Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#1601 Потребителят е офлайн   sabinna Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 February 2009 - 09:52 AM

LUDNICA      това ми е до болка познато като почне така да гризе тая клетка през нощта направо лошо ми става,
Целувки от нас  :wub: :wub: :wub:

#1602 Потребителят е офлайн   kamelia96 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 February 2009 - 11:16 AM

Гошо пък, за пет години нито веднъж не се е опитвал да излиза...  :blink:
Той си е със спокоен характер  :wub:.Целувки на зайчоните  :wub:

#1603 Потребителят е офлайн   miraj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2009 - 02:53 PM

Здравейте на всички! Като чета тук за лудориите на вашите диваненца все едно чета за моя дебеланко. И ние имаме подобни изпълнения. Впрочем миналия ден (9 февруари) станахме на 3 годинки. B) Но май Бишинко не е много заинтересуван от това, че е пораснал- продължава с белите. ;D

За тези нокторезачки за гризачи, ако някой е от Пловдив и е виждал някъде, където се продават моля да ми пише на лични! ;)

Много целувки :wub: на малките сладури!

#1604 Потребителят е офлайн   sabinna Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 February 2009 - 08:42 PM

Искам да попитам нещо,понеже моя непослушко ве4е мн 4есто пишка изван клетката и то все по леглата и по килима и ми казаха 4е лятото много миришело,и искам да попитам тези който имат по-дълго зайковци дали е така?

#1605 Потребителят е офлайн   racing-girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2009 - 08:50 PM

Привет на всички!
Днес купих на моя зайо гризини с морков на Vitakraft , обаче той нещо не ги хареса, ще му оставя в купичката да видя дали ще ги прояде, ама ме съмнява.
Вашите зайовци ядат ли ? Доста са твърдички , но зайо байо не би трябвало това да е проблем. Ама мойто значи наистина е много капризно , не може да се разберем ние с него ми се струва... :rolleyes:

#1606 Потребителят е офлайн   vaq13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2009 - 10:43 PM

Нашият зайко е още малък и за миризмата не мога да кажа...Говорят,че миришело,когато достигнат полова зрелост...Но,наш зайко си прави всичко в клетката,която ,аз стрателно чистя всеки ден(10 мин.работа)....Така,че се съмнявам да мирише,ако се поддържа добре.А там,където е пишало при теб,вземи силно ароматизирани мокри кърпички и търкай след  него -друго решение няма.... ;D

По въпроса с гризините съм спец  ;) ;D Купувам му ги от началото и честно да си кажа  не им обръщаше внимание....Явно трябва време ,докато разбере за какво иде реч,защото сега ги изръбва за ден-два....Но има предпочитания.Най-харесва  с кокос , с горски плодове,а тези с моркове и ядки им се мръщи,но си ги излапва....Явно търсят вкусове различни от тези в храната...

#1607 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2009 - 11:13 PM

Здравейте!
Искам да попитам кога започват да линеят зайчетата. Нямам време да прочета в момента..сесия...та за това ще попитам. Монти я гледам, че перчемчето и е оредяло леко отпред. А днес от дупето и падна едно снопче. Няма косми в клетката, но като я гушна и пуска доста. Дали линее или е рано и иима някакъв проблем? Или, трети вариант, съм параноичка и нищо няма, а аз пищя за отскубнат косъм?  :huh:  :rolleyes: 

На съм се информирала за линеенето и смяната на козината. А самата и козина си променя цвета - избиват и бели кичури и кафява козина. А беше цялата сива. Пишете, ако знаете нещо, че ми е доста притеснено!!!  Иначе прегледах кожата за някакви образувания, люспи, стуреи и т.н. - нищо няма - чиста розова кожичка.

#1608 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2009 - 12:25 AM

Цвете, зайчетата линеят на всеки 3 месеца, така че може би на твоето сега му е момента.Реши го по-често, за да не става козината му на топчета, а и да не поглъща прекалено много козина, защото ще стане фал.И му давай повече повече прясно сено, за да може да прочиства стомахчето му от натрупалите се топчета.Няма нищо страшно  :blink:

#1609 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2009 - 01:35 AM

Ох, да си отдъхна! Мерси за бързия отговор!
Аз от скоро я реша, ама цената, която плащам е солидна. Дебеланчето никак не обича тази процедура  :- А и тя се заплита най-вече по гърдите, но там не дава да я реша, като се свие и иди я реши!  На всичко е готова, за да ме разкара от себе си  :angry:

А за сеното - не остава е минута без сено при това вкусното от селоооо  :P 

Нащо хайванче вече се заключва с катинарчеее. Наложи се, тъй като се научи сама да си отваря отгоре капака и да излиза. Та вече взехме мерки. Сега си има едно малко сладко катинарче и се стои вътре в клетката...за през нощта. Иначе през деня, когато съм у дома изобщо не стои вътре - щъка из стаята и така си живеем. Може да се каже, че у дома има поне един щастлив, че съм в сесия и съм постоянно вкъщи.  ;D

#1610 Потребителят е офлайн   vaq13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2009 - 07:51 AM

Ох,като казахте за клетката....и аз писах,че я заключвам,но ми е хубаво да го пускам да обикаля...Лошото е ,че от както повдигнах кабелите на високо се ориентира към тапетите и то от долу на горе и не зная какво да правя    :rolleyes:
Давам му отделно хартия,но не я и поглежда...Мисълта ми е,че като го пусна една минута обикаля и после хоп на тапетите....Ако има някакво решение-кажете моля :)

#1611 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2009 - 12:36 PM

Ами тя и наща така се опитваше ама викам, карам се и я прибирам ако се заинати и все там отива. Пробвам даслагам някакви предмети пред мястото, където къса, но навсякъде не може, то е ясно. При нас накрая спря като виках по нея малко и като си поседя в клетката...не казвам, че е много правилно да се вика по зайо, ама предпочитам да и викна и да тича из стаята, отколкото да стои затворена. Всеки си преценява.

#1612 Потребителят е офлайн   vaq13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2009 - 12:57 PM

И аз така правя,ама твоята спря ли? Те ,зайковците разбират като викнеш,но дали ще спре?Защото няма как навсякъде да предотвратиш....

#1613 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2009 - 03:50 PM

Спря да, ама като не я гледам и изляза от стаята се присламчва веднага. Когато съм в стаята не ги яде.

#1614 Потребителят е офлайн   racing-girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2009 - 10:45 AM

Ами аз да ви кажа моя Бубъл спря да ми прави пакости, най много някоя дреха да завлачи по земята.Иначе преди това ядеше от тапетите, от листата на растенията в саксиите, по кабели много не се е отплесвал.Сега съвсем спокойно мога са и го пусна , защото знам че няма да направи големи бели.Другото  което е по-скоро е любопитен и се опитва да се катери на секцията, на масата в кухнята и така. И понеже държа храната му на секцията и той като се качи там, мушка глава в плика и почва да ръфа съвсем спокойно,обаче като мине някой покрай него много се шашка и спира и започва да се оглежда кой го притеснява.  ;D
А по въпроса с гризините дано да ги прояде , защото смятам че са полезни за зъбите.  ;)

#1615 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2009 - 01:50 PM

Мойта гризини не яде  :( Бях и взела и не ги хареса. Вече не взимам. Има само 2 солни камъчета, на които повече си пили ноктите, отколкото да ги яде  ;D

#1616 Потребителят е офлайн   MOLLI Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 February 2009 - 02:23 PM

ЗДРАВЕЙТЕ!Аз искам да се оплача от мойта непослушка.Започна много да тропа сутрин и ме събъжда,днес 4 пъти я връ6тах в клетката и тя пак излиза.ще и затварям капака отгоре,но тя пак 6те си тропа и 6те се мъ4и да излиза.И най ло6ото е 4е като излезна дойде най- нахално пусна ми няколко барабонки на възглавницата й ми се изпи6ка :rolleyes:направо полудях не ме остави да се наспя ;Dправи и удоволствие да ми ползва леглото за тоалетна и никога до сега не е пи6кала на земята ,винаги на леглото ;D какво да я правя не знам ;)

#1617 Потребителят е офлайн   racing-girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2009 - 01:37 PM

MOLLI , само какво посрещане имаш за добро утро  ;D ;D ;D
Няма нищо страшно и аз така веднъж  влязох в ролята на тоалетна, най -нагло и безкомпромисно си свърши работата и после все едно нищо не е било започна да си тичка нагоре надолу из стаята , докато на мен ми идваше........ :angry:

#1618 Потребителят е офлайн   ooli4ka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 February 2009 - 12:29 PM

Виждам,че всеки се е оплакал от нещо  ;D та да се включа и аз.Моя ГоГо май вече не е клепоух  :huh: :-,от няколко дни вече и двете му ушички си стърчат нагоре,много странно,а иначе освен да пуска барабонки бели не прави,даже миналата седмица го водихме на екскурзия и в колата през целия път( час и половина) си се гушкаше в мен,без да направи беля  :yahoo:
User's Signature

Усмихвай се докато имаш зъби!

#1619 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2009 - 02:55 PM

ooli4ka, мисля, че това с ушетата е временно.Не помня колко голямо беше твоето зайче, но като поотрасне мисля, че пак ще му паднат, защото има голяма вероятност да натежат, тъй като са му по-големички от останалите зайковци, но и да остане с прави няма значение, важното е да е живо и здраво и много да те радва  :blink: за малкия бандит  :wub:

#1620 Потребителят е офлайн   ooli4ka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 February 2009 - 06:58 PM

ооо да,той е толкова мил,че няма значение как са му ушичките,но така пък е много смешен,че като чуе звук и върти само едното ухо към звука  ;D и се получава много смешна заешка физиономия
User's Signature

Усмихвай се докато имаш зъби!

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема