Декоративно зайче
Публикувано: 03 June 2008 - 06:10 PM
Здравейте.Имам много спешен въпрос:
Женската ми зайка днес беше пуснала цяла шепа косми на едно място на терасата.Когато я прибрах в клетката пусна малкичко косми.Незнам какво и е,а не е била с мъжки,но все пак незнам.Ако е нужно тя е на 1г. и 2м. точно-днес ги навърши :wub:МОЛЯ ВИ ЗА СЪВЕТ-ЧАКАМ ОТГОВОР
Женската ми зайка днес беше пуснала цяла шепа косми на едно място на терасата.Когато я прибрах в клетката пусна малкичко косми.Незнам какво и е,а не е била с мъжки,но все пак незнам.Ако е нужно тя е на 1г. и 2м. точно-днес ги навърши :wub:МОЛЯ ВИ ЗА СЪВЕТ-ЧАКАМ ОТГОВОР
Публикувано: 08 June 2008 - 10:11 AM
Здравейте :blink: Имам си мини зайче на 4 месеца,което страшно много си обичкам.Но няколко пъти вече се случва нещо,което страшно много ме притеснява.Проблема е следния:докато си стои нормално без никакви признаци,че се чувства зле,се обраща по граб или настрани и започва да се гърчи цялото.Когато се помъчи да се изправи неможе да си стои на краката,явно му се схващат.Това продължава няколко минути,а единия път и цяла вечер.А след като му премине се държи съвсем нормално-храни се с голям апетит,пие водичка,тича из вкъщи..Страшно съм притеснена.. :'( и незнам какво да правя...Много пъти съм си патила от ветеринари..и незнам къде да го заведа..Спазвам всички необходими неща които изискват отглеждането на такова крехко създание-внимавам да не стои на течение,да не стои и на много топло,по 2-3 часа на ден го пускам да се разхожда..и т.н.Моля ви дайте ми съвет какво ще е най-добре да направя,за да се оправи моето зайче.Предварително благодаря..
Публикувано: 08 June 2008 - 11:55 AM
gerito,може така да си играе в стърготината,зачото аз имам 2 заека и двата правят така,защото обичат да си играят и ровят.Попринцип ако няма другарче може да е самотно и така и така няма какво да прави си играе.
Съветвам те да му намериш другарче и мисля че може да се промени.Опитай. :blink:
Ти от кой град си?
Съветвам те да му намериш другарче и мисля че може да се промени.Опитай. :blink:
Ти от кой град си?
Публикувано: 08 June 2008 - 04:28 PM
И аз имам зайче. :blink: На една годинка е и е голям шемет. ;D Само търси контакт с хората,обича да си играе с тях,да го галят и хич не е плашливо.
Обожава да подскача,да се качва само на леглото и да напада учебници и книги. :P
После може и снимки да сложа. :blink:
Обожава да подскача,да се качва само на леглото и да напада учебници и книги. :P
После може и снимки да сложа. :blink:
Публикувано: 10 June 2008 - 05:25 PM
Здравейте :blink: Днес заведох мойто зайче на лекар.Оказа се че получавало тези пристъпи от недохранване (което много ме очуди).Преди да си взема зайчето а и след това изчетох доста информация за мини-зайчетата,и навсякъде пишеше че трябвало да се хранят по съвсем малко за да не умрат.Аз от притеснение му давах по савсем малко сутрин и вечер-и се оказа точно обратното - от недохранване щеше да умре.Докторът каза,че им се получавало нещо подобно като при нас хората-анемия и от глад получавали пристъпи :'( Трябвало (най-вече докато растяли) да имат постоянен достъп до храна.Биха му глюкоза и витамини за да му се подсили организмът и сега се надявам моя зайо да се оправи.Ще ви информирам когато разбера дали това е бил наистина проблема,за да внимавате и вие с вашите зайковци. ;)
Публикувано: 10 June 2008 - 09:05 PM
О,милото :rolleyes:.Не го ограничавайте от храна.Не е добре да надебелява,но все пак е зайче и е по-опасно да е слабо,отколкото дебело...
Публикувано: 12 June 2008 - 02:19 PM
Здравейте,аз съм нова тук,но реших да се присъединя към собствениците на зайци.И аз имам едно.Казва се Чочи и е женска.Малко е агресивна и не обича да я гушкат,а аз толкова обичам да си я гушкам.Когато я пусна винаги я е страх от мен и все бяга,а се мина доста време откакто сме заедно.Половин година може би.Никога не съм я мъчила и не съм се държала лошо с нея,а напротив винаги съм я гледала като свое детенце.Също така при предишната си собственичка,защото ми я подариха са я хранили със салам,хляб и общо взето с всичко.Още нещо е,че не можах да я науча да пишка и ака в банята или само в клетката.Щом излезе си свършва работата където й падне.Толкова много я обичам,а тя все още се страхува.Какъв е проблемът,че не може да се отпусне и да ме обича поне малко.Днес се опитах да й измия лапичките и дупенцето,защото е много мръсна,а тя много,много се изплаши.Незнам вече какво да правя,другар ли й трябва.На 14 съм,ако има някакво значение.
Снимка незнам как да кача
Снимка незнам как да кача

Публикувано: 12 June 2008 - 06:39 PM
Със сигурност не се държи така поради липсата на другарче. Наплашена е и няма доверие на хората. Дай й време да свикне с теб и новото местообитание. Моята зайка също беше наплашена няколко дни. Оставах й келтката отворена да излезе когато се престраши. Не съм я взимала на сила(освен, когато й чистех) и така за няколко дни свикна с обстановката и мен. Вървеше като кученце след мен, не се плашеше от кучето и се катереше по него, дразнеше се ако й е затворена клетката и прочие. За съжаление почина от удар по Нова година и беше при мен само около 4 месеца :( ...
Дано да ти помогна поне малко. Поздрави ! ;)
Дано да ти помогна поне малко. Поздрави ! ;)