Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#2421 Потребителят е офлайн   Gabiityy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Интереси хмм..:животни най-напред след това музика и забавления :D .
Публикувано: 19 July 2010 - 01:30 PM

Ау ужас.. :dh_188: .Заведия я на най-добрия ветеринар близо до вас.Той може да ти каже какво да правиш.

#2422 Потребителят е офлайн   jakata1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 July 2010 - 02:58 PM

Зайко е на година и 4 месеца ,имаме вила и събота и неделя нашите го качват с тях. Той си седи в клетката на сенчица ,но го пускаме за 20-30 минути да потичка (като някой постоянно трябва да е при него ,за да не избяга през оградата) и на него много му харесва и като се върнем се чувства много по-добре. До сега не е имало проблеми ,но напоследък се е научил да яде от цветята .... та се чудя какво да направя да не го пускам ли въпреки 1е много му харесва и може ли нещо да му стане ;(

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2423 Потребителят е офлайн   Gabiityy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Интереси хмм..:животни най-напред след това музика и забавления :D .
Публикувано: 19 July 2010 - 08:55 PM

Имам проблем с зайко.На един месец е и се научи да си отваря клетката.Надига се и с муцунка бута капака(отваря се отгоре) и след това искача.Тел неисакмда му салгам,че може да му стане нещо(ако няма проблем да сложа тел ми кажете),но той изяде телта с която придържам пуилката.С шнолки не е много добре щот ги гризе...Помогнете моляви

#2424 Потребителят е офлайн   zuzeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:музика, филми, животни и те такива неща :P
Публикувано: 19 July 2010 - 10:12 PM

Показване на мнениетоGabiityy, в 19 July 2010 - 09:00 PM, написа:

Имам проблем с зайко.На един месец е и се научи да си отваря клетката.Надига се и с муцунка бута капака(отваря се отгоре) и след това искача.Тел неисакмда му салгам,че може да му стане нещо(ако няма проблем да сложа тел ми кажете),но той изяде телта с която придържам пуилката.С шнолки не е много добре щот ги гризе...Помогнете моляви

Пробвай с катинарче,ама от тея най-малките,или със магнит,но да е силен за да не отваря клетката

#2425 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 08:01 AM

zuzeto, някой май те предупреди, че два заека трудно се гледат! Не съм от хората, които обичат да се заяждат, и ако беше прочела малко повече както те посъветвах, а аз го направих не с цел заяждане, а само с желание да не се стига до тук - щеше да го разбереш. Успех в задомяването на зайчето и друг път помисли, когато някой те посъветва нещо - може и да се окаже прав.

#2426 Потребителят е офлайн   bunny&sunny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:animals,cars,travelling,babies :)
Публикувано: 20 July 2010 - 10:37 AM

Показване на мнениетоlgdani, в 20 July 2010 - 08:06 AM, написа:

zuzeto, някой май те предупреди, че два заека трудно се гледат! Не съм от хората, които обичат да се заяждат, и ако беше прочела малко повече както те посъветвах, а аз го направих не с цел заяждане, а само с желание да не се стига до тук - щеше да го разбереш. Успех в задомяването на зайчето и друг път помисли, когато някой те посъветва нещо - може и да се окаже прав.

не можах да намеря какво е писала zuzeto,та за какво става въпрос?
User's Signature

Клепоушко :)

#2427 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 12:59 PM

Дискусията започва от 116 страница. Ако те интересува прочети я.

#2428 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 06:20 PM

zuzeto- аз връзвам отвора с тел-по тънка и проблем нямам-а за хапането е нормално като се разгони да е по агресивна имаи повече търпение Качена снимка то ако след всяко хапане си приспивахме животните или се отказваме от тяхКачена снимка

#2429 Потребителят е офлайн   jakata1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 07:01 PM

Показване на мнениетоzuzeto, в 18 July 2010 - 05:22 PM, написа:

Показване на мнениетоGabiityy, в 18 July 2010 - 01:08 PM, написа:

А нали не дава на другите да ядът и да пият като е с тях може да купуш 2 пуилки и т янам да може да пази и двете ко едната е в единяи крйа на клетката а другата в другия.И да салгаш храна на няколко места за да могат да ядът другите.

Габи тя просто не дава на другия заек да се храни , и когато го откаже тогава започва да яде. Пробвали сме с две поилки и две купи за храна и е все тая. Голямия заек отива и захлупва купата на по-малкия , за да не може да яде, а след това отива при неговата и почва да се храни. ПРоблема не ми е толкова с храната ,защото я хващам и другата зайка се наяжда , проблема ми е ,че вече налита да хапе и самият факт ,че вчера ме захапа , ме кара да смятам ,че трябва да предприема много строги мерки.На път съм да я подаря на някой , а ако никой не я иска да я приспя. Затова за да не стигам до крайности , искам някой да сподели ,ако е имал такъв проблем и как го е оправил. На заека не му липсват ласки ,просто нещо се чална.

Aко не искаш повече зайчето ,недей да го приспиваш ,не само защото е глупаво ,а просто защото когато поемеш отговорност за някого се грижиш за него и не се отказваш при първия проблем а се опитваш да го преудолееш .Смятам че човек трябва да мисли в дългосрочен план за последицита от действита си (макар и в случая зайче) ,защото хора с подобно мислене оставят децата си, защото не могат да ги гледат . Не искам да те упреквам нито да те съдя , все пак всеки сам си решава , просто мисли преди да вземеш решение,особено когато се касае за живо същество.
Съжелявам ако ти се е сторило по-остро изказването ,но просто реших да изкажа мнение.

#2430 Потребителят е офлайн   jakata1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 07:03 PM

А относно моят проблем изложен малко по - горе , някой може ли да изкаже мнение :)

#2431 Потребителят е офлайн   zuzeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 July 2010 - 07:28 PM

Ахахаххахахаха как изопачавате нещата просто не е истина. Проблема не ми е в гледането на заека. Аз си го обичам ,защото си е моят първи заек. Проблема е ,че е станала изключително агресивна, и вече налита ДОРИ на мен. Аз се грижа за нея, ласки от моя страна никога не са и липсвали. Не е нужно да ми изопачавате поста за да можете просто да кажете нещо. Ако имах намерение да се отърва от нея , нямаше въобще да пиша тук,а щях да пусна някъде обява или директно да си и прасна инжекцията!!!! Но това явно вашите мозъци не могат да го проумеят.
Искам да знам как са се справили хората с агресията , която е настъпила след разгонването. Т.е от тогава мина месец, ако не и повече. Аз си поемам отговорността към зайците ,за тва си ги гледам и двата и за тва търся помощ ,за да направя и на двете ни живота по-лесен.
И нежелая да чета някви смешни постове ,от някви хора ,които се опитват да се докажат във форум.
Хора осъзнайте се малко и се погледнете в огледалото и вижте вие какви сте.
Jakata отгледала съм две кучета,които са били възпитани , послушни и не са ми създавали проблеми.Как така реши ,че ще си оставя децата

LG Dani на мен не са ми в тежест ,че да ми обясняваш тея глупости в постовете си. Целта ти както преди , така и сега беше да ми покажеш едва ли не колко си зряла и колко разбираща , и как ти си най-добрата майка , най-добрия стопанин....Абе направо най-добрият човек в света.
Извърташ ми постовете както ти си знаеш, и след тебе пишат хора ,които не са проследили темата и пишат глупости, подлъгани от твоите коментари.

Искам и моля някой да ми каже как да си реша проблема, а не да ми обяснява аз каква съм!!!

#2432 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 09:13 PM

Ами нали ти казах с повече търпение остави я и не и се натрапваи - след време ще и мине нищо че я гледаш и глезиш при животните това е като болест а сега и на топлото време сигурно и е още по гадноКачена снимка
jakata1-по добре не му давай да яде цветя-има доста отровни видове за жалостКачена снимка

#2433 Потребителят е офлайн   Gabiityy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 July 2010 - 09:18 PM

Та реших и аз да почана да чета от 116 страница за да видя за какво сатва въпрос.
И видях,че зузето е писала,че децата(тийнеджарите) си купуват животни и не се грижат за тях и после ги подаряват.
Ами не всички са такива ,но досега единственото животно което съм давала бяха рибки,но неможех да се грижа за тях вече имах 3 женски и всеки месец по 50 рибки смао то едната :dh_188: .Неможах да издържа и дадох големите на братовчетка ми и част от малките на другата ми братовчетка и те се грижиха за тях досат добре и аз мойте псоле ги дадох на зоомагазин.
След това станах на 11 и реших да пропроменя и си купих хамстерче гоялм сладур беше,но по късно се разбра ,че е имал тумор и го разбрах доста късно :dh_188: .Тогава гледах и в друг аквариум още едно хамстерче Чоки :be_107: .То си поживя доста :dh_188: милото,но му дойде време.След това ми подариха едно черно хамстерче какъв купон падна една вечер ми избяга и го огних 5 часа и неуспях да го хвана и ан следващия ден го хванах.
И то си поживя,но един ден се беше парализирало :dh_188: и го заведох ан ветеринар и ми казаха да го топля.
Разтривах го,топлих го и му давах вода да пие от мен и му натрошавах храната на по ситно да може да яде и си отиде :dh_188: :dh_188: .Милото беше прекрасно .Потърсих в интернет за болестите при хамстерите и мисял,че открих от отва което е било болно ,но не бях сигорна.
И така дълго стоях без хамстери докато в един магазин видях едно прекрасно малки животинче.Джербилката ми която вече е на 8 месеца и и търся другарче.(Ако някой подарява мъжки джербил и е от гр.София моля да ми пише).Та тя е прекрасна.Купихме си тогава още един,но тя се оказа женска Анаи и Мини не я хареса :dh_188: .Анаи обаче беше малко сатричка и доста буйна..ама си беше моята красавица.Та и тя поживя,но беше на около годинка :dh_188: .Да не говорим за д ане избяга и бяхем сложили стакло и тя скачаше и си удряше главичката..а като и го махахме..все едно и сатваше лошо..и лежеше и немърдаше.Без стъклото неискаше да прави нищо.Много плакахза нея бях безотешна и най-добрата миприятелак се чудише как да ме успокои.
И тя ме изненада досат приятно преди 1,2 месеца ми подари мъжки и женски мини хамстер.
Те си бяха досат добре от начало,но после почнаха да се бият и аз се оплаших неисках да изгубя нито еидн то двата много си ги обичам.
И сега са разделени.Тя е в клетка той в аквариум.Добре са си,но женската ми много ме хапе на последък и мъжкяи също(но той ако съм пипала нея).Голямата ми котка досат ги харесва :be_107: .Много обича да ги гледа,но от както взехем зайко от него се нтересува,но не го хапе нищо добре с еразбират :smile: .А пък и преди 3 години прибрха едно коте от улицата.
То се оказа мъжко и замалко да си имаме котило защото голямата ни е женска,но тя не му пуска а и е стара на 19.Тъйче зузи аз съм на 13 почти и имам досат животни и доста съм отгледала и са ми умирали от старост или от някаква болест.
И никога не бих ги дала.Те са моята любов обожавма ги.А да не говорим,че а збез котка немога.Израснала съм с животно илюбовта към тях е в кръвта ми. :smile: .А и друго видях,че на някои зайковците им (мъжките) като сатнат по ан 1 годинка вече им с еиска ако на моят му се иска да му сложа плушена играчка с неговия ръст ли(поне тка прочетох).И Зузи не приемай това като някакъв вид нападка само ти казвма,че не всички"деца" си купуват животни и после ги зарязват.На мен наще не ми помагат с зайкото и хамстеритеи джербила ми.А и котките аз се грижа за тях донякаде,но за тях вече и те помагат. :ab_041:

#2434 Потребителят е офлайн   bunny&sunny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 July 2010 - 09:26 PM

Показване на мнениетоjakata1, в 20 July 2010 - 07:08 PM, написа:

А относно моят проблем изложен малко по - горе , някой може ли да изкаже мнение :)

не му давай да яде цветя просто :ba_025:
User's Signature

#2435 Потребителят е офлайн   bunny&sunny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 July 2010 - 10:11 PM

Някой хора са много зле (zuzeto) ,хората и обясняват ,че има всичко написано в интернет,даже във специален сайт за животни!Хората,които наистина се интересуват,не само да се дуят,намират и четат!Излиза ,че някои четат,а другите ги мързи и чакат отговора на готово,е не става!Нали си голяма и зряла-действай!А и не е изключено да е агресивна,заради втория заек и да пази територия,логично,а !?
User's Signature

#2436 Потребителят е офлайн   zuzeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 July 2010 - 10:32 PM

Показване на мнениетоbunny&sunny, в 20 July 2010 - 10:16 PM, написа:

Някой хора са много зле (zuzeto) ,хората и обясняват ,че има всичко написано в интернет,даже във специален сайт за животни!Хората,които наистина се интересуват,не само да се дуят,намират и четат!Излиза ,че някои четат,а другите ги мързи и чакат отговора на готово,е не става!Нали си голяма и зряла-действай!А и не е изключено да е агресивна,заради втория заек и да пази територия,логично,а !?

Ето един човек ,който отговори :) Благодаря от сърце :)

#2437 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2010 - 12:09 AM

Показване на мнениетоzuzeto, в 18 July 2010 - 03:22 PM, написа:

На път съм да я подаря на някой , а ако никой не я иска да я приспя. 

zuzeto, нищо не извъртам това са твои думи. Човек трябва да носи отговорност за това което пише или казва! Аз в полемики и спорове с теб няма да вляза. Желая ти успех!

#2438 Потребителят е офлайн   zuzeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 July 2010 - 08:37 AM

Показване на мнениетоlgdani, в 21 July 2010 - 12:14 AM, написа:

Показване на мнениетоzuzeto, в 18 July 2010 - 03:22 PM, написа:

На път съм да я подаря на някой , а ако никой не я иска да я приспя. 

zuzeto, нищо не извъртам това са твои думи. Човек трябва да носи отговорност за това което пише или казва! Аз в полемики и спорове с теб няма да вляза. Желая ти успех!

Напротив извърташ ми думите.Преди това какво писах ???? Изобщо схванала ли си какво съм написала???????? Да на път съм , т.е ми е минавало през ума.Ако не мога да се справя с проблема и ,ще го направя.15 пъти писах едно и също , но ти все не вдяваш за какво говоря. Аз обяснявам "търся помощ , ако не се получи ще направя еди какво си" , а ти разбираш " Ще си подаря или приспя заека , щото ми е писнал и не мога да поема отговорност". Всичко е до начин на интерпретация.Ако искаш да помогнеш и не търсиш само за какво да се захванеш за да се заядеш , щеше да го разбереш по различен начин.Както казах и в преден пост ,ако бях решила да се отърва от заека щях да го направя ,и никой да не разбере какво се е случило с него.Но щом търся помощ , явно искам заека да си остане с мене, и да не се налага да се разделяме. Но ти пак извъртя нещата как не съм искала тоя заек и не съм поемала отговорност.

Успех !!!

#2439 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2010 - 12:38 PM

Здравейте я кажете давате ли диня на зайчетата-че нашто само като я види нарязана в тавата и направо се качва на масатаКачена снимка аз му давам по 2-3 мънички парченца ама знам ли-много му харесва чак облизва и паничката Качена снимка

#2440 Потребителят е офлайн   bunny&sunny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 July 2010 - 12:43 PM

Показване на мнението~~~Vikito~~~, в 25 July 2010 - 12:43 PM, написа:

Здравейте я кажете давате ли диня на зайчетата-че нашто само като я види нарязана в тавата и направо се качва на масатаКачена снимка аз му давам по 2-3 мънички парченца ама знам ли-много му харесва чак облизва и паничката Качена снимка

хахах интересно,аз не смея такива неща да му давам,защото изрично се казва никакви мокри плодове да не се дават :ba_025:
User's Signature

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема