със собствени кучета. Развъждането става с хора. Сам човек и всичко да знае, пак няма как да се справи. Именно затова са тези сдружения, клубове, федерации и т.н. Който знае какво иска и как да го постигне, той ще го постигне без значение колко кучета има в двора си.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#99 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2011 - 02:57 PM

Показване на мнениетоvano, в 01 November 2011 - 02:31 PM, написа:

Цитат

Кой развъдчик в България работи с 40 кучета (като изключим 1-2-ма дето имат по 200) , а в света? И все пак тука не се говори за създаване на нови породи, а за съществуващи такива с повече от 100 години документирано развъждане (ако може така да се каже). Никой не пречи на никой да следи какво става и какво се произвежда в неговата порода в България и по света, и да си прави програми, изводи и т.н. Кой е казал че трябва да се работи само със собствени кучета. Развъждането става с хора. Сам човек и всичко да знае, пак няма как да се справи. Именно затова са тези сдружения, клубове, федерации и т.н. Който знае какво иска и как да го постигне, той ще го постигне без значение колко кучета има в двора си.

Иване, да съм казал някъде, че е в България ?!

Много добре ти поне знаеш с какво съм се занимавал последните 9-10 години. Да, развъдника с който започнах има (имаше) точно 30 разплодни кучета! Всички бяха от места, където трябва да бъдат, а именно – по предназначението си и на всички приплодите отиваха по същите места.
Обследваните кучета са хиляди (да, хиляди !!!) Само ДНК пробите са 1200.

И някъде да съм казал, че това съм го направил сам ?! Или че въобще това е работа, която може да се свърши от един човек ?! Напротив, мога да кажа, че моят принос е най-малкия, но той бе основата.

А тия тук дето имат по 20 или 200 кучета много добре (поне аз, а мисля, че и ти също) ги знаем доколко са в час с развъждането и с множенето!

П.П.

На приложените графики са извадки за 51 мъжки кучета:

Качена снимка

Качена снимка

Държа да отбележа, че измерванията и изчисленията не са правени от мен!

#100 Потребителят е офлайн   tonkata77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2011 - 10:29 AM

Здравейте, казвам се Сияна-Алекс на 12 год. от гр.София / България. Много исках да имам куче Американски стафордшир териер. През 02.2011година моите родители ми купиха шоу клас куче DIANA of ANGEL’S STAFF (Pedigree no. : PK 15739 / 11, Born: 20/11/10, Sire :INT.CH. GALAXY LONG STEP , Pedigree no : JR 78503 Ast , Dam : INT.CH. OLIMPIA of ANGEL’S STAFF, Pedigree no : PK 05818/06) от развъдник Angels’s staff собственост на Антоанета Пенкова / Попантонова, която е председател на Българският киноложки клуб Американски стафордшир териер (БККАСТ към БРФК) и FCI международен съдия на 2;3;4;8;9 групи.През месец март (03.2011год.) кучето ми започна да куца със задните крака. Заведохме Диди (DIANA of ANGEL’S STAFF) във Ветеринарен център „Свети Антим” където ветеринарните лекари изказаха съмнения за ТАЗОБЕДРЕНА ДИСПЛАЗИЯ и посъветваха моите родители да се свържат с развъдчика Антоанета Пенкова / Попантонова (развъдник Angels’s staff) и да я попитат къде да бъде снимано кучето. В телефонен разговор между майка ми и развъдчика, Антоанета Пенкова / Попантонова заяви че БГ лекарите не разбират нищо и е невъзможно кучето да е с ТАЗОБЕДРЕНА ДИСПЛАЗИЯ. В отговор на това моите родители взеха решение кучето да бъде снимано във Ветеринарен център „Свети Антим”. На 31.03.2011г. бяха направени ренгенови снимки от които категорично и неуспоримо доказваха диагнозата ТАЗОБЕДРЕНА ДИСПЛАЗИЯ. Развъдчика Антоанета Пенкова / Попантонова не се съгласи с тази диагноза и заяви че кучето още расте и трябва да бъде снимано след като навърши 1год. За да облекчим болките на Диди (DIANA of ANGEL’S STAFF) ни беше предписано мувалис и хранителни добвки съдържащи глюкозамин, хондроитин и зеленоуста мида . През периода от месец март до месец октомври 03-10.2011год. здравословното състояние на Диди (DIANA of ANGEL’S STAFF) е все същото- периодично кучето куца , като в този период се появи куцота и с предна дясна лапа на която беше направена ренгенова снимка във Ветеринарна клиника 101 любимци – становище „ИЗМЕНЕНИЕ НА ЛАКЪТНАТА СТАВА”. На 03.11.2011година моята Диди (DIANA of ANGEL’S STAFF) вдигна ляв заден крак и скимтеше, за това мама и татко я заведоха на лекар във Ветеринарен център „Свети Антим”(там я наблюдават от както сме я взели).Лекарите установиха че има течност в коляното- изтеглиха и изпратиха ставна течност за биопсия на доц. др. В.Манов , също направиха и снимки които показаха , че ТАЗОБЕДРЕНАТА ДИСПЛАЗИЯ прогресира и левия заден крак е с трайни изменения на ставата( вече не може нищо да се направи). Заключението на доц. др. Васил Манов е „ДЕГЕНЕРАТИВНА АРТРОПАТИЯ”. След тези резултати моят баща се обади на развъдчика Антоанета Пенкова / Попантонова а нейните думи бяха: „Вие вместо да му се радвате на кучето му търсите болести ” и разговора прекъсна без да има проблем с нашия телефон.
ДА АЗ ЩЕ СЕ НАУЧА ДА ЖИВЕЯ С БОЛКАТА И РАЗОЧАРОВАНИЕТО , НО КАК ДА ЖИВЕЯ С БОЛКАТА НА ДИДИ, ТА ТОВА Е АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР КАК ДА ПРИЕМА ЧЕ МОЯТА ДИДИ НИКОГА НЯМА ДА ТИЧА И СКАЧА, ДА НОСИ ТОПКА …….ДА ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧА И ДА БЪДА СИЛНА И ЩЕ БЪДА ЗАРАДИ ДИДИ , ЗАЩОТО МНОГО Я ОБИЧАМ.

П.П.Дано няма други разочаровани и излъгани от този развъдчик или др. развъдчици в БГ или по света , които си позволяват да развъждат и произвеждат болни кучета. Аз може да съм на 12г. , но с помоща на моето семейство ще направя всичко възможно да се сложи край на безотговорното развъждане и нека всички виновни си понесат последствията .

Снимка (и)

• Прикачена снимка

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема