Колкото повече опознавам хората , толково повече обиквам животните! Да спрем безотговорното развъждане
Публикувано: 08 November 2011 - 06:12 PM
desi79, в 08 November 2011 - 05:50 PM, написа:
Точно и аз този въпрос си зададох, тъй като съм чела, че за повечето клубове C се допуска единствено с А... но като се има предвид, че хората зад ръзвъдника са същите, които седят и зад клуба...
Публикувано: 08 November 2011 - 06:12 PM
Публикувано: 08 November 2011 - 07:13 PM
Публикувано: 08 November 2011 - 08:16 PM
Публикувано: 08 November 2011 - 08:30 PM

Интересно е да се поопипате /без приплоди/ и после да се попитате, защо на снимка 2-ра в лявата колонка има дата 03.12 ........
Смешнология
Публикувано: 08 November 2011 - 08:48 PM
tiwok, в 08 November 2011 - 06:30 PM, написа:
... защо на снимка 2-ра в лявата колонка има дата 03.12 ........
Смешнология
Аз виждам дата 03.11...
Вие къде точно видяхте двойка?

- Докторе, кучето ми постоянно гони колите...
- Нормално е, всяко куче го прави.
- Да, но моето ги хваща и ги заравя в градината...
Пише се ПОМИЯР - идва от помия. Не пумияр, нито пумяр...
Публикувано: 08 November 2011 - 08:53 PM
П.П. Изцяло подкрепям дъщеря си , която реши да даде гласност тук макар, че това писмо е адресирано до съвсем др. място
С уважение към всички, които отделиха от времето си и към тези които предложиха или ще предложат идеи как да се спре тази безотговорност.
Публикувано: 08 November 2011 - 09:09 PM
tonkata77, в 08 November 2011 - 08:53 PM, написа:
П.П. Изцяло подкрепям дъщеря си , която реши да даде гласност тук макар, че това писмо е адресирано до съвсем др. място
С уважение към всички, които отделиха от времето си и към тези които предложиха или ще предложат идеи как да се спре тази безотговорност.
Съчувствам Ви, относно проблема, който имате. За съжаление, не вярвам да го разрешите, нито кучето Ви ще оздравее, но от сърце Ви желая да преодолеете максимално състоянието му. Радвайте му се и го обичайте!
А както бях писал някъде по-горе, моля да бъда извинен, но Вие сте си виновни. Виновни дотолкова, че сте забравили, че живеем в общество на меркантилни и безскрупулни създания. До втръсване повтарям един и същи въпрос и все още не мога да намеря отговора - как може човек да се доверява на непознати, особено, когато става дума за печелене от "жива стока".
Ако сте от София, мога да Ви дам адрес на ветеринар, който няма да излекува кучето, но поне ще Ви предложи медикаменти, които би трябвало да облекчат състоянието му.
Публикувано: 08 November 2011 - 10:27 PM
Публикувано: 08 November 2011 - 10:37 PM
Lenard, в 08 November 2011 - 10:27 PM, написа:
"Виновни" съм казал в преносен смисъл на думата и се надявам, че те за разбрали какво влагам в "обвинението" си. А съм се постарал и да уточня.
Виновни са си всички, доверили се на български кучкари, въобразили си, че са и развъдчици.
Аз съм убеден, а предполагам, че само след няколко коментара ще мога да докажа, че почти всички изживяващи се като развъдчици си нямат грам представа за какво иде реч!
Публикувано: 09 November 2011 - 03:35 PM
tonkata77, в 08 November 2011 - 05:33 PM, написа:
Сега разглеждам педигрито и виждам, че там са нанесени данните за изследванията на кучетата. Това значи, че развъдчиците ви не са крили нищо от вас и коректно са нанесли данните от изследванията и за майката, и за бащата в педигрито.
За това, че са ви убеждавали - този развъдник има не едно кучило и поне до момента в публичното пространство това е първото проблемно кученце, произведено от този развъдник. Каквито и да са хората, с сигурност никой не е искал това да се случи или не е очаквал, че може да се случи нещо такова.
Останалото е човещина ... това нещо най трудно се измерва точно при хората, за съжаление.
Имате ли данни за останалите кученца от това кучило като развитие ?
Имам и въпрос - знаели сте от март месец, че кученцето е с диагноза дисплазия. Какво прави това кученце в най интензивния си период на растеж с тази диагноза на хендлинг курсове и на изложби, при положение, че му трябва минимум движение, пълен покой, специален хранителен режим и минимум храна, за да е възможно най слабо ? Титлите и шоуто ли са по важни от неговото здраве ?
Стискам ви палци и ви пожелавам ви много сила и надежда за вас и за кученце !

Публикувано: 09 November 2011 - 04:19 PM
хайде сега в нас да е вината за генетично предавани заболявания, да дъщеря ми посещава курсове при г-н А. Хлебаров които се провеждат всяка събота от 10 часа няма да си позволя да коментирам самите курсове ако желае самият гн. Хлебаров може да ги коментира и да разясни колко се натоварват кучетата там. Да нашето куче е било на няколко изложби на които "толкова много се е натоварило физически от 1 кръгче ходене в ринга" , И само без такива "титлите и шоуто ли са най-важни за вас" защото пр. Кучето ни беше записано за участие на изложбите в албена , аз като съвестен човек който уважава хобито на детето си заплатих таксите за участие като съобщих че въпреки това кучето ми няма да участва поради здравословен проблем.Така че нека да е ясно за мен нито парите нито изложбите са на първо място.
ПП Само искам да попитам дъщеря ми го е написала в писмото си , но аз ще си позволя да го повторя - когато на 31.03 бяха направени първите снимки и нашият лекар ни съобщи за дисплазията, развъдчика Антоанета Пенкова ни увери че няма никакъв проблем с кучето и ветеринарните доктори в България не са компетентни.
Така че много моля без глупости, само аз си знам как Диди нито слиза, нито се качва по стълби , а се носи на ръце от както е при нас. А някой от пишещите тук са даже и свидетели на това колко сме я пазили и как сме я гледали.Не е тук мястото да се потвърждава или отрича нещо . Това ще бъде направено в съда.
Анна Тодорова- за да няма объркване, а на Сияна и е забранено да влиза повече в dog.bg
Публикувано: 09 November 2011 - 04:34 PM
dog.bg, в 09 November 2011 - 03:35 PM, написа:

Това са пълни глупости.
Движението помага за развиването на мускулатурата, която защитава ставата, иначе движението ще стане съвсем трудоемко и дори невъзможно след време.Трябва да се избягват излишни физически натоварвания по време на растежа- прескачане на препядствия, дълги и интензивни натоварвания, като търчане с колело до изнемогване... Но това не значи, че кучето трябва да се движи минимално, даже напротив- трябва да играе с други кучета, само да регулира двигателната си активност, за да игради стабилна мускулатура.
Хендлинг курса със сигурност е имал положително отражение върху връзката и контакта между кучето и детето, та е просто смехотворно обвинението защо са го посещавали...
Публикувано: 09 November 2011 - 04:47 PM
Уважаеми dog.bg, не мога да се съглася с Вас, че хората са били наясно с рисковете от здравословни проблеми. Всеки един от нас, купил си куче от лицензиран развъдник, разчита на почтеността и професионализма на развъдчиците. Колко от хората, купуващи си куче са наясно какво означават всичките тези съкращения. Трябва ли преди да си вземем куче да завършим ветеринарна медицина? Не, просто ние взимаме решението, че имаме желание да се грижим за куче, че можем да осигурим нужните грижи, да дадем на невинната душичка любов и топлина, а след това се обръщаме към професионалист (развъдчик), който е длъжен да е запознат с всички подробности относно изследвания, рискове и т.н, спазва всички правила за развъждане на съответната порода (а в случая явно правилата са грубо нарушени), и който срещу съответното заплащане ни осигурява здраво куче. Всъщност ние не плащаме за кучето, живо същество и любов не се купуват! Плащаме за компетентността, знанията , опита, грижите и труда на развъдчика!
Надявам се, че Сияна ще преодолее този шок и ще продължи напред с гордо вдигната глава! Дано по-малко деца изживяват подобни трагедии, дано на по-малко деца им се налага да живеят, гледайки как техните любимци страдат!
Публикувано: 09 November 2011 - 05:05 PM
shadow, в 09 November 2011 - 04:34 PM, написа:

Това са пълни глупости.
Движението помага за развиването на мускулатурата, която защитава ставата, иначе движението ще стане съвсем трудоемко и дори невъзможно след време.Трябва да се избягват излишни физически натоварвания по време на растежа- прескачане на препядствия, дълги и интензивни натоварвания, като търчане с колело до изнемогване... Но това не значи, че кучето трябва да се движи минимално, даже напротив- трябва да играе с други кучета, само да регулира двигателната си активност, за да игради стабилна мускулатура.
Хендлинг курса със сигурност е имал положително отражение върху връзката и контакта между кучето и детето, та е просто смехотворно обвинението защо са го посещавали...

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 09 November 2011 - 05:59 PM
tonkata77, в 09 November 2011 - 04:19 PM, написа:
Не спирайте детето си да влиза във форума, но го научете на нещо. Нещо, което, колкото и да е неприятно, трябва да знае.
А именно, че лъжата и измамата са господстващи сред нас хората. Че егоцентризма и избиването на комплекси са една от най-сериозните ни социо-болести. Че за да бъде Човек, дъщеря Ви трябва да се докосне и до помията на обществото. Само така ще може да разграничава добро от зло и да формира стойностна ценностна система.
Нека чете написаното по фоумите, но да не вярва! Да не вярва на никого, защото много трудно сред тази тълпа от участници може да се отсее зърното от плявата.
Преди доста години едно друго дете опита така да сподели някакъв проблем. Поварвайте – „изядоха” го! Майката, също като Вас, се наложи да се включи. Поговорихме (по нета), в последствие се срещнахме и запознахме както с нея, така и със съпруга й, а и с прекрасната им дъщеря. Тя, дъщерята, в момента е може би 17 или 18 годишна, знаеща твърде много за кучетата и не по-малко за хората, които се занимават с кучета.
Човек трябва да познава всички, но това не означава, че трябва да се доверява на всички!
Опитайте да се свържете с лицето, към което Ви насочих. Ако не успее да помогне, няма да Ви измами!
Поздрави и късмет!
Публикувано: 09 November 2011 - 09:58 PM
Въпросните кучета са родени минимум месец и половина по-рано. Собствениците на Диана могат да потвърдят, че са завели "3-месечното" си куче на ветеринар и той ги е попитал как така това кученце е със сменени всички зъби. Мистерия нали?

Ето ги новородените, и така като гледам са родени на 27.09.2010. Примерно.
Защо е направено това? Питам за пореден път какъв е смисъла?
Ето това е педигрито с фалшива дата на раждане.

Ето един сладур, който е сниман на "3 месеца"

Драгалевска радиация ли е това?
За сравнение вижте едно бебче на 3 месеца - Cuda's Speedfighter.

Аз лично знам за 3 кучила Angel's staff с фалшиви дати на раждане. 100% има и такива, за които нямам информация.

Публикувано: 09 November 2011 - 10:28 PM
bushkata, в 09 November 2011 - 05:05 PM, написа:
shadow, в 09 November 2011 - 04:34 PM, написа:

Това са пълни глупости.
Щом мислите така, ваша работа. Как ще развивате двигателна активност и мускулатура, след като скимти от болка ... вдигам рамене, наистина не зная.
То сигурно може, но в период на растеж най много да изтъркате ставите, а когато там е на сол - и изкуствените не помагат.
Минимум движение, носене на ръце, никакви стълби, забравяте за игра с кучета, скачане, тичане, храна на минимум - да му се броят ребрата, добавки под медицински контрол и снимка след три месеца, за да се следи дали прогресира. Кастрация в ранна възраст, оперативно лечение се препоръчва след спиране на интензивния растеж, период на покой, рехабилитация и възстановяване.
Работи се за двигателна активност и мускулатура, когато няма болка. Има много случаи, когато кучета с степен С или Д не показват никакви признаци на болестно състояние, напротив - напълно активни са, тичат и играят, нямат никакви видими проблеми.
С две ръце - добрата мускулатура помага при работата на ставите.
Курса по хендлинг с сигурност е имал положително отражение върху връзката и контакта между кученцето и детето, напълно съгласен.