Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#121 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 January 2008 - 09:07 PM

Ее спокойно,ти пък сега.Няма значение,поне ще знаеш за напред ;)

#122 Потребителят е офлайн   Zaiche Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 January 2008 - 09:29 AM

Как мислите-на Пухи вреди ли и,като гризе кашон?Аз като я гледам май и харесва.Само не мога да разбера дали го яде,или само го гризе.

#123 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 January 2008 - 11:05 PM

Зайците имат навика да изяждат всичко което могат.Така че не мисля,че нещо,което е вредно е хубаво да се оставя на зайко да го гризка ;)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#124 Потребителят е офлайн   m_4akkarova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2008 - 08:45 AM

Аз не съм писла до сега но и аз имам зайче и много я обичам!за съжаление в момента имаме сериозен проблем от 4 дена се е запекла и не е ходила до тоалетната.Докторът ни е много добър,но ефект още няма ако някои имам опит бих била благодарна за съвет,защото ако и днес няма ефект ще се наложи да я оперират :'( предварително благодаря

#125 Потребителят е офлайн   Zaiche Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 January 2008 - 06:42 PM

мммм...кофти случай!Мисля,че това че си го завела на лекар е достатъчно от твоя страна-все пак той вероятно ще е по-компетентен отколкото може да е някой любител.Нормално е да искаш да избегнеш операцията,но в някой случаи може би е единствения вариант.Нека вярваме че всичко ще мине нормално и че зайчето ти ще се оправи!Пожелавам ви късмет и дано случаят да ви остане само като спомен!Пиши после как е минало и как се чувства мъника!

#126 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Retrievers, AGILITY
Публикувано: 25 January 2008 - 07:28 PM

Отиди в Св.Антим и търси д-р Савов! Те са много в час с гризачи  :OK: Пиши после как е!
User's Signature

The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!
Качена снимка

#127 Потребителят е офлайн   m_4akkarova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2008 - 08:55 PM

Благодаря за съветите утре ще и направим снимка и ще видим къде точно е проблема хубавото е че имаме малък напредък и след хилядите борби започна да изкарва нещо като слуз(все пак ниякакво чистене)!Иначе нащият лекар е ветеринаря на Зоопарка и му имам доверие ,защото много я обича и постоянно се консултира с колеги!Стискаите палци да минем без операция ,че все пак има надежда!Утре след снимката ще пиша

#128 Потребителят е офлайн   m_4akkarova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 10:21 AM

Вече има резултат сутринта ни изненада с голямо смрадливо кубче :yahoo: толкова не съм се радвала никога сега си похапва сладко сладко :zaek: Балгодаря още веднъж

#129 Потребителят е офлайн   Zaiche Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 08:00 PM

Радвам се за вас!Погледна ли от какво е това "смръдливо кубче"

#130 Потребителят е офлайн   jenni1989 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 10:52 PM

Хора някой може ли да ми каже,как може да се разбере че дали едно зайче е бременно?Щото моя Шоши, май се оказа Шошка и май с Алекс ще си имат бебета,а аз ще откача ако е така :'( :huh:

#131 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 01:33 AM

Аз бях подведена,като ми казаха че е точно като при котките,а това изобщо не е така.Аз си мислех че моя женски заек е мъжки докато не дойде моментът да купим още един заек и се оказа че нашият Блек е женска ;D Но и разбрахме,че няма начин да объркаш мъжки заек и го показах на Zaiche ,то така си личи само като обърнеш по корем,че няма начин.Бременноста на зайците трае 29 дена,ако е бременна ще и личи,корема ще е издут.Но я заведи на лекар,може и да не личи ако има само 1-2 бебета.Било ми е много трудно първите два пъти при моята Блеки(и на нея) но сега вече имам някаква представа какво да правя,и дори последните пъти знаех колко горе долу ще са бебетата.Когато си слагах ръката отдолу на коремчето и заека като е спокоен се осеща как леко помръдват бебетата,и главичките се усещат.
А Zaiche  кажи имали някаква разлика при Пухи?Сметнала ли си от следващият ден след като се срещнахме,може да не и личи ако са малко зайчетата и да гледай да не те изненада ;)

#132 Потребителят е офлайн   Zaiche Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 07:54 AM

Пухи е много добре!Към 11-ти трябва да роди,може би.Не знам дали ще има малки,но е станала много игрива и щура!Кашоните беше почнала да ги вкарва в клетката,а и ги гризеше и за по-безопасно ги махнах,но сям и оставила 2гумени играчки-едната вече я прибрала при себе си,а с другата играе отвън.Всеки път като отида при нея ми се радва и ме ближе по ръката,тича и играе по целия балкон.Сега мисля да и сглобим някаква катерушка с тунели.Всички много и се радваме.Искам отново да ти благодаря,че и помогна да излезе от състоянието,в което беше! :wub:

#133 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 11:45 AM

Дори да няма бебета,няма никакжо значение! ;) За мен е важното че има коренна разлика в нея и то в положителна страна :yahoo: :yahoo: :yahoo: много се радвам за нея,щом се е оправила.Явно и е повлияло само присъствието му ;) да общува с друг заек.

#134 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2008 - 08:10 PM

И аз имам зайчеееее  :yahoo: уж беше декоративно, но по моя преценка (на око) сега гони 4 кг (поне)  ;D ;D ;D на около година е, да не е и по - малко. не съм убедена дали не е декоративно или просто съм го хранила повечко... ама е вечно гладна (казва се  Лола) и много скоклива и много хапе и драска  ;D Да питам сега... преди време един път като се беше опитала сама да се прибира в клетката сибеше закачила нокътя и май си го откъсна...това нали не е фатално?
User's Signature

Качена снимка

#135 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2008 - 09:04 PM

Добре дошли! :yahoo:
Не е фатално,но друг път внимавайте,махайте решетките като излиза,за да може да се прибере после. ;)Пуснете снимки да видим Лола.
Онзи ден разглеждам един зоомагазин и гледам зайчетата,мхм веднага се забеляза едно което не е декоративно,ушите му бяха необикновенно дълги за възраста му и тялото,даже мисля че дори сега на моят заек не са му толкова дълги.Сладко беше,но се дразня като лъжат хората така :-

#136 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 January 2008 - 09:28 PM

Я

Това е грешка.Имам предвит че го написах по погрешка
User's Signature

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]Качена снимка

#137 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2008 - 09:31 PM

Първо: Нека си говорим на "ти", може ли? Втори: ами тя клетката си беше отворена, ама нейната е по - странна - вкъщи сме си я правили с баща ми и тя е огромна, правоъгълна и се отваря отгоре и острани има мрежа и Лола на нея си закачи нокътчето... Нямам нейни актуални снимки, но като я снимам ще кача!
User's Signature

Качена снимка

#138 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 January 2008 - 09:34 PM

Я и аз да попитам :blink:колко горе долу трябва да тежи едно мини зайче.Все ми се струва , че моята Гвендолин е слаба.Като я водих за ваксина миналата седмица, докторицата каза, че добре си била, ама точно на тази ветка никакава вяра й нямам, пьк и всички кокали му се напипват  на тоя заек.Иначе много яде и се притеснявам да й няма нещо.
User's Signature

#139 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2008 - 09:42 PM

Не трябва да е прекалено слабо зайчето,нито прекалено дебело ;) на външен вид заека трябва да изглежда нормално,но като го пипнеш трябва да се усещат ребрата,ако не се усещат значи е много дебело.Едно мини зайче няма точните килограми които трябва да е,но 1г и нещо до два макс.Зависи от заека и породата му.Но за един пълноценен и щастлив живот не трябва да затлъстява,ако искате да го имате дълго.Трябва да го пускате макар и рядко да тича(все пак е заек) да му се сменя постоянно водата,храната да е качествена,балансирана.И да не се дават отделно някакви неща,да не си мисли някой че щом на зайко му харесва,значи е полезно,та на тях им харесва да ядът и кашоните,кабелите,дърветата.Внимавайте. ;)
Може разбира се да си говорим на ''ти''. :blink:

#140 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 January 2008 - 10:09 PM

За ребрата ми е ясно ,че е ако не е много дебел трябва да се усещат, ама и грьбнака много се усеща.Иначе си яде хубава храна, пускам я всеки ден да тича, а това че всичко гризат ми е много ясно ;D, особено тапети , обувки, одеала, котки и други такива ,, полезни, неща  ;)
User's Signature

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема